Kocam çok para harcıyor

Bence siz haklısınız. İnternet oyunlarına o kadar para harcamasına falan nasıl herkes normal demiş şaşırdım kaldım. Eşiniz çok müsrif geldi bana. Geliri de çok değilmiş. Dünyada açlıktan ölen bunca insan varken fuzuli bunca harcamaya herkesin normal demesi , hakkıdır demesi hem tuhafıma gitti hem de üzüldüm.

E maaşı yetiyorsa o zaman yapsın istediği gibi. Sadece yemek olayını çözün bence, ben de dışardan yemeği severim ama evde pişiriyorum ki gerçi bu ara yapamıyorum gebelikten dolayı.

Tek şey netflix değil bunu defalarca belirttim. Ayrıca 30 TL değil 41.99 TL. Netflix , amazon ,twitch, ve Steam gibi platformlardan 200-300 TL ye orjinal oyun satın alma. Aldığı oyunlar da yarıya bile gelemiyor. Beceremiyor iade de etmiyor. Öylece duruyor.

Konu sahibi bir şey merak ediyorum. Eşinizle bu konuları konuşunca size cevabı ne oldu ?

Bir de bu kadar insan benimle hemfikir olmasa düşüncelerimi sorgulardım.

Ev konusuna gelince zaten tek bir kişinin o maaşla ev alması çok zor ancak ikiniz de çalışırsanız olur gibi geliyor bana.

Netflix 30
İnternet 180
Süt 150 (5x30)
Kahve 300
+_______________
660 TL

günde 3 öğün dışarda yemek
(1 kez konu sahibi 2 kez eşi)
30tl den hesaplarsak günde 90
30x90=2700 TL

şöyle anlatsam mesela
insanların bazen belli şeylere özel ilgisi olur.

eşiniz de teknoloji seviyor ve ona harcamak onun için sorun olmuyordur
teknoloji düşkünü olmayan adam gidip robot süpürge almaz zira

konu sizin böyle bir ilgi alanınızın olmaması, olmadığı için de onu anlamamanız

Napalım peki? Hepimiz hobilerimizi bırakıp açları mı doyuralım? Aç insanlar devletlerin sorunudur sıradan insanların değil.

ya ben uyumaya hazırlanırken müslüm denir mi ?
her akşam iş dönüşü baba radyo dinleyen insanım.
gündüzleri pink martini - lili gibi geziyorum
akşamları kibariye oluyorum
arada kafa dağıtmaya da buraya geliyosun di mi ayni benruh eşimi bulmuş gibiyim, evli ve hetero olmam dışında sorun yokseviliyorsun astroooo

Netflix 30
İnternet 180
Süt 150 (5x30)
Kahve 300
+_______________
660 TL

30x90=2700 TL
Netflix:49 TL
internet: 159 TL
kahve:300 TL
Twtich abone :10$, bağış :50 TL
Amazon prime :7 TL yanlış da biliyor olabilirim.
Steam cüzdan kodu( oyunlar): 200-300 TL hepsini saydığımız da epey rakam çıkıyor.

Netflix:49 TL
internet: 159 TL
kahve:300 TL
Twtich abone :10$, bağış :50 TL
Amazon prime :7 TL yanlış da biliyor olabilirim.
Steam cüzdan kodu( oyunlar): 200-300 TL hepsini saydığımız da epey rakam çıkıyor.
Tamam 1000 lira oldu diyelim yaklaşık. Hala yemek masrafınız bunun 3 katı neredeyse. Bir de bırakın da eşek gibi çalışan adam ayda 1000 lira kendine, zevkine, keyfine harcasın.

Kocam ile henüz konuşmadım. Burdan tavsiye almaya geldim maşallah tuzu kuru doluymuş bu site.

Netflix 30
İnternet 180
Süt 150 (5x30)
Kahve 300
+_______________
660 TL

30x90=2700 TL

abi ben tanıyorum bu modu
bizim üst komşuda böyle. kızı evlenirken ev almadan asla hamile kalamazsın dedi, gidip dışarıda çay içmek yok dedi.
2 tl den hesap yapmış bi de bardağına
abi 2 tl ye çay kaldı mı allasen
yada kızı 10 sene ev alamasa hamile kalamıcak mı?
ama o zaman para biriktiremez işte
birikmezse de ev alamaz
bu farklı bi kaygı boyutu
ev yoksa güvende hissetmeme durumu bence.

böyle biri de olabilir ayrıca. ama insan bunları evlenmeden konuşup anlaşmalı.
benim sevgilim bilir eğitimlere her ay ayırdığım bütçeyi.
evlensek de değişmez diyorum. hatta senle konuşmuştuk bir eğitim hakkında.
e eşşek gibi çalışıyorum, o kadar hakkım olacak.
sorsan gidip kimseye theta healing yapmıyorum ama eğitimini alıyorum.
neden ? çünkü öğrenmek işte.

evlenirken bunları konuşmak lazım işte. biri ev almayı hayal ederken öteki keyfine önem veriyorsa demek ki ortak bir payda yok.

Kocam ile henüz konuşmadım. Burdan tavsiye almaya geldim maşallah tuzu kuru doluymuş bu site.
Tuzu kurudan ziyade mantıklı desek? Mesela bir anlatır misiniz ayda ne kadar biriktirip kaç sene sonra ne kadarlık bir ev almak istiyorsunuz? Ev önemli ona bir şey diyemeyiz ama kaç sene ev alacağız diye tutmakla geçecek hesapladınız mı hiç?

Ev ev İçim şişti. Kaç saat oyun oynayacak ki. Bir saat oynuyor işte keyif için

Kesinlikle. Asıl sorun ortak paydaları olmaması. Bu çok kötü aslında böyle bir ömür geçmez ama konu sahibi asıl sorunun farkında değil gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…