• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam çok para harcıyor

Bu kadar açıldığına göre 10k maaş alıyordur. Hem kirada olup hem bu kadar harcama yaptığına göre ya maaşı böyledir ya da kafası ergen kafasıdır başka açıklaması olamaz

yeminle bu konu ev sahibi olma fikrinden soğuttu.

özetle,

tuzunuz kuru
birbirinizi likelamaya gelmişsiniz
12000 tele bilgisayar
netflix 41,99
1 litre süt içiyor
tuzunuz kuru
birbirinizi likelamaya gelmişsiniz
Koptum bu mesaja, okuyup okuyup gülüyorum...

Bilgisayar oyunu olduğunda napıyorsunuz
Kendimize alan bırakmayı da seviyoruz biz. Yani evlendik diye sürekli yapışık olamayız ya. Ben mesela tarihi belgeselleri severim, monarşili dizileri de ama eşim hiç sevmez kendim izlerim. Okuduğum kitaplarım, aylık takip ettiğim dergilerim var. Onlara vakit ayırmam lazım. Kendim de bazen oyun oynarım, yurtdışındaki abimle bazen uzun uzun yazışırız, whatsapp gruplarımda geyiklere takıldığım olur, keza kkda da takılırım, bazen sadece bir şeyler karalamak isterim boyamak isterim. Bunları tek başıma yapmak isterim. Eşiminde doğal olarak bensiz yapmak istedikleri var.
Oğlan uyuduğunda bazen sarılır bir şey izleriz bazen müzik açar sohbet ederiz bazen de o oynar ben diğer odaya geçerim. Bu da çok iyi geliyor ve bana göre ilişkiyi besliyor. İnsan kendiyle de güzel vakit geçirmeli

Oyun oynamak için oyuncu bilgisayarı şart değil. Üst segmentlere niye gidiyorsunuz. Siz de anlama kıtlığı olduğuna karar kıldım artık. Kocamın oynadığı oyunlar 3500 tl lik bilgisayarda gayet akıcı birşekilde açılıyor. Çünkü kardeşim den biliyorum. Sizin o dediğiniz bilgisayarlar video(render) düzenleme, yayın açma veya esporcular için. Benim kocam bunların hiçbirini yapmadığı için Lüzumsuz.
Off çok biliyorsun ya git kona söyle o zaman bizlerde anlama kıtlığı var ya. Yeni anneme aldık 3.500 e bi sims indireyim dedim heveslendim onu bile kaldırmadı bilgisayar. Söyle oradan buldan duyduğunuz şeyleri buraya gelip bize çok bilginiz varmış gibi yazmanız kadar cahil bişey yok.

Kendimize alan bırakmayı da seviyoruz biz. Yani evlendik diye sürekli yapışık olamayız ya. Ben mesela tarihi belgeselleri severim, monarşili dizileri de ama eşim hiç sevmez kendim izlerim. Okuduğum kitaplarım, aylık takip ettiğim dergilerim var. Onlara vakit ayırmam lazım. Kendim de bazen oyun oynarım, yurtdışındaki abimle bazen uzun uzun yazışırız, whatsapp gruplarımda geyiklere takıldığım olur, keza kkda da takılırım, bazen sadece bir şeyler karalamak isterim boyamak isterim. Bunları tek başıma yapmak isterim. Eşiminde doğal olarak bensiz yapmak istedikleri var.
Oğlan uyuduğunda bazen sarılır bir şey izleriz bazen müzik açar sohbet ederiz bazen de o oynar ben diğer odaya geçerim. Bu da çok iyi geliyor ve bana göre ilişkiyi besliyor. İnsan kendiyle de güzel vakit geçirmeli
Peki eşi sürekli kendiyle ilgileniyorsa ne önerirsiniz

Peki eşi sürekli kendiyle ilgileniyorsa ne önerirsiniz
Kadının derdi bu değil yalnız nerelere çekiyorsunuz, hayret. Sabaha kadar bilgisayarda dememiş, sadece bir saat oynadığı için kocaman eski tip kasa bilgisayar alsın demiş, bazen netflixi açmıyor boşa para demiş. Yani çok kullanmamasından şikayetçi. Buradaki kadının derdi adamın hobilerine harcadığı para. Ki bunlar da yelkencilik gibi çok maliyet isteyen hobiler değil. Ayda 40 tl ödenen netflixle, bir kerelik alınan bir bilgisayar.

Babam aşırı cimriydi inşallah kocam cimri olmaz dedim, kocamın da ayarı yok. Kocam ev yemeklerini pek sevmiyor. O yüzden ya hep dışarda yemek istiyor yada hazır birşeyler alıp evde yapmak istiyor. Çayı bile beğenmiyor içmiyor. Günde 1 litre süt alıp nescafe mocha kahve ile karıştırıp içiyor. Sadece aylık kahve masrafı 300 TL gibi birşey. 1.5 aylık evliyim bize gelen takılara güveniyor. Ama hazıra dağ dayanmaz diyorum dinlemiyor. Aylık 159 TL internet faturası, netflix üyeliği, amazon prime üyeliği gibi daha birçok şeyi var. Kirada oturuyoruz. Şimdi bu rahatlığa alıştı nasıl vazgeçireceğim bilemiyorum.
Ne var ki bunda yani.Adamın rahatını nasıl kaçırırım diye niye bize soruyorsun.Adamı rahat bırak günde 1 litre sütüne takmış aboooo evlerden ırak kız böyle eş

Khomyuk Khomyuk İlerde böyle konu açabilir tecrübeyle söylüyorum inş. Ben yanılırım.
Ben de neredeyse 7 senedir evliyim böyle bir sorun yaşamadım. Ki bizde digi, netflix fln başından beri vardı. Abartmayın bence evlendik diye hiç yalnız bir şey izlemeyelim, oyun oynamayalım, kafa dağıtmayalım, hiç yalnız kalıp kitap okumayalım, arkadaşlarla yalnız çıkıp kahve içmeyelim mi? Evlilik değil esaret.

EE yani?
Dışarıda çadırda yaşayan, derme çatma kabile evlerinde kalan insanlar da var, o zaman konu sahibi de siz de parkeli kombili evler almayacaksınız. O insanlar soğukta üşürken siz sıcakta yatamazsınız madem öyle.
Kendi söylediğinizi kendiniz uyguluyor musunuz? Uygulamayıp çıkınımda birikim yapayım da ev alayım diyorsanız neye göre yargı dağıtıyorsunuz?
Doğruların bilirkişisi de, keyiflerin kahyası da siz değilsiniz.
Boş duyar kasmayın.
Isınmak, barınmak bu saydiklariniz temel ihtiyaclar bunlar israf değil. Konu sahibinin eşi internet oyunlarına vs. Para harcıyor . Bununla saydiklariniz bir mi? Muhakeme kabiliyetinize hayran kaldım ! Sırf polemik olsun diye yorum yapmayın.

Ben de neredeyse 7 senedir evliyim böyle bir sorun yaşamadım. Ki bizde digi, netflix fln başından beri vardı. Abartmayın bence evlendik diye hiç yalnız bir şey izlemeyelim, oyun oynamayalım, kafa dağıtmayalım, hiç yalnız kalıp kitap okumayalım, arkadaşlarla yalnız çıkıp kahve içmeyelim mi? Evlilik değil esaret.
12 yildir birlikteyiz. İkimizde calisiyoruz. Soylediklerinizi dusundum de surekli bir arada aman yarabbim. Cekilmez.

Ben onlari yapipta yanliz kalarak yasadim bu yeterli mi abartmiyorum surekli ben dememeli insan elbette insan kendine vakit ayirmali ama bencilce degil bundan bahsediyorum sizin iyi diye herkesin iyi olamaz.

Her evliliğin farklı dinamikleri var. Her birey aynı olmadığı gibi her evlilikte aynı olmaz. Doktor reçetesi gibi ben denedim iyi geldi sende dene tavsiyeleri vermek çok doğru değil. Eşler zamanla birbirlerini daha iyi tanır ve anlar o zamanda kendi doğru yollarında daha uyumlu bir şekilde ilerlerler. Önemli olan karşıdaki insanı anlamaya çalışmak..

Ben bi yönden anlıyorum aslında konu sahibini. Ülkede asgari ücretle çalışan, asgari ücretle çalışmasa dahi sigortası asgariden ödenen çok büyük bir kesim var. Bu insanlar için en önemli şey ev almak. Çünkü emeklilik zamanları geldiğinde tek bir emekli maaşıyla (1500₺ bandında) hem kira ödeyip hem geçinemezler. Bir yerde ev almak için kendilerini paralamak zorunda kalıyorlar. Kendilerinden kısarak artırdıkları üç kuruşu eve bağlıyorlar.

Ama bunun çözümü zevklerden ödün vermek değil konu sahibi için. 5000 lira gelirle kredi ödenemeyeceği de açık. Ya kocasını ikna edip çalışacak bir şekilde iki maaşla ev sahibi olacaklar, yaşlanınca iki emekli aylıkları olacak ya da bi yerden miras kalmasını, piyangodan ikramiye kazanmayı falan bekleyecekler.

Ben maalesef katiliyorum artık hayat çok çok pahalı

En kötü ev 300.000TLden başlıyor büyük şehirlerde

Böyle olunca ne kadar çabuk alırsan o kadar iyi evi, çünkü insanlarımızın ortalama geliri iyi değil ve hayat çok pahalı.

Yaşlılık da emeklilik de çok çabuk geliyor. Kaldı ki konu sahibesinin eşi tesisatçı, 60yaşına kadar yapılacak bir iş değil ki. Belki adam 45te yorulacak çalışmak istemeyecek.

Kira gelirin yoksa, zengin değilsen emeklilikte elinde 2000TLyle kalıyorsun o da doğalgaza mı yeter markete mi ...hele ki yaşlılıkta kira vermek zaten rezillik üstelik büyük masraf kalemi

Konu sahibesi haklı ama yolu yanlış. 5500TLyle birikim yapamazlar yazdım zaten. tek çare konu sahibesinin de para getirip geliri artırması.

Eski kadınlar bile bir işe yarar tarlada bağ bahçede çalışırmış şimdiki annelerimizin maaşallahı var mıç mıç ay bebeğimin ilk yürüyüşünü görcem yok ilk anne babba demesini görcem. Sonra kocalarından harçlık isteyerek üç kuruşun hesabını yaparak alıyorlar çocuklarına bir çift çorabı
İsteyen anne veya baba çalışmayıp evde çocuklarına bakabilir. Erkek veya kadın farketmez hangisinin kariyeri daha düşükse o işi bırakıp 2,3 sene evde çocuklarla ilgilenebilir. Çok doğal bişi bence küçük görmemek gerek çalışmak yerine çocuk bakmayı tercih eden kadınları ki ben bebeğim 3 aylık olunca işe dönmeyi düşünen biriyim. Her insanın öncelikleri farklı.

Back