• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam çok para harcıyor

valla seda sayan'ın dediği gibi köpekler gibi çalışıp kraliçeler gibi yemediğim hayatı napayım ben
astro idol olarak SS i seçmene yarıldim :-) niyeyse her an björk ten veya amy den alıntı yapabilirsin gibi geliyor bana...SS en sevdiğimiz yerli milli düşünürlerden tabii orası ayrı:KK45:

Tum yorumlari okumadim henuz ama yazmak istedim cogu kisi esine hak vermis , tamam rahat yasamak herkesin hakki herkes yasam standardini yukseltebilmek daha iyisi icin para kazanmak istiyor

Konu sahibi surada hakli zora girmeden halimiz vaktimiz maasimiz da yerindeyken ev alalim bu mecburi bir ihtiyac diyor bence burada hakli .
Ona buna suna herseyee de uye olmasa da olur ama ictigi sute kadar da ince hesaplara da girilmemeli elbette .

Yeri gelir disardan yemek yenir ama hadi haftada 1 2 gun olsun fazlasi maddi acidan ayri saglik acisindan da ayri zarar . Evlenmis barklanms bir duzen olusturmali artik kaldiki bazi arkadaslar da demisler boyle devam etsin yetiremedgnde anlar bunun boyle gitmeyecegni .

Daha cok yeni evlisiniz maas ile gecinmeye, hazir takilara asla dokunmamaya calisin yatirim olsun sizin icin takilara guveniyor dedgnz icin soyluyorm ay biraz skstm ordan alaym denilirse devamli boyle olur bitene kdr ki hazirda cabuk biter. Alisir bi duzene oturtursunz insallah .

astro idol olarak SS i seçmene yarıldim :-) niyeyse her an björk ten veya amy den alıntı yapmanı beklerdim senden...SS en sevdiğimiz yerli milli düşünürlerden tabii orası ayrı:KK45:

ihihihihi
ay ama amyciğim kraliçeler gibi şarkı söyleyip köpekler gibi aşık olup canından oldu

ve ikisine de hayranım ! kesinlikle doğru his :)

Mesajımı yineliyorum herkes bu durumu normal karşılamışta. Kocam babasının yanında atölyede kalfa olarak çalışıyor. Yaptığı iş çaydanlık ve fırın tepsisi ağır iş, güç gerektiren iş. Bu işi en fazla 45 yaşına kadar yapabilecek. Daha sonra gücü kesildiğin de geliri de düşecek. Bunları hep kaynanam ve kocam anlattı. Yani böylesine zor kazanılan bir parayı böyle gereksiz şeylere harcaması gücüme gidiyor. Evimi süpürüyorum robot gereksiz, internetin en hızlısı olacak dedi o kadara gerek yoktu, netflix twith gibi platformalara üyeliğe gerek yoktu bence. Bunlar tek başına az görünüyor ama birleşince epey bir rakam çıkıyor.
sizin geliriniz ne kadar?

Kullanmadığı şeyler için para harcaması gereksiz dedim. Tatil için böyle bir şey belirtmedim.
Bir saat de olsa kullanıyor. Biz çalışan insanlar genelde televizyonumuzu, bilgisayarımızı, hobilerimize dair her türlü aracı vs günde ancak birkaç saat kullanabiliyoruz. Birkaç saat kullanıyoruz diye almayalım mı hiç bir şey? Ot gibi mi yaşayalım?

Daha bir buçuk aylık evliler ama.

Çok açılmadiklari sürece biraz keyfini çıkarabilirler bu zamanların.

Hatırlıyorum da bizim zaman almıştı evlilik sonrası maddi meseleleri düzene koymamiz.

İlk aylardan içtiği sütü hesap edip, ev alalım mantığına bürünmenin bir manası yok.
Yani tabi oda doğru.

Bir saat de olsa kullanıyor. Biz çalışan insanlar genelde televizyonumuzu, bilgisayarımızı, hobilerimize dair her türlü aracı vs günde ancak birkaç saat kullanabiliyoruz. Birkaç saat kullanıyoruz diye almayalım mı hiç bir şey? Ot gibi mi yaşayalım?

yineliyorum, hem de bunca yorucu bir işte çalışan insan kendsini ne dinlendiriyorsa onu yapmalı. aksi halde dayanamaz o tempoya.

Takmışsınız ot gibi yaşamaya. Diyorum ki aynı işlevi 3500 TL'lik bilgisayar ile yapacak iken 12bin TL'lik alıyor. 2 maaşını verdi bu bilgsayara. Doğru düzgün ilgilenmiyor bile.

Hayır bir de netflix ücreti bir kişinin dışarda bir öğün yeme parasından düşük. İnternet ücreti iki kişinin iki gün dışarda yemesi kadar. Siz bu basit şeylere takılacağınıza dışarda yemeye takılın. Sağlıksız da zaten. Bu gidişle eşiniz 45’ini göremeyebilir.

😳😳 maşallah yani Böyle takılmaktan vazgeçseniz keşke biraz o zaman para yok borç batağındayız demezdin sabah üzülmüştüm yazdıklarına bunu görünce şaşırdım fake misin ne ? Sabah çalışmasam çocuk ne yer diyordun
Tuğçecim evet borç batagindayiz. Ama ben yemiyoz icmioz demedim ki. Şöyle bir yazdığima baktım da takdir edersin ki uçuk bişey yok nescafe kola internet zaten her evde var bunlardır. E kışın doğalgaz yazın klima zaten can yakıyor faturalar gerçekten bin lira tutuyor misal evim 150 m.kare üst kat 500.600 civarı fatura geliyor. Öyle hamam gibide değil eşimin faturası 150 lira işinden dolayı tl net dışarda çok kullanıyor yetmiyor bile bazen. Ben mi abartmisim bilemedim.🤔

Daha ev almadan 2 maaşını bilgisayara vermesini normal karşılıyorsunuz ya birşey demiyorum. 3500 TL 'ye de bilgisayarlar var. Onlar da oyun açıyor. Benimki üstelik gösteriş için yapıyor. Alıyor bir köşeye atıyor. Günde 1 saat anca kullanıyor.
3500ye nerde bilgisayar var eli yüzü düzgün? Biz kızıma 2 ay oldu aldık ortalama bir bilgisayar 7.100e. Şimdi 10bin olmuştur o. Eşinizin harcaması da çok değil. Dediginiz gibi tüm.gun zor şartlarda çalışınca insan iş harici istediği şeyleri yapmak istiyor. Netflix bağlattı diyorsunuz ya... dışarıda yemek diyip evlenmeden önce de öyleydi diyorsunuz. Sanırım sizle evlenince sihirli değnek değecek sandınız.

ihihihihi
ay ama amyciğim kraliçeler gibi şarkı söyleyip köpekler gibi aşık olup canından oldu

ve ikisine de hayranım ! kesinlikle doğru his :)
evet ya o guzelim melek o gereksiz herifin yoluna harcadı kendini...vefatında ulen amy e bunu yapan hayat bize ne yapmaz diyip raki eşliğinde müslüm dinlemişliğim var benim :-) nur içinde yatsın:KK14:

Takmışsınız ot gibi yaşamaya. Diyorum ki aynı işlevi 3500 TL'lik bilgisayar ile yapacak iken 12bin TL'lik alıyor. 2 maaşını verdi bu bilgsayara. Doğru düzgün ilgilenmiyor bile.
3500 liralık bilgisayarı ben internete girmek için bile kullanmıyorum. Oyun oynanmaz onunla.

Peki siz neden eşinizin bekarken aldığı bilgisayara ve onun fiyatına bu kadar takılmış durumdasıniz?

Adam almış bilgisayarı, parasını ödemiş istediği kadar vakit gecirir yahu .

1 gn netflixi bunca savunacağım aklıma gelmezdi.
gerçekten aylık 30 tl gibi bir fiyatla 100 çeşit dizi-film izlemek size mantıksız geliyorsa ne denebilir ki ?
1 litre süt, netflix, nescafe vs vs
bunların hepsi önemsiz

bence sizde kendinize hobiler edinin ve biraz para harcayın
inanın iyi gelecek

3500ye nerde bilgisayar var eli yüzü düzgün? Biz kızıma 2 ay oldu aldık ortalama bir bilgisayar 7.100e. Şimdi 10bin olmuştur o. Eşinizin harcaması da çok değil. Dediginiz gibi tüm.gun zor şartlarda çalışınca insan iş harici istediği şeyleri yapmak istiyor. Netflix bağlattı diyorsunuz ya... dışarıda yemek diyip evlenmeden önce de öyleydi diyorsunuz. Sanırım sizle evlenince sihirli değnek değecek sandınız.

3500 liralık bilgisayarı ben internete girmek için bile kullanmıyorum. Oyun oynanmaz onunla.
Siz gidipte mağazalardan fahiş fiyata 3500 TLye bilgisayar alırsanız öyle olur. Youtube'ya girin 3k-4k bandın da pc toplama yazın göreceksiniz. Ben kardeşime öyle aldım.

evet ya o guzelim melek o gereksiz herifin yoluna harcadı kendini...vefatında ulen amy e bunu yapan hayat bize ne yapmaz diyip raki eşliğinde müslüm dinlemişliğim var benim :-) nur içinde yatsın:KK14:

ya ben uyumaya hazırlanırken müslüm denir mi ?
her akşam iş dönüşü baba radyo dinleyen insanım.
gündüzleri pink martini - lili gibi geziyorum
akşamları kibariye oluyorum

Back