Kocam bana vurdu

Dayağı asla mazur göremem...!

neden cinsiyet ayrımı yapıyorsunuz neden objektif olamıyorsunuz kadının yaptığı şiddet neden göz ardı edilir feminist geçinenler sizleri biraz da hümanist olmaya davet ediyorum

hümanist olmadığımızı düşünüyorsunuz.
ne güzel, kalp kalbe karşıymış, ben de sizin için aynı şeyi düşünüyorum çünkü.
adama suç bulanlar dikkat ederseniz, kadını haklı bulmuyorlar zaten. adamın daha suçlu buluyorlar sadece.
sizin için hümanistliğin tanımı hakaret eden kadının dayak yemesiyse anlamını bilmediğiniz kelimeleri kullanmamanızı tavsiye ederim.
zira hümanistlik böyle bir şey değil. siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız.

"yani ben eşinin yerinde olsam direk bosanma davası acardım"

ne güzel söylemişsiniz. boşanma davası açardınız, değil mi? dövmeye çalışmazdınız. eğer siz de kocanızı size hakaret etti diye boğazını sıkıp, tokat atıp, kafasını yere çarpsaydınız, emin olun size de aynılarını söylerdik. sizin de dediğiniz gibi hiçbir canlıya el kaldırılmaz. kadın hakaret ettiyse, dövmek yerine daha makul olan terk etmek seçeneğini adam kullanabilirdi, kullanmaması kendi problemi. adamın kadındövücü olması bizim suçumuz değil

Bence siz olayı yanlış anlamışsınız zira ben olaya kadın erkek olarak bakmıyorum ikiside hatalı diyorum.Ayrıca anlamını bilmediğim kelimeyi kullanmam bununla alakalı kurumda çalışıyorum sizden iyi bildiğim muhakkak

Temizlik yemek 3 4 aydır tamamen adamın görevi iş bölümü falan yok neden kadın 6da eve geliyo tamam adamın görevi diyelim çünkü daha erken geliyormuş, ama kadın da doğum kontrol hapı beni isteksiz yapıyo diyip üstüne yorgunum diyip diyip yatiyorsa o da sorun yahu yapmayın Allah aşkına, 6da eve geldi yemek hazır bebe belik yok ne yorgunluğu yani, tamam her istediğinde tabi birlikte olmasın ama cinsel isteksizlik bir sorundur bunun kaynağını da bilip çözmeye yanaşmıyosa 9 aylık evliliği dayakla değilse bile iletisimsizlikle bitirir

Sozel siddet de var olay da fiziksel siddet de.. ama bunu yaristirmayi anlamiyorum. Benim siddetim senin şiddetini dover misali. Ne bicin bir toplum olduk be

uslubunuz kişiliğinizi yeterince anlatıyor lütfen sizinle laf yarışına girmeyeceğim ama süslü kelimeler kullanıp sonra da bana anlamını bilmediğiniz kelimeler kullanmayın gibi laflar etmeyin bu konuda sizi ezerim bu benim mesleğim bununla ilgili kurumda çalışıyorum sizden öğrenecek değilim bayan türkçe sözlüğü

Bu denli fiziksel şiddette artık cana kasıt var zaten kendimi kaybettim diyen insandan korkarım o ayrı

ama şunu da savunurum hep,yanlış kombinasyonlar oluyo bazen hayatta, mesela bazı çiftler birbirlerinin içindeki habis yanı körüklüyo birbirlerini bitiriyolar

Sozel siddet de var olay da fiziksel siddet de.. ama bunu yaristirmayi anlamiyorum. Benim siddetim senin şiddetini dover misali. Ne bicin bir toplum olduk be

maalesef...

şiddet o kadar içimizde ki; az şiddet uygulayan haklı oluyor, çok şiddet uygulayan haksız. garip bir şey.

sizin şahsınızda söylemiyorum fakat, şuradan geriye dönsem en az 10 tane "kışkırtmışsın" yazılı mesaj bulabilirim, hem de çok rahat.
bu adamı haklı bulmaktır.
gurursuzsun demek bir psikolojik şiddet değildir, bir hakarettir.

"Kişinin bedeninden çok ruh sağlığını hedef alan şiddet türü psikolojik şiddettir. Genellikle bir defaya mahsus eylemlerden çok sürekliliği olan eylemler psikolojik şiddet olarak tanımlanır. Sürekli olarak bağırmak, korkutmak, küfür veya hakaret etmek, aileyle, arkadaşlarla, komşularla görüştürmemek, giyim tarzıyla ilgili baskı yapmak, eve hapsetmek, çocuklardan uzaklaştırmak, kıskançlık bahanesiyle sürekli kontrol altında tutmak, başkalarıyla kıyaslamak, sevdiği eşya ve hayvanlara zarar vermek, tehdit etmek, şantaj yapmak, aynı şekilde düşünmeye zorlamak gibi eylemlerle karşı karşıyaysanız psikolojik şiddet görüyorsunuz demektir.

Psikolojik şiddetin etkileri çoğunlukla gözle görülür olmadığı için hafife alınır, ama bu tür şiddet kişide ağır yaralar açabilir. Psikolojik şiddet görenlerde sürekli korku içinde yaşamak, kendini değersiz hissetmek, depresyon, intihar eğilimi, bağımlılık, utanç ve suçluluk duygusu, uyku ve beslenme bozuklukları, sosyal ilişkilerin bozulması gibi duygusal/psikolojik rahatsızlıklar görülebilir."
kaynak: http://www.kadinininsanhaklari.org/...abilir/kadina-karsi-siddet-ve-siddet-turleri/

birine salak demek psikolojik şiddet değildir, hakarettir. bir insana düzenli olarak "sen salaksın, beceremezsin, işe yaramazsın" demek psikolojik şiddettir.
şiddet sadece kadına gösterilmez, şiddet aynı zamanda kadının da erkeğe yöneltebileceği bir güçtür, kabul ediyorum.
konu sahibinin kocasını ittirmesi, bir şiddettir ve doğru değildir, bu zaten çelişkiye düştüğümüz bir nokta değil.
ama evlilikte yatak da ayırılabilir, kadın ya da erkek o an o kişiyle birlikte yatmak, uyumak istemiyorsa bunu yapabilir, bence bir sorun yok. sonuçta evlilik sicilya mafyası değil içine girdiniz mi çıkış olmasın, ya da evlilik akdini kanla imzalamıyorsunuz.
hatta eli yükseltiyorum: o gece adam sürekli gelip gitmek yerine kadını tek başına bıraksaydı böyle bir şey olmayacaktı, hakaret işitmeyecekti!
oldu mu?
olmadı.
nasıl ki adam onu rahat bırakmadığı için konu sahibinin hakaret etmesi haklı değilse, konu sahibi hakaret etti diye dayak yemesi de haklı değil.
bunlar iki ayrı kişilik problemi ve ikisinin de aklı başında değil, belli ki.

evin işleri eşin üzerindeymiş bir süredir, dikkat çekmişsiniz. doğru bu bir ortak paylaşım değil. ne demeliyim? bütün işi erkeğe yıkmış, aferin kızım mı? ben ikisinin de ortak bir paylaşım yapmasını savunuyorum, birinin diğerini köle niyetine kullanmasını değil.

Konu Sahibi yazmış adam gelmiş dönmüş yatmış uyuyalim demiş devam ettirmeyebilirdi. Tekrar tekrar kovmak bağırmak çözüm değil.
elbette değil, ama vurmak da çözüm olmadığına ve fiziksel şiddet, bir hakaretten çok daha ağır olduğuna göre, yanlış nokta etrafında dönüyoruz.

siz ve çocuklarınız kısmına daha fazla girmeyeceğim, yeterince şahsileşti konu bana kalırsa.

asla ve asla adamı savunmuyorum yaptığı irenc bişey dediğim gibi ben olsam asla el kaldırmazdım ama kesinlikle eşim de olsa kimseden de bukadar hakaret dinlemezdim yollarımı ayırırdım asla dönüşü olmaz dı

bilmiyoruz ki ne sıklıkla ne diyo, şiddetli kavgalarımız oldu demiş, sürekli söylemekten kasıt ne mesela atıyorum 4 kereye kadar söylersen hakaret 5.de artık psikolojik şiddet diye bi durum mu var

birinin bana bir kere gurursuzsun demesi yeter mesela bana, bu olaydaki gibi cinsellik kaynaklı bir tartışmada eşim bana gurursuzsun dese alır vibratörümü daha da yanaşmam o adama

bu iki mesaj arasındaki üslup farkına dikkat çekmek için alıntı yaptım. yazacak başka bir şeyim yok, zira şu tondaki bir mesaja cevap vererek kendimi asla alçaltmam.
"ezerim" sözcüğünü de size iade ediyorum, benim üzerime pek olmadı, sizde daha güzel durur.
başka söyleyecek bir şeyim yok, dilediğinizce yazabilirsiniz.

ayrıca adam zaten ben de sana meraklı değilim deyip gitmiş konu sahibi odadan geri gelmiş

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.insanın kendi hatalarının dışarıdan tarafsız bir göz tarafından eleştirilmesi çok gerçekçi birşey. şiddeti asla haklı bulmuyorum hiçbir zaman da bulmicam.o konuyu affedemicem de belki.ama yorumlarınız beni gerçekten silkeledi.
Eşime gelince daha önce çok tartışmış olsak da hiç el kaldırmamıştı hatta tv de kadına karşı şiddete de çok öfkelenir karşı gelirdi.hatta kendinden güçsüze vuran erkekleri aciz olarak nitelendirirdi.içindeki uyuyan ayı mı uyandı yoksa tekrarı olmayacak bir anlık birşey miydi onu ayırmam lazım

bayan türkçe sözlüğü ezerim kelimesi sizi geçerim manasındaydı her nedense kelime anlamlarını işinize geldiği gibi anlıyorsunuz bütün yazdıklarınız şiddet kelimesine çıkıyor yaranız var anlaşılan amannnn niye size cevap veriyorsam farklı fikirleri hazmedemeyecek kadar da dar görüşlüsünüz burası bir platform lütfen kimsenin fikrini aşağılamadan yazın dünya sizin etrafınızda dönmüyor zira

hayır elbette bu o anlama gelmiyor.
yani 2 kere hak veriyorum, üçüncüsünde psikolojik şiddet sayıyorum değil.
hakaretle psikolojik şiddeti ayırt eden temel bir güdü var,
hakaret kızgınlıkla ve çoğunlukla kelimenin asıl anlamı düşünmeden edilen ve karşıdakinden hınç almak için söylenen bir kelimedir, salak, beyinsiz, ruh hastası.....vs vs. bunu 20 yıllık bir evlilikte bir kadın ya da bir erkek belki bin defa söyleyebilir.
hoş mu, hayır.
psikolojik şiddet mi?
hayır, değil.
eğer her hakarete psikolojik şiddet dersek, psikolojik şiddet kelimesinin anlamı hafifler.
yıllarca
"sen ne biçim adamsın, eve 3 kuruş para getirmiyorsun, beceriksizsin. bir b.ka yaramazsın" gibi hem karısından hem karısının ailesinden psikolojik şiddet gören erkekler var.
bu bir şiddettir, doğrudan karşıdakinin özgüvenini, kişiliğini hedef alan, kızgınlıktan çok, doğrudan onu yetersiz hissettirmek için söylenen sözler, bunlar da hakaret evet ama sistematik hakaret.
sistematik demek, sürekli yapılması demek değil.
bir hedefe yönelik olarak yapılması demek,
karşıdakinin kişiliğini ezmek, yok etmek için.
konu sahibinin böyle bir gayesi yok, o daha çok şımarık bir çocuk edasında "benim babam senin babanı döver" kaygısında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…