Kocam bana vurdu

Hem kendime kızıyorum hem de şiddet için acıyorum kafayı yicem ya ne yaman çelişki :KK61:

Bence kendine kızmalisin bunlarin bahanesi bekarlik gecmisin, sivri dilin olamaz bende bekarken tek bir ise el surmezdim tek cocuktum ,rahattim ,icimde olan dilimdedir ve ciddi sinirliyim

Cok sıkı tartışmalarda yaşamışızdir esimle ve bikac saat sonra "ertesi gune asla sarkmaz.. sarılmış buluyoruz kendimizi ne dayağı biz de daha 10 aylik evliyiz

Esimde ev islerini yapar kendisi calisip ben evde oldugum halde ama tamamini ustune yikmadım ,ilgisiz olmadim
Lafımı esirgemem,huzurumuz bozulmasin diye susmam ama sen işi şımarıklığa vurmuşsun iyice

şiddetin hiç bir haklı sebebi olamaz ama siz sanki içten içe suç ona kalsın istemişsiniz gibi iş dayağa kadar gitsin diye uğraşmışsınız gibi.. bence biraz sakinleşin ikinizde hatalısınız, eşiniz hatayı kabul eden özür dilemeyi bilen biri madem, sizde sakin bir şekilde onu kenara çekip seni kışkırtmamam gerekirdi şeklinde bir konuşma yapın derim. saha çok yeni evlisiniz başlarda böyle şeyler olur ama ikinizde hatanızı kabul ederseniz bu herşeyden önce sizin sıkı sıkıya birbinize bağlanmanıza debep olur.. biraz sakinleşin size en mantıklı gelen şeyi yapın derim..

Birde kiskirtmamam gerekirdi deyip hatayi kabulmü etsin :KK57:
bu demek oluyorki ben kiskirttim sen döndün bir daha kiskirtirsam dövmek hakkın :KK20:

iki tarafta bir birine çok büyük şiddet uygulamış...

kadın hem sözleriyle hemde iteklemesi, adamın yüzündeki tırnak izleriyle...
adam kadını dövmesiyle...

şimdi kadın haklı yada adam haklı gibi bir durum yok... çift taraflı bir şiddet var.

ikinizde uzmandan yardım alın, şu öfkenizi kontrol altına alın. böyle yaşayamazsınız.

Şiddet sadece fiziksel olmaz hanımefendi. Burda iki tarafta birbirine şiddet uygulamış biri psikolojik diğeri fiziksel.
Kadın her daim sekse hazır olmalı gibi bir durum yok ama evlilik iki kişilik iki kişinin istekleri de ön planda tutulmalı. Adam erken geldiği için ev işini de yemeğini de yapıyor yapacak buna lafım yok ama adam isteklerini güzelce dile getirmiş. Cinsellik evlilik için önemlidir adam da istenildigini hissetmek istemiş o yüzden eşine güzelce sen hiç yanaşmıyorsun demiş.
Adamın yaptığı hiç doğru değil bunu hepimiz biliyoruz. Ama güzelce konuşup halledilecek bir mevzu varken ittirmek odadan kovmak bağırmak çağırmak hakaret etmek cinselliği silah olarak kullanmak ne kadar doğru. Cinsellik sadece erkek için değildir kadın için de ihtiyactir.

Ayrıca bu devirde annesi tarafından el üstünde tutularak büyümüş evlenince çıkardığını çıkardığı yerde bırakan bir bardağı yıkamaktan aciz adamlar varken konu sahibi her ise yardimci bir eş bulduğu için şanslı bile sayılır.

Ben iki tarafta da hata buldum ama en çok konu sahibinde buldum hatayı ama bu benim çocuk sahibi olmamı yasaklamaz ben her zaman objektif bakan mantıklı bireyler yetistirebilecegimi düşünüyorum
psikolojik ve fiziksel şiddete 15 yıl boyunca maruz kalmış birini tanıyorum.
doğru tahmin kendisi bir kadın.
öncelikle konu sahibi kocasına psikolojik şiddet falan uygulamamış. kendisi sadece kaprisli ve şımarık bir kadın.
psikolojik şiddet çoğunlukla sistematiktir. karşıdaki kişinin zayıflığını hedef alıp düzenli olarak o zayıflığa saldırma amacı hedefler.
çocuk gibi istediği tepkiyi alamadığında "aptal, salak, manyak, gurursuz" falan demeyi değil.
bunlar doğru tavırlar olduğundan değil. elbette ki bunlar da yanlış. sadece bunlar psikolojik şiddet değil.
psikolojik şiddet ağır bir şeydir, her hakarete psikolojik şiddet denmez, denirse kelimenin ağırlığı anlamını yitirir.
konu sahibini elbette onaylamıyorum, zira kendisi yetişkin bir kadından çok bir çocuk gibi davranmış ama ettiği hakaretler dayak yemesinin haklı sebebi değil, olamaz.
bu çarpık bir adalet anlayışı.
"bana gurursuz dersen seni döverim."
"beni döversen, seni öldürürüm."
ne kadar keskin olduğunu fark edebiliyor musunuz? deveden büyük fil var hikayesi.

evet söylediğimde de ısrarlıyım, eğer siz sadece hakaret etti diye bir kadının dayak yemesi sonucunda hatayı kadında buluyorsanız, çocuk yetiştirmemelisiniz. çünkü yetiştirdiğiniz erkek çocuklar kendilerine hakaret edecek bir kadınla birlikte olduğunda kapıyı çekip çıkmak yerine o kadını dövecek
yetiştirdiğiniz kızlar, herhangi bir sebeple bir erkeğe hakaret ettiklerinde dayak yerlerse o erkeği haklı görecekler.
bu kadınlardan ve bu adamlardan yeterince var toplumumuzda daha fazlasına ihtiyaç yok bence.

ek olarak: konu sahibi kendine yardımcı bir eş bulduğu için şanslı falan değil, adam yapması gerekeni yapmış sadece. herkesin işini savsakladığı günümüz dünyasında sizi tedavi eden doktoru, ya da evrağınızı imzalayan nüfus memurunu alkışlıyor musunuz?

sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43:
Yediğin dayağı ağzım açık okudum...

sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43:
Yediğin dayağı ağzım açık okudum...

bunu yazmayacaktım ama...şu noktaya çok şaşırdım ve yeri gelmişken yazayım...okuyunca bile dehşete kapılıyor insan değil mi...fakat nasıl olmuş da konu sahibinde hiç gözle görülür iz kalmamış? hiç morluk kızarıklık oluşmamış o_O

bunu yazmayacaktım ama...şu noktaya çok şaşırdım ve yeri gelmişken yazayım...okuyunca bile dehşete kapılıyor insan değil mi...fakat nasıl olmuş da konu sahibinde hiç gözle görülür iz kalmamış? hiç morluk kızarıklık oluşmamış o_O
Ya bir de kafasını yere vurmuş... İyiki beyin travması falan yaşamamış... Aslında keşke bir doktora görünse...

Bazı insanlarda olmaz muzurcum. Yani gecen tam kaşımın üstünü dolabın kenarına tosladım, bildiğin gözüm cıkıyodu ağlayacaktım acıdan ama gr iz kalmadı

burda tek suçlu adammış gibi davrananlar var burnu sürtsün bırak bi süre diyenler var ya tamam ben eşinin yaptığını kesınlıkle savunmuyorum cok çirkin bişey ama bukadar lafı kim kaldırır allah askına hepimiz eşlerimizle tartısıyoruz hepimizin var biraz o sivri dili ama bukadar olmaz yani sanki karsıda ki insan değil erkek veya kadın dıye değil okadar lafı kim duysa gercekten sinir krizi geçirir yani ben eşinin yerinde olsam direk bosanma davası acardım ömür mü gecer ya ben devamlı özür diliyim kendimi affettirmeye calısım surat cekim oldu canım ya iki taraflı düşünelim biraz da tekrar söylüyorum cünkü şimdi eşinin yaptığını dogru gördüğümü söyleyecek insanlar var kesinlikle hiç bir canlıya bile el kaldırılmaz yazık yaptığı cok çirkin bişey lütfen bide o adamın yerinde kendimizi düşünelim

Eşinizin sinir kontrol sorunu falan var herhalde.Bundan sonra affedip,affetmemek size kalmış.Onu siz tanıyorsunuz sonuçta,tekrar yapar mı ya da cidden ne kadar pişman.Ama dışarıdan biri olarak ben aranızda ne saygı ne de sevgi görebildim.

Bu konudan sonra erkeklerin 'dırdır'ından dolayı kadınları dövebileceğini, bunu kendileri kadar, kadınların da kendilerine müstahak gördüğünü anlamış bulunuyorum.

Tabi bazı, zavallı kadınların..

Sende kaşınmışsın minvalinde yorum yazanlar, hepinize yazıklar olsun. Belki bi gün kafanız yere çalına çalına, aklınız başınıza gelir.

Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
Kadına şiddete hayır...fakat okurken bende size tahammül edemedim..resmen ayaklı mayın gibisiniz.

psikolojik ve fiziksel şiddete 15 yıl boyunca maruz kalmış birini tanıyorum.
doğru tahmin kendisi bir kadın.
öncelikle konu sahibi kocasına psikolojik şiddet falan uygulamamış. kendisi sadece kaprisli ve şımarık bir kadın.
psikolojik şiddet çoğunlukla sistematiktir. karşıdaki kişinin zayıflığını hedef alıp düzenli olarak o zayıflığa saldırma amacı hedefler.
çocuk gibi istediği tepkiyi alamadığında "aptal, salak, manyak, gurursuz" falan demeyi değil.
bunlar doğru tavırlar olduğundan değil. elbette ki bunlar da yanlış. sadece bunlar psikolojik şiddet değil.
psikolojik şiddet ağır bir şeydir, her hakarete psikolojik şiddet denmez, denirse kelimenin ağırlığı anlamını yitirir.
konu sahibini elbette onaylamıyorum, zira kendisi yetişkin bir kadından çok bir çocuk gibi davranmış ama ettiği hakaretler dayak yemesinin haklı sebebi değil, olamaz.
bu çarpık bir adalet anlayışı.
"bana gurursuz dersen seni döverim."
"beni döversen, seni öldürürüm."
ne kadar keskin olduğunu fark edebiliyor musunuz? deveden büyük fil var hikayesi.

evet söylediğimde de ısrarlıyım, eğer siz sadece hakaret etti diye bir kadının dayak yemesi sonucunda hatayı kadında buluyorsanız, çocuk yetiştirmemelisiniz. çünkü yetiştirdiğiniz erkek çocuklar kendilerine hakaret edecek bir kadınla birlikte olduğunda kapıyı çekip çıkmak yerine o kadını dövecek
yetiştirdiğiniz kızlar, herhangi bir sebeple bir erkeğe hakaret ettiklerinde dayak yerlerse o erkeği haklı görecekler.
bu kadınlardan ve bu adamlardan yeterince var toplumumuzda daha fazlasına ihtiyaç yok bence.

ek olarak: konu sahibi kendine yardımcı bir eş bulduğu için şanslı falan değil, adam yapması gerekeni yapmış sadece. herkesin işini savsakladığı günümüz dünyasında sizi tedavi eden doktoru, ya da evrağınızı imzalayan nüfus memurunu alkışlıyor musunuz?
Şiddet sadece kadına olmaz ben bunu savunuyorum adam haklı dövmüş demiyorum ikisi de hatalı diyorum lütfen dikkatli okuyun.
Psikolojik şiddetin ne olduğunu biliyorum merak etmeyin gurursuzsun demek psikolojik siddettir onuruna gururuna laf söylemektir. O oda sadece kadına ait bir yer değilken kovmak ittirmek yanlıştır.
Evlilikte yatak ayırmak olmaz olmamalı. Konu Sahibi yazmış adam gelmiş dönmüş yatmış uyuyalim demiş devam ettirmeyebilirdi. Tekrar tekrar kovmak bağırmak çözüm değil.

Ayrıca kimse adama hak vermedi burda herkes adamın büyük bir yanlış yaptığını yanlışın karşılıklı olduğunu söylüyoruz. Bu sözümün arkasındayım ne adam o kadar laf aldı diye dövmesi hakkı ne de kadının dövüldü diye öncesindeki sözler hakkı.

Ikisi de hatalı ama ikisi de tedavi olursa bu durum ortadan kalkar.

Benim yetiştirdiğim evlat ben nasıl bütün insanları seviyorsam kimseyi kırmıyor kimseye kötü söz söylemiyor ya da dövmüyorsam aynı şekil de olur.

Evlilik bir yarış değil kimse kimseden üstün olmak kimse her istediğini yaptırmak zorunda değil. Hanımefendi çok el bebek gül bebek yetişmiş bunu ilk sayfalarda da dile getirdim evlilik prenses hayatı değil öyle bir hayat istiyorsa evlenmemeyi tercih edebilirdi.

Konu sahibine eşini alkışla dediğimi de sanmıyorum ben bu devirdeki adamlarla kıyasladım. Hayatın müşterek olduğunu ev isinde erkeğin de yapması gerekenler olduğunu bilen erkek çok az. Ayrıca 3-4 aydır evin işi sadece adamdaymış bu ortak bir paylaşım değil.

Bir erkek kadına kadın barışmak istediğinde gurursuzmusun dese iteklese sonra kadında ona şiddet uygulasa eminim durum çok farklı olurdu kabul edin ikiside sütten çıkmış ak kaşık falan değil

X