Bunun ikinici de olur. ama senin sivri yanlarını törpülemen dediğin kadar kolay olmayabilir.Çok üzgünüm hatalı olduğumu görebiliyorum daha net.ama öfkem dinmiyor ona hala.sindiremiyorum.sanırım 1 ama sadece 1 şans vericem ona biraz zaman geçtikten sonra.2.si olursa vereceğim karara kendimi hazırlicam bi yandan da.ama sivri yanlarımı törpülemem gerek
Sana sunu yap diyemem, ama esim kafami yerlere vursa affetmezdim.Asla alttan alma öyle birşeyi.hatırladıkça nefretim artıyor zaten.boşanmalı mıyım peki ? bir fevri hareket daha yapmamak için sizlere sormak istedim önce
ya evet bana da ilginç geldi insan sarılmak öpmek istediği peşinde dolandığı kadına bir anda bir öfkeyle kafasını nasıl yere çarpıyorPeki birsey soracagim adamin o gune kadar ve o gun hakli oldugu konularda bile mic mic affet karicigim modunda dolasmasi cok itici ve garip degil mi?
çok kötü şeyler olmuş çok. şiddetin açıklaması olamaz hiçbir zaman.Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attıyataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
Bu konuyu açmadan önce kendime gidecek otel arıyordum.buradaki yorumlardan sonra kendimde de hata olduğunu gördüm.benim içimden gelen de bitirmek aslında.çünkü öfkem dinmedi dinecek gibi de değil.ama gün gelir ''ben de hatalıydım belki öyle davranmasam bunlar olmazdı'' diye düşünür müyüm.gün gelir büyür müyüm ? bilemiyorum.bugünkü aklımla bunu kestiremiyorum.Bunun ikinici de olur. ama senin sivri yanlarını törpülemen dediğin kadar kolay olmayabilir.
2. si olunca da şans verme kararı vereceksin bence. Şiddeti bir kere tolere etmeyi göze alan hep alır.
Iste adamda duygularini ve tepkilerini ifade etme sorunu var.dik durmayi bilmeyen kendini ya ifade edemeyen ya da ederken yanlis yollara başvuran bir insan.ya evet bana da ilginç geldi insan sarılmak öpmek istediği peşinde dolandığı kadına bir anda bir öfkeyle kafasını nasıl yere çarpıyor
bağırıp çağırmak değil kızıp gitmek değil hatta itişmek bile değil bildiğin kafayı yere vurma
sonra özürler çiçekler
Şiddet sadece fiziksel olmaz hanımefendi. Burda iki tarafta birbirine şiddet uygulamış biri psikolojik diğeri fiziksel.eh pes yani.
şurada şu kadar kadın toplanmış " e tamam adam vurmamalıydı ama sen de az değilmişsin" demiş.
bacılarım, aklınızı peynir ekmekle mi yediniz allasen ya? adam kadının boğazını sıkmış, tokat atmış, kafasını yere vurmuş.
kendinizde misiniz?
sonra da gidip Özgecan'a ağlarsınız değil mi?
o da "veriverseydi" bir kez canım, ne olacak, hem adamı tırmaklamış falan.
ha pardon bu adam kadının kocası değil mi? kadın her daim sekse hazır ve nazır olmalı. evi temizlemeli, işte çalışmalı, sonra da ateş kırmızısı tangasını ve babydollünü giyip kocanın yatakta aklını başından almalı.
elinizdeki kumandayı yavaşça yere bırakın.
hele bir de "adam zaten ev işi de yapıyormuş" minavalli konuşmalara ne diyeceğimi şaşırdım.
yapacak elbette. bir lütuf mu bu. eşek gibi yapacak hem de. ikisi de aynı evde yaşayıp aynı evde gıda maddesi tüketip aynı tuvalete dışkılıyorsa o evin işini de ortaklaşa yapacaklar.
lütfen o çok kullanılmış toplumsal cinsiyetçiliğinizi klavyenin üzerine bırakın.
adam elbette ev işi yapacak, bu kadına yardım falan değil, bir birey olarak o adamın görevidir zaten. kendi evini temizliyor yahu. kocalarınıza hafta sonu misafiri muamelesi yapmayı bırakın. biz misafirlikte bile bulaşıklarımızı yıkayıp bardağımızı kaldırıyoruz, adam evini elbette süpürüp camlarını tabiki silecek. istemiyorsa evlenmesin efendim, bir yardımcı tutsun.
kadınlar dünyaya erkeklerin kıçlarını toplamak için gelmiyor.
şu zihniyetteki kadınların çocuk yetiştirmesi acilen yasaklanmalı.
sonra da günlerde "amann erkekler" konulu bolca geyik çevirir, kocalarının hem hizmetçisi hem de parasız seks işçileri olurlar.
yazık.
hani şöyle düşünen kadınları gördükçe erkeklere çok da şaşırmıyorum.
sana gelince konu sahibi. kocan seni bildiğin dövmüş. iki seçeneğin var, ya adamı boşayacaksın ya da bir şekilde öfke kontrol gibi bir sorunu var mı bunu öğreneceksin ve tedaviye ikna edeceksin.
nickinde 85 yazıyor 29-30 yaşlarında bir insan olarak biraz daha olgun olmanı tavsiye ederim, aynı yaştayız, siz evlisiniz, evcilik oynamıyorsunuz.
siz ikiniz de birbirinizi sevmiyorsunuz sanırım, bence bunu düşünmeye başla. ikiniz de birbirinizi yaralamaya çalışmışsınız ve fiziken avantajlı olan savaşın galibi olmuş.
söylediğin hiçbir şey onun seni dövmesinin sebebi olamaz. ben de gün içinde beni "kışkırtan" en az elli insanla karşılaşıyorum ama hiçbirinin boğazına sarılıp kafasını yere vurmuyorum.
çünkü ben "normal" bir insanım.
kocanınsa muhtemelen problemleri var.
ya evet bana da ilginç geldi insan sarılmak öpmek istediği peşinde dolandığı kadına bir anda bir öfkeyle kafasını nasıl yere çarpıyor
bağırıp çağırmak değil kızıp gitmek değil hatta itişmek bile değil bildiğin kafayı yere vurma
sonra özürler çiçekler
85 li misin?Bu konuyu açmadan önce kendime gidecek otel arıyordum.buradaki yorumlardan sonra kendimde de hata olduğunu gördüm.benim içimden gelen de bitirmek aslında.çünkü öfkem dinmedi dinecek gibi de değil.ama gün gelir ''ben de hatalıydım belki öyle davranmasam bunlar olmazdı'' diye düşünür müyüm.gün gelir büyür müyüm ? bilemiyorum.bugünkü aklımla bunu kestiremiyorum.
Çiçek yollamış iş yerine.hala arıyor.açmıyorum.kızlar ne yapmalıyım bu kadar kolay affetmeli miyim yoksa yine uzatıyor muyum ? doğru düşünemiyorum ben siz söyleyin ne yapayım ?
Bir kaç gün önce bir tartışma sırasında eşime kötü bir söz söyledim. 10dk geçmeden barıstık eşim unuttu gitti ama ben her gece ona sarılıp özür diliyorum içim hiç rahat değil. Sana bunu nasıl söyledim affet diye debeleniyorum ki ben söylemesem aklına gelmiyor unuttu gitti barıstık. Ama düşününce dayanamıyorum vicdan azabı cekiyorum. Söylediğim sözde 'senden bir yol olmaz' falan gibi bir seydi.
Şimdi ben bu kadarlık bir olay yuzunden perişan durumdayım.
Siz bunca yaşananların ardından barışsanızda nasıl kendinize yedireceksiniz. Sadece sizden bahsetmiyorum sizin eşinize yaptıklarınız söyledikleriniz de yenilir yutulur değil.
Ki ben o adamdan tiksinmen lazım nasıl barısırsın anlamında söylemiyorum bunu. Sen sevdiğin adama bunu nasıl yaptın? O sevdiği kadına bunu nasıl yaptı? Bunu içinize yedirebilecek misiniz?
Gece yattıgınızda aklınıza gelmeyecek mi? Bilmiyorum kalp kırmak, sevdiğinin kalbini kırmak bu kadar kolay olmamalı.
Umarım bir hal çare bulursunuz.
Çok üzgünüm hatalı olduğumu görebiliyorum daha net.ama öfkem dinmiyor ona hala.sindiremiyorum.sanırım 1 ama sadece 1 şans vericem ona biraz zaman geçtikten sonra.2.si olursa vereceğim karara kendimi hazırlicam bi yandan da.ama sivri yanlarımı törpülemem gerek