Kocam bana vurdu

Hem kendime kızıyorum hem de şiddet için acıyorum kafayı yicem ya ne yaman çelişki :KK61:
ya ben de şunu anlamıyorum. küsmenin de bir adabı var. dön arkanı yat yani. taa içeri kadar gidip tonla laf söylemek "bu iş burada bitmedi devam edelim, içimin yağı erimedi,seni tam kışkırtamadım" demek. yatağa gelince de olanlar aynen böyle. dön arkanı yat. ortak paylaşım alanı sonuçta. Ama sen illa ki tartışmaya devam etmek istemişsin.

bu da pişman olma sendromları..
en başında kesinlikle eşini haksız gören kadın... sonrasında cımbızla eşini haklı çıkaracak bir şeyler buluyor.. sonraki aşama da eşini savunmak olmaz inşallah.
Ben yaptıklarım ve dur dediği yerde konuşmaya devam ettiği için haksızım.ama şiddet uygulaması asla kaldırabileceğim birşey değil.dünya meleği olsa ne yazar şiddet uyguladıktan sonra.bizim hikayede herkes haksız.

Ben yaptıklarım ve dur dediği yerde konuşmaya devam ettiği için haksızım.ama şiddet uygulaması asla kaldırabileceğim birşey değil.dünya meleği olsa ne yazar şiddet uyguladıktan sonra.bizim hikayede herkes haksız.
ona da bir şey bulmuşsun ya. ilk sen itmeye başlamışsın yatağa gelince falan. yanlış mı okudum, sen mi yanlış yazdın???
yani olanların hiç biri doğru değil. Cinselliği silah olarak kullanmak da yanlışların başında geliyor.

Bizde zaten eşin haklı demiyoruz şiddeti hiçbir kimse haketmez ve en kötü suçun cezası bile şiddet olmamalı demek istediğimiz tamda bu sen psikolojik şiddetten oda fiziksel şiddetten vazgeçmelisiniz...iki tarafta kusurlu fevri taraflarınızı zamanla törpülerseniz birbirinize anlayışlı olursanız sorun kalmaz ama sanırım kesinlikle boşanmalısın demediğimiz için bize yükleniyorlar

vallahi ne olmuş bir tokat diye düşünemedim ben bu konuda
adam bilerek tekrardan kafasını yere vurmuş
ya kadın o şiddetle kafasının vurulmasıyla beyin sarsıntısı geçirirse, felç kalırsa
olmaz olmaz dememek lazım

konu sahibi her şeyi bırak senin hatalı olduğun yer var ama barışacaksan bile bir kez daha sadece elini bile kaldırıp vurmasa bile boşanacağını söyle bunun için iyice süründürmeden barışma
sende biraz uyumlu ol gözünü seveyim tamam hakkını savun kimsenin robotu makinesi değilsin ama bu kadar da yapma

Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
Şiddet acizliğin göstergesidir bu hem senin için hem eşin için geçerli sen psikolojik şiddet gösteriyorsun.Yaşınızla pişmemişsiniz çocuk gibi atarcanlık yapmakta neyin nesi?? Adam daha napsın sana yardım ediyor ,gece keyfini bekliyor... Birazda siz eşinizi sıkboğaz etmişsiniz o da acizliğini size şiddet uygulayarak göstermiş tadından yenmeyecek bir Evliliği çıkmaza sürüklemişsiniz .Sakinleşince oturup konuşmalısınız .Saygıyı kaybetmeden evliliğinizi toparlayın.

bu kadar inat olunmaz. kaç kez özür dilemiş, öpmüş, sarılmak istemiş ve siz hep üsteleyip onu dahada kırmışsınız. tamam dayakta hoş değil ama sizinde payınız suçunuz var bu olayda.

ona da bir şey bulmuşsun ya. ilk sen itmeye başlamışsın yatağa gelince falan. yanlış mı okudum, sen mi yanlış yazdın???
yani olanların hiç biri doğru değil. Cinselliği silah olarak kullanmak da yanlışların başında geliyor.
İlk tartışmada geldi özür dilemeye benim sinirli olduğumu görünce gitti.3 saat sonra tekrar geldi.sarılmaya çalışınca ittim.tek başıma yatmak istiyorum dedim.

aynen katılıyorumHoppa

öte yandan hem ilk mesajdan hem de konu sahibinin sonraki yorumlarından konu sahibinin "burnundan kıl aldırmayan" bir yapısı olduğu izlenimi oluştu bende...konu sahibi bunu farketmeden terapi ile aşılır mı bilemiyorum...
Asalında gelen eleştiri yorumlarına hep tahammüllü ve hak verir biçimde yaklaşmış konu sahibi. Sadece eşine karşı bahsettiğiniz tarzda tutumu var. Belki şiddetin etkisiyle yola gelmiş izlenimi yaratmaktan endişeleniyor belki ilişkilerinin dinamiği böyle bilmiyorum ama bdv'de ilk defa kadın tarafının çaba harcamasıyla toparlanabilecek bir ilişki gördüm ben. Îyi, tarafsız bir danışman karşılıklı hatalarını anlamalarını sağlayıp ona göre yönlendirebilir sanki iki tarafı da

eh pes yani.
şurada şu kadar kadın toplanmış " e tamam adam vurmamalıydı ama sen de az değilmişsin" demiş.
bacılarım, aklınızı peynir ekmekle mi yediniz allasen ya? adam kadının boğazını sıkmış, tokat atmış, kafasını yere vurmuş.
kendinizde misiniz?
sonra da gidip Özgecan'a ağlarsınız değil mi?
o da "veriverseydi" bir kez canım, ne olacak, hem adamı tırmaklamış falan.
ha pardon bu adam kadının kocası değil mi? kadın her daim sekse hazır ve nazır olmalı. evi temizlemeli, işte çalışmalı, sonra da ateş kırmızısı tangasını ve babydollünü giyip kocanın yatakta aklını başından almalı.
elinizdeki kumandayı yavaşça yere bırakın.
hele bir de "adam zaten ev işi de yapıyormuş" minavalli konuşmalara ne diyeceğimi şaşırdım.
yapacak elbette. bir lütuf mu bu. eşek gibi yapacak hem de. ikisi de aynı evde yaşayıp aynı evde gıda maddesi tüketip aynı tuvalete dışkılıyorsa o evin işini de ortaklaşa yapacaklar.
lütfen o çok kullanılmış toplumsal cinsiyetçiliğinizi klavyenin üzerine bırakın.
adam elbette ev işi yapacak, bu kadına yardım falan değil, bir birey olarak o adamın görevidir zaten. kendi evini temizliyor yahu. kocalarınıza hafta sonu misafiri muamelesi yapmayı bırakın. biz misafirlikte bile bulaşıklarımızı yıkayıp bardağımızı kaldırıyoruz, adam evini elbette süpürüp camlarını tabiki silecek. istemiyorsa evlenmesin efendim, bir yardımcı tutsun.
kadınlar dünyaya erkeklerin kıçlarını toplamak için gelmiyor.
şu zihniyetteki kadınların çocuk yetiştirmesi acilen yasaklanmalı.
sonra da günlerde "amann erkekler" konulu bolca geyik çevirir, kocalarının hem hizmetçisi hem de parasız seks işçileri olurlar.
yazık.
hani şöyle düşünen kadınları gördükçe erkeklere çok da şaşırmıyorum.

sana gelince konu sahibi. kocan seni bildiğin dövmüş. iki seçeneğin var, ya adamı boşayacaksın ya da bir şekilde öfke kontrol gibi bir sorunu var mı bunu öğreneceksin ve tedaviye ikna edeceksin.
nickinde 85 yazıyor 29-30 yaşlarında bir insan olarak biraz daha olgun olmanı tavsiye ederim, aynı yaştayız, siz evlisiniz, evcilik oynamıyorsunuz.
siz ikiniz de birbirinizi sevmiyorsunuz sanırım, bence bunu düşünmeye başla. ikiniz de birbirinizi yaralamaya çalışmışsınız ve fiziken avantajlı olan savaşın galibi olmuş.
söylediğin hiçbir şey onun seni dövmesinin sebebi olamaz. ben de gün içinde beni "kışkırtan" en az elli insanla karşılaşıyorum ama hiçbirinin boğazına sarılıp kafasını yere vurmuyorum.
çünkü ben "normal" bir insanım.
kocanınsa muhtemelen problemleri var.

Bizde zaten eşin haklı demiyoruz şiddeti hiçbir kimse haketmez ve en kötü suçun cezası bile şiddet olmamalı demek istediğimiz tamda bu iki tarafta kusurlu fevri taraflarınızı zamanla törpülerseniz birbirinize anlayışlı olursanız sorun kalmaz ama sanırım kesinlikle boşanmalısın demediğimiz için bize yükleniyorlar
Bence o da klişeden kaynaklı. Su bir yere akıyor sen de o yöne akmazsan tepki çekersin. Şu an en çok kadın şiddetinin protesto edildiği zamanları yaşıyoruz. Keza olanlar ortada ama azalma var mı??? Aksine artıyor.. Boşan demek bir çözüm olabilir ama anlık bir çözümdür. Kadın düşmanı olan şiddet meyilli erkek hala aramızda geziyor olacak anlamında. Her şeyden önce toplum olarak psikolojimizi düzeltememiz lazım. Sağlıklı çocuklar büyütmek lazım. Adam şiddet uygulamadı ama şu tartışma her gün olursa bu evden çıkacak çocuk şiddet eğilimli olacak ve bu tartışmalar ve kadın cinayetleri hiç bitmeyecektir. Hep kadın haklıysa eğer bu adamları doğuran kimler acabaaaaa???

şiddete kesinlikle karşıyım ama siz de az değilsiniz. hani hiç birinizin olmadı mı karsı taraf sizi çileden çıkardıgında gırtlagına yapışmak, ya da okkalı bi tokat atmak...tamam insan kendine hakim olmalı ama herkes bir degil maalesef. ben eşinin isteyerek yaptıgını düşünmüyorum kaldı ki defalarca da özür dileyip pişman olmus.

İlk tartışmada geldi özür dilemeye benim sinirli olduğumu görünce gitti.3 saat sonra tekrar geldi.sarılmaya çalışınca ittim.tek başıma yatmak istiyorum dedim.
senin itmen şiddete girmiyor mu? İlla şiddeti kadın mı yapar? Medeni kanunda bile cinsiyet gözetmez şiddet için.
Tek yatmak istiyorsan mekanı sen terk edecektin. en nihayetinde ortak paylaşım alanı değil mi?

Çok üzgünüm hatalı olduğumu görebiliyorum daha net.ama öfkem dinmiyor ona hala.sindiremiyorum.sanırım 1 ama sadece 1 şans vericem ona biraz zaman geçtikten sonra.2.si olursa vereceğim karara kendimi hazırlicam bi yandan da.ama sivri yanlarımı törpülemem gerek :KK43:

Dayağın başladığı yerde evlilik biter
Kendi adıma bana vurmuş bir adamla aynı yastığa baş koyamam
Yerinde olsam boşanırım
Ancak bu zemini körükleyen de sensin konu sahibi bunu asla unutma
Hata hiç bir zaman tek taraflı değildir
Cinsellik kadının silahı değildir
Çocukça inatlar, küsmeler, kavganın üstüne sürtmeler doğru değil, eşin seni dövmese de bu yanlışlar bir süre sonra bıkkınlık verir insana.
Şu anda bence kurtarılacak bir şey yok, çünkü dayak fiili gerçekleşmiş
Bir daha evlenirsen bu dediklerimiz aklında bulunsun

X