Kocam bana sex te yetmiyorsun dedii !!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abbow adama güvendim ama o kadar zor oldu kı benım bebeler günsüz dogdu o yüzden nispeten daha kolaydı cok kılolu olmadıkları ıcın. Ama ıkıncı gelen cok zor geldı cıkmak bılmedı resmen. Doktoruma masallah zaten adama ssvd ıcın bıle gelen o kadar ınsan var kı yani gebermedıgın surece senı sezaryene almıyor

Öyle doktor bulmak çok zor gerçekten

Normal doğumun sağlıklı olduğunu biliyorum. Söylenen sözü anlamadım. Normal doğum yapması imkansız birine anlatmanız da hoş olmamış.

Siz egzersiz biliyormuşsunuz, yapmışsınız. Doğal sürecinde herkesin aynı hızda toparlanmıyor. Anneannem 10 tane doğurmuş, otuzlu yaşlardan beri idrarını tutamıyordu.

Ben soruya genel cevap verdim, imkansızsa kendini öldürecek hali yok tabi ki sezeryan olacak.
Şu an çağ anneannenizin doğum yaptığı çağ değil, o zaman sezeryan bu kadar yaygın değildi, hatta belkide evde doğum yaptı. Evde doğum yaptıysa çok hasar almıştır çünkü doğum yırtıklarına dikiş yapılmamıştır. Bu çağda araştırıp öğrenmek esas, ama kadın doğumcularda da hata var, kegel egzersizini mutlaka anlatmalılar hastalarına.

haklısınız ama her hastanın problemine yönelik yapılıyor kegel egzersizi idrar tutmada sorun yaşayanlarla, zorlu doğumlarda oluşabilecek prolapsuslar için uygulamalar farklı olacaktır. danışmak isteyenler yazabilir memnuniyetle cevaplarım.

Bu kadar sert yaklaşmanız yanlış... evet haklısınız belki konu sahibinin yaptığı doğru değil ama herkes aynı hayat şartlarında düşüncede, tecrübede olmuyor. Çok büyük konuşmamak gerekir diye düşünüyorum. Bir yerde okumuştum birini eleştirmeye başlamadan önce onunla ayni sartlara sahip olmadığını hatırla diye.

Ben normal ve sezaryen doğum hakkında yazmak istedim. Sezeryan doğum şuan inanılmaz derecede popüler ve buna anlam veremiyorum. Kadın doğumcular bile kendi doğumunda sezeryan yaptırıyor.

Normal doğum adı üstü normal ve en sağlıklısı. Bir de normal doğum sırasında çocuk annenin boşaltım sisteminin çok yakınından geçtiği için bir miktar bazı şeylere maruz kalıyormuş ve bu da onun bağışıklık sisteminin oluşmasına temel sağlıyormuş. Bu yüzden sezeryanla doğan çocukların bağışıklık sistemi bir miktar normal doğana göre daha düşük oluyor.

Ben normal doğumum kardeşim sezeryan. Kardeşim ters geldiği için onu sezeryanla almışlar. Çocuk ters gelirse ya da kafası çıkamayacak gibi olursa zaten doktorlar hemen sezeryana alıyorlar. Ters gelen çocukları eliyle çeviren ebeler de varmış doğum sırasında. Neyse Annemin söylediği de şu, beni doğurduğunda ertesi gün eve dönebilmiş ama kardeşimde daha zor toparlanmış hani ameliyatlı olduğu için. Bu kişiden kişiye değişedebilir ama işte sezeryanı öncelik olarak düşünmeyin diye söylüyorum. Çünkü Amerika'da neredeyse sezeryan doğum yasaklanmış olabildiğince az yapmaya çalışıyorlarmış.

Normal doğumda doğum travması oluşuyormuş bazılarında. Çünkü çatala oturmak ya da orda tutulmak fizyolojiye çok uygun değilmiş. Bazı kadınlar kalkmak çömelmek istediklerini söylüyorlarmış. Bunun içinde doktorla ve ebeyle iletişimin iyi olması lazım.

Pelvis kasları konusunda da normal doğumda daha çok sarktığını biliniyor ama sezeryanda da sarkıyor çünkü çocuk sonuçta gene pelvis kaslarının üstünde aylarını geçiriyor. Vajinadan çıkmasa da ordaki kasların gene kegelle toparlanması gerekiyor.

Not: Buraya gelip 3-5 çocuk doğurmuşum gibi anlatıyorum ama ben doğum yapmadım bilginize :) bunlar sadece duyduklarım.

Bilgilerinin hepsi doğru, sağlık otoritelerşnce verilmiş bilgiler

Kadın doğum uzmanı mısınız

Ben hâlâ anlamadım. Genişleyince keyif olmuyor ki. Bu durumda kadın kendine kötülük yapmış olur
Canım iste o yüzden sezeryanla doğuran esini dahq cok seviyordur demis dr... yanş normal doğumda ciddi genisleme oluyor ve doğum öncesi darlığına tam anlqmı ile dönmeyebiliyor tabi burada maksat birini kırmak değil, ama çoğu konusmalarda da duyuyoruz normal doğumdan sonra eskisi gibi değil diye

İste cogu kisinin İlk hedefi ilişkiden zevk almak olmuyor bwn olsam bende sezeryan yapardım yani

İste cogu kisinin İlk hedefi ilişkiden zevk almak olmuyor bwn olsam bende sezeryan yapardım yani
ülkenin yarısı neden sezaryen oluyor o zaman ? Zemheri ve Loveitred 2'şer normal doğum yapmış ikisi de dar olduğunu söylüyor??
yaymayın şu algıyı. Sezaryen yapana kadar iki spor yapın, çok dert ettiyseniz, vücudun kendini yenilemesi hızlanır. Kegel burada hep idrar tutma-bırakma hareketi şeklinde bahsedildi ama pilates hareketleri de pelvis kaslarını güçlendiriyor. Karın kasları da güçlenir o da etkiler bir nebze.
Bebeği taşıdığın için zaten alttaki kaslar aynı etkiyi alıyor diyorum sezaryende de normalde de.. Bebeği de taşımayın o zaman taşıyıcı anne bulun..
Ayrıca sezaryenden sonra bir daha normal doğum yapamazsınız.

Son düzenleme:
Sezaryenden sonra normal doğum yapılır. Ssvd. Yaptığını bildiklerim de var.

Rahim duvarı kesildiği için yapılamıyormuş . 3 veya 4 çocuk oluyormuş en fazla

Buna istinaden söylemiştim
İnternetten baktım da kesiğe göre değişiyormuş. Diklemesine kesilirse olmuyormuş ya da ilk ameliyattan sonra yırtılma olduysa olmuyormuş. Sezaryeni yapan doktorla görüşmek gerekiyor yani ssvd olup olmayacağını öğrenmek için.

Kaynak

Son düzenleme:
Kegel i kac kisi biliyoe ? Kac kisi tam anlamıyla yapabilir derece mantığını kavramıs ? Birde sezaryanden sonra normal doğum artık var siz bi 10 sene öncesinde kaldınız yada devlet hastanesindeki kadın doğumlulardan bahşediyorsnuz sanırım... benim çevremde 10 u geckin ssvd yapan var lütfen düzgün bilmediginiz seyi yazıp insanları yanlıs bilgilendirmeyin. Rahim genislemesine gelinirse normal doğumdan sonra tabiki sıkılasıyor ama bir cocuk doğurmadan önceki halini aldığını düşünmüyorum kac tane arkadasımın esi arkadaslarıma bu konuyu söyleyip rahatsız olduklarını dile getirdü, ki bu ayup bisey değil ufak operasyonla çözülüyor yani rahime baskı ile hic alakası yok fikir yürütmeleriniz cok garip

yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum. Aynı şeyleri yüz kere yazmaktan bıktım kimse okuduğunu anlamıyor. Rahim genişlemesi sezaryende de oluyor diyorum çünkü bebeek aynı kasın üstünde oturuyor aynı yerde kalıyor.. Normal olursa daha çok genişler gibi bir yanlış algı yüzünden ay benim sex hayatım önemli deyip sezaryen oluyor millett. Bir de kızmayın ama bu daha kolay gibi düşünülüyor bence. Çünkü sonuçta ameliyat bu uyutup kesiyorlar. Sonunda ağrı daha fazla olsa da doğum sırasında çabasız oluyor. Normal doğum çocuğa olduğu kadar anneye de çok faydalı vücudu yenileniyor çünkü.

Ayrıca özelde sezaryen normal doğumdan daha pahalı.
Ufak operasyonlara devam edin hem doktorun hem sizin işinize gelir hem deee kegelin mantığını anlamaktan çok daha kolay..

Bu arada sezaryen olmak zorunda kalıp olanlara asla bir lafım olamazzz. SSVD olmak isteyenlerin çoğunu da onlar oluşturuyor bence. Benim takıldığım nokta sezaryenin çevreden duyulup bu kadar yaygınlaşması.

Tamam dediklerimi umursamayın ama çevrenize karşı da objektif olun.

ilişkiye girerken iç çamaşırı giyen kadınların videosunu açtı bi yandan benle ilişkiye girdi bi yandan boşaldı
Korkunç. ağlama krizine girerdim o an kesinlikle ve bir daha o herifin suratina bakmazdım bakamazdım tiksinmekten. Böyle bir şeyi sineye çekmeyin. 2 günde bir ilişkiye giriyor beğenmeyen adam iki günde bir ilişki yaşar mı diyorsunuz ama çok yanılıyorsunuz resmen sizi kullanıyor. Sizinle ilişkiye girmesi sizi yanıltmasın. çok kötü bir örnek olucak ama hayvanlara tecavüz edenler var yani birisi biriyle ilişkiye giriyor diye onu seviyor ya da beğeniyor demek değil.

+1

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…