- 14 Nisan 2023
- 1.425
- 1.482
- 27
-
- Konu Sahibi Mavinin her tonunaa
Çevremde bir arkadaşım var aynı sorunu yaşadı eşi kendisini kapattı sonra böyle çevresindeki arkadaşlarına bakıyordu boşandılar kız açıldı o yüzden sormak istedimAlakasını çözemedim?
İçinde olduğun durum zor bir durum ya ne desem bilemiyorum içinde hissettiğin kırgınlık ve üzüntüyü hissedebiliyorum . Böyle insanlar yüzünden üzülmeye değmez daha gençsin boşa gitsinHayır değilim bende açık giyinen biriyim
En yakın arkadaşım tesettürlü, eşiyle eşim de çok yakın arkadaşlar ben açığım gittiğim şehire göre şort da giyerim çok sık görüşürüz eşlerle birlikte ama arkadaşımın beni kıskanmasını bırak imalı bir göz süzüşü bile olmadı senelerdir... Kendini bilmekle ve hem arkadaşına hem eşine güvenmekle alakalı bir durum bu tamamen... Ben konu sahibinin özgüveninde de sorun olduğunu düşünüyorum.Çevremde bir arkadaşım var aynı sorunu yaşadı eşi kendisini kapattı sonra böyle çevresindeki arkadaşlarına bakıyordu boşandılar kız açıldı o yüzden sormak istedim
kızlar merhaba sık sık konu açtığım için beni linçlemeden Bugün şu yaşadığım olaya yorum istiyorum lütfen hepimiz kadınız. Bugün şehir dışından kocamın arkadaşının eski eşi (kendisi şu an evli başkasıyla) bana oturmaya geldi. Çok güzel bir Kadın ve gösterişli. Çok açık giyiniyor, bugünde aynı şekilde tayt ve crop giymiş. Beli falan gözüküyor tabi. Kocamda evdeydi, arkadaşım geldi oturuyoruz sohbet muhabbet ediyoruz falan. Bir baktım eşimin gözleri arkadaşımın vücudunu süzüyor. Bacaklarına bakarken yakaladım. Ayaktayken arkasına bakarken yakaladım.ve arkadaşım kendi eşini anlatırken söz sırası eşime geldi, nasıl karışmıyor senin böyle giyinmene faln dedi. Bunu sorabilir belki ama gözleriyle anlıkta olsa süzdüğünü ben net bir şekilde gördüm. Ve arkadaşım gider gitmez hemen eşim benimle birlikte olmak istedi. Ve geçen seferde arkadaşım geldiğinde arkasından hemen eşim benimle birlikte olmak istemişti.. kahroluyorum.. onu çok beğendiği için nefsi uyarıldı belki de, arkadasımın vücuduna bakarak hayaller kurmuş olabilir mi? Gidince de hemen bu yüzden birlikte olmus olabilir mi? Hatta en kötüsü benimle birlikte olurken arkadaşımı hayal etmiş olabilir mi? Abartıyor muyum? ağlayarak yazıyorum bu satırları..
En yakın arkadaşım tesettürlü, eşiyle eşim de çok yakın arkadaşlar ben açığım gittiğim şehire göre şort da giyerim çok sık görüşürüz eşlerle birlikte ama arkadaşımın beni kıskanmasını bırak imalı bir göz süzüşü bile olmadı senelerdir... Kendini bilmekle ve hem arkadaşına hem eşine güvenmekle alakalı bir durum bu tamamen... Ben konu sahibinin özgüveninde de sorun olduğunu düşünüyorum. Canım özgüven falan kalmadı zaten
Valla bunu okuyunca o ayet geldi aklıma belki adam bunu yapmak istemişHelaliyle yaşamış mı ? Ne kadar basit demi ?
Helali haramı bilen adam karısının arkadaşı gelince hödük gibi orada oturmaz, ikisini başbaşa bırakıp defolup gider..
Ama doğru bacak arasına gelince o onun helalii....
Hangi ayet bu ben anlayamadım ?Valla bunu okuyunca o ayet geldi aklıma belki adam bunu yapmak istemişNe bileyim herhalde karısının onun her halinden anladığını bilir İğrenç bir durum kadın artık eşine nasıl dokunacak bilemedim
Sizlerden biriniz güzel bir kadın görürseniz hoşunuza giderse derhal ehline gitsin diyordu.Tabi adamın bu ahlakla, düşünceyle eşine yaklaştığını asla düşünmüyorummHangi ayet bu ben anlayamadım ?
Olur mu ya kadının demek hala umudu varmış ki eşinin kendine yaklaşmasina izin vermiş.Haliyle şuan hem şokta hem kırgin...Valla ne denir bilemedim Allah yardımcı olsun keşke hiç görmeseydiZaten boşanacakmışsınız önemi var mı arkadaşınızı düşünerek sevişmiş ya da sevişmemiş ne fark ediyor?
örnek verdiğiniz ayetteki ahlakı da pek anlayamadım ben, yani konudaki adamın yaptığından ne farkı var açıklarsanız sevinirim.Yanlış anlaşılmasın cidden merak ettiğim için soruyorum.Sizlerden biriniz güzel bir kadın görürseniz hoşunuza giderse derhal ehline gitsin diyordu.Tabi adamın bu ahlakla, düşünceyle eşine yaklaştığını asla düşünmüyorumm
Dışarda gördüğü yani belki de tanımadığı (eşinin arkadaşı falan olmayanörnek verdiğiniz ayetteki ahlakı da pek anlayamadım ben, yani konudaki adamın yaptığından ne farkı var açıklarsanız sevinirim.Yanlış anlaşılmasın cidden merak ettiğim için soruyorum.
Kadın için de var mı acaba böyle bir ayet? Dini bilgim çok yetersiz o yüzden soruyorum.Dışarda gördüğü yani belki de tanımadığı (eşinin arkadaşı falan olmayan)birine nefsi uyanır da harama, eşinden başkasına yönelmez nefsine hakim olur eşiyle yani ehliyle yaşar bir şeyleri ne âlâ.Bunu demek istedim ben.
Valla o kadarını bilmiyorum öyle denk geldi okudumKadın için de var mı acaba böyle bir ayet? Dini bilgim çok yetersiz o yüzden soruyorum.
Ne demek nefsi uyanır ya bahsettiğiniz şey sokakta kadın kesmek normaldir kadını keser tahrik olur gelir karısınaDışarda gördüğü yani belki de tanımadığı (eşinin arkadaşı falan olmayan)birine nefsi uyanır da harama, eşinden başkasına yönelmez nefsine hakim olur eşiyle yani ehliyle yaşar bir şeyleri ne âlâ.Bunu demek istedim ben.
Yani erkeğe böyle bir hak tanınmış, enteresan. Teşekkürler açıklama için.Valla o kadarını bilmiyorum öyle denk geldi okudumAma bizim nefsimiz de aklımızda, midemiz de sağlamdır.Bunu biliyorum.
Erkek içinde yok böyle bi ayet.. hadis paylastıgı sey zatenKadın için de var mı acaba böyle bir ayet? Dini bilgim çok yetersiz o yüzden soruyorum.
Bahsettiğiniz ayet değildir. Ayet Allah'ın sözüdür. Kesin ve açıktır. Hadisler ise peygamber efendimizin sözleridir. Ancak kesinliği bilinmeyen hadislerde vardır. Lütfen erkeklerin sapkınlıklarına dini açıklamalar getirmeyelim.Valla bunu okuyunca o ayet geldi aklıma belki adam bunu yapmak istemişNe bileyim herhalde karısının onun her halinden anladığını bilir İğrenç bir durum kadın artık eşine nasıl dokunacak bilemedim