- 20 Ağustos 2014
- 3.276
- 8.900
- Konu Sahibi Mavinin her tonunaa
şimdi hatırladım arkadaşlar haklı, bahsettiğiniz şey hadis ve şöyle : "Şurası muhakkak ki kadın, şeytan suretinde gelir, şeytan suretinde gider. Biriniz bir kadında hoşuna giden bir husus görürse, hemen hanımına gelsin; zira bu, nefsinde uyananı giderir." [Müslim, Nikâh 9, (1403); Ebu Dâvud, Nikâh 44, (2151); Tirmizî, Nikâh 9, (1158).]Valla o kadarını bilmiyorum öyle denk geldi okudum Ama bizim nefsimiz de aklımızda, midemiz de sağlamdır.Bunu biliyorum.
Ayetler doğrudan kuranda yazanlar ve Allahın sözleridir. Örneğin: Diyanetin mealinden: Nisa 34
Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarfetmelerinden dolayı erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayın. Doğrusu Allah Yüce'dir, Büyük'tür.