Kocam annesinin dolduruşuyla beni dövdü

Bu sayfanın demirbaşlarının ağzından şu 1 haftada anladığım kadarıyla hayırlı söz çıkmıyor.
Buraya girip çare soranlara da Sen bilmiyor muydun diye tersliyorsunuz.
O Daha küçük bir hata etmiş.
Sİz ölüp de Allah'ın huzuruna çıktıktan sonra da size hesabı sorulmaz mı?
Sen hayırlı konuşmak nedir bilmez miydin?
Ne kadar kötü konuştun.

Valla Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Burası sadece Zaman kaybı oldu bana.
Allah icin sen artik konusma bacım. Allah'i ahireti karistirip oradan din ile mi vurmaya calisiyorsun napiyorsun? Yazdiklarinizin savunulacak hicbir seyi yok. Senin agzindan hayirli seyler mi cikiyor? Dayak ye otur kocam de mantığını yurutuyorsun. Bunu bosa bir daha evlen bak onda mutlu olacaksin diyorsun. Ben sizin yorumlarinizi okudukca boguluyorum gibi hissettim. Okumakta bile zorlandım. Sizin akliniz sizde kalsin. Kimseye akıl fikir vermeyin. Siz dayaginizi yiyip oturun kocam da kocam diyin.

Adil Yıldırım, Fatih reşit gibi uzmanlar var.

Onlar der ki:

Kadın kadın olsun. Kadın, kadın gibi davranırsa erkek delikanlı olur.

Erkeğin kadından gelecek paraya ihtiyacı yok derler.

Roller değişildi şu son 100 yıl. Olan yuvalara oldu.
Roller değişmemeliydi.
Kadınlar artık kocaları esip gürlediğinde
Bunu ben aldım şunu ben aldım diyip altta kalmıyorlar.
Ya sen altta bir kal. Adama güçlü ve haklı olduğunu hissettir. Adama o desteği hep ver.
Hee doğru diyorsun bey, bak yine haklı çıktın. Diyerek ona şu güveni de ver.
" Benim karım eş dostun içinde de beni över yaaa. Orada beni haksız çıkarmaz.☺️"

Kadının eve getireceği para erkeğin umrunda değil.

Çünkü zaten eve bakmak erkeğin yükü

Ama kadın da çalışabildiği kadar çalışırsa güzel olur.

Ayrıntılı yazıyorum anlayın diye.
Tüm yorumlarınızı şaşkınlıkla, şok olarak okudum. Hiç mi ilgi ,sevgi görmediniz bu hayatta ? Böyle düşünmenize anlam veremiyorum. Yorumları okurken erkek olduğunuzu düşündüm. Benim sorunlu bir ailem var fakat hiçbir zaman şiddeti güzellemem. "Erkektir vurur, vurduğu yerde gül biter, kadınlar eşini alttan almalı, aldatılsa da dayak yese de oturup sabretmeli " demem. Sağlıklı bir evlilik böyle bir şey değil.

Ben konu sahibinin ailesini tebrik ediyorum öncelikle. Her seye rağmen onu tekrar kabul edip gidip almışlar. Kizlarinin arkasinda durmuşlar. Ama konu sahibinin hala bu kiymetin farkina varabileceginden emin olamadım. Ailesi disinda baska sorunumuz yok yazması bana öyle hissettirdi. Hala farkinda degil bazı seylerin.
Lütfen gözünü aç artık. Ailenin sözünü dinle. Kendini dusünmuyorsan çocuğunu düşün. Böyle bir ailede mutlu olabilir mi? Tekrar dönersen, parmak ucu kadar sayginligin varsa o da kalmayacak. Bu sefer aileni de kaybedebilirsin. O zaman durumun şimdikinden daha acı olur.

Öncelikle merhabalar
Beş yıl önce teyzemin oğluyla kaçarak evlendim sonrasında bir cocugumuz oldu ama hayatımız kv.yüzünden hep caklantiliydi eşim surekli ailesinin yanında beni rencide edip ezdiren bir adamdı annesi anneme ve bamama küfür bile etmisligi var ama eşimin gözünde masum bir melek.kv.cocuk gibi küsüp Trip atan cahil bir insan kızlarıyla sürekli benim ve eltimin dedikidusunu yapıyor herneyse.yine bir gün kv.bana küstü bende oğluna bir sorunmu var annen tavırlı dedim ama kabul etmedi beni azarladı eşim.kv.ayni gün bize geldi eşimin yanında bana övgüler yağdırdı.esimin gözünde beni sorun yaratan biri olarak gösterdi .sonuç olarak eşimle kavga edip küstük.ertesi gün eşim yine eve yüzü asık bir şekilde geldi bana satasip fesat şeytan gibi ağır kelimeler kullanıp üzerime yürüdü bende ona ve annesine dayanamayıp küfür ettim .eşimde bana şiddet uyguladı sonrasında hırsını alamayıp boğazımı sikip seni oldurucem diye bağırdı sırf annesine küfür ettim diye tamam doğru bir şey yapmadım ama bu beni dövmesi gerekir anlamına da gelmiyor .neyse çocuk ağlayınca bıraktı .sonra anneni arayacaksin gelip seni alacaklar dedi .ben aramak istemedim zorla telefonu elime verdi bende mcburen aradım .ailemde gelip beni alıp getirdiler sonra suçlu annem ilan edildi gelip aldığı için kızının yuvasını yıktı denildi .şimdide benden bosanamk istediğini yazmış benim tek korkum çocuğum ona verilmememsi annesi yüksek doz anksiyete ilaçları kullanan bir insan ben kesinlikle ona bırakamam çocuğumu bana akıl verin ben nasıl davranmalıyım kafamın içi çorba gibi ama eşim surekli bana her kavgada git diyen bir insan bende artık dayanamadım .tek tartistigimiz konu ailesi başka bir sıkıntımız olmadı bugüne kadar annesi ve ablalalrinin doldurması dışında lütfen birşeyler yazin
Ailen arkanda ve sana destek oluyor anlaşılan. Bir süre üzülür ağlarsın ama sonra rahatlarsın emin ol. Boşan ve sakın o eve geri dönme. İki yüzlü bir kaynana ve onun lafına bakıp seni döven bir kocadan ve seni sürekli ezdiren birinden bir cacık olmaz, çok üzülürsün. Çocuğunu da ona vermezler. Sen sakın dalaşma, sataşma, seni kışkırtmaya çalışacaklar. Git darp raporu al hemen.

Teyzen olacak o kaynanan da yeğeni olarak sana daha çok düşkün olup daha iyi davranması, annenin yerini aratmaması gerekirken düşmanlık yapıyor. Sen sakın ağzını bozup da bir daha küfretme o hataya düşme olan sana olur.

Konuyu yayıp uzatmadan anlattım yuva dagitilmayacak gibi değil erkek kardeşi ve ablaları bana ağır hakarette bulundu yine hiç sesi çıkmadı buda yetmezmiş gibi ben seni dini nikahta bosadim en yakın zamandada mahkemeye gidip senden bosanicam o cocuguda alcam dedi yani burdan dönüşü yok bu işin .belki ailemin bulunduğu şehire taşınmayı kabul edip hatasını anlarsa belki oda çocuğum için denerim
Adamda hatasını anlama gibi bir durum yok kiii hala taşınmayı kabul ederse diyorsun. Birde barışmak için peşinde mi koşacaksın. Emin ol hiç sağlıklı bir ortamda büyümez çocuğun. Sen de daha sinir hastası olursun. KENDİNE GEL. Boşan boşan boşan. Hatasını anlayan biri yok karşınds ailecek üstüne gelen biri var.

.

Gönderi sahibine neler söylüyorsunuz.

Yapıcı olun bir yerde.

Acı içindeki kıza kaçtın da iyi halt ettin diyen var.

Kız aklı kaz aklı. Kendi aklına brakırsan ya davulcuya ya zurnacıya.

Benim gönderi sahibine tavsiyem bunlara birşey yazma kızım.

İyi niyetli insanlar bul onlarla dertleş. Onlar sana yol gösterir

Ben de bu derdiyokların arasından çıkıyorum.

Ne dünyalık ne ahiretlik dertleri var. Allah vermemiş. Sen başkalarının derdini de dert edinenlere, yani temiz kalpli insanlardan akıl iste.
Bunlardan değil. Ben de çıkıyorum. Daha girmeyecem buraya.
Sen ne konuşuyorsun be. Pipin bir yerinde ağırlık yaptı da burda mı aldın soluğu kimsin nesin ne bu laflar. Git afganistan kültüründe boyadığın algını dilini düşünceni başka şekilde kullan açtırtma bizim ağzımızı. Eskilerin saçma sapan ataerkil laflarıyla kendi hemcinsini aşağılayıp küçük görüp nasıl bizden iyi dert dinleyen olduğunu düşünüyorsun ? Defol şurdan allah aşkına ya her yorumun ayrı rezalet.

2 sayfa yazı yazmışım onu bile beğenmemişsin. Daha napim
Eşin çok vurduğu için böylesin galiba. Peygamber bilr eşlerini dövmezken 100 yıl önce şöyleydi böyleydi demeniz saçma. Peygamberimizin eşi bile çalışır ticaret yaparken, eşlerinin evine yardımcı alıp eşlerine ev işlerinde yardım ederken senin "Kadın işini görevini yapsaydı, erkekler bu halde olmazdı, 100 yıl önce böyle değildi, erkeklerin fıtratı şu bu" Diye saçmalamazdınız. 1400 yıl önce peygamber eşine böyle davranıyormuş senin dediğin gibi değil.

.

Gönderi sahibine neler söylüyorsunuz.

Yapıcı olun bir yerde.

Acı içindeki kıza kaçtın da iyi halt ettin diyen var.

Kız aklı kaz aklı. Kendi aklına brakırsan ya davulcuya ya zurnacıya.

Benim gönderi sahibine tavsiyem bunlara birşey yazma kızım.

İyi niyetli insanlar bul onlarla dertleş. Onlar sana yol gösterir

Ben de bu derdiyokların arasından çıkıyorum.

Ne dünyalık ne ahiretlik dertleri var. Allah vermemiş. Sen başkalarının derdini de dert edinenlere, yani temiz kalpli insanlardan akıl iste.
Bunlardan değil. Ben de çıkıyorum. Daha girmeyecem buraya.
Yapıcı mı olalım? Ne diyelim peki? Git kocanı affet ,kocandır söver de döver de, evine dön evliliğine hiçbir şey olmamış gibi devam et, bütün eziyetleri kabul et üstüne bir çocuk daha yap hayatını karart, kendinin ve çocuğunun psikolojisini boz mu diyelim konu sahibine?

Uzaktaki kişinin huyunu, suyunu bilmezsin anlarım da teyzenin ve oğlunun ne pislik olduklarını tanıyamadın mı.
Teyze ogluyla kacmak nedır yaa. Kuzeni kardeş olarak gormeyı bir öğretemedik şu topluma.
Darp raporu alın elinizde belgeler olsun. Şiddet meyillisi bir babaya,çocuk zaten verilmez. Kaçın kurtarın o delikten kendinizi

Burda dayakci erkekleri savunanlara bakma sen. Onlar kendileri dayak yiyiyor, ama.ayrilma gücü kendilerinde olmadigi icin baskalarina da ayni akli veriyor. Nasil derler: "Misery likes company". Bazi yerlerde birini bogazlamaya calismak cinayete tesebbüs olarak sayiliyorken "erkekler sinirlidir bilmiyormusun" diye sorumlulugu yine kadina atarlar. Böyle durumlarda "bosan" demek aslinda o kadini kurtarmaya calismak. Bu sefer cocugun aglamasi durdurdu belki. Gelecek sefer durmayip öldürür. Sonra takim.elbisesini giyip hakimin karsisinda "Seytana uydu, beni tahrik etti. Pismanim hakimim" diye iyi hal indirimi almaya ugrasir. Sizde toprak icinde cürümeye baslamis olursunuz bile cocugunuz sagda solda akrabalarda perisan olurken. Siz siz olun hem kendinizi hem cocugunuzu koruma altina alin. Aileniz sükür yaninizda. Bu herif dönmeyeceginizi anladiginda daha da saldiracaktir. Su anda bosanma lafi ile sindirebilecegini saniyor

Konuyu yayıp uzatmadan anlattım yuva dagitilmayacak gibi değil erkek kardeşi ve ablaları bana ağır hakarette bulundu yine hiç sesi çıkmadı buda yetmezmiş gibi ben seni dini nikahta bosadim en yakın zamandada mahkemeye gidip senden bosanicam o cocuguda alcam dedi yani burdan dönüşü yok bu işin .belki ailemin bulunduğu şehire taşınmayı kabul edip hatasını anlarsa belki oda çocuğum için denerim
Ben artık hiçbirinzle konuşmuyorum. Şu kıza bikaç şey yazıp çıkıcam

Eşin seni seviyor mu sevmiyor mu?

Dayak yiyen kadınların eşleri onları seviyor mu sevmiyor mu?

Sürekli döverse zaten iyi bir adam çıkmamıştır.

Ama birileri yüzünden ilk vurduğunda - ki hep iki kişi arasına birileri girmiş - kendine bu soruyu sorsun kadınlar.

Bu adam pişman oldu mu, 2 dakika sonra gelip sarıldı mı?

Ha umrunda bile olmuyorsa, sevgililikte şirin görünmüş, şimdi kendi keyfini yaşayan bir adam moduna geri dönmüş.

Dünyada her ülkede evlilikleri kurtarmaya girişirken sorulması gereken soru bu.

Sen eğer ben onunla gözümü açtım, zamanla düzelir diyorsan, bunun şartı şu,
Seni n onu sevdiğin gibi o da seni sevip senin için uğraşacak, değişmeye çalışacak.

Ama çok kadın var, Allah öyle kader vermiş. Gidecek kapısı yok. O alkolik adamı da çekiyor. Dayaklarını da...

BAk sen de diyorsun ki Eğer düzelirse, hatasını anlarsa, ailemin yaşadığı şehre gelirse..

Bu düşüncelerin çok doğru. Karı koca birbirinin namusu olmuş artık.

Ne olurdu araya birileri girip de kocaların aklını karıştırmasaydı.

Ha şunu da söyliyim. Mutsuz bir evliliğiniz olsaydı karışmazlardı. İnsanlar güzel olan herşeyi bozmak ister. Hatta iki insan evlenmiş. Mutlaka mutlu olacaklar.

Ne bileyim.

Artık ben o kadar çok yazdım ki senin hikayeni unuttum. En başından beri mutlu olmadınız mı hatırlayamadım.

İnternetten yardım bekleme. Onlar seni sadece aşağılamış.

Durumun çok zor.

Ama sevdiğin için hala şans veriyorsun.

Bak güzel kızım. Erkekler ve kadınların bakış açıları heeeep farklı hep.

Senin eşin gibi eş dünyaya daha önce de geldi.
Ama ihanet varsa o adamdan kesin yâr olmaz.

Benim öğretmen arkadaşım mimarla evlendi. Eşi arkadaşıma deli oluyordu. Tabi arkadaşım da melek gibi bir kız. Kucağına almış arkadaşımı resim çekilmişler.
Sağolsun bana hiç sormadan bişey söyledi.
Kadın dövülmeyi sövülmeyi herşeyi affeder, aldatma olmadıktan sonra bunları gözü bile görmez.

Ben evlenince anladım ki gerçekten haklı. Sen de evlisin. Sence de öyle değil mi? Belki hayır öyle değil demek isteyeceksin ama,

Bak bir hadisi şerif var.
KARI KOCA ARASINA GIREN BIZDEN DEĞİLDİR.

Neler oldu neler bitti sen yeniden hatırla herşeyi.

Birbirinizi ilk sevdiğinizde birbirinizin gözlerine nasıl bakmkştınız?

Siz mutlu oldukça kimler kıskandı. Anası mı kızlardeşlerş mi,

Olayları cümle cümle yaz. Yanına biz böyle yapmalıyız diye bir deftere yaz. Eşin okusun.

Yani artık ben bunu herkese söylüyorum.

Artık senin hikayeni unutmuş durumdayım..

Erkeklerin beyin yapısı ayrıntıyı detayı algılayamıyor.ve beyinleri yavaş çalışıyor.
Karşısına geçip herşeyi anlatmaya çalışan kadını erkekler gerçekten dinleyemiyor.

SENİN HALA ÜMİDİN VE SEVGİN VARSA Kİ VAR, BU YAZMA İŞİNİ BIR YAP. FAYDASINI GÖRÜRsün

Ama birileri yüzünden ilk vurduğunda - ki hep iki kişi arasına birileri girmiş - kendine bu soruyu sorsun kadınlar.

Ha umrunda bile olmuyorsa, sevgililikte şirin görünmüş, şimdi kendi keyfini yaşayan bir adam moduna geri dönmüş.

Seni n onu sevdiğin gibi o da seni sevip senin için uğraşacak, değişmeye çalışacak.

Ama çok kadın var, Allah öyle kader vermiş. Gidecek kapısı yok. O alkolik adamı da çekiyor. Dayaklarını da...

BAk sen de diyorsun ki Eğer düzelirse, hatasını anlarsa, ailemin yaşadığı şehre gelirse..

Ha şunu da söyliyim. Mutsuz bir evliliğiniz olsaydı karışmazlardı. İnsanlar güzel olan herşeyi bozmak ister. Hatta iki insan evlenmiş. Mutlaka mutlu olacaklar.

Ne bileyim.

Artık ben o kadar çok yazdım ki senin hikayeni unuttum. En başından beri mutlu olmadınız mı hatırlayamadım.

Durumun çok zor.

Benim öğretmen arkadaşım mimarla evlendi. Eşi arkadaşıma deli oluyordu. Tabi arkadaşım da melek gibi bir kız. Kucağına almış arkadaşımı resim çekilmişler.
Kadın dövülmeyi sövülmeyi herşeyi affeder, aldatma olmadıktan sonra bunları gözü bile görmez.

Ben evlenince anladım ki gerçekten haklı. Sen de evlisin. Sence de öyle değil mi? Belki hayır öyle değil demek isteyeceksin ama,

Olayları cümle cümle yaz. Yanına biz böyle yapmalıyız diye bir deftere yaz. Eşin okusun.

Erkeklerin beyin yapısı ayrıntıyı detayı algılayamıyor.ve beyinleri yavaş çalışıyor.
Karşısına geçip herşeyi anlatmaya çalışan kadını erkekler gerçekten dinleyemiyor.

SENİN HALA ÜMİDİN VE SEVGİN VARSA Kİ VAR, BU YAZMA İŞİNİ BIR YAP. FAYDASINI GÖRÜRsün
Allah seni bildiği gibi yapsın.

Konu sahibi; yaşın genç. Korkma utanma çekinme ve boşan. Bu zulümü çekme. Kendini sev. İşe gir. Çalış. Yeni bir hayat kur.

Sen ne konuşuyorsun be. Pipin bir yerinde ağırlık yaptı da burda mı aldın soluğu kimsin nesin ne bu laflar. Git afganistan kültüründe boyadığın algını dilini düşünceni başka şekilde kullan açtırtma bizim ağzımızı. Eskilerin saçma sapan ataerkil laflarıyla kendi hemcinsini aşağılayıp küçük görüp nasıl bizden iyi dert dinleyen olduğunu düşünüyorsun ? Defol şurdan allah aşkına ya her yorumun ayrı rezalet.
Eskiler kadın gibi toprak olmasaydı herşeye dırdır etseydi nenen baba evine gitmişti sen yoktun.
Ben bu kızı sizin gibi küçük görmüyorum. Berbat iğrenç küfürlü konuşmayı siz becerdiniz.

Konu sahibi; yaşın genç. Korkma utanma çekinme ve boşan. Bu zulümü çekme. Kendini sev. İşe gir. Çalış. Yeni bir hayat kur.
Evet dayak var. Ama aralarına şeytanlar girdiği için var. Çözümü var mı var.
Peki anneye uygun yarım gün çalışabileceği iş var mı?
Yok.çözümü var mı yok

Ne bileyim.

Durumun çok zor.

Ay okudukça 1000 yıl geri gittim

Back
X