• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ailesine çok düşkün

Yani çocuk doğduğu zaman kayınvalidem oğlum uykusuz kalma sen içerde yat demiş bi insan.

Corana zamanı hamileyim diye bana yatakları ayırın bebeğe bulaşmasın dedi Hatta tuvaleti ayrırın

Bile dedi ben bunu eşime anlattığımda bana kötü niyetle yapmıyor diyor biliyorum kötü niyetle yapmadığını ama yatak odamıza kadar karışması beni çok rahatsız ediyor.

Bana diyor ki banada yatağı ayırın dedi güldüm geçtim diyor . Bu nasıl bi erkek hiç rahatsız olmuyor mu yatak odasının konuşulması.

gerçekten kendinşze dert aramışsınız

kadın klasik oğlum uykusuz kalmasın modunda bununs ziin yatak odanızla bir ilişkisi yok uykudan söz ediyor

tuvaleti de ayırın demiş

gelin ve bebek evde oğlu çalışıyor eve virüs taşımasın demiş

çoğu kişi bunları yaptı zaten

kv iyi niyetli, duyduğunu anlatmış işte

dolaba, kıyafete vs karışıyor dediniz de ona örnek yok diyelim ki gereksiz karıştı cevap verin ben böyle istiyorum diye

eşiniz sizin neyinizi hissettirecek ,yatak odasının konuşulmasından neden rahatsız olsun ki

kv gelin ile değil Ayşe ile birlikte ol mu dedi sanki oturma odasında uyu dedi

yatak odası fetişizminden kurtulmak lazım orası uyumak için var içinde yatak geçen her cümle cinsellik içermez

Valla çok şanslısın kadın en azından kartlarını açık oynuyor.Sana kendini koruma fırsatı veriyor ve hayal kırıklığı yaşamamanı sağlıyor.
Benim kaynanam ben hastane odasında sancı çekerken gel oğlum yat uyu diyordu.
Yüzüme gülüp arkadan eşimi yalan yanlış dolduruyormuş.
Allah'tan eşim her şeyi bana anlatır.
Maskesi öyle düştü.Yalan söylediği bile oldu yüzleştim.Ağlayarak istemeyerek oldu dedi.Bana kaynanamı sorsalar ben sessiz sakin dünyanın en iyi kaynanası derdim.Öyle de çok severdim ki.
Ama sinsiymiş.Şimdi saygısızlık etmem ama sadece eşimin annesi.
Aynen öyle benimki de zaten çocuklarına masum rolü yapmış ama beni de kandırdı yani hep iyi niyetli hep güzel olsun diye yaklaşıyorum der dururdu bende hep iyi yaklaştım ama eltimle aramda yaptığı ayrım mı dersin zorla bana bişeyleri yaptırmaya çalışması mı oğlunu her gidişte işleyip sanki kendi fikri değilmiş gibi davranması mı ne ararsan var salon mobilyamın rengine bile ana oğul karar verdi - olsun mu kızım iyi bu başka renk yok bak bu güzel diye diye beynime işledi, ya bi insan sürekli ben iyi niyetliyim der mi artık çocukları da öğrenmiş nişanlım diyor benim annem hep iyi niyetinden kaybediyo,hayır efendim herşeye karışıp burnunu soktuğu için karışamadığı zamanlarda siz bilirsiniz oğlum diyip surat yapıp modu düşük gibi davranıp mağduru oynuyo, yahu benim düğünüm 2. kez ertelendi coronadan ben teselli edilceğim yerde nişanlımı da kv yi de ben teselli ediyorum her aradığımda ağlıyo insan bi toparlar moral verir değil mi beni hep ara moralim düzeliyo diyo ee bizim morali kim düzeltcek bizi ana doğurmadı sanki rabbena hep bana'cı bir insan

Aynen öyle benimki de zaten çocuklarına masum rolü yapmış ama beni de kandırdı yani hep iyi niyetli hep güzel olsun diye yaklaşıyorum der dururdu bende hep iyi yaklaştım ama eltimle aramda yaptığı ayrım mı dersin zorla bana bişeyleri yaptırmaya çalışması mı oğlunu her gidişte işleyip sanki kendi fikri değilmiş gibi davranması mı ne ararsan var salon mobilyamın rengine bile ana oğul karar verdi - olsun mu kızım iyi bu başka renk yok bak bu güzel diye diye beynime işledi, ya bi insan sürekli ben iyi niyetliyim der mi artık çocukları da öğrenmiş nişanlım diyor benim annem hep iyi niyetinden kaybediyo,hayır efendim herşeye karışıp burnunu soktuğu için karışamadığı zamanlarda siz bilirsiniz oğlum diyip surat yapıp modu düşük gibi davranıp mağduru oynuyo, yahu benim düğünüm 2. kez ertelendi coronadan ben teselli edilceğim yerde nişanlımı da kv yi de ben teselli ediyorum her aradığımda ağlıyo insan bi toparlar moral verir değil mi beni hep ara moralim düzeliyo diyo ee bizim morali kim düzeltcek bizi ana doğurmadı sanki rabbena hep bana'cı bir insan
Oooo sen daha nişanlıyken böyleyse kaynanan Allah yardımcın olsun.Benimki doğumuma kadar kanatsız melekti.Doğumdan sonra çıktı gerçek yüzü ortaya.Şimdi seninkinin doğumdan sonra döneceği şekli düşününce off ki ne off dedim.

Oooo sen daha nişanlıyken böyleyse kaynanan Allah yardımcın olsun.Benimki doğumuma kadar kanatsız melekti.Doğumdan sonra çıktı gerçek yüzü ortaya.Şimdi seninkinin doğumdan sonra döneceği şekli düşününce off ki ne off dedim.
Maymun gözünü açtı diye bi tabir var ya kim nasılsa öyle yapıyorum ,surat asarsa yalnızsak noldu diye soruyorum hani yaptığım şeyi beğenmedin mi gibisinden,başkaları varsa hiç takmıyorum nişanlımada herşeyi ikimiz yaşıcaksak yaşayalım herşeyde anneni öne sürceksen çok kötü bozarım bu sefer ağladığı için yine ben suçlu olurum ,çizgiyi kim geçmeye çalışırsa cevabını alır dedim bu kadar, yaparsa da kendi bilceği iş direkt net tavır artık arkamdan ne konuşur diye düşünmicem iyi olsan da kötü olsan da konuşcak bişey buluyolar nasıl olsa

Kv düşmanıyımdır hiç sevmem de bana bile abartıyormuşsunuz gibi geldi
Sağlık acısından söylemiş cinsel hayatınıza müdahil olmamışki kadın. Bide ben bu adamdan nası cocuk yaptım nası evlendime getirmişsiniz konuyu bence baya abartıyosunuz kendinizi gaza getirmeyin ortada bişi yok

eşiniz orta yolu buluyorsa çok takılmayın. eşinizin tutumu önemli. annesinin gazı ile size çemkiriyor ya da annesinin diretmelerini yapıyorsa evet haklısınız derim.
bunun dışında 2 aylık bebek varken siz lohusasınız demektir. yani hassassınız. normal bazı şeylerin sinirinize dokunması. kv ile zamanla mesafe koyarsınız isterseniz. eşiniz de orta yolu bulan biriyse sorunlar çözülür. kafanıza takmayın. ben çok ciddi sorun görmedim. ayrı yatın muhabbeti sağlık amaçlı falan söylemiş.

Burda idare etme konusu konuşulacaksa, okuduklarıma dayanarak bence kaynana gelini idare ediyor gibi ...

not: 11 yıldır evliyim kaynanamı çok severim, başka memlekette yaşadığı için yılda 15 gün görüşürüz, ve hep keşke yakın yaşasaydık derim.
Kayınavlidenizle aranızın iyi olmasına sevindim, o da iyi biriymiş ki hiç sorun yaşamamışsınız lakin hepsi olmasa da çok değişik kayınvalide modelleri var:)))
Konu sahibesi bir mesajında kayınvalidesiyle arasında bir mesele olduğundan bahsetmiş, yanlış yapıyorsun demiş kadın hemen telefona sarılıp oğluna şikayet etmiş, kayınvalide idare etmiyor, evet bazı sözleri iyi niyetli olabilir ama idare eden insan gelini oğluna şikayet etmez, saman altından su yürütmek denir buna, haftanın 4-5 günü de çağırmaz, ben annemin evine o kadar gitsem sıkılırım değil kayınvalideye gideceğim, eşimde bunu hoş karşılamamı isteyecek, kırılmasınlar diyecek abboooo:)) oğlum sen annende kalmayı bırakıp bir evin olduğunu hatırlayana kadar görüşmeyelim derim, bir kadın annesine haftanın 4-5 günü gidip kalsa eşi demedik laf bırakmaz, kayınvalide de oğlunu şişirip durur.

Konu sahibesi de kayınvalidesiyle aralarındaki sorunu eşine yansıttığı için hatalı, erkek dengeyi kurmalı evet ama kayınvalideyle aradaki sorunlarda sürekli eşe anlatılmamalı, kayınvalideye diyeceğinizi kendiniz dersiniz anlarsa anlar anlamazsa kendi bilir, nedir bu iç içe yaşama hevesi bilmiyorum, herkesle her zaman mesafeli olmak iyidir, fazlası böyle mesele haline geliyor işte.

Kayınvalide fazlaca müdahil olmuş duracağı yeri bilmeli bu kadar karışırken ona cevap vermediğinizi seziyorum saygılı bir şekilde cevap verseydiniz karışmaması gerektiği hakkında bir daha ağzını açacağını sanmıyorum.

Bende de var Bi tane aynısından. ben hamileyim yemek yapamıyorum diye bana '' oğlumu aç bırakma sakın'' demiş insan. Kızım kendine iyi bak yemene içmene dikkat et diyeceği yerde oğlunu düşünür hep. Yemek yerken çocuk gibi tabağını doldurur. Şundan da ye oğlum, bundan da ye oğlum. Bak sana şunu aldım oğlum. Yine zayıflamışsın oğlum. Benim böreğimi özlemişsindir sen oğlum 🙄 Oyüzden çok iyi anlıyorum seni. Tamam evladıdır illaki düşünecek ama en çok ben düşünüyorum en çok ben seviyorum yarışına giriyorlar sanki. Amaan neler neler var daha anlatsam sabah olur. He de geç, her dediğini kafana takınca yaşlanıyorum.

Konu sahibesi bir mesajında kayınvalidesiyle arasında bir mesele olduğundan bahsetmiş, yanlış yapıyorsun demiş kadın hemen telefona sarılıp oğluna şikayet etmiş,
Bunu siz yazınca okuyup gördüm. Keşke konu açtıklarında bu önemli detaylar sonradan yazılmasa.
Ben yorumunu sadece konuyu okuyarak yaptım, konuda önce "biliyorum evet kötü niyeyli yapmadığını" yazmış sonra "kaynanamın bizi kıskandığını düşünüyorum başka açıklama bulamıyorum. Kaynanam bizi kıskanıyor" yazıyor. Sanki konu sahibesi kendi sorunu içinde çelişiyor gib.
(Kötü niyetli olmayan ama kıskanan bir kaynana)🤷‍♀️

Herkese merhaba. 1 buçuk yıllık evliyim bir tane oğlum var 2 aylık. Eşimle severek evlendik nişanlılık sevgililik herşey çok güzeldi. Ama evlendiğimiz günden beri eşimle tek kavga sebebimiz ailesi. O ailesi ailesi ona çok düşgün. Yani çocuk doğduğu zaman kayınvalidem oğlum uykusuz kalma sen içerde yat demiş bi insan. Corana zamanı hamileyim diye bana yatakları ayırın bebeğe bulaşmasın dedi Hatta tuvaleti ayrırın Bile dedi ben bunu eşime anlattığımda bana kötü niyetle yapmıyor diyor biliyorum kötü niyetle yapmadığını ama yatak odamıza kadar karışması beni çok rahatsız ediyor. Aklımıza gelebilecek herşeye karışıyor. Evde düzenime dolabıma düşünün oğluma giyindirdipim kıyafete bile bana diyor ki çocuğu doldurmazsın dimi bizimle ilgili bizi sevmez sonra diyor aslında kötü niyetli değil sadece oğlunu kaybetmekten korkuyor. Eşim romantık bi insan bana ayda bir kere çiçek alır düşüncelidir. Ama artık hiç gözüme gelmiyor . Kendimi onların içinde yanlış hissediyorum ve eşimden de soğudum . ben Kıskandığını düşünüyorum başka açıklama bulamıyorum . Kaynanam kıskanıyor. 1 haftadır eşimle küsüs çünkü bu konuda beni anlamıyor .beni sürekli oraya götürmek istiyor. Ben de diyorum ki sen benimle onlar arasında düzgün köprü kuramadın gitmek istemiyorum onlara bu benim karım izlenimini veremedin o yüzden gitmek görmek istemiyorum. bu kadın yatağımıza kadar karışıyor . Bir de ne dese bana diyor ki banada yatağı ayırın dedi güldüm geçtim diyor . Bu nasıl bi erkek hiç rahatsız olmuyor mu yatak odasının konuşulması. Çok pişmanım kızlar ben bu adamla nasıl evlendim bir de çocuk yaptım akıl verin lütfen
Bende lohusalık uzun sürmüş

Siz de gülüp geçin. Sonuç olarak sen yine istediğini yapabiliyorsan kafana takman dışında sorun yok. Eşin annesini değiştiremez bu yaştan sonra. Bazı yaşlılar bunu farkında olmadan yapıypr

Herkese merhaba. 1 buçuk yıllık evliyim bir tane oğlum var 2 aylık. Eşimle severek evlendik nişanlılık sevgililik herşey çok güzeldi. Ama evlendiğimiz günden beri eşimle tek kavga sebebimiz ailesi. O ailesi ailesi ona çok düşgün. Yani çocuk doğduğu zaman kayınvalidem oğlum uykusuz kalma sen içerde yat demiş bi insan. Corana zamanı hamileyim diye bana yatakları ayırın bebeğe bulaşmasın dedi Hatta tuvaleti ayrırın Bile dedi ben bunu eşime anlattığımda bana kötü niyetle yapmıyor diyor biliyorum kötü niyetle yapmadığını ama yatak odamıza kadar karışması beni çok rahatsız ediyor. Aklımıza gelebilecek herşeye karışıyor. Evde düzenime dolabıma düşünün oğluma giyindirdipim kıyafete bile bana diyor ki çocuğu doldurmazsın dimi bizimle ilgili bizi sevmez sonra diyor aslında kötü niyetli değil sadece oğlunu kaybetmekten korkuyor. Eşim romantık bi insan bana ayda bir kere çiçek alır düşüncelidir. Ama artık hiç gözüme gelmiyor . Kendimi onların içinde yanlış hissediyorum ve eşimden de soğudum . ben Kıskandığını düşünüyorum başka açıklama bulamıyorum . Kaynanam kıskanıyor. 1 haftadır eşimle küsüs çünkü bu konuda beni anlamıyor .beni sürekli oraya götürmek istiyor. Ben de diyorum ki sen benimle onlar arasında düzgün köprü kuramadın gitmek istemiyorum onlara bu benim karım izlenimini veremedin o yüzden gitmek görmek istemiyorum. bu kadın yatağımıza kadar karışıyor . Bir de ne dese bana diyor ki banada yatağı ayırın dedi güldüm geçtim diyor . Bu nasıl bi erkek hiç rahatsız olmuyor mu yatak odasının konuşulması. Çok pişmanım kızlar ben bu adamla nasıl evlendim bir de çocuk yaptım akıl verin lütfen
Hemen 4 yıllık evlilik tecrübelerime dayanarak yazıyorum seni çooook iyi anlıyorum. Senden farklı olarak ben 2.5 yıl beraber oturdum kayınvalidem ile. Benim kocam eşim değil de sanki kayınvalidemdi, aklına gelebilecek herşeye karışırdı daha ortada olmayan bebeğimize bile ismi bu olacak derdi. Eşimle tek kavgamız buydu, hep annesi yüzünden tartışıyorduk. Ama sorun şu; erkekler annelerinin huyunu bilirler, sadece kendilerine söylenmesinden hoşlanmazlar. Bir de erkekler bizim gibi değil, anneyle kavga dah etseler takılmazlar hiçbir şey olmamış gibi devam ederler. Mesela ben derdim ya annen yatak odamdaki eşyaların bile yerini bana sormadan değiştiriyor, ne olmuş annemin huyunu bilmiyor musun derdi, hatta odanın anahtarını bile almıştı kayınvalidem evde yabancı mı var sanki kapıyı kilitlemeye gerek yok diyee ve daha neler nelerr. Anneler maalesef oğullarını paylaşmak istemiyorlar özellikle evlenince ilgi bize yani kadınlara kaydığı için oğlum beni eskisi gibi sevmiyor mu kaygısı ve akabinde kıskançlık başlıyor. Tavsiyem uzak dur elinden geldiğince, ben ne zaman evi ayırdım o zaman bitti kavgalarımız🤗

Ne alaka yatağınıza karışmak? Bence siz kayınvalidenizden hoşlanmadığınız için anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. Sağlığınız için bir öneride bulunmuş sadece. Eşinizden beklentiniz ne gitse annesiyle kavga etse memnun mu olacaksınız?

bana yatakları ayırın bebeğe bulaşmasın dedi
Digerleri icin haklisiniz ancak bu konuda sizi dusunmstur.Ben hamileyken esim hastalandi grip oldu.Kayinvalidem esime gel bizde kal dedi esim kabul etmeyince Turkkadina yaklasma ayri yatin kizada bulasmasin dedi. Ben buna bozulmadim aslinda beni dusundugu icin cok mutlu oldum. Siz digerlerinden dolayi bunu da yanlis anlamissiniz.
.

Bdv'de ne hikayeler okuyorum, ne kaynanalar+ eşler var. Ben pek rahatsız edici, kafaya takacak kadar büyük bir olay göremedim.
Acaba lohusalık sürecinde biraz fazla mı duygusalsınız ?

kötü niyetli değil sadece oğlunu kaybetmekten korkuyor.

Nasıl bir diyalog geçti aranızda bilmiyorum ama birisi eşimin ailesinden böyle uzun uzun tarife geçse, dolabıma vs karışsa güler geçer, lafını dinlemem ve yarıda o anlatırken ben hallettim, benim kendime ait bir düzenim var der. Bir daha laf oraya gelecek olsa boşver canım, nasıl istersem, alıştıysam ben öyle ayarlarım derim. Kırmadan, sınır koymanız lazım. Eşiniz bunu yapamasa bile adam ciddiye almamış, gülmüş, siz de sallamayıp aman kırılır diye kadının önerilerde bulunmasına izin vermemeniz lazım.

Saygı çok önemli kesin ve net bir şekilde konuşun kv ye bunların ayıp olduğunu oğlunun artık evli olduğunu bir mahremi olduğunu yatağınıza dil uzatamayacağini bunların kendine yakışmadığını saygının karşılıklı olacağını yoksa tadını kaçıracağınizi çok açık bir şekilde konuşun baktıniz olmuyor değer verdiği insanların yanında açın ağzınızı yumun gözünüzü bu arada eşinize başkaları için kavga etmeyin karşı cepheye kaptirmayin

eşiniz orta yolu buluyorsa çok takılmayın. eşinizin tutumu önemli. annesinin gazı ile size çemkiriyor ya da annesinin diretmelerini yapıyorsa evet haklısınız derim.
bunun dışında 2 aylık bebek varken siz lohusasınız demektir. yani hassassınız. normal bazı şeylerin sinirinize dokunması. kv ile zamanla mesafe koyarsınız isterseniz. eşiniz de orta yolu bulan biriyse sorunlar çözülür. kafanıza takmayın. ben çok ciddi sorun görmedim. ayrı yatın muhabbeti sağlık amaçlı falan söylemiş.
Aynen öyle yapıyor

Back