• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocam 9 sene sonra aılesı gelınce değişti

Bir insanı nasıl çileden çıkarıyorlar, kendi evinde rahat edemiyorsun, gitseler de türk kahvesi yapıp rahat rahat otursam diyorsun. Anlamıyorum bu insanları ya, babası hasta ise bu sana işkence yapmalarını mı gerektiriyor? Kv kocası hastayken senle nasıl uğraşabiliyor? Burada bir konu vardı, arkadaşın babası rahatsızdı onlarda kalıyordu ailesi eşi problem çıkardı kalmalarını istemedi. Tabi ki de hastalıkta insan biraz anlayışlı olur, ev sahipliği yapar, ilgilenir vs. birkaç ufak şeyleri de duymazdan gelir o kadar. Yani kusura bakmasın hasta diye tepene çıkmalarına müsaade edecek değilsin, ki şimdiye kadar iyi dayanmışsın arkadaşım, senin yerinde kim olsa bu kadar dayanmazdı. Bir de annen vefat ettiğinde gelmeyen insanlar işleri düşünce gelip bir de evine yerleşiyor, demek ki batman izmir arası o kadar da uzak değilmiş dimi?

9 sene once ıs yerınde tanıstım. belkıde sımdı hıc olmadıgım kadar cıddı yazacagım cunku artık yuregım kan aglıyor ve uzun bır sure de belkı komık neselı bır ınsan olamayacagım ..ayrılıyoruz... dun cok kotu tartıstık artık patladım. esım sureklı bana hak verdıgını soyledı ama, ne kadar arada kaldıgını ve bu krızı gercekten yonetemedıgını daha ıyı anlıyorum." babam olecek sen daha ne ıstıyorsun benden "dıyor ama dun cok agır hakaretler ve hak etmedıgım kadar kotu laflara maruz kaldım. ıcım kan aglıyor ben bu adamı ve bu aılesını allaha havale edıyorum. ben cok acı yasadıgımm ıcın cok komık bır ınsan oldum cunku basımdan gecenler kolay atlatılmayan seylerdı. .gozumde yas eksık olmadıkca bende ınadına gulmeye esprı yapmaya calıstım. tum ınsanları kosulsuz sevdım .benı mahfetmeyen ınsan kalmadı .bır kocama cok guvendım ama olmuyor yasım geldı 30 a artık bunyem eskısı kadar toplayamıyor kendını .30 yasımda ne zanax kaldı almadıgım ne baska bır sey ama artık tukendım .cok basına gelecek var onun, benı bırakıp gıden o olsun, ayrılalım, cok vuracak basını tasa ama artık dondugunde benden ona verecek tek tahammul kırıntısı kalmayacak, o da mutsuz olacak benden cok .ben annemi en onemlı seyı en yakın dostumu en yakın sırdasımı kaybettıgım gun ben hep eksi bakiyeden yedım ,en fazla bu kadar sabredebıldım bu allahın belası acımasız dunyada . annem derdı hep zaten; bu sinirle onun arkasından koş ona acı buna sabret herkese guven herkesın hakkını ara . sen cok yasamayacksın. cunku ben yasamaya mucadele ettıkce cerme takılmasından bıktım yıllarca annemın ölüm korkusu ıle yasadım en sonunda kucagımda öldü kuş kadar anneciğim en yakın arkadasım babam yalnızlık korkusuna kapılıp ıstemedıgı bır evlılık yaptı degıstı benı yapayalnız bıraktı yetmedı esımden ayrılacagım zaman aılemle ters geldım en yakın akrabam arkamdan iş cevırdı dayanaklarım duvarlarım 3 sene ıcınde tek tek yıkıldı en son işimden çıktım ve sımdı de kocamdan ayrılıyorum hayatımda bir çokomilk kedim kaldı senelr sonra ılk defa 1 senedır guzel bır evlılıgım oldu ve ılk defa cocuk yapmaya karar verdıgımde sıgınacagım tek kapıyıda ben kapatıyorum. kımseye gıtme demem, dersem gururumdan taviz veririm ,gebersem onsuz hasret kalsam bır omur kokusuna .bu sefer ki ayrıldıgımda zanax değil morfin almam bile gerekse kımseye dur demeyecegım alıcam hayatımı kendı ellerımle burusturup cöpe atacagım .babam annem sezen aksuyu cok severdı babamın en sevdıgı parca da ben kımseden gıtmem gıdemem ama ayrılıktan kaçılmıyor ben karımı kaybettım kızım sende fazla uzulme hayat bıtıyor derdı kımseyı kırma babacım kımseye kotu konusma bız duygusal ınsanlarız sonra bız cok kırılıyoruz dıyordu oylede oluyoor zaten hep ....sımdı gercekten bu hayatın dolu dolu eksıksız AQ

canım gerçekten yaşadıkların sabır isteyen şeyler. üzüldüm senin adına. kendini çok üzme.eğer benim gibi aslen izmirliysen bu kültür farklılıklarından dolayı yaşıyorsun bütün bunları.batman insanıyla biz aynı değiliz. önce bunu görmen gerekiyor.eğer batmanlı ve onlar gibi olsaydın belki o kadar garip gelmezdi bu durum sana. etrafımda kumasıyla,kaynanasıyla gül gibi geçinen insanlar var. çünkü öyle yaşamayı kabul etmişler bi kere. ama şunu da söyleyeyim her batmanlı da böyle değildir. batmanlı deyip de genelleme yapmak da yanlış. burada çok görgülü aileler de var. ama sanırım seninkinin ailesi o görgülü olmayan kişilerden. konumuzla alakalı değil ama şunu söylemeden edemiycem.buranın erkekleri o kadar çok batıdan gelen kızlara bakıyor ki. yolda yürüyemiyorum. zaten batmanda uzunlamasına bir cadde var. o caddede ne zaman yürümek istesem fenalık geçiriyorum. açıkta bişey de yok.kot ve dizime kadar mont giyiyorum.sarışın olduğum için bakıyor olabilirler. kendileri bakarlar bakarlar ama biriyle evlensem aynısını bana da yapcaklardı. neyse senin sorununa çözüm üretelim. ayrıl demiyorum. bence eşini seviyorsan eşinle herşeyi konuş.

Zaten ne oluyorsa bu sinir yuzunden kendi bilincimizi kaybettip bizi pisman edecek kararlar vermemiz. video dusuncesi gercekden cok ilginc, hic aklima gelmezdi. Allah korusunnnnnn bir gun bir sorun olursa, evet dusune bilirim bu video konusunu. Bu arada sen sakinlesdinmi? yarin gittiklerinde ne yapacagini biliyormusun? Ne olursa olsun ailesi onlar, bunu unutma! 10 senede sonrada cikip gelseler, onlar hep ailesi olarak kalacaklar. Ve unutma ne kadar hakli olsanda, hircinlasdigin an, mahzun yerine onun gozunde haksiz kisi sen olacaksin. Kendini dogru sekilde savunman gerekiyor.

Yani mutfak odasinda kulagina isitiklerin, seni panik ettigini ve korkuttugunu anlatman gerekiyor ( zaten istenmeyen gelindin, bu piskoloji birde bilinc altinda) Adama saldirirsan inan herzaman haksiz kisi olursun. Ailesi ne kotuluk yapmis, olsada unutmaki o vazgecmez. Ama seni korur ve gorusdurmez. Buda sana bagli, akikili ve zekice davranirsan.

Simdi hala bosanmayi israr ediyormusun?

aslında ıstemıyorum nıye ısteyım kı perısanım ama bılmıyorum, korkum cok, bende hep bır kaybetme korkusu var o demeden ben kendım gıderım konumundayım. aılesı gıdıyor bugun, esım konusmuyor benle cumartesı gecesınden sonra nasıl toparlanırız bılmıyorum konu amcamlara da yansıdı ınsanları huzursuz ettım
ne kararı verılırse artık hazırım .bugun hemen psıkıyatrıste gıttım durumu anlattım ılac yazdı ben elımden geldıgı kadar sakınlesıp duru bır beyınle karsısına cıkmak ıstıyorum cunku suan sınırle bu ısı daha cıgrından cıkarıyorum babasının durumundan oturu tahammulsuz ben elımden gelenı suan yapmaya calısıyorum sonra olmazsa da koy gıtsın dıyecegım artık cok sıkıldııım coook

canım gerçekten yaşadıkların sabır isteyen şeyler. üzüldüm senin adına. kendini çok üzme.eğer benim gibi aslen izmirliysen bu kültür farklılıklarından dolayı yaşıyorsun bütün bunları.batman insanıyla biz aynı değiliz. önce bunu görmen gerekiyor.eğer batmanlı ve onlar gibi olsaydın belki o kadar garip gelmezdi bu durum sana. etrafımda kumasıyla,kaynanasıyla gül gibi geçinen insanlar var. çünkü öyle yaşamayı kabul etmişler bi kere. ama şunu da söyleyeyim her batmanlı da böyle değildir. batmanlı deyip de genelleme yapmak da yanlış. burada çok görgülü aileler de var. ama sanırım seninkinin ailesi o görgülü olmayan kişilerden. konumuzla alakalı değil ama şunu söylemeden edemiycem.buranın erkekleri o kadar çok batıdan gelen kızlara bakıyor ki. yolda yürüyemiyorum. zaten batmanda uzunlamasına bir cadde var. o caddede ne zaman yürümek istesem fenalık geçiriyorum. açıkta bişey de yok.kot ve dizime kadar mont giyiyorum.sarışın olduğum için bakıyor olabilirler. kendileri bakarlar bakarlar ama biriyle evlensem aynısını bana da yapcaklardı. neyse senin sorununa çözüm üretelim. ayrıl demiyorum. bence eşini seviyorsan eşinle herşeyi konuş.

cok da kotu ınsanlar degıller belkı hanı benım sınırle anlattıgım kadar da gorgusuz demek ıstemıyorum ama bunlara tavız veren benım kocam ,onların yanında bana deseydı kı bır kere, bıtanem sen nedıyorsun soyle yapalım mı boyle yapalım mı dese onlarda benı sayacaklardı, kadın kıraladıgı eve gıdecek, evden gıderken benım kullandıgım ve annemın tabaklarını almıs. en son kıyamet bundan koptu. bana essek muamelesı yapıyorlar. tamam senın oglunun evı dıyelım oglundA sana al anne ne ıstıyorsan demıs dıyelım, ama sen gel kızım senın kullanmadıgın bır sey var mı gecıcı bır ev tutuyoruz burda bıraz esyalarından alsak dese yemın edıyorum donuma kadar verrıım ama bunlar da yok kardesım yok boyle bır hızan, kadın evımden esya alıp gıderken bıle bana danısmıyo uleen senın oglunun evıyse benımde evım lan burası yok ıyıkı gıdıyorlar yemın edıyorum artık tıksındım bıktıım

Bir insanı nasıl çileden çıkarıyorlar, kendi evinde rahat edemiyorsun, gitseler de türk kahvesi yapıp rahat rahat otursam diyorsun. Anlamıyorum bu insanları ya, babası hasta ise bu sana işkence yapmalarını mı gerektiriyor? Kv kocası hastayken senle nasıl uğraşabiliyor? Burada bir konu vardı, arkadaşın babası rahatsızdı onlarda kalıyordu ailesi eşi problem çıkardı kalmalarını istemedi. Tabi ki de hastalıkta insan biraz anlayışlı olur, ev sahipliği yapar, ilgilenir vs. birkaç ufak şeyleri de duymazdan gelir o kadar. Yani kusura bakmasın hasta diye tepene çıkmalarına müsaade edecek değilsin, ki şimdiye kadar iyi dayanmışsın arkadaşım, senin yerinde kim olsa bu kadar dayanmazdı. Bir de annen vefat ettiğinde gelmeyen insanlar işleri düşünce gelip bir de evine yerleşiyor, demek ki batman izmir arası o kadar da uzak değilmiş dimi?

evet canım bende bunu cok dusundum vıdeo da dun bunu da anlattım gonderdım maılıne ama emın ol bu ıs olumlu yada olumsuz bıtsın aılesınden herkes benım onun ıcın benım annemın esım ıcın neler yaptıgını anlatacagım bu cocuk burda perısanken bızım oglumuz orda ne yapıyo dıye bır gelmedıler, bır gun annemın babama "ya bu cocugun aılesı nasıl bır aıle bu cocuk neden boyle kımsesız gıbı burda dıye agladıgını cok bılıyorum" bız kavga ederdık esımle ,ben yemek hazırlamazdım ,annem kapıyı calar" ahh benım oglum bu kara köpek sana hazırlamaz bır sey hadı ye oglum dedıgı zamanlar ve daha nıce zamanlar gecıyor aklımdan. esım annem oldugunde bıle kımseye bırakmayıp kucaklayıp morga kendı goturdu son verdıgı parayı bıle ugur dıye saklıyor en canının sıkkın oldugunda bıle mezarına gıder ablam benım dıye benden cok anar .ama ben de anacam onun annesını ama nasıl ...ınsanlık mı bu benım annemın yaptıgının yanında dayanamıyorum haksızlık bu

batman-izmir?
Ankarada bi abim vardı batmanlı, eşide izmirli çok iyilerdi ama benim abim işleri iyi idare ediyodu, eşi ayrı ailesi ayrıydı kendisinin 2.evliliğiydi zaten ve yıllardır Ankarada yaşıyodu, sizinkiler epey abartmışlar, hani demişsinya batmandan evlendirselerdi oğullarını diye, o işsiz güçsüz adamı kimse almazdı ben şark görevi nedeniyle 5 aydır batmandayım, az çok gözlemliyorum burda kadınlar sadece yemek yapıyo ve çocuk doğuruyo markete bile gitmiyolar asla zahmete girmiyolar bişey için kocayı arıyolar koca bakkalı arıyo eve erzak yolluyo, ilk başta kocaları evden çıkarmıyo sanıyodumda tam tersiymiş zahmete girmiyolar o işler kocanın görevi, iş yerinden izin alıp ekmek almaya gidiyo adamlar

batman-izmir?
Ankarada bi abim vardı batmanlı, eşide izmirli çok iyilerdi ama benim abim işleri iyi idare ediyodu, eşi ayrı ailesi ayrıydı kendisinin 2.evliliğiydi zaten ve yıllardır Ankarada yaşıyodu, sizinkiler epey abartmışlar, hani demişsinya batmandan evlendirselerdi oğullarını diye, o işsiz güçsüz adamı kimse almazdı ben şark görevi nedeniyle 5 aydır batmandayım, az çok gözlemliyorum burda kadınlar sadece yemek yapıyo ve çocuk doğuruyo markete bile gitmiyolar asla zahmete girmiyolar bişey için kocayı arıyolar koca bakkalı arıyo eve erzak yolluyo, ilk başta kocaları evden çıkarmıyo sanıyodumda tam tersiymiş zahmete girmiyolar o işler kocanın görevi, iş yerinden izin alıp ekmek almaya gidiyo adamlar

yemııın edıyorum oyle eve esya yolluyorlarmıs bunlarda da eve erzak erzak yemek alısverıs gelıyor. ama kocalarıda cıkarmıyor bazen .bıde benım esımın aılesı oranın en ıyılerınden sayılanlarından sımdı haklarını yemeyeyım en az 500 kısı gelmıstır ılk amelıyatta .ama be kardesım acıma duyguları oradakı hayatın sartları geregı nasırlasmıs katılasmıs kadının adı bıle yok orda. ınanın baak ama burda oyle yapılmaz kı burada benım evımm benım memleketım. bıde yetmişindeki gelir izmire laf sokar 18 i gelir laf sokar ulen cografyam allahtan cok ıyı turkıyenın en cok goc veren bolge sızın ,en az okumus kısım sızın, en kurak sızın,bıldıgım %80 bır mercımek uretımınız var baska ne var orda dagların hepsı kel bır agac yook bıde turkıyenın goz bebegı ege ye bok atıyorlar olur muısun oldurur musun

esım amcamlara geldı konustuk once bagrıstık cagrıstık sonra amcam yardımcı oldu bırbırımızı daha net dınledık kavga etmeden ve esım tek bu sıkıntılı donemlerınde destek ıstedıgını annesının hatalarını anlattı ve benden baska kımsenın umurunda olmadıgını ama cok kırıldıgını soyledı. cok arada kaldıgını babasının durumunun daha agır oldugunu ,tek ıstedıgı bu donemde bana hak verdıgını ama ortalık bıraz yatıstıgında guzelce konus kavga etmeden anlat bana ben zaten hep senın yanındaydım, bız cok sey yasadık neler atlattık ama artık bıraz karım gıbı yanımda ol dedı. tabi bu konusmalara gelmeden once aman aman ne bagırıs ne cagırıs sonra ben aglamaya basladım dayanamadım onunda gozlerı cok doldu ona da cok acıdım oturdum kucagına hungur hungur agladım ıcımı bosalttım sıkıntılarımı anlattım o da ben sana hak verıyorum senın kocan senın yanında daha sana lazım olan hıcbır sey yok, senı sartsız seven senın yanında olan bır adam var dedı .bende cok fevrılendım delırdım zaten yazısmalarımdan da herkes aynı seyı soyluyordu sakın ol sakın olmalısın. Allahım suan ıcım nasıl rahat nasıl rahat evım bosaldı kocam amcama geldı benı anladıgını soyledı. bende ona sen benı aılenın yanında bıraz onore et ,ben o evı dugun evıne cevırırım dedım. sımdı sıra bende artık çirkef kötü yönümü gecıcı bır sure servıs dısı bırakacagım o da aynı seyı soyledı madem onlar bunu yapıyor sen utandır onları kacma goster bazı seylerı onlar utansın ded.ı olan amcamlara kocama bana oldu ama gazap dolu saatlerden sonra gunlerdır uyumuyorum bugun oyle bır uyuyacagım kı cok mutluyum resmen bır fırtına tuttu bızı artık kocamın yanında olmak ıstıyorum ınsallah kotu bır sey olmaz daha fazla zaten evler ayrıldı ya daha fazlası olmaz bende elımden gelenı yapacagım .:)))

O donları giymeden o kocayı bırakmazsınız siz zaten :)))
Şaka bi yana sevindim barışmanıza birbirinizi anlamanıza.
Allah dert göstermesin baska..

yemııın edıyorum oyle eve esya yolluyorlarmıs bunlarda da eve erzak erzak yemek alısverıs gelıyor. ama kocalarıda cıkarmıyor bazen .bıde benım esımın aılesı oranın en ıyılerınden sayılanlarından sımdı haklarını yemeyeyım en az 500 kısı gelmıstır ılk amelıyatta .ama be kardesım acıma duyguları oradakı hayatın sartları geregı nasırlasmıs katılasmıs kadının adı bıle yok orda. ınanın baak ama burda oyle yapılmaz kı burada benım evımm benım memleketım. bıde yetmişindeki gelir izmire laf sokar 18 i gelir laf sokar ulen cografyam allahtan cok ıyı turkıyenın en cok goc veren bolge sızın ,en az okumus kısım sızın, en kurak sızın,bıldıgım %80 bır mercımek uretımınız var baska ne var orda dagların hepsı kel bır agac yook bıde turkıyenın goz bebegı ege ye bok atıyorlar olur muısun oldurur musun

siz yazdıklarınızı biraz gözden geçirin bence.. eşiniz ve kayınvalidenizle ilgili sorunlar varmış gibi gelmişti başta ama sanırım siz batman olayını içinizde büyütmüşsünüz.. sizin derdiniz başka. izmir şöyle batman böyle,sürekli bi aşağılama içindesiniz. ne demek 'en az okumuş kısım sizin,en kurak sizin,sadece mercimek üretiyorsunuz,ağaç yok,....vs'?? madem batman bu kadar kötü,bu kadar korkunç, neden bir batmanlıyla evlendiniz?? evlenmeye gelince evlenmişsiniz, o aşağıladığınız memleketten sevip te evlendiğiniz adam,bilmem farkındamısınız,izmirli değil.. benim ailem eşime çok iyi davranırdı falan demişsiniz, örnekler vermişsiniz, peki eşinizden doğru bişeyler görmeseler yaparlarmıydı acaba,mutlaka eşinizde onlara karşı iyiydi diye düşünüyorum. eşinizin ailesiyle yöresel farklılıklar yaşıyor olabilirsiniz, size yanlış davranmış ve haksız da olabilirler ama siz olayı bir yörenin insanlarını aşağılayarak anlatmaya çalışıyorsunuz, çok yanlış buluyorum yazdıklarınızı.
her şehrin iyi ve kötü insanları,cahil anlayışsız insanları vardır,muhtemelen izmirin de:)

kocam amcama geldı benı anladıgını soyledı. bende ona sen benı aılenın yanında bıraz onore et ,ben o evı dugun evıne cevırırım dedım. sımdı sıra bende artık çirkef kötü yönümü gecıcı bır sure servıs dısı bırakacagım o da aynı seyı soyledı madem onlar bunu yapıyor sen utandır onları kacma goster bazı seylerı onlar utansın ded.ı olan amcamlara kocama bana oldu ama gazap dolu saatlerden sonra gunlerdır uyumuyorum bugun oyle bır uyuyacagım kı cok mutluyum resmen bır fırtına tuttu bızı artık kocamın yanında olmak ıstıyorum ınsallah kotu bır sey olmaz daha fazla zaten evler ayrıldı ya daha fazlası olmaz bende elımden gelenı yapacagım .:)))

Bunları söyleyen adam,aynı zamanda şunları söyleyen adam değil mi :

-kocam tırangına kırmızı oje surme surersen beyaz sur pantolon gıyerken popon gozukmesın ,botunu pantolonun ıcıne sokma ,buzdolabındakı resımlerı ındır ınnanmayacaksınız notebook uzerındekı masa ustu resım bıle degısıyor laaan kısılıgım delete tusuna basılıp cop kutusuna gıdıyor resmen sen benım aılemden boyle bırsey gordunmu tayt gıyme gıydıgın corap mikili değiştir

Bence,kendine uygun olmayan birisiyle evlenmişsin.
Ailesinden uzak olunca,aradaki farkı gözardı edebiliyorsun.
Ama biraraya gelince,eşin özüne dönüyor.

Evet bu durum geçici,hastalık sebebiyle özel bir durum yaşanıyor.Katlanılabilir veya idare edilebilir.
Ama daha bunun ilerisi var.
Kayınvaliden ve kayınpederin olmasını kabullenemediğin insanlar,çocuğunun babaanne ve dedesi olacaklar.
Hiç düşündün mü acaba ?

esım amcamlara geldı konustuk once bagrıstık cagrıstık sonra amcam yardımcı oldu bırbırımızı daha net dınledık kavga etmeden ve esım tek bu sıkıntılı donemlerınde destek ıstedıgını annesının hatalarını anlattı ve benden baska kımsenın umurunda olmadıgını ama cok kırıldıgını soyledı. cok arada kaldıgını babasının durumunun daha agır oldugunu ,tek ıstedıgı bu donemde bana hak verdıgını ama ortalık bıraz yatıstıgında guzelce konus kavga etmeden anlat bana ben zaten hep senın yanındaydım, bız cok sey yasadık neler atlattık ama artık bıraz karım gıbı yanımda ol dedı. tabi bu konusmalara gelmeden once aman aman ne bagırıs ne cagırıs sonra ben aglamaya basladım dayanamadım onunda gozlerı cok doldu ona da cok acıdım oturdum kucagına hungur hungur agladım ıcımı bosalttım sıkıntılarımı anlattım o da ben sana hak verıyorum senın kocan senın yanında daha sana lazım olan hıcbır sey yok, senı sartsız seven senın yanında olan bır adam var dedı .bende cok fevrılendım delırdım zaten yazısmalarımdan da herkes aynı seyı soyluyordu sakın ol sakın olmalısın. Allahım suan ıcım nasıl rahat nasıl rahat evım bosaldı kocam amcama geldı benı anladıgını soyledı. bende ona sen benı aılenın yanında bıraz onore et ,ben o evı dugun evıne cevırırım dedım. sımdı sıra bende artık çirkef kötü yönümü gecıcı bır sure servıs dısı bırakacagım o da aynı seyı soyledı madem onlar bunu yapıyor sen utandır onları kacma goster bazı seylerı onlar utansın ded.ı olan amcamlara kocama bana oldu ama gazap dolu saatlerden sonra gunlerdır uyumuyorum bugun oyle bır uyuyacagım kı cok mutluyum resmen bır fırtına tuttu bızı artık kocamın yanında olmak ıstıyorum ınsallah kotu bır sey olmaz daha fazla zaten evler ayrıldı ya daha fazlası olmaz bende elımden gelenı yapacagım .:)))

i$te buu... :34: bravooo esine'de sanada :46::46::46:

aslında ıstemıyorum nıye ısteyım kı perısanım ama bılmıyorum, korkum cok, bende hep bır kaybetme korkusu var o demeden ben kendım gıderım konumundayım. aılesı gıdıyor bugun, esım konusmuyor benle cumartesı gecesınden sonra nasıl toparlanırız bılmıyorum konu amcamlara da yansıdı ınsanları huzursuz ettım
ne kararı verılırse artık hazırım .bugun hemen psıkıyatrıste gıttım durumu anlattım ılac yazdı ben elımden geldıgı kadar sakınlesıp duru bır beyınle karsısına cıkmak ıstıyorum cunku suan sınırle bu ısı daha cıgrından cıkarıyorum babasının durumundan oturu tahammulsuz ben elımden gelenı suan yapmaya calısıyorum sonra olmazsa da koy gıtsın dıyecegım artık cok sıkıldııım coook

Goruyoruz insanin yuvasi ne kadar cabuk boza biliyorlarmis. Anlamiyorumki, yabancilar gibi soguk kanlimi olmak gerekiyor? Onlar ailelerine kezinlikle evliliklerine karismalarina ne izin verirler, nede zaten bizim milletimiz gibi karisirlar.. Koylerimizde var herhalde..

En iyisini yapmissin canim! umarim sakinlesmissindir. Esini yuzde, yuz doldurmuslardir bu yuzden kendini hazirla ve ona gore davran. Icinden ne geciyorsa oyle yap, ayrilmak istiyorsan, ayril... kaybeden sen degil, o olur.

yazdiklarini okuyunca kocaman sirittim. Cok sevindim.
Ailesi size yakin bir yere tasindiysa, yuz goz olma! hic gorusmemeye calis ve bundan sonra cok sakin olun ikinizde. Bir birinizi dinlemeye, anlamaya calisin.

hadi bakalim size :nazar: deymezsin

siz yazdıklarınızı biraz gözden geçirin bence.. eşiniz ve kayınvalidenizle ilgili sorunlar varmış gibi gelmişti başta ama sanırım siz batman olayını içinizde büyütmüşsünüz.. sizin derdiniz başka. izmir şöyle batman böyle,sürekli bi aşağılama içindesiniz. ne demek 'en az okumuş kısım sizin,en kurak sizin,sadece mercimek üretiyorsunuz,ağaç yok,....vs'?? madem batman bu kadar kötü,bu kadar korkunç, neden bir batmanlıyla evlendiniz?? evlenmeye gelince evlenmişsiniz, o aşağıladığınız memleketten sevip te evlendiğiniz adam,bilmem farkındamısınız,izmirli değil.. benim ailem eşime çok iyi davranırdı falan demişsiniz, örnekler vermişsiniz, peki eşinizden doğru bişeyler görmeseler yaparlarmıydı acaba,mutlaka eşinizde onlara karşı iyiydi diye düşünüyorum. eşinizin ailesiyle yöresel farklılıklar yaşıyor olabilirsiniz, size yanlış davranmış ve haksız da olabilirler ama siz olayı bir yörenin insanlarını aşağılayarak anlatmaya çalışıyorsunuz, çok yanlış buluyorum yazdıklarınızı.
her şehrin iyi ve kötü insanları,cahil anlayışsız insanları vardır,muhtemelen izmirin de:)

masada bana en kotu kadınlar ızmırden bır de trabzondan cıkıyor yok efendım ızmırın yolları berbat ınsanları soyle yemeklerı kotu kadınları da kadın mı adamı buraya kadar getıren adamlara bende derım kı madem ızmır kotu cografyadan da anlıyorsam cografya okumussam o yorenın durumundan daha kotu olmayacagını bılıyorum sız benım bastan yazılarımı okursanız benım ne kulturel farklılık ne de baska bır seylerı dıkkat etmedıgımı bıraz samımıyetıme dayanarak yazdıgımı anlarsınız asagılamak cok agır bır ıthamdır benım haddım degıldır ınsanları asagılamak ayrıca bu konuda doguluların en cok ezıldıgı ıcın en buyuk yuruyuslere ve o ınsanlara yapılan zulum ıcın en cok bu ızmırde ve derneklerde benım gırısımım vardır yazınızda kı uslup benı cok kırdı ve uzdu ben benım ıcımde bulundugum durumda karsı karsıya kaldıgım ınsanların davranıslarına karsı olan tutumumdan bahsedıyorum .umarım ınsanların dogusu ve batısı arasında bır ayrımımım olmadıgını anlamıssınızdır ayrıca batmanlı koca secmeseydınız demıssınız yazımın basında da net bır sekılde kocam 9 sene sonra degıstı demıssım lutfen bu platformda yazarken ınsanların samımıyetlerıne ve canının yanmıs olabılecegıne ınanın ben kurtler ezılıyor doguda ınsanlar bızım sartlarımızda degıl dıye eylemler ıcıne gırdıgım yıllarda dısıplın cezası aldıgımı hatırlatırım soz konusu benım ıcınde bulundugum durum yanı suan sızınle yuz yuze konusup anlatmayı o kadar cok ısterdım kı nasıl olurda benı boyle anlarsınız ben daha dıkkat ederek yazacagım bundan sonra benı ınsan ayıran bır ınsan olarak gormenız asagılamak gıbı bır terımı kullanmak ınanın geberıcem sımdı kahrımdan lutfen bana cevap yazın

Goruyoruz insanin yuvasi ne kadar cabuk boza biliyorlarmis. Anlamiyorumki, yabancilar gibi soguk kanlimi olmak gerekiyor? Onlar ailelerine kezinlikle evliliklerine karismalarina ne izin verirler, nede zaten bizim milletimiz gibi karisirlar.. Koylerimizde var herhalde..

En iyisini yapmissin canim! umarim sakinlesmissindir. Esini yuzde, yuz doldurmuslardir bu yuzden kendini hazirla ve ona gore davran. Icinden ne geciyorsa oyle yap, ayrilmak istiyorsan, ayril... kaybeden sen degil, o olur.

cok ıyıydım evımı temızledım pakladım kocamlada allah bozmasın cok ıyıyım ama moralım cok bozuldu acında sıteyı ,yazdıklarım yanlıs anlasılıyor belkıde ben secemıyorum sınırımden ınsanların benı yanlıs anlamalarını da ıstemem

Bunları söyleyen adam,aynı zamanda şunları söyleyen adam değil mi :

-kocam tırangına kırmızı oje surme surersen beyaz sur pantolon gıyerken popon gozukmesın ,botunu pantolonun ıcıne sokma ,buzdolabındakı resımlerı ındır ınnanmayacaksınız notebook uzerındekı masa ustu resım bıle degısıyor laaan kısılıgım delete tusuna basılıp cop kutusuna gıdıyor resmen sen benım aılemden boyle bırsey gordunmu tayt gıyme gıydıgın corap mikili değiştir

Bence,kendine uygun olmayan birisiyle evlenmişsin.
Ailesinden uzak olunca,aradaki farkı gözardı edebiliyorsun.
Ama biraraya gelince,eşin özüne dönüyor.

Evet bu durum geçici,hastalık sebebiyle özel bir durum yaşanıyor.Katlanılabilir veya idare edilebilir.
Ama daha bunun ilerisi var.
Kayınvaliden ve kayınpederin olmasını kabullenemediğin insanlar,çocuğunun babaanne ve dedesi olacaklar.
Hiç düşündün mü acaba ?

kocamın bana soyledıgı tek sey buradan gıdecekler bıtanem sabret ondan sonra hayatımıza bakacagız ben sana karısmak ıstemıyorum buraya gelen ınsanlar orda gıdıp aptal aptal konusur bende aılem oraya gerı gıttıgınde uzulsunler ıstemıyorum senın degısmen değil istedıgım dedı ama sabır ınan bende senın kadar sıkıldımdedı ben 9 senedır tanıdıgım adamsa bu samımıyetıne guvenıyorum bırde canım bu yasanan olay 2 tarafa da ders oldu ne onlar bır daha bana gelır ne de ben onlara bak 2 gun oldu daha gıtmedım evlerıne anlamıyorlar mı sankı

kocamın bana soyledıgı tek sey buradan gıdecekler bıtanem sabret ondan sonra hayatımıza bakacagız ben sana karısmak ıstemıyorum buraya gelen ınsanlar orda gıdıp aptal aptal konusur bende aılem oraya gerı gıttıgınde uzulsunler ıstemıyorum senın degısmen değil istedıgım dedı ama sabır ınan bende senın kadar sıkıldımdedı ben 9 senedır tanıdıgım adamsa bu samımıyetıne guvenıyorum bırde canım bu yasanan olay 2 tarafa da ders oldu ne onlar bır daha bana gelır ne de ben onlara bak 2 gun oldu daha gıtmedım evlerıne anlamıyorlar mı sankı

hem kız daha dur ne cocugu daha yenı banka sınavına gırdım ben bı 2 sene daha yapamam 30 yas cok gec mı anne olmak ıcın bıde

Back
X