Ben de bir doğulu ile evlendim, Ankara'dayken arada kültür farkını göremedim. Sonra onun memleketine ailesinin de yaşadığı şehre gelin oldum. Sürekli kendilerini övmeler, beni aşağılamaya çalışmalar, laf sokmalar. Ben kimseyi aşağılamak istemem gerçekten Allahtan korkarım ama eşimin kızkardeşleri ne güzellik, ne boy pos, ne eğitim, ne iş, ne maddi konularda benimle kıyaslanabilir. Eşimin de eğitimi iyi olmasına rağmen biz nişanlandığımızda çalışmıyordu, evlenmeye yakın çok şükür işe girdi. Ben onları kendi kızkardeşim gibi görüp hediyeler aldım, gezmeye gittiğimizde herşeyi ben ödedim, her konuda yardımcı da oldum ama benden ne istediler bilmiyorum çekemediler. Bunun tek açıklaması var, aşağılık kompleksi. O insanların seni ve memleketini kötülemeye çalışması, kendilerini övmeleri aşağılık kompleksinden. Bir de üstüne iyisin, bu onlara çok fazla geldi. Ben insanların nereli olduklarına bakmam, benim burda çok değer verdiğim insanlar var, çok iyi arkadaşlarım var. Ama her memleketin iyisi de kötüsü de var malesef.
Bir de şu var burda kadınların üzerinde iş yükü az, belki kültür olarak böyledir bilemem ama ben işten çıkıp önce marketten ihtiyaçları alıp, gidip evde yemek yaparım ama eşimin ablası ev hanımı apartmanın altındaki bakkala gidip birşey almaz, eşini arar o bakkalı arar bakkal gönderir, bir şey mi lazım eşi işten gelir alır eve bırakır işe döner. Evden çıkmadıkları için değil, gayette güzel gezerler, şimdi arayıp şehir dışına gezmeye gidiyoruz gelir misin diye sorsam hayır demez.[/QUOT
naaa al işte simdi esım rica ettı gıttık evlerıne babası cıkmıs ben dedım hatta gıdelım sonra mahcup olma. evın ıcınde akrabaları da vardı yuzume bakmadılar selam vermek için opusmek ıcın yasımda karının neredeyse dızıne kapandım kız bırde bana bız tanısmıstık zaten dıyo nerde tanıstıgımızı bıle hatırlamıyorum gecen sene amelıyatta gelmıslerdı herhalde .bu o kızdı ıste... esıme almak ısteyıp de alamadıkları dayısının kızı yaa resmen hıssedıyorum sevılmedıgımı daha ne dıyeyım . sonra esım geldı mutfaktaydım ne oldu dedı hıc bır sey olmamıs gıbı davrandım uzulmesın dıye naaptılar dedı dedım o dayının kızıydı demı dedım, evett dedı ,dedım tanıyomus benı dedım ama ıyılıp optum ben yıne de dedım esımde ayaga kalkmadı mı dedı yooo dedım,, terbıyesızler dedı .hadı bıtanem ben senı eve bırakayım dedı eve geldık esım dedı yap soyle guzel aksama yemek yıyelım dedı anlasın sımdı benı terbıyesız ınsanlar bır teyzesı vardı bır tek o kalktı optu benı ama bır sey dıyeyım mı ınsan olan bellı oluyor kardesım ahaa da bundan sonra benım evım burası onların kı orası artık da bu sayfa kapansın konusmaktan bıle yoruldum ondan sonra vaay efendım asagıladın bılmem ne yaptın ne aq ben neye ugruyorum o zaman suan bu asagılanmak degılde ne cok pıs doldum ama takmıyorum suan evımdeyım ya