merhabalar ben de kocaeli de yaşıyorum uzun yıllar derince de merkezde yasadım şimdi de plajyolunda oturuyorum ki bana göre izmitin en seçkin yerleşim yerlerinden biri gerçi şimdi şantiye alanına döndü adım başı insaat şirketleri bina dikiyor.seka parka yürüme mesaesindeyiz yaz kış nefes alınacak muazzam bir park deniz kenarına at sandalyeni manzaranın keyfini çıkar ya da güzel cafeler var( maide benim favorim) .hafta sonu ister avm gez ister doğa yeşillik içinde yuvacık masukiye sapanca gez .bilim müzesi var ormanya var çocukların seveceği.derince de harikalar sahili basiskele de cok güzel sahil kenarı var ister piknik yap ister cafeler de otur manzara 10 numara 5 yıldız.gölcük var haftasonu sultanbaba türbesine gidilebilir aytepe de diriliş kampı var görmeye değer.hiç bişey yapmak istemezsen bile izmit çarşıya gidilir biz de. şimdi yenıcuma cami etrafı restorasyondan geçti parkta oturup bi çay içip dinlenirsin (2 lira çay belediyenın işletmesi) hemen yanında tramvay tarafında dunya kadar kahve durakları var eğer parkta oturmak istemezsen.