• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaeline taşındık

41 ‘e Outlet center a gidiyoruz biz de , full arap dolu mağazalar yemek yerleri falan. Kışın bu kadar çok görmemiştik yazın yazlık ev gibi mi geliyolar acaba

En son ben gittiğimde de çok fenaydı. Türk yoktu sanki. Yazın izmitliler sahil taraflarına veya köylerine gidiyor sanırım ondan öyle oluyor.

Kerpe haftasonu büyük cesaret valla,iğne atsan yere düşmez ama muhteşem bir denizi vd doğası var.

Araba varsa Babalı sahilleri çok sakin oluyor çünkü otobüs gitmiyor oralara, Seyrek, Tuzağzı vs. güzel. Ben bayadır Kerpe'ye gitmiyorum. Yalnız Tuzağzı'nda cankurtaran yok. Bir Ankara'lı olarak Kocaeli günlüklerim 😂😂😂

Araba varsa Babalı sahilleri çok sakin oluyor çünkü otobüs gitmiyor oralara, Seyrek, Tuzağzı vs. güzel. Ben bayadır Kerpe'ye gitmiyorum. Yalnız Tuzağzı'nda cankurtaran yok. Bir Ankara'lı olarak Kocaeli günlüklerim 😂😂😂
O taraflar biraz tehlikeli olabiliyor yüzme bilmeyenler için,malum Karadeniz😀.Kerpe bu açıdan çok güvenli ve bu yüzden çok popüler Kandıra sahilleri arasında.Muthiş cam ormanları,havası falan bambaşka o tarafların.

Kocaeli'de mülteci daha fazla bence. Köyden hallice dediğim Derince mülteci kampına donmuş,eskisi gibi degil
Doğrudur,olmadığı yer yok ki onların ama Derince Türk sanayinin bel kemiğidir limanından dolayı,sanayileşmenin yoğun olduğu yerler daha çok göç alıyor malesef ama sahil yerleşim odakları gerçekten çok nezih yerler.

Ben de Kocaeli de yaşıyorum. Kocaeli cok güzel seversiniz.
Gezecek yer cok Kartepe , Ormanya, İzmit te outletler falan da var .
Umarım alışırım
Ohoo,çok gezilecek yeri var.Masukiye ve Kartepe ile başlangıç yapabilirsiniz.Yuvacik'ta tam bir doğa harikasıdir.Denize girmek için Kerpe'yi öneririm ama haftaici gidin🙂.
teşekkürler tavsiyeniz için deniz içintrenle İstanbul’a gi
Mümkün olduğunca gidiyoruz da benzin parası malum. Her hafta çıkamıyoruz.
Treni daha denemedim, eşim geçen dedi bu kadar sıkılıyosan sen burdan trene bin kadıköyde git buluş arkadaşlarınla takıl dön gel alıyım istasyondan, istanbulda da olsan zaten metro marmaray yapıcaksın aynı hesap falan dedi. Mantıklı geldi böyle anlatınca, böyle birşey yapıcam sanırım ayda bir iki defa
diliyor mu. İzmit’ten

Merhaba tabi yardımcı olurum. :)
Orda yasamayı önerir misiniz mülteci demissiniz fakat o malesef kanayan yaramız her yerde dolusuyla ama diger türlü nasil yasanilacak biyer mi güvenilir mi ? Biz marmaraya yakın yerlerde ev bakıyoruz da önerebileceğiniz mahalle falan var mı ? 😊

Biz de istanbuldan taşındık kocaeline. 1 sene olmadı gerçi ama ben hala alışamadım. İstanbulu çok arıyorum, burda hiç bişey yok gezdik bitti hep aynı şeyler gibi geliyor. İstanbulda olsa her haftasonu bi kadıköy bi beşiktaş bi karaköy vs vs çık çık gez yapardık bi çikolatacıya bi hamburgerciye.
13 ay oldu İstanbul’dan eşimin işi için geleli ve halen alışamadım. İstanbul’da aktif ve özgür yaşayan birisi olarak burası elimi kolumu bağladı eve tıkıldım kaldım. Ormanya, Kartepe vs saymış arkadaşlar ancak arabam olmadığından yollarda sefil olmamak için gitmemeyi tercih ediyorum. Çok küçük bir yer gezecek yapacak hiçbir şey yok. Ulaşım vasat otobüs dedikleri bildiğin küçük minibüsler. Her yer birbirine uzak. Avm olarak sadece 41 avm beni mutlu ediyor ama uzak ve sürekli gittiğim için bir süre sonra baydı. Marmaray ile gitmek beni aşırı yoruyor sürekli bir in bin aktarma yap valizler küçücük otobüslere sığmıyor. Offfff benim için tek artısı evlerin burada daha güzel, yeni, ferah olması ve evimi tuttuğum zaman İstanbul’a nazaran kiraların daha uygun olmasıydı. Her gün İstanbul’a dönmek için Allah’a yalvarıyorum. Eğer ev sahibim evden çıkarırsa ilk işim İstanbul’a geri dönmek için şartları zorlamak olacak. İstanbul gibi mega şehirden buraya gelmiş arkadaşlara sabırlar diliyorum. GELMEYİN.

Orda yasamayı önerir misiniz mülteci demissiniz fakat o malesef kanayan yaramız her yerde dolusuyla ama diger türlü nasil yasanilacak biyer mi güvenilir mi ? Biz marmaraya yakın yerlerde ev bakıyoruz da önerebileceğiniz mahalle falan var mı ? 😊
Siz mesaj atın özelden bana yazayım .

13 ay oldu İstanbul’dan eşimin işi için geleli ve halen alışamadım. İstanbul’da aktif ve özgür yaşayan birisi olarak burası elimi kolumu bağladı eve tıkıldım kaldım. Ormanya, Kartepe vs saymış arkadaşlar ancak arabam olmadığından yollarda sefil olmamak için gitmemeyi tercih ediyorum. Çok küçük bir yer gezecek yapacak hiçbir şey yok. Ulaşım vasat otobüs dedikleri bildiğin küçük minibüsler. Her yer birbirine uzak. Avm olarak sadece 41 avm beni mutlu ediyor ama uzak ve sürekli gittiğim için bir süre sonra baydı. Marmaray ile gitmek beni aşırı yoruyor sürekli bir in bin aktarma yap valizler küçücük otobüslere sığmıyor. Offfff benim için tek artısı evlerin burada daha güzel, yeni, ferah olması ve evimi tuttuğum zaman İstanbul’a nazaran kiraların daha uygun olmasıydı. Her gün İstanbul’a dönmek için Allah’a yalvarıyorum. Eğer ev sahibim evden çıkarırsa ilk işim İstanbul’a geri dönmek için şartları zorlamak olacak. İstanbul gibi mega şehirden buraya gelmiş arkadaşlara sabırlar diliyorum. GELMEYİN.
Iyi görmüşsünüz ama 30 yılımı Kocaeli'de geçirmiş biri olarak anlattığınız Kocaeli bu değil ve Istanbul'da eski İstanbul değil🙂.

Iyi görmüşsünüz ama 30 yılımı Kocaeli'de geçirmiş biri olarak anlattığınız Kocaeli bu değil ve Istanbul'da eski İstanbul değil🙂.
Üzgünüm ama burada İstanbul’dan gelen kimle tanıştıysam hepsi burada mecburiyetten duruyor ve sevmiyor. Elbette burada doğup büyüyen veya daha küçük şehirlerden Kocaeli’ye gelip burayı büyük ve cennet sananlar vardır. Gebze dışında hiçbir yere ısınamadım. O da İstanbul’a yakın ve daha gelişmiş diye galiba. Ve burada ulaşımın u’su yok. Her şey otobüslere bakıyor ve yukarıda zaten otobüslerden bahsettim. Ben İstanbul’un merkezi güzel yerinde en büyük avmlere 5-10 dk uzaklıkta oturan birisi olarak beni İstanbul dışında hiçbir yer sarmıyor. Maddiyat el verdiği sürece ben İstanbul’un pahalılığına razıyım sonuna kadar da hak eden bir şehir. Ama tabi başkalarının da görüşlerine saygı duyuyorum.

Üzgünüm ama burada İstanbul’dan gelen kimle tanıştıysam hepsi burada mecburiyetten duruyor ve sevmiyor. Elbette burada doğup büyüyen veya daha küçük şehirlerden Kocaeli’ye gelip burayı büyük ve cennet sananlar vardır. Gebze dışında hiçbir yere ısınamadım. O da İstanbul’a yakın ve daha gelişmiş diye galiba. Ve burada ulaşımın u’su yok. Her şey otobüslere bakıyor ve yukarıda zaten otobüslerden bahsettim. Ben İstanbul’un merkezi güzel yerinde en büyük avmlere 5-10 dk uzaklıkta oturan birisi olarak beni İstanbul dışında hiçbir yer sarmıyor. Maddiyat el verdiği sürece ben İstanbul’un pahalılığına razıyım sonuna kadar da hak eden bir şehir. Ama tabi başkalarının da görüşlerine saygı duyuyorum.
Gebze dediğiniz yer Kocaeli'nin en kötü yerlerinden biridir ki siz daha Kocaeli'yi gezmemişsiniz bile,çok iddialı bir yorum olmuş bu bence çünkü İstanbul dediğiniz zaman Florya,Etiler,Şişli,Levent,Mecidiyeköy,hadi Anadolu yakasında Kadıköy ve Üsküdar olsun,bu ve birkaç tane adını sayamadığım semtler haricinde bir yerde yaşıyorsanız İstanbul'un o mükemmel atmosferinden bahsetmeyin bana çünkü İstanbul'u da çok iyi bilirim,malum İstanbul ve Kocaeli komşu illerdir.Hee bir de madem bu kadar kötü,o zaman İstanbul'lulular lütfen haftasonlari gelip şehirin nüfusunu ikiye katlamasınlar.Siz de sadece birkaç semtini gördüğünüz bir şehir hakkında bu kadar olumsuz yorumlar yapmayın,her şehrin olduğu gibi Kocaeli'nin de çok iyi ve çok kötü yerleri vardır,bunu kimse inkar edemez.Türkiye'nin birçok yerini gezmiş ve değişik illerinde yaşamış biri olarak Kocaeli'nin Türkiye'nin yaşam standartları en iyi şehirlerinden biri olduğunu düşünüyorum,Kocaeli'li olmamdan tamamen bağımsız bir şekilde,zira Kocaeli'nin yerlisi yok denecek kadar azdır.

Back