koca isteyen genç kız...

deyisikbihesap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2015
16
14
28
Normalde kimsenin koca istemesi beni bağlamaz ama bu kişi malesef ablam.. henüz 23 yaşında ama sürekli evlenmek istediğini dile getiriyor, muhabbeti dahi çekilemez oldu. Eskiden onunla gezmekten zevk alırdım ama artık bi çeyiz mağazasından başka bir çeyiz mağazasına girdiği için onunla gezmek bile istemiyorum. Evde onunla birlikte tekiz ve ona artık eskisi gibi bakamıyorum. Esprileri bile koca üstünden olmaya başladı. Daha da kötüsü evde kaldığını düşünerek depresyona falan giriyor. Zaten balık burcu bi de hiç sevgilisi olmadığı için çirkinim şişkoyum triplerinde sürekli. Ben de artık sırf bu muhabbetleri bıraksın diye laf arasında evde kaldın falan diyorum ama öyle de çok bozuluyor yüzü düşüyor. Bi tek ağladığını görmedim yani bu konu yüzünden. Hamile, evlenen veya nişanlı arkadaşları var diye psikolojisi bozuldu sanırım. Bilmiyorum ne yapıcam ayrıca her ne kadar espriyle ve gülerek dile getirse de ondan önce evlenmemden korkuyor. Yorumlarınızı bekliyorum

Ablan için koca isteyen genç kız diye başlık açman çok yanlış ayrıca ablan yalnızlıktan sıkılmış ben derdinin koca olduğunu düşünmüyorum evlenip mutlu olmak her genç kızın hayalidir.
Allah onunda gönlüne göre verir inşallah.
Kader kısmet ağlasa da sızlasa da rabbimin dilediği istediği zamandan önce olmaz o işler.

Çalışıyor mu?
Hobi falan edinse. O çok mükemmel evli cemaatin bulunduğu çevreden uzaklaşsa biraz.
Bir kursa gidin birlikte.

gerçekten zor iş başka konuşulacak konu da olmaması
çalışıyor mu ablan yada okuma vs. durumu olur mu
ya da kursa katılma hobi edinme bu tür düşüncelerden uzaklaşsa
ya da en iyisi birini bulsa yok mu hiç etrafında biri

Evlenmek isteyebilir bu normalde senin "evde kaldın" demen hoş değil bence.
Daha genç olduğunu, doğru zamanda illa ki birini bulacağını falan söyleyebilirsin.
Kız zaten hassas bir dönemde belli ki, sen "evde kaldın" diyerek bu psikolojiden kurtulmasını saglamiyorsun malesef.

Bu aralar benzer konular açılıyor KK' da. Evli ve çocuklu olduğuma şükür mü etsem ne?

Zor bir durum. Ne desem bilemiyorum. Ablanızın sosyal hayatı ne durumda? Belki onu kendi çevrenize dahil edebilirsiniz. Yok mu etrafınızda evlenmek isteyen birileri?

öncelikle "koca isteyen genç kız" ifadesinin ne kadar rahatsız edici ve onur kırıcı olduğunu söylemek isterim.
çok amiyane bir tabir bu.
evlenmek isteyen genç kız gibi bir ifade kullanılabilir.
kaldı ki bu kişi sizin ablanız ve kardeş olmanızdan kaynaklı olarak sizinle aylaşıyor heveslerini.
muhtemelen rahatlatacağınızı düşünüyordur ki keşke olmadığını bilse.
oturup akıllı uslu konuşmanızı tavsiye ederim.

ek olarak buraya üye de olabilir ablanız. evlenen kadınların başlarının göğe ermediğini görmesi açısından. insanı rüyadan uyandırıp kabusa sürükleyecek konular var onları okusun buz gibi soğur evlilikten.

Ben de artık sırf bu muhabbetleri bıraksın diye laf arasında evde kaldın falan diyorum

Bu muhabbetleri zaten üzüldüğü ve kafaya taktığı durumu gözüne sokarak mı engelleyeceksiniz?

İnsanlar zaman zaman belli dönemlerden geçerler.

Sevdiklerini kaybetme korkusu yaşarlar.

Kilolu olduklarına kendilerini inandırıp bunalıma girerler.

Burunlarının fazla büyük olduğunu düşünüp aynaya yapışırlar.

Bizimki gibi evlenince başı göğe erenlerin olduğu toplumlarda "evde kaldım" derler.

Geçer, geçecektir, o da bu hallerini hatırlayıp güler ileride.

Ona zaman verin, siz onun bu hezeyanlarından bıkmışsınız ama ablanız neticede.

O da siz bu yaşa gelene kadar sizin bazı kusurlarınızı sineye çekmiştir, sıra sizde.

Koca isteyen genç kız başlığının bu kadar tepki çekeceğini tahmin edemedim ama evet biraz kaba olmuş.
Ablama gelirsek şuan çalışıyor ve zaten bundan bunaldığını sürekli söylüyor. İşten çıkmak istiyor ama kuzenimin eşinin yanında çalıştığı için ve bu kadın çok sözünü dinleten bi kadın olduğu için işten çıkmasına izin vermiyor. Ablam da evlenirsem çıkabilirim diye düşünüyor olabilir. Özellikle işi çok sıkıntı. Çok erken gidiyor ve akşam yedide eve geliyor. Ikimiz beraber kaldığımız için de evde yemek falan olmuyor tost yiyoruz çayın yanında abur cubur yiyip kilo alıyoruz. Ben dert etmiyorum ama onun derdi artık benim derdim olmuş durumda. Hatta ona birini bulmaya falan da çalışıyorum. Bundan da haberi var. Yüzüne karşı evde kaldın demem de espri aslında. Normal zamanlarda beni ciddiye almazken sadece bu durumda ciddiye alıyor.

Kocadan önce iş bulsun kendine bu ne hız

evliliği kurtuluş görüyor
bir de çevresinde ki çoğu kişi evlendiğinden kendini tuhaf hissediyor
ama sen n eyaparsa yapsın arkasında ol zor zamanlar geçiriyor anladığım kadarıyla

İnsanların hassasiyeti de beni öldürüyor. Bana da üniversiteye adım attığımdan itibaren evde kalırsın/evde kaldın dediler. Çok umrumdaydı. Üniversite bitti işe girdim, çalıştım aradan 5 sene geçti de öyle evlendim. Bu arada duyduğum evde kaldın laflarını sıralasam Türkiye'nin bir ucuna yol olur. Başka şeylerle uğraşsın bence, kocayla mutlu olunsaydı tüm insanlık bulutların üzerinde gezerdi.

olabilir ne var bunda? onunda hayallerı bu yönde...her insanın hayallerı farklıdır
fazla klasik genç kız istekleri işte
kendı haline bırak
hayat bu üzülecek de, kafaya da takacak nasıl olsa bir müddet sonra kendıne gelir

Evlenmek istemesi dogal ve bunu surekli konu ederek sizi ne kadar bunaltsada o kelimeyi soylemeseydiniz keske, ablanızı sustururmu bilmem ama üzdüğü kesin.

Cokk edepsizce bir Baslik acmissin ablan adina Uzuldum senin bi gibi bir kardese sahip oldugu icin,burayi okusa kardesinin kensine boyle bir Ithamda bulundugunu Gorunce kim bilir nasil Uzulurdu yazikk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…