- 12 Haziran 2014
- 546
- 312
-
- Konu Sahibi onlygodcanjudgeme
Lohusa olunca sizin evde kalıp diğerlerinin gelmesi gerekmiyor mu? Yani bebeği sarıp sarmalayıp oraya giderseniz gezme gibi görüncek sonuçta
Ben uyuyordum , zaten kahvaltıya gelince eşime soracaktım...
Başınız sağolsun öncelikle.
Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım.
Zaten babanızı çok yakın bir zamanda kaybetmişsiniz, ne sizin ne annenizin yalnız kalması çok tuhaf.
Bu süreçte gidip parke yapan kocanız daha tuhaf.
Annenizin sizi ona bırakmasını istediğinde eşinizin 'aklına sokma her gün her gün' demesi resmen terbiyesizlik.
Annenizin eşinize 'önüne ekmek koyduğuna dua et' demesi ise kapakların en büyüğü...
Öyle cevap veren damada, böyle bir anne cevabı olurdu ancak.
Hem de bu anne eşini kaybetmiş, acılı ve yalnız bir anne.
Evladını temizlikçi gibi gören kocamsı insana haddini bildiriyor, çok da iyi yapıyor.
Öperim o annenin elinden ben.
Kardeşim 7 yasında dünde gitmedi okula ben orda kalırsam o da sabah okula giderdi..
Anneye gitmek gezme değildir.Benim en çok kırıldığım cümlelerden biriside o oldu zaten.. Aklına sokma şimdi gezmeyi!? Sanki benim aklım fikrim yok salağım ben sanki.
Valla eski konularınıza denk geldiğimden ağır konuşmak hiç de istemiyorum ama çekeceğiniz var.
Siz sessiz kaldıkça anneniz de muhatap oldukça sorunlar hep olacak. Gidip gitmemeniz hiç sorun değil bence, sen evde değilken bu evin bekçisi değilim, yarın da ben anneme gidiyorum, hem onun temziliğine de şimdi ben yardım ederim vs., diyemiyorsanız neden evlisiniz zaten.
Haklısınız... Hala eşime birey olduğumu benimde fikirlerim olduğunu aşılayamadım. Daha doğrusu herşey onun dediği gibi olmalı eğer benim fikrim isteğim olursa ona sorup izin almalıyım ona uyarsa yapabilriim eğer o yapma derse yapmam. Artık özgürlüğmü yitirmiş hissediyorum... Bu konuda ne yapmalıyım peki
Kimse kusura bakmasın ama ben annede hata göremiyorum.
Öyle adama böyle ayar çekilir diyorum, herkes haddini bilecek ki böyle sözler duymasın!
filmdelisi bu bakımdan çok haklı eşim bana gelip bunu deseydi, dayımın bilmemnesini kastediyordu demem, anneme öyle dersen cevabını alırsın, ben gezmeye gitmeyecektim deyip susmanız lazım. Evin işi varsa var, o da yapılır ama anneme de giderim deyip kararlı ve güçlü olmanız lazım.
1. Sınıfa başladı bu sene. Hafta ici annesinde , cuma aksamından pazaf aksamna kadar bizde. Eşim hiç ilgilenmediği için ben ilgileniyorum bütün gün biz beraberiz çocukla eşim ya dükkkanda yada dışarda oluyor.Eşinizin ilk evliliğinden olan çocuğa da mı Siz bakıyorsunuz ? Eğer öyleyse neden?
Annem bize ayda 1 ancak gelir eşimde o zamanlar genelde işte oluröncelike başın sagolsun
baban yeni öldügü için annen üzüntüyle belki ne dediginin farkında degildir ama
eşinde hiç altta kalmamış
annen size geldigi zaman eşin nasıl davranıyor
Merhaba arkadaşlar.. Aslında başlıkta yazdığım dırdır kelimesinden hoşlanmasam da gerçekten başka tarifini bulamadım!?
Eşimle annem arasındaki saçma gereksiz ufak problemler yüzünden çok yoruldum inanın... Daha öncede tartışmışlardı ama bir gün içinde barışmışlardı. ( yani mesela haftasonları eşim dışarı çıkmamı istemiyordu ilk evliliğinden olan çocuğuna bakmam için. Bende anneme gitmiştim falan bu sebeplerdendi. ) Her neyse... Eşim esnaf olduğu için dükkanda yerleri parke yapıyor. Kendisi parke yapmayı bildiği için işçi tutmadı. Dün sabahtan gece 23.00 e kadar iş yaptı. Annem bizdeydi , bizde annemle temizlik yaptık. ( 22 gün önce canım BABAM vefat etti zaten...) Sonra annem akşam sekiz gibi evine döndü. Eşimde yarın calısmaya devam edeceğim gecede çalışcam dedi. Bizde annemle konuştuk annem yalnız kalma lohusa kadınsın hem bizde yanlızız bizde kalırsın istersen dedi. Bende yarın konuşuruz dedim.
Annemde dün konuştuklarımızın üzerine eşimi aramış sabah. Oğlum mandalini bize bırak bugün evde yanlız kalmasın demiş. Eşimde mandalinin aklına sokma şimdi gezmeyi daha dün görüşmediniz mi demiş. Her gün hergün Mandalinin evde işleri yokmu demiş. Annemde önüne ekmek koyduğuna dua et tek başına herşeye yetişiyo demiş sonra eşim bugün bırakamam demiş kapatmışlar. Eşim sabah 9 gibi işyerine gitmişti ben evdeydim. Sonra kahvaltıyı falan hazırlayınca eşimi arayıp çağırdım. Gelir gelmez kapıdan esti gürledi. Annen bana mandalinin önüne ekmek koyduguna dua et dedi sanki ben aç köpekmiyim dedi. Bende dayımın hanımı 7 aylık bebeği var yemek falan yapamıyomuş dayıma hiç onu kastetmiştir dedim. Ben dayına benzemem bilmem ne demeye başladı. Bende bıktım artık sorunlarınızdan arayıp konuşun derdiniz neyse ben evde nası yanlız kalıyım bütün gece dedim. Bağırdı çağırdı bende bebegimi alıp odaya gittim. O da çarpıp kapıyı çıktı. Sinir oluyorum ya saçma sapan şeyler yüzünden tartıştıgımızda. Herşeyi yanlıs anlıyo gerizekalı herif. Ben daha 21 yasındayım 36 günlük bebeğim var. Yemeğimi yapıyorum evimi temizliyorum bebeğime kendim bakıyorum. Daha 1 gece birisi gelip kalmadı bile evimde bakmaya. Annem onu kastetti bide bunun anladığına bakarmısınız? Ağlıyorum sinirimden.. Geldiğinde nasıl davranmalıyım sizce çok üzgünüm...
Haa birde eşim dedi ki ben ananı arayıp bende mandalinin karnını doyuruyorum dua et deyimmi dedi. Pislik herif.
anneniz neden eşinizii arıyor. eşinizi siz arasanız böyle konularda daha iyi olmaz mı?
ayrıca eşinizin annenizle konuşma tarzı da çok çirkin. aralarında pek saygı yok anlaşılan.
siizinde lohusa halinizle gezmeniz ilginç.
bence hatalar karşılıklı
1. Sınıfa başladı bu sene. Hafta ici annesinde , cuma aksamından pazaf aksamna kadar bizde. Eşim hiç ilgilenmediği için ben ilgileniyorum bütün gün biz beraberiz çocukla eşim ya dükkkanda yada dışarda oluyor.
Yapmak istediğim şey tam olarak buydu...Ama malesef diyemedim.
Annem bize ayda 1 ancak gelir eşimde o zamanlar genelde işte olur