Koca DIRDIRI...

Önünüzdeki maçlara bakacaksınız o zaman, çocuğunuzun büyüyüp sizi gezdirmesini beklemek istemiyorsanız tabi. Güne gitmek bile dertti sonuçta, siz adım atmayacaksanız nasıl anlayacak bu adam?

Haklısınız çok teşekkür ederim.. Bu adam yüzünden tüm özgüvenim kaybolmuş durumda ama toparlanacağım.. Çok teşekkürler

Annenin söylediği lafı irdelemeye gerek yok sonuçta kendi annesi böyle bir laf etmiş olsaydi söylediği asil manayı ceker alırdı ..Biraz daha saygılı,anlayışlı olabilir..annen hayat arkadaşını kaybetmiş ,sen taze annesin...tabiri caizse hoduklugu kenara bıraksın biraz..içindennnasıl geliyorsa öyle davran..Ben bebeğim ilk doğduğu zmnlar yemek için ya annemi a eşimi bekliyordum çünkü gerçekten hic zaman bulamiyordum,bulsam da halim olmuyordu.Nankorlugun alemi yok..Sende yoruluyorsan yapma kıymetini anlasin..Annenin yaninda olması,seni çağırması güzel boyle zmnlarda birbirinize yardımcı olmayacaksınız da ne zmn olacaksınız..esin madem her ise burnunu sokuyor işinden zmn ayırıp yaninda olacak..

1. Sınıfa başladı bu sene. Hafta ici annesinde , cuma aksamından pazaf aksamna kadar bizde. Eşim hiç ilgilenmediği için ben ilgileniyorum bütün gün biz beraberiz çocukla eşim ya dükkkanda yada dışarda oluyor.
Bu durum size ağır geliyor mu peki?
Bir de haddi olmayarak eşiniz ilk çocuğuyla ilgilenmiyor madem (yani babalık kalitesi ortada) acaba neden bebek sahibi olmak istediniz?

keşke allayıp pullayıp esınıze sız soyleseydınız
madem kocanızın huyunu bılıyorsunuz malesef hep altan altan ıstedıklerınızı yaptıracaksınız

Bu ne saçma bir tartışma olmuş.
Eşin kaç yaşında? Niye onun çocuguna bakmak için hafta sonu çıkamıyorsun dışarı?
Senınde mi ikinci evliliğin diyecem ama 21 yaşındasın daha.
Kaç yıllık evlisin?
Eşin ne kadar saygısız ya annene karşı aklına gezmeyi sokma felan diyor gideceğin yer annenin evi.
Madem lohusasın annen gelsin kalsın. Lohusa kadın yalnız mı bırakılırmış.
Nereden tutsak elimizde kalıyor bu konu annenden sert çıkmış muhtemelen bu ilk tartışmaları olmadığı için.

sizin sorunlarınız bitmez

çünkü eşiniz çok problemli bir insan

önceki konularınızda biliyorum
lafı benden öncesinden yazmışsınız
vallahi annende tek suç göremedim diğer konularınıda biliyorum bu adam seni karısı değil gel dediğinde gel git dediğinde git kendisine hizmet edecek bir varlık olarak görüyor
babanızı yeni kaybetmişsiniz insan karısını istemese dahi oraya götürür
birde yeni doğum yapmışsınız loğusa halinizle sizi üzüp duruyor
acınıza saygısı yok lohusalığa saygısı yok kararlarınıza yok annenize saygısı yok neye saygısı var bu adamın
evin işine yaptırtmayı ilk evliliğinden olan oğluna baktırmayı genç bir kızla o yaşıyla evlenmeyi biliyor
bana da düzelecek gibi gelmediniz maalesef

Merhaba arkadaşlar.. Aslında başlıkta yazdığım dırdır kelimesinden hoşlanmasam da gerçekten başka tarifini bulamadım!?
Eşimle annem arasındaki saçma gereksiz ufak problemler yüzünden çok yoruldum inanın... Daha öncede tartışmışlardı ama bir gün içinde barışmışlardı. ( yani mesela haftasonları eşim dışarı çıkmamı istemiyordu ilk evliliğinden olan çocuğuna bakmam için. Bende anneme gitmiştim falan bu sebeplerdendi. ) Her neyse... Eşim esnaf olduğu için dükkanda yerleri parke yapıyor. Kendisi parke yapmayı bildiği için işçi tutmadı. Dün sabahtan gece 23.00 e kadar iş yaptı. Annem bizdeydi , bizde annemle temizlik yaptık. ( 22 gün önce canım BABAM vefat etti zaten.. :KK43: .) Sonra annem akşam sekiz gibi evine döndü. Eşimde yarın calısmaya devam edeceğim gecede çalışcam dedi. Bizde annemle konuştuk annem yalnız kalma lohusa kadınsın hem bizde yanlızız bizde kalırsın istersen dedi. Bende yarın konuşuruz dedim.
Annemde dün konuştuklarımızın üzerine eşimi aramış sabah. Oğlum mandalini bize bırak bugün evde yanlız kalmasın demiş. Eşimde mandalinin aklına sokma şimdi gezmeyi daha dün görüşmediniz mi demiş. Her gün hergün Mandalinin evde işleri yokmu demiş. Annemde önüne ekmek koyduğuna dua et tek başına herşeye yetişiyo demiş sonra eşim bugün bırakamam demiş kapatmışlar. Eşim sabah 9 gibi işyerine gitmişti ben evdeydim. Sonra kahvaltıyı falan hazırlayınca eşimi arayıp çağırdım. Gelir gelmez kapıdan esti gürledi. Annen bana mandalinin önüne ekmek koyduguna dua et dedi sanki ben aç köpekmiyim dedi. Bende dayımın hanımı 7 aylık bebeği var yemek falan yapamıyomuş dayıma hiç onu kastetmiştir dedim. Ben dayına benzemem bilmem ne demeye başladı. Bende bıktım artık sorunlarınızdan arayıp konuşun derdiniz neyse ben evde nası yanlız kalıyım bütün gece dedim. Bağırdı çağırdı bende bebegimi alıp odaya gittim. O da çarpıp kapıyı çıktı. Sinir oluyorum ya saçma sapan şeyler yüzünden tartıştıgımızda. Herşeyi yanlıs anlıyo gerizekalı herif. Ben daha 21 yasındayım 36 günlük bebeğim var. Yemeğimi yapıyorum evimi temizliyorum bebeğime kendim bakıyorum. Daha 1 gece birisi gelip kalmadı bile evimde bakmaya. Annem onu kastetti bide bunun anladığına bakarmısınız? Ağlıyorum sinirimden.. Geldiğinde nasıl davranmalıyım sizce çok üzgünüm...
Haa birde eşim dedi ki ben ananı arayıp bende mandalinin karnını doyuruyorum dua et deyimmi dedi. Pislik herif.

cnm annenle konuş ve eşini her ne nedenle olursa olsun aramamasını söyle
birşey varsa sana desin eşinle hiç muhatap olmasın

biraz resmi olsunlar düzelir ortam

Merhaba arkadaşlar.. Aslında başlıkta yazdığım dırdır kelimesinden hoşlanmasam da gerçekten başka tarifini bulamadım!?
Eşimle annem arasındaki saçma gereksiz ufak problemler yüzünden çok yoruldum inanın... Daha öncede tartışmışlardı ama bir gün içinde barışmışlardı. ( yani mesela haftasonları eşim dışarı çıkmamı istemiyordu ilk evliliğinden olan çocuğuna bakmam için. Bende anneme gitmiştim falan bu sebeplerdendi. ) Her neyse... Eşim esnaf olduğu için dükkanda yerleri parke yapıyor. Kendisi parke yapmayı bildiği için işçi tutmadı. Dün sabahtan gece 23.00 e kadar iş yaptı. Annem bizdeydi , bizde annemle temizlik yaptık. ( 22 gün önce canım BABAM vefat etti zaten.. :KK43: .) Sonra annem akşam sekiz gibi evine döndü. Eşimde yarın calısmaya devam edeceğim gecede çalışcam dedi. Bizde annemle konuştuk annem yalnız kalma lohusa kadınsın hem bizde yanlızız bizde kalırsın istersen dedi. Bende yarın konuşuruz dedim.
Annemde dün konuştuklarımızın üzerine eşimi aramış sabah. Oğlum mandalini bize bırak bugün evde yanlız kalmasın demiş. Eşimde mandalinin aklına sokma şimdi gezmeyi daha dün görüşmediniz mi demiş. Her gün hergün Mandalinin evde işleri yokmu demiş. Annemde önüne ekmek koyduğuna dua et tek başına herşeye yetişiyo demiş sonra eşim bugün bırakamam demiş kapatmışlar. Eşim sabah 9 gibi işyerine gitmişti ben evdeydim. Sonra kahvaltıyı falan hazırlayınca eşimi arayıp çağırdım. Gelir gelmez kapıdan esti gürledi. Annen bana mandalinin önüne ekmek koyduguna dua et dedi sanki ben aç köpekmiyim dedi. Bende dayımın hanımı 7 aylık bebeği var yemek falan yapamıyomuş dayıma hiç onu kastetmiştir dedim. Ben dayına benzemem bilmem ne demeye başladı. Bende bıktım artık sorunlarınızdan arayıp konuşun derdiniz neyse ben evde nası yanlız kalıyım bütün gece dedim. Bağırdı çağırdı bende bebegimi alıp odaya gittim. O da çarpıp kapıyı çıktı. Sinir oluyorum ya saçma sapan şeyler yüzünden tartıştıgımızda. Herşeyi yanlıs anlıyo gerizekalı herif. Ben daha 21 yasındayım 36 günlük bebeğim var. Yemeğimi yapıyorum evimi temizliyorum bebeğime kendim bakıyorum. Daha 1 gece birisi gelip kalmadı bile evimde bakmaya. Annem onu kastetti bide bunun anladığına bakarmısınız? Ağlıyorum sinirimden.. Geldiğinde nasıl davranmalıyım sizce çok üzgünüm...
Haa birde eşim dedi ki ben ananı arayıp bende mandalinin karnını doyuruyorum dua et deyimmi dedi. Pislik herif.
Açıkçası ben annenin konuşmasında bir art niyet göremedim doğal olarak bir anne endişelenir sende aklı kalamasın diye yanında olmanı istemiş bunuda eşine güzel bir dille ifade etmiş .arkasından önce eşiniz ardındanda anneniz saçmalamış yersiz tepki vermişler.Anneninde bu tavrı yanlış eşininde .eşinin aslında düşünmesi lazım canım lohusasın yanlız kalma anne ne git demesi gerekirdi.kadın belki sizde kalamıyordur rahatsızlık vermesin diye . kv ve damat iletişimi çok kötü.Ardından sana eşinin anne ne söyleyimmi mandalinin karnını doyuruyorum demesi ne alaka evlenmişsin vereceksin tabi yani insanları anlamıyorum sinirlendiği zaman abuk sabuk konuşmaya başlıyolar.Sen genede sakin ol şimdilik üzüldüğünü belirt ama surat yapma annenin neden gel demesinin sebebinide anlat....anlamak istemiyor sanırım kendisi

Önceki konularını okumuşsam bile şu an hatırlamıyorum
Ama eşine senin söylemen gereken şeyi annenin söylemesine anlam veremedim
Zaten çok iyi değilmiş araları, neden birbirleri ile muhatap olmalarına izin veriyorsun

Eşinin ilk evliliginden çocuğu mu var eşin kaç yaşında

Bilmiyorum... Ama çocukla ilgilenmek benim icin sorun olmuyor Allah rızası için ilgileniyorum yoksa çocugun hiç günahj yok..
Babanın çocukla ilgilenmemesi sizin için sorun olmayabilir. Fakat ben bebeğin büyüyüp de 3-5 yaşına geldiğinde seninle aynı fikirde olacağını düşünmüyorum. Dediğiniz gibi çocuğun ne günahı vardı da ilgisiz bir babası var. Keşke önlem alsaydınız.

Eşime diyorum ki anneme söyle sorununuz neyse diyorum hala benim üstüme geliyor. Sabrımı taşırmaya çalıştı resmen. Ben alttan aldıkça insanlar beni üzüyor beni bunaltıyor. Bıktım tartışmaktan lütfen diyorum hala kırıcı konuşmaya devam ediyor neyseki gitti.. Ama gerçekten çok kırıldım.
Sonrasinda bile hatali davranmaya devam etmissiniz.
Esinize bana soyleme derdini git anneme soyle dedigin zaman onlari daha cok yuz goz yapiyosun yangina korukle gitmis oluyosun.ve ikinci bi tartisma ortami olusturuyosun.
elinden geldigince ikisinin fazla dialog kurmasina engel ol cunku saygiyi yitirmisler.

annenin o cümlesini ne kadar da naif anlatıp geçmişsin :) hiç öyle basit bi cümle değil canım o cümle. ne demek önüne ekmek koyduğuna dua et. kim olsa yanlış anlar.. eşinle annen pek diyalog kurmazsa sorun ortadan kalkar bana göre. bişey denecekse sen dersin kimse senin için birine ricada bulunmasın koca kadınsın dimi?

X