- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.746
-
- Konu Sahibi prometheus
Evde oksijen ve solunum cihazı var onlar olmasa yaşayamaz gibi zaten. Gittiğinde satürasyonu kaçtı bilemiyorum ambulansa beni yaklaştırmadılar bile.Cok gecmis olsun. Allah sifa versin.
Evde solunum desteği var mi. Gittiğinde saturasyonu kacti. Bu tip kronik hastaların evde bakımı cok zor. Ne yaptığınızı bilmeniz ve size söylemeleri gerek.
Duyduğum kadarıyla bir ilacı bes gun kullandırip covid in vücudun sitokin fırtınasına yakalanmasını engelliyorlar. Bu evre başarılı olursa iyilesme basliyor.
Not: Sağlık çalışanı değilim.
Beni en çok korkutan da şu; hadi ağır geçiren insanları anlayabiliyoruz ama etrafta bir çok benim akrabam gibi belirti göstermeden hastalığı geçirenler dolaşıyor. Test yapma ihtiyacı da duymuyorlar,kendi kendilerine iyileşene kadar otobuste,markette,asansörde virüs bulasiririp duruyorlar .Herkesin bu hastalığa yakalanması farklı olabiliyor. Birinde ağır seyrederken diğerinde belirti gostermiyor. Ben bagisikliga da inanmiyorum ama reaksiyon ve adaptasyona inanıyorum. Yapılması gereken kronik ve ağır seyreden hastalara öncelik tanimak ama biz genelde yapılmaması gerekeni yapariz.
Evet günde 1 kere arayıp belirti soruyorlar sadece ve bunun adı karantina.Herkesi eve göndere göndere dolmuyordur
Gerçi benim akrabamin yoğun bakimlik durumu yok, ilaç da vermemişler. Belirtisi de yokmuş... Aynı serviste olduğu biri pozitif olunca zorunlu teste göndermişler,öyle ogrenmis. Ama yani hastanede olmaz yurtdışından gelenlerin boşalttığı yurtlarda 14 gün tutulabilir. Sonuçta ailesi de değil, apartmandakilerin ne günahı var?
'evde dur e mi' demek,günde bir kez aramak iş değil ki. Ne sorumsuz insanlar var .Bir program vardı,meşhur. Nurseli idiz hayat
kadini rolüne girmiş 'ama aidsliyim' diyordu, müşterilerin hepsi 'atin olumu arpadan oldun' demisti. Bu zihniyette insanlarla dolu bir ülkede nasıl milletin sözüne güvenirsin?
Yani sürekli düşüyor muydu makineye ragmen. Solunum yetmezliği teşhisi kondu mu?Evde oksijen ve solunum cihazı var onlar olmasa yaşayamaz gibi zaten. Gittiğinde satürasyonu kaçtı bilemiyorum ambulansa beni yaklaştırmadılar bile.
Gerçekten bu hastaların bakımı çok çok zor öksürmekten boğulma noktasına geliyor. Yani virüs kapmamış olsa da taburcu olacak durumda değil şu an.
Ne kadar dikkatli olursak olalım bu virüsten kacis yok. Yalniz yakalanma hizini azaltmaya çalışıyoruz. Beni korkutan yoğunluktan dolayi tedavi alamadan verilecek kayiplar. Çıkmayın dendi, evde kalmadık, sokaga çıkma yasagi dendi, luppo almaya çıktık.Beni en çok korkutan da şu; hadi ağır geçiren insanları anlayabiliyoruz ama etrafta bir çok benim akrabam gibi belirti göstermeden hastalığı geçirenler dolaşıyor. Test yapma ihtiyacı da duymuyorlar,kendi kendilerine iyileşene kadar otobuste,markette,asansörde virüs bulasiririp duruyorlar .
Asıl tehlikeli olan bu bence...
Bu arada serviste derken , hastanede serviste calsiiyor gibi olmuş sanki. Akrabam bu hastalığı iş yerinin servisinde kapmış. Yani otobüsler minubusler hastalık kapmak için ideal yerlerCook dikkatli olmakta yarar var
Son bir haftadır kendisini iyi hissetti oksijeni ihmal etti.Yani sürekli düşüyor muydu makineye ragmen. Solunum yetmezliği teşhisi kondu mu?
Ne kadar dikkatli olursak olalım bu virüsten kacis yok. Yalniz yakalanma hizini azaltmaya çalışıyoruz. Beni korkutan yoğunluktan dolayi tedavi alamadan verilecek kayiplar. Çıkmayın dendi, evde kalmadık, sokaga çıkma yasagi dendi, luppo almaya çıktık.
Şimdi kim suçlu sağlık sistemi mi? Yoksa o kadar uyarıya ragmen çıkan insanlar mi? Yazık yahu gerçekten yazık.
Son bir haftadır kendisini iyi hissetti oksijeni ihmal etti.
Zaten ileri derecede koah hastası be bir akciğeri yok . Solunum yetmezliğinin ileri halinde artık.
Malesef üzücüÜzücü
Bipap kullanıyor mu? Makineleri ihmal etmesin. Sen de uzerinde dur,gerekirse zorla tak. İnşallah guzel olur her şey.
yapmiyorlar herkese.Covid olsa size de test yaparlardı herhalde 184 covid hattını arayın isterseniz
kan testi ve tomogrofiyle koyuyorlar teshisiBelki de covid degil babaniz olamaz mi? Sadece usutme de olabilir.Bir de test yapmamislar mi sadece tomografi ile mi teshis koyuyorlar?
Arkadaşlar babam 72 yaşında. 20 yıl önce akciğer kanseri ameliyatı olmuştu ve bir akciğerinin 3/4’ü yok. Ayrıca koah hastası.
Geçtiğimiz çarşamba sırt ağrısı, terleme, öksürük, baş ağrısı, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye yattı. Ertesi gün aile hekimliği, halk sağlığı merkezi alarma geçti ve babamda covit şüphesi olduğu için 14 gün gözlem altında kalacağımızı söylediler(annem ve babamla yaşıyorum.)
Babam 5 gündür hastanede ve tomografisinin covitle uyumlu olduğunu söylediler. E- nabızda bir tahlil sonucu yok girilmemiş. Doktoruyla hiçbir şekilde görüşüp bilgi alamıyoruz. Yoğun bakımda mı normal serviste mi bilmiyoruz.
Dün bir hemşire babamı yarın taburcu edeceklerini söylemişya arkadaşlar ortalık yangın yeri covit şüphesiyle yatan hastayı eve çıkarabilirler mi? Evde 4 yaşında kızım var 67 yaşında annem var, ben varım.
Cimere yazdım ama bilgisi olan var mı tomografiden kesin sonuç elde edilir mi? Babamın zaten kronik hastalığı ve yaşı var her şeye hazırlıklıyım. Sadece beni ne bekliyor doğru bir şekilde bunu bilmek istiyorum. Lütfen bilenler yardımcı olsun
Arkadaşlar babam 72 yaşında. 20 yıl önce akciğer kanseri ameliyatı olmuştu ve bir akciğerinin 3/4’ü yok. Ayrıca koah hastası.
Geçtiğimiz çarşamba sırt ağrısı, terleme, öksürük, baş ağrısı, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye yattı. Ertesi gün aile hekimliği, halk sağlığı merkezi alarma geçti ve babamda covit şüphesi olduğu için 14 gün gözlem altında kalacağımızı söylediler(annem ve babamla yaşıyorum.)
Babam 5 gündür hastanede ve tomografisinin covitle uyumlu olduğunu söylediler. E- nabızda bir tahlil sonucu yok girilmemiş. Doktoruyla hiçbir şekilde görüşüp bilgi alamıyoruz. Yoğun bakımda mı normal serviste mi bilmiyoruz.
Dün bir hemşire babamı yarın taburcu edeceklerini söylemişya arkadaşlar ortalık yangın yeri covit şüphesiyle yatan hastayı eve çıkarabilirler mi? Evde 4 yaşında kızım var 67 yaşında annem var, ben varım.
Cimere yazdım ama bilgisi olan var mı tomografiden kesin sonuç elde edilir mi? Babamın zaten kronik hastalığı ve yaşı var her şeye hazırlıklıyım. Sadece beni ne bekliyor doğru bir şekilde bunu bilmek istiyorum. Lütfen bilenler yardımcı olsun