Klozet temizliğinden bıktım

Domol hijyen spreyinden sıkıp 1 dakika bekleyip tuvalet kagidiyla kuruluyorum. Ama sirkelim kullansam daha guzel olurdu. Hic aklima gelmemişti. Mutfakta her yerde onu kullanıyorum. Utanmasam icicem oyle seviyorum
Aaa bu da çok güzelmiş. Hiç görmemiştim.

çamaşır suyu veya banyo için özel spreyler ıslak mendil + (beyaz eldivenler a101den alıyorum elim zarar görmesin diye ) foşur foşur haftada bir yıkıyorum (her gün yapamam ya)

Ben hijyenik mendillerden kullanıyorum ama öyle her gün değil iki üç günde bir siliyorum çünkü klozet pedi kullanıyorum. Yani kimsenin poposu zaten değmiyor klozette. Kullanan atıyor.

Ben cifliyorum :/ bulaşık süngeriyle güzelce cifliyorum duruluyorum. Sonra bulaşık süngerini yıkayıp diger temizlik için saklıyorum

Çamaşır suyunu sadece klozetin içi için kullanıyorum. Oturma yeri ve kapak için cif döküp hafif ıslattığım kağıt havlu ile siliyorum. Tuvalet kağıdı ince kalıyor, kağıt havlu daha iyi bu konuda. Tek kullanımlık eldiven takıp market poşetini de yere ağzı açık bir şekilde hazır tutuyorum. Kağıt havluyu içine atıp en sonda da eldivenleri poşete koyup ağzını bağlayıp çöpe.

Üc dört renk temizlik Bezim var. Mavi olani hep klozet icin kullaniyorum. Klozetin icine domestos, disina , oturulacak yerine fis fisli ilaclar var ya da cok deterjan kullanmak istemiyorsam sirkeli bi ilac var onu döküyorum. Icini fircaladiktan sonra, Bezimi islatip, siliyorum. Her sildigimde deterjanli bezi su altinda yikayip iyice durulanip temizlenene kadar silme islemini tekrarliyorum. En son baska renk bi bezle klozet rezervuaru etrafindaki yerleri alt kisimlari siliyorum. Gene sürekli bezi yikayip ilactan arinana kadar yapiyorum. Ilaclari cok ta sikmamamak lazim, o zaman durulanmasi cok zor. Lavobo ve küvet temizlendilten sonra mob ile yerleri siliyorum oldu bitti.
Hergün dezenteste etmek istiyorum dersen bence sirke en iyisi. Rossmanda temizlik icin olan bi sirke var Ben onu tot alma suyuna bile koyuyorum. Hem cok köpürmüyor hem de diger ilaclara göre biraz daha masum ve hijyenik.
Bezlerimi de her kullanimdan sonra , deterjanla yikayip kurusun diye asiyorum. Cok birikincede makinaya attigimda oluyor.

Her hafta tuvalet banyoyu çamaşırsuyuyla yıkıyorum.

Eğer misafir geldiyse gittiklerinde yıkıyorum.

2-3 günde bir içine çamaşır suyu dökerim. Üstünü ıslak mendille silerim.

Evde hasta varsa her gün yıkarım.

Günlük kullanımda temiz olunursa zaten temiz kalıyor.

Her gun klozetin icini camasir suyuyla ovarim
Haftada bir de banyoyu yikadigimda kopuklu bi su yaparim fircayla klozetin icini disini iyice kopurturum
Onun haricinde oturulan yeri temizlemek cok aklima gelmiyor zaten kim kullaniyor ki iki kişi e dikkatli de kullaniyoruz
Aklima geldiginde uşenmiyorsam haftada bir de camasir suyu ve suyu karistirdigim sprey sisem var ondan sikar bekletir islak mendille ovup tuvalet kagidiyla kurularim
Misafir gelip gittiyse zaten banyoyu foşur foşur yikarim icim rahat etmez :)

Sprey banyo-klozet temizleyicisi sık, sil, durula canım sanki sen biraz abartıyor musun ne? O derece mi kirleniyor klozet?

Ayrıca domestosun da ıslak mendili var böyle içinde bayağı vardı sanki onu bir deneyebilirsin.

Evimizde klozeti genelde ben kullanıyorum eşim ve misafirler alaturka olanı kullanıyor. Eşim Bir erkeğe göre fazlasıyla titiz olmasına ragmen ben kullanmamasını tercih ediyorum. Tuvalet konusunda bende cok takıntılıyım dışarda cok zor durumda değilsem asla girmemeyi tercih ediyorum ve evet çamaşır suyunu tuvaletlerde kullanmazsam asla temizlendiklerine ikna olamıyorum. Ve bunun içinde tek kullanımlık bezlerden kullanıyorum işim bitince atıyorum. Son zamanlarda viking markasına ait wc jel kullanmaya basladım kokusu da çok hoş ama yinede çamasır suyunun yerini tutamıyor bence.

Vay anasini yorumlari okuyunca dumur oldum
Iyi biz mikroptan ölmemisiz bugune kadar ailecek
Ben de şimdi yorumları okuyordum, kendimi pis hissettim. Biz mi problemliyiz acaba? Ben kahve makinesinin düğmesine basıp hazır kahve içmeye vakit bulamıyorum, millet su ile her gün komple temizlik yapıyor.

Kullan at eldiveni kullanıyorum klozet temizliğinde bizim evde alafranga tuvalet de var normalde onu kullanıyoruz eşimle. Klozeti hamilelikte 5.ayda kullanmaya başladım. Böyle olunca haftada 1 kez yıkıyorum tek başıma kullandığım için. Neyse eldiveni giyer, ıslak mendillerden 3 tane alırım elime Domestos dökerim kapaklara, ıslak mendil ile ovalar atarım ıslak mendili onları kaldırıp iç kısmı fırçalarım. Sonra tabi bol su ile durulama. Kağıt havlu ile de kurulama yaparım kapaklara.
Klozet konusunda bez veya sünger i hijyenik bulmuyorum şahsen. Böyle ıslak mendil kağıt havlu kullan at daha iyi geliyor benim için.

Tuvalet konusunda çok hassasım.
Alışverişte sürekli farklı farklı temizlik şişeleri aşır kullanırım.
Banyo duşu var son dokunuşu onunla yapar her yere su değecek şekilde su tutarım en son banyoda mutlaka yer bezi vardır yerleri de siler çıkarım.
Çocuğuma tuvalet eğitimi veriyorum. Buda beni daha çok temiz tutmaya teşvik ediyor.
Islak mendiller felan her otur kalk silerim.
Oralara hiç girmeyeyim

Bildiğimiz market poşetini ters çevirip elime geçiriyorum poşete cif+domestos döküyorum ve bastıra bastıra temizliyorum elimdeki poşetle.
Sonra da poşeti çöpe atıyorum hem bez sünger kirletmemiş oluyorum hem de elim kirlenmiyor deterjana bile değmemiş oluyor .
Sonra da fiskiyeyi açıp kaynar suyla duruluyorum kendi kendine kuruyor bekleyince kurulamıyorum bile.
Haftada bir yetiyor zaten akşamları evdeyiz sadece.

Kesinlikle bez falan degdirmeyin tuvalete dezenfekte edilmez bence değdiyse de atın çöpe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…