Klomen ve Aşılama tedavisine başlayanlar.Bize süreçlerinizi anlatın.

eminim daha etkilidir iğne biz bir türlü o aşamaya gelemedik.ben devlette tedavi oluyorum.şimdilik her şeyi sgk karşılıyor ama iğnede ne kadar öderim bilmiyorum.öğrendiğim zaman burada paylaşırım belki merak edenler oluyordur.bu tedavi işleri hem maddi hem manevi insanı yıpratıyor çünkü.

Aynen öyle çok haklısınız yıpranıyoruz ama bu kadar çabaya sonuçta almıyoruz.
Devlette nasıl oluyor hiç bilgim yok ben özele gidiyordum ama artık üniversiteye gideceğim daha ilgili ve bilgililer özeller para tuzağı olmuş

Yani ben istesem şu an devlette ki doktora iğne tedavisi olabilir miyim?

bende devlet hastanelerindeki doktorların daha bilgili olduğunu düşünüyorum çünkü günde baktıkları hasta sayısı o kadar çok ki bu yüzden bence daha tecrübeliler.Sen bütün dosyalarını sana yapılan ne varsa her şeyi götürürsen eğer özelde sana yapılan ne varsa raporlarına bakıp kaldıkları yerden devam ediyorlar diye biliyorum çünkü bana sormuşlardı şimdiye kadar hangi tedaviyi olduysan bize göster devam edelim dediler.sende bence tedavine devlet hastanelerinde ol çünkü maddi yönden çok zorlayıcı özel hastaneler.

1,5 yıldır çözüm bulamadılar denedikleri hiç bir tedaviden sonuç alamadım tsh yüksekliğini bu kadar doktor nasıl görmezden gelebilir aklım almıyor özele güvenemiyorum artık aşılama sırasında polip fark ettiler aşılamaya devam ettiler tutmadı bende emin olmak için üniversite hastanesine gittim kısırlık bölümü oldukça ilgili hemen ameliyat ayarlamışlar ben gidene kadar eşim her zaman izin alamıyor işleri yoğun zaman kaybetmeyelim diye hep özele gittik ama tsh yüksekliğini bile fark etmediler ya da para uğruna görmezden geldiler çünkü her dediklerine tamam dedik çaresizliğimiz o kadar belliydi ki bunu kullandılar gibime geliyor.

bunları duydukça hem kendi halime üzülüyorum hemde benim gibi bunları yaşayanlara.bende ilk tedavimi özele gitmiştim banada polipin var ama birşey olmaz dediler tedaviye devam ettiler.ben ne olduysa o zaman sıkıldım ve bıraktım allahtan bırakmışım devlet hastanesine gittim öyle testler yaptılarki kendimi mutlu hissettim kamera ile rahimime baktılar poliplerimi görür görmez tedaviyi durdurarım bunlar hem engel gebelik olursada düşüğe sebep olurlar dediler ve ameliyat oldum.kısaca özel hastanede görmediğim ilğiyi burada gördüm.ha bu arada en güzel yeride kuruş para ödemedim histeroskopi ameliyatım özelde 5000 tl tutuyordu.
sen şimdi amleyiyat olmadın dime canım.

Özelde 3000 tl istediler emin olmak ve tüp bebek raporu için üniversite hastanesine gittim orada doktor muayene etti ve polip var dedi hormon testi falan istedi sonucu yarın çıkar yarın gel bakalım dedi .
Ben hastaneye gittiğimde ameliyat günü bile ayarlamışlardı anestezi randevu vermedi doktor arayıp her şeyi halletti ve o hafta içinde ameliyat oldum 2 ay oldu ameliyat olalı tsh yı düşür 6 ay bekle hamile kalamazsan aşılama deneriz dedi üniversitedeki doktor özel hastane hemen tüp bebek diyor .
2 ay oldu ameliyat olalı bakalım hamile kalabilecek miyim.

benimde 4 ay oydu ameliyat olalı ama bana bekle demediler ameliyattan sonra hemen tedaviye başladık.inşallah aşılamaya gerek kalmada hamile kalabiliriz.

benimde 4 ay oydu ameliyat olalı ama bana bekle demediler ameliyattan sonra hemen tedaviye başladık.inşallah aşılamaya gerek kalmada hamile kalabiliriz.
6 ay kadar bekle olmazsa aşılama denersin dediler klomene mi başladın inşallah aslında polip ameliyatından sonra hamile kalanlar da olmuş.

evet canım klomene başladım ilkinde yumurtlamam ve çatlama oldu tutmadı.ikincide yumurtlama olmadı.bu ay üçüncü klomen içişim olacak ilacı arttırıcaz dedi doktorum ama ne yazıkki adette görmedim hala sanırım adet görmek içinde ilaç içmem lazım.ööf ne diyeyim bazen küçücük bir kutunun içine sıkıştırılmış gibi hissediyorum önümü göremiyorum .moral çok önemli diyorlar doğruda geçen ay sıkıntıdan yumurtlayamadım bile ama nasıl moralini yüksek tutacaksın ki deniyorum ama olumsuz sonuçlarla karşılaştığım zaman yıkılıyorum.

Çok haklısınız aynı şeyleri çok kez yaşadım geceler boyu ağladığımı aylar boyunca hastane hastane gezdiğimi sürekli araştırdığım günleri düşündüm sizin yazınızı okuyunca kim tahlil yaptırınca inşallah bir şey çıkmıştır diyebilir tabi ki çaresiz olan insan der artık kabullenmeye karar verdim ne yaparsam yapayım rabbim nasip etmedikten sonra çabalarım boşa sadece bu duruma odaklanıp hayatı kendime zehir ettiğim için yoruldum artık.
Ve zamana bıraktım artık hala çocuk kelimesi geçen cümleler içimi parçalasa da hala evlat olamayacağımı düşündüğüm de dünyam başıma yıkılsa da bu gerçeği kabullenmem gerek .
Belki de hiç ummadığım anda rabbim nasip eder.

Amin canım.Emimin güzel allahımın bizim içinde bu duyguyu yaşatacak bir günü vardır.sadece sabırla beklememiz gerekiyor.Allahım bir an önce sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder inşallah isteyen herkese içinde bize de.

Amin canım amin rabbim hayırlı zamanda bu duyguyu yaşamak için çabalayan bütün arkadaşlarımıza nasip etsin.

kızlar neler oluyor.Bu mutlu haberi alan yok mu aranızda?? Ben klomen tedavisini bitirdim yarın ultrasonum var.bakalım yumurtalar ne alemde..

kızlar kafama takılan bir soru var.Ben sabırsızlıktan doktorumdan aşılama istedim daha çok erken dedi en az 6 ay klomen kullanmam gerekiyormuş.internetten okuduklarıma göre sadece 4 defa kullanın 4 ten fazlası çok büyük risk deniliyor.kızlar bu konu hakkında bilgisi olan varmı.yada doktorunuz böyle ikazda bulundumu ??

bence doktorunu değiştir. 4 kere kullanmışsın yeteri kadar hormonların bozulmuş. iğneli tedaviye geçmen daha mantıklı ve istiyorsan iğneli tedavin için devler hastanelerinin infertilite bölümlerinden rapor çıkarırsın . 2 defadan sonra tüp bebek içinde rapor çıkıyor. dilerim hiç birine ihtiyacın kalmaz.

Ammiiiiin canım allah isteyen herkese biran önce bebiş versin.şu anda zaten devlet hastanesinde infertilite bölümünde tedavi oluyorum.aşılamaya geçmek istiyorum fakat doktorum izin vermiyor.Bir daha konuşucam eğer bu seferde klomen tutmazsa.teşekkür ederim bilgilendirdin beni eğer gözlerinizi açık tutmazsanız sömürülüyorsunuz maalesef.sende tedavi oluyorsun sanırım bu bilgileri edindiğine göre mutlu sona kavuşmuşsundur umarım.

mutlu sona kavuşmadım ama devam ediyorum tedaviye . bende hiç klomen kullanılmadı. yaşı küçük olanlara veriyorlar sanırım o hapı. ben bir kaç ay sonra 35 olacağım.
klomen kullananlar kist problemiyle karşılaşıyor ve bu bir kaç ay sonra tekrarlıyor. iğne tedavisi görenlerde de aynı sorun var aslında. şansın varsa hamile kalıp riski aza indiriyorsun ama hapın hep daha fazla yan etkisi var. haplada aslında aşılama yapılabilir yeterli olgunluğa eriştikten sonra çatlatma iğnesi sonrası bir sperm yıkamasıyla aşılama yapılır ama düzgün bir doktoa denk gelmen lazım. devlette çoğu zaman yapmıyorlar klomenle bu işlemi. hangi şehirdesin bilmiyorum ama belki söylersen yardımcı olmak isteyebilecek arkadaşlarımız olabilir. özelde çok cüzi miktarlarada aşılama yaptıranlar oluyor. sadece sperm yıkamı ücreti ödeyenler gibi.

Merhaba arkadaşlar kasım ayında asılama yaptırmayı dusunuyoruz bu zamana kadar yasadıklarımı paylaşmak ıstedım ılk doktora gecen sene bu aylarda gıttım gereklı hormon testlerı sperm testı hepsı normal çıktı beklememızı soyledıler bekledık olmadı mart ayında tekrar gıttım 2 ay klomen catlatma ıgnesı ve progesteron kullandım yıne olmadı sonrakı ay rahım flımı cektırdım sorun yoktu o ay ılac kullanmadım sonrakı ayda menogon adlı ıgneyı kullanım 10 gün boyunca sonra yıne catlatma ıgnesı progesteron yıne olmadı doktorumuz asılama yapalım dedim bızde bıraz ara vermek ıstedık yıne olmadı allah nasıp ederse kasım ayında tekrar baslıyacam bu ıslere çok buyutulecek ısler degıl aslında ama bız kadınlar bıraz kendı kendımıze yapıyoruz

Bende 32 yaşındayım acele etme daha yaşın küçük dediler.Klomeni 4. kez kullanıyorum ama kist ile hiç karşılaşmadım allaha şükürler olsun.dediğim gibi klomeni fazla kullanmamak gerekiyormuş o beni korkuttu.aşılama sürecimiz klomenlemi nasıl olacak yapmırmadığım için bilmiyorum.Ben istanbul k.çekmecede yaşıyorum.doktorumdan çok memnunum aslında gittiğim hastanede çok temiz ve ilgililer ama işte sabrım bazen tükeniyor hemen sonuca ulaşmak istiyorum bir yandan da biliyorum ki hayatta hiç bir şey kolay değil.hele ben istediğim şeylere çabuk kavuşamayanlardanım ama olsun kavuştummuda çok değerli oluyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…