Merhaba arkadaşlar kasım ayında asılama yaptırmayı dusunuyoruz bu zamana kadar yasadıklarımı paylaşmak ıstedım ılk doktora gecen sene bu aylarda gıttım gereklı hormon testlerı sperm testı hepsı normal çıktı beklememızı soyledıler bekledık olmadı mart ayında tekrar gıttım 2 ay klomen catlatma ıgnesı ve progesteron kullandım yıne olmadı sonrakı ay rahım flımı cektırdım sorun yoktu o ay ılac kullanmadım sonrakı ayda menogon adlı ıgneyı kullanım 10 gün boyunca sonra yıne catlatma ıgnesı progesteron yıne olmadı doktorumuz asılama yapalım dedim bızde bıraz ara vermek ıstedık yıne olmadı allah nasıp ederse kasım ayında tekrar baslıyacam bu ıslere çok buyutulecek ısler degıl aslında ama bız kadınlar bıraz kendı kendımıze yapıyoruz
kist oluşmuyorsa sana yan etkisi demek ki olmuyor. kist oluşumu ve büyümesi yüzünden tehlikeli diyorlar çoğu zaman. her defasında doktora şu kadar ilaç kulandım diyorsan ve güveniyorsan doktoruna çokta düşünme üstünde, 6 kerede 10 kerede kullansan sorun olmaz. belkide senin hormon değerlerine klomen daha ii cevap veriyordur. iğneyi bünyen kaldırmayacak olabilir. klomenle aşılama yapılan kişilerde gördüm. ben zeynep kamil hastanesine gidiyorum. orada her çeşit ilaç ve iğneyle tedavi olanları görüyorum. zaman geçtikte kafasına takan psikolojik olarak çökmüş insanlarada rastaladım. hamile kalamıyorum diyerek insan kendini de yememeli. sonrasında ne kendine ne eşine nede olursa çocuğa hayrı dokunmaz insanın.Bende 32 yaşındayım acele etme daha yaşın küçük dediler.Klomeni 4. kez kullanıyorum ama kist ile hiç karşılaşmadım allaha şükürler olsun.dediğim gibi klomeni fazla kullanmamak gerekiyormuş o beni korkuttu.aşılama sürecimiz klomenlemi nasıl olacak yapmırmadığım için bilmiyorum.Ben istanbul k.çekmecede yaşıyorum.doktorumdan çok memnunum aslında gittiğim hastanede çok temiz ve ilgililer ama işte sabrım bazen tükeniyor hemen sonuca ulaşmak istiyorum bir yandan da biliyorum ki hayatta hiç bir şey kolay değil.hele ben istediğim şeylere çabuk kavuşamayanlardanım ama olsun kavuştummuda çok değerli oluyor:)
Evet canım ozelde tedavı gördüm asılamayıda ozelde yaptıracam ılk tedavıye basladıgımda devlet hastanesinde sperm testınde yanlışlık oldu sonra başka bı devlet hastanesinin urolojısıne gıttık o doktorda böyle testlerı bunyesınde tup bebek merkezı olan yerlerde yaptırın çok hasastır saklanma ortam bunlar çok önemli dedı zaten ılacları kendın alıyosun sadece 65 tl ucret oduyosun devlet hastanesine göreMerhaba canım hoşgeldin aramıza.İnşallah sende tez zamanda kavuşursun bebişine.Sen özeldemi tedavi görüyorsun?Söylediklerinde haklısın o kadarda büyütülecek işler değil zaten sorun yapılan işlerde değil bende sabırsızlanıyorum hep hayal dünyasındayım karnım büyüyecek nasıl görünücem çok güzel bir histir.bebek odasını nasıl yapsam.doğumdan ve kusmaktan çok korkuyorum onları nasıl atlatıcam.bu süreçle ilgili kitaplar okuyorum.anne olmak ne harika bir duygudur kimbilir ne zaman tadıcam.yani kısacası çocuk üzerine bir hayal dünyam var sanki hamileyimde yakında doğurucakmışım gibi bir hazırlıklarım var görseniz deli bu kadın dersiniz :))) işte bu hayal dünyam her ay bir kan tahlilinden sonra yıkıma uğruyor bir yandan da her tedaviyle tekrar başlıyor.Bir garip hisler içindeyim:)))) Dediğin gibi ben ne yapıyorsam kendime yapıyorum bir yandanda kocişin başının etini yiyorum :)
Ben konyadayım benım doktorda oncelıkle tup bebek merkezıne 600tl yatırmamız gerektıgını soyledı ılaclar fılan 1000 lırayı geçer dıye düşünüyorum başka bı hastenede yaptıracam ben bakalım orası ne diyecek bılmıyorum3 yıl önce özel hastanede bir tüp bebek doktoruna tedavi oluyordum ara verdim falan zaman geçti.geçen hafta o doktoruma aşılama için danıştım.fiyat istedim ve 650 tl dedi.tabi bizim zorlanmamız demek bu o yüzden şimdilik mümkün olmadı.neden bu kadar pahalı benimkisi onu anlamadım.
Merhaba bende 5 yıllık evliyim sebepsiz dediler ama ben didikleye didikleye sorun ne kendim buldum haşimato hastasıyım şuan troid ilacı kullanıyorum .merhaba dert ortaklarım :) ben pcos hastasıyım bu ay klomenle aşılama olacaktım ben daha oncede klomen kullandım ama klomene cevap alamamaıstım doktorumu değiştim tekrar klomenden başlamak istedi farklı bı yol ızlıcez sabırlı olcaz dedi ve başladım dün kontrolum vardı akşamları ıkı tane aynı anda içiyordum dün gittim ilacım bitmişti ama hiç yumurtam gelişmemeişti cuma gunune kadar kullanma cuma tekrar başla dedi acele etmıcez dedı böyle olup sonradan yumurtası gelişen var mı aranızda
merhaba dert ortaklarım :) ben pcos hastasıyım bu ay klomenle aşılama olacaktım ben daha oncede klomen kullandım ama klomene cevap alamamaıstım doktorumu değiştim tekrar klomenden başlamak istedi farklı bı yol ızlıcez sabırlı olcaz dedi ve başladım dün kontrolum vardı akşamları ıkı tane aynı anda içiyordum dün gittim ilacım bitmişti ama hiç yumurtam gelişmemeişti cuma gunune kadar kullanma cuma tekrar başla dedi acele etmıcez dedı böyle olup sonradan yumurtası gele işen var mı aranızda
Merhaba hanımlar ben de aranıza katıldım iki gün oldu klomene başladım daha önce pco tedavisi olmuştum uzun zamandır evli olmadığıım için ilgilenmiyordum şuan evliyim bi kontrole gideyim dedim değerlerim düşmüş ama hala pco görünümlü gebeliğe engel olur dedi klomene başladım bakalım neler beklicek beni de fsh 4,53 lh 9,03 çıktı
Hosbuldum tesekkur ederim :) sevindim cevap yazmaniza. Tum Mesajlari okudum Ben de ilac tedavisine basliycam yani klomen veya serophene mi neyse artik tam bilmiyorum. Esimde de bende de bi sorun yok cok sukur. Merak ettigim sey su; bu surec nasil isliyor tecrubesi olanlar bi anlatabilir mi acabatabikide var hoşgeldin cnm
Adetin 3. günü hormon tahlilleri yapiyorlar cnm sonra 4. gun klomene başlıyorsun miktarını doktor belirliyor 5 gün filan kullaniliyor ilac sonra doktor kontorole cagiriyor ilac bitince yumurtan buyuduysa catlatma ignesi yapiyor ya da kendiliginden catlamasini bekliyor bu süreçte 2-3 kez kontrole gitmiş oluyorsun. yumurtanin catlayacagi gün ilişki olsun deniliyor. sonra 2 hafta bekliyosun acaba hamile kaldim mi diye. adetin gecikirse kan tahlili yapip hamile olduğunu öğreniyorsun insallaaaahhhhhh :) daha bana nasip olmadı bu kısımHosbuldum tesekkur ederim :) sevindim cevap yazmaniza. Tum Mesajlari okudum Ben de ilac tedavisine basliycam yani klomen veya serophene mi neyse artik tam bilmiyorum. Esimde de bende de bi sorun yok cok sukur. Merak ettigim sey su; bu surec nasil isliyor tecrubesi olanlar bi anlatabilir mi acaba
İnsallah o gunleri goruruz canim :) tesekkur ederim baya aciklayici anlatmissin. Dr da beni adetimin ucuncu gunu cagirdi hormonlarina bakalim, ilaca baslayalim diyerekten. Bu ay gidemicem buyuk ihtimalle :/ bekleyecegiz bakalim. İnsallah gitmeme gerek kalmadan hamile olurum yaAdetin 3. günü hormon tahlilleri yapiyorlar cnm sonra 4. gun klomene başlıyorsun miktarını doktor belirliyor 5 gün filan kullaniliyor ilac sonra doktor kontorole cagiriyor ilac bitince yumurtan buyuduysa catlatma ignesi yapiyor ya da kendiliginden catlamasini bekliyor bu süreçte 2-3 kez kontrole gitmiş oluyorsun. yumurtanin catlayacagi gün ilişki olsun deniliyor. sonra 2 hafta bekliyosun acaba hamile kaldim mi diye. adetin gecikirse kan tahlili yapip hamile olduğunu öğreniyorsun insallaaaahhhhhh :) daha bana nasip olmadı bu kısım
insallah gerek kalmaz cnm. ben bu ay tekrar gidicem bakalim klomenle 2. ay olcakİnsallah o gunleri goruruz canim :) tesekkur ederim baya aciklayici anlatmissin. Dr da beni adetimin ucuncu gunu cagirdi hormonlarina bakalim, ilaca baslayalim diyerekten. Bu ay gidemicem buyuk ihtimalle :/ bekleyecegiz bakalim. İnsallah gitmeme gerek kalmadan hamile olurum ya