Canım inşallah en kısa zamanda olur.benim tum değerlerim iyi diye çatlatma iğnesi vermedi.bende 36 yaşımdayım uç duşuğum var.şimdiden panik yapma. Bazıları 3. Gun bazıları 5. Gun başlatıyor.once ilacı kullan ilaç bitince yumurta kontrolune git.belki sana iğne verir çunku fsh ın yuksek birazmerhaba ben de önümüzdeki ay klomene başlayacağım dr adetin 3.günü gel klomene başlatacağım dedi.adetin 5.günü içiliyordu değil mi normalde? benim de doktorum sizinki, gibi yaparsa diye korkuyorum I imdesire birden fazla yumurta olursa doktor iğneye gerek yok derse şimdiden ne diyeceğimi düşünüyorum çünkü doktorlar çoğul gebeliği pek sevmiyor onaylamıyor ama ben deli gibi istiyorum ikiz bebeğim olsun.bir tane kızım var o da klomenle olmuştu.şimdi tekrar klomenle hamile kalmayı deneyeceğim.iki ay önce bir düşüğüm oldu.yaşım da artık 36 yumurta rezervlerim azalıyo fsh 9 çıktı testte .doktor sınıra yakın dedi.inş. klomenle birden fazla yum.olur
Yaş itibariyle azalıyo işte.ama bak en azından bi kızın var.allah bağışlasın. Bi de ikizler oldu mu super olurevet fsh yüksek olması beni çok üzdü 4 yıllık evliyim çocuk istemeye başladığımızda kontrole gitmiştim o zamanlar hep iki yumurtam olurdu yani hiç ilaç kullanmadan ne çabuk azaldı bu rezervlerAllah herkese gönlüne göre versin
Canım bu ilacı kafana gore kullanma. Git doktora ve hamile kalmak için iste bu ilacı. Eczaneden alırsın on liraya fakat yumurtanın takip edilmesi ve menapoz durumun yakınsa sana yuksek ihtimal çatlatma iğnesi yazması gerekir. Çatlatma iğnesi 70 tl, sadece unv hastanesi raporuyla sgk karşılıyo.bu iğneyi ise doktor yumurta buyukluğune bakıp yazıyo ve reçetesiz satılmıyo.ayrıca klomenin kist yapma riski var.dikkat etmelisinSlm kızlar bu foruma en son haziran ayında girmiştim o sıralar doğal yollarla bebek yapmaya çalışıyodum.. yumurtalık rezervlerimde biraz sorun var yani kısa zaman içinde erken menapoz yaşayabiliceğimi söylemişti doktor.. ben de kısa yoldan klomenle belki çoğul çocuk sahibi olurum diye ilgimi çekmişti.. Temmuzun başında hamile olduğumu öğrendim.. Ağustosun 6sında 2 aylık gebeliğim bebeğimin gelişimi durduğu için sonlandırıldı..Şimdi ilk adetimi oldum doktor bi sonraki adeti bekledikten sonra bebek yapabiliceğimi söyledi.. Benim döngün 25-26 gün yani eylül sonunda 2. reglmi olucam kürtaj sonrası ve klomen kullanmayı planlıyorum çoğul gebelik için.. Gördüğüm kadarıyla burda klomenle çoğul gebe kalan arkadaşlar fazla ve dorumun uğurlu olduğu söyleniyor.. Tek sorum bu ilaç eczaneye gidip adını söyleyince satılan bi ilaç mı illaki doktor mu vermesi gerekiyo?? Bi de adetin 3. günüde 12 saatte bir mi kullanmaya başlıycam lütfen bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum..
Cnm doktor şimdi ilk denediğim ayda hamile kaldığımı biliyo o yüzden vermez gibime geliyo daha önceki gittiğim doktor hızlı hamile kalman için ilaç vercem demişti ama daha o ay hamile kaldım kendiliğinden oldu.. Bu doktorumu da seviyorum şimdi değiştirmek istemiyorum ama bu kürtaj falan filan hep zaman kaybım olduCanım bu ilacı kafana gore kullanma. Git doktora ve hamile kalmak için iste bu ilacı. Eczaneden alırsın on liraya fakat yumurtanın takip edilmesi ve menapoz durumun yakınsa sana yuksek ihtimal çatlatma iğnesi yazması gerekir. Çatlatma iğnesi 70 tl, sadece unv hastanesi raporuyla sgk karşılıyo.bu iğneyi ise doktor yumurta buyukluğune bakıp yazıyo ve reçetesiz satılmıyo.ayrıca klomenin kist yapma riski var.dikkat etmelisin
Yumurta rezervin çok olsa kullan diycem de. Bence ilk ay kullanma hamile kalmazsan ilaç vercem diyen doktora git yada kendi doktoruna rica et.çunku bu ilacı en fazla altı ay kullanabiliyosun diye biliyorum ama emin de değilim.Cnm doktor şimdi ilk denediğim ayda hamile kaldığımı biliyo o yüzden vermez gibime geliyo daha önceki gittiğim doktor hızlı hamile kalman için ilaç vercem demişti ama daha o ay hamile kaldım kendiliğinden oldu.. Bu doktorumu da seviyorum şimdi değiştirmek istemiyorum ama bu kürtaj falan filan hep zaman kaybım oldubi gün hiç çocuum olmazsa diye çok korkuyorum ama doktor işin psikolojik tarafıyla ilgilenmiyo biliyosun.. Bi de ben forumu başından beri takip ediyorum normal sağlıklı olan insanlar da içmişya ordan biraz cesaret aldım açıkçası doktor vermeden kullanan çok kişi var forumda.. Hani belki ben de kullanabilirim diye düşündüm
Ben uç ay kullandım hiçbir ağrı hissetmedim.çatlatma iğnesi de ağrı yapıyo diye yazmışlar bu ay çatlatma iğnesi oldu ama yine ne ağrı oldu ne bişey.kızlar klomen kullanıyorum haftaya çarşamba gidicem muhtemelen çat iğnesi verecek.ama klomeni içiyorum içiyorum kaç gündür hiç yumurtalık ağrısı filan yok.normalde yumurtalar gelişince ağrı olması gerekmez mi?
merhaba dr size özellikle adetin 13.günü mü yaptı iğneyi.bana ilk hamileliğimde 12.günü yapılmıştı da bu kez dr 13.günü gel dedi şaşırdım acaba erken mi gitsemMerhaba
Beninde bir kizim var bu ay ikinci bebis calismalarina basladik. Pcos var bende onun icin seker ilaci + femera + catlatma ignesi oldum 13. Gun bir 21.5 mm digeri 19.5mm iki yumurtam vardi biri sol biri sagda doktor ikiside catliycak dedi. Igneyi vuruldum pazar gunu bugun 4. Gun igneden sonra. Beklemedeyiz benim givi iki yumurtasi oluo ikiz hamil kalan var mi merak ettik daha onceki tedavimde 1 yumurtam vardi kizim oldu
Canım genelde ilaç bitiminden iki gun sonra gidiyorum ben.20-21 mm oluyo.adetin 11. Gunune denk geliyo. Yunurtanın buyukluğu onemli adetden sonraki gunler değil. 13. Gun gidersen ve çok buyuduyse kist de oluşabilir.yerinde olsam ilaç bittikten iki hun sonra giderim. Doktor yumurta buyukluğune bakar belki iğneyi iki gun sonra yaptır der.I imdesire canım sana bir şey soracağım dr. bana klomeni 5 gün iç 3 gün sonra da gel dedi.adetinin 13.günü dedi.ama benim kızımda çat iğnesi adetimin 12.günü vurulmuştu.acaba dr yanlış mı söledi.eğer 5 gün içip bitiminden 3 gün sonra gidersem adetin 12.gününe denk geliyo ama dr 13.günü dedi ne zaman gidicem ben şimdi acaba 12.günü mü gitsem adam yanlış sölemiş olabilir değil mi.
sağol canım yaa zaten kremimsi akıntım var endişeliyim bu konuda 13.günü beklemicem dediğin gibiCanım genelde ilaç bitiminden iki gun sonra gidiyorum ben.20-21 mm oluyo.adetin 11. Gunune denk geliyo. Yunurtanın buyukluğu onemli adetden sonraki gunler değil. 13. Gun gidersen ve çok buyuduyse kist de oluşabilir.yerinde olsam ilaç bittikten iki hun sonra giderim. Doktor yumurta buyukluğune bakar belki iğneyi iki gun sonra yaptır der.
Başka doktor iyi bir fikir olabilir canım ya da klomen yerine başka ilaç verebilir dr.un pes etmeBenim bu ay yine olmadı.doktorum zaten ilgisiz.ilaca başlasam mı bu ay ara mı versem yoksa başka bi doktora mı gitsem karasızım.eşim ilgisiz.ve ben çok yoruldum.uğraşmak istemiyorum artık..
s.a canim ben de klomen kullandim bu ay. ve doktor adetin 20. gunu gel dedi. benim anlamadigim herkes 13 veya 12 gunde gitmis. 20. gun gitsem catlatma ignesi de olmaz anladigim kadariylaCanım inşallah en kısa zamanda olur.benim tum değerlerim iyi diye çatlatma iğnesi vermedi.bende 36 yaşımdayım uç duşuğum var.şimdiden panik yapma. Bazıları 3. Gun bazıları 5. Gun başlatıyor.once ilacı kullan ilaç bitince yumurta kontrolune git.belki sana iğne verir çunku fsh ın yuksek biraz
anladim canim cok sagol. ilkkez kullaniyorum ve cok stres yaptim sanirmKlomen kullananlar adetin 12 yada 13 gün çatlatma ognesi yaptırıyor. ..20.gunde igne yapilmaz.arayip doktorunuzla konusun