tshının yüksek olmaması senin için avantaj benim ilk gebelik düşündüğümde tsh normaldi o zaman haşimato olduğunu anlamadılar onun için ektra test yapmak lazımmış..1 yıl olmayınca tekrar gittik bu sefer tsh 4ü biraz geçmişti..bu doktorum endokrine gönderdi o da bir test yapınca haşimato olduğu ortaya çıktı..gebelik için 2 civarı olması dedi doktor hemen ilaca başladı..ilaca başladığımın 2. ayı da hamile kaldım..okuduğum bazı yerlerde de ilaca başlayanların kısa sürede hamile kaldığını öğrendim..tabi senin tsh değerin yüksek değilse ilaçlık bir durum yoktur ama..ilacın hamileliği kolaylaştırdığı doğru gibi geldi bana..doktoruna sorarak çok düşük dozda başlayabilirsin..doktorlar daha iyi bilir ama bu benim fikrim..bide troid hastalıkları direk yumurtlamayı etkiliyor..düzenli adet görüyordum yumurtlamanda da bir sıkıntı yok diyordu doktorlar ama ben buna da inanmadım zorla klomen tedavisine başlattım doktoruma:) benim yumurtam oluyordu ama çatlaması düzgün olmuyordu diye tahmin ediyorum geç çatlıyordu kalitesizleştiktensonra. o zamanda gebelik oluşmuyordu..çünkü yumurtanın belli bir aralıkta çatlaması kaliteli oluyor ve gebeliği sağlıyor..senin de klomen tedaviden fayda görceğini düşünüyorum..İNŞALLAHbende de haşimato var canım henüz tsh yüksek değil ama gebelik olursa ilaç başlayacak doktor hemen benim doktorum da iğneyi sabah akşama ilişki ertesi güne ilişki sonra gün aşırı dedi biz üç gün ilişkiyle geçirdik :) ilk günler ağrım oldu ama bu son günler aynı enfeksiyon olunca idrara çok sık çıkılır ya o şeklideyim ama yanma yok şişkinlik var rahatsız edici derecede hayırlısı bakalım bekliyorum şimdilik iş çıkışı bi idrar tahlili veririm acilde enfeksiyon var mı bakalım