Herkese merhaba. Ben uzun süredir burayı takip ediyorum ve yazmaya karar verdim çünkü duruma bana benzeyen birini görmedim belki diğerlerine ışık olur. Bir buçuk yıl önce evlendik ve korunduk şubat ayının sonunda evlat sahibi olmaya karar verdik. Öncelikle şunu söyleyeyim mükemmel bir adet döngüm var 4 gün sürüyor ve 24 günde bir adet olurum. 23. günün akşamı yarın adet olacağım diyerek plan yapmam ve kesinlikle gerçekleşir. Daha önce de bir sorunum olmamıştı. Bu yüzden sanıyordum ki ilk ay pat diye hamile kalacağım ama olmadı. İkinci ay da olmayınca adetim sancılı geçti diyerek doktora gittim, baktı bir şeyin yok kistin yok tertemiz ama biraz iltihap var dedi, ben de demek bundan dedim iltihap için ilaç fitil başladım bunun yanında ovülasyon testleri aldım buradan okuduklarımla uyguladım. Ama daha ovülasyon testlerinde anladığım bir şey oldu ki rengi çok koyu görme 16-17. gün oluyordu 24 gün gibi kısa bir döngüsü olan için çok geç değil mi? 7.adeti gördükten sonra doktora gittim tüm durumları anlattım yumurtama baktı ve tembellik olduğunu söyledi çünkü 10. gün yumurta göremedi ve adetin 3. günü gelmemi istedi. Klomen başlatacaktı anladım ama bazı aksilikler yüzünden 9. adetin 5. günü gidebildim yani Eylülde. Klomen yazdı ama bu yumurta tembelliği nedenini öğrenmek için test verdi ve benim olaylara bakışım bu testle değişti. Tsh yüksek çıktı (5.2) iç hastalıkları bir çok test yaptı bunun sonucunda İnsülin direncim olduğu ortaya çıktı. Kızlar mükemmel adet görüyorum bana bir şey olmaz demeyin ki insülin direnci olanlarda adet bozuklukları çok olurmuş. şuan Glifor kullanıyorum sabah akşam 1000 mg. Velhasıl 5 gün günde 2 kez klomen kullandım ilk önce 5 yumurtam gelişti 4ü büyüdü, 2si 19. gün 1i 20. gün çatladı günaşırı ilişkiye girdik. Çatlatma iğnesi vurulmadım çok yavaş büyüdüler ama büyüdükleri gibi çatladılar. Şuan 24. gündeyim ve adet olmadım ya mükemmel dengem bozulacak ya hamile kalacağım bilemiyorum ama adet olacak gibi sancım var. Sitede benim gibi döngüsü kısa olup çatlaması geç olan birine varsa bile rastlamadım. Bunları insanlara anlatamıyorum buraya yazmak iyi geldi :) inşallah bebeğim olur sabırla bekliyorum.