- 20 Aralık 2020
- 6.101
- 1.520
- 123
- 44
Ne kadar içten kuşatıcı yazmışsın, arkadaşin adına teşekkür etmek istedimherşey nasip kader hiç moralini bozma, hayırlı olan vakitte gelecek inşallah
folik asit cok onemli, hamile kalmaya karar vermeden 3-4 ay once kullanmaya baslayın diyorlar.
ben sana kullandıgım takviyeleri de yazayım, imkanın olursa alırsın faydası olur.
omepa (icinde omega ve koenzim Q10 var) yumurta kalitesini artırdıgı soyleniyor.
nutraxin multivitamin. bu pahalı gelirse B vitaminlerini iceren herhangi bir folik asit kullansan yeterli.
bunlar dısında faydalı oldugunu duyduklarım: incir ve arısutu bal polen karısımı. illaki sen de duymussundur bieşyler denemişsindir.
ben bu ay bir de adacayi kullanıyorum, ayrıca hayıtotu ve civanpercemi cayı kullanıyorum, ikisi de sallama cay, hepsiburada dan bulmustum. adetin 10.gününe kadar filan kullanıp sonra bırakacagım
saglıklı beslenme cok onemli, karbonhidratları az tüket (ekmek, pilav, makarna vb)
hayatından plastik esyaları ve kozmetikleri (makyaj ve cilt kremleri) mümkün oldugunca cıkar. plastik kanserojen demek ve kadınlarda bazı hormonları kotu etkilediği kanıtlanmıs.
şampuan ve sabunlarda da mümkünse dogal icerikli olanları tercih etmeye calıs.
her gün mutlaka yuruyus yapmaya calıs en az 30 dk.
ben bayag arastırdım yumurta kalitesini etkileyen şeyleri, inşallah sana da faydalı olur.
buarada ilk hamileliğimde sadece folik asit kullandım, bunları yeni kullanmaya basladım. nasip olacaksa birşey kullan ya da kullanma farketmiyor.
hayattan keyif almaya bak psikoloji de cok onemli.
Son durumun nedir, var mı gelişme?
Yumurta kalitesi için başka ilave önerin var mı?