- 22 Mart 2019
- 230
- 101
- 103
- 28
Subatta asilama yapilacak bana doktor da dediki bir kere yapalim tutmazsa aliriz polipiniDoktorunuz değerlendirmesinde polipe müdahale tavsiye ettiyse bence korkmadan aldırın, kısa bir işlem ama faydalı
Merhaba, aşılama işleminin kendisi ağrılı değildir ancak spakulum kullanılırken lütfen derin nefes alın, kendinizi kasmayın, hatta tavsiyem vagus nefesleri denen rahatlatıcı nefesler var onları denemeniz. Rahim filminin ağrısıyla kıyaslanamaz bile hiç merak etmeyin.Kızlar merhaba. Bende klomen kullanmaya baslıcam sızın yazılarınızı okudum ve bende yazmak istedim. Bende bugun klomene baslıyacagım benim doktor 5 gun gunde 1 defa kullan dedi. Ve haftaya persembe yumurtaların gelısıp gelısmedıgıne bakıcak. Ona gire catlatma ıgnesı vururuz ve asılamayı gerceklestırırız dedi. Ve size soyledıgı zaman ilişki ıstıcem sizden dedi. Benim size danısmak ıstedıgım konus asılama cok can yakıyor mu rahim filmini bende cektırdım ve benim ıcıme de boyle Bi korku gırdı malasef bu konuyla alakalı ayrıntılı anlatabilen biri var mı acaba
İster istemez ıcınde Bi korku olmustu yazdıklarınız ıcın tesekkur ederımMerhaba, aşılama işleminin kendisi ağrılı değildir ancak spakulum kullanılırken lütfen derin nefes alın, kendinizi kasmayın, hatta tavsiyem vagus nefesleri denen rahatlatıcı nefesler var onları denemeniz. Rahim filminin ağrısıyla kıyaslanamaz bile hiç merak etmeyin.
Yaşınız, ve diğer muayaneleriniz neticesinde size ağızdan ya da fitil progestan kullanımı tavsiye edilebilir, doktorunuz vermediyse endişelenmeyin. Fitil denen şey doğal hormonun vajinal yolla alınmasıdır, vücudumuz normalde ostrojeni dengeleyecek kadar progesteron üretir ancak mesela kullanacağınız klomen, vucudunuzda progestanın eşitleyemeyeceği kadar ostrojen üretimini tetikleyebilir, o zaman bu hormon ara kanamalara engel olur. Şayet sağlıksız bir gebelik ya da kimyasal gebeliğin vucüt tarafından sonlandırılması soz konusu ise progestan bu sürece engel olamaz. Özetle progestan hamileliğinizi sağlayamaz ama bu süreçteki hormonal dengenizi korumanızı sağlar.İster istemez ıcınde Bi korku olmustu yazdıklarınız ıcın tesekkur ederımbide biyer de okumuştum asılama dan sonra fitil verdiler diye acaba asılama dan sonra ılac gıbı boyle bısey veriliyor mu
Merhaba canim asilamani nerde yaptiricaksin bana subatta gel dediler zeynep kamilde sen ozeldemi yaptırıyorsunKızlar merhaba. Bende klomen kullanmaya baslıcam sızın yazılarınızı okudum ve bende yazmak istedim. Bende bugun klomene baslıyacagım benim doktor 5 gun gunde 1 defa kullan dedi. Ve haftaya persembe yumurtaların gelısıp gelısmedıgıne bakıcak. Ona gire catlatma ıgnesı vururuz ve asılamayı gerceklestırırız dedi. Ve size soyledıgı zaman ilişki ıstıcem sizden dedi. Benim size danısmak ıstedıgım konus asılama cok can yakıyor mu rahim filmini bende cektırdım ve benim ıcıme de boyle Bi korku gırdı malasef bu konuyla alakalı ayrıntılı anlatabilen biri var mı acaba
Ben Zonguldak tan yazıyorum ozel hastanede yaptırıyorum. Benim sureci soyle ozet geceyim ben 5 senelik evliyim ilk sene gectık ten sonra ben arastırma hastanesine ozel profosore gittim tum kontroller yapıldı hsg dahil hepsi cekıldık esımde ve bende hıc bir sorun cıkmadı. Ve bana asılama yapalım dedı. Orda yaptırdıgımda 15 gun gobekten ıgne oldum catlatma ıgnesı vurulacagı zaman doktora gittim bana yumurtalıklardan birinin gelısmedıgını dıgerının de istenilen boyutta olmadığını soyledı ve catlatma ıgnesını vurmadı. Bir sonraki ay doneyelım tekrardan yukseltırız dozu dedı ben o ara psikolojik olarak kendimi hazır hissetmediğim ıcın gitmedim. Daha sonrasında akısına bıraktım 1 sene ince kendiliğinden gebelık olmustu ve kimyasal gebelık tı kendiliğinden sonlandı. O zaman ozel hastaneye gitmeye basladım ve ordakı doktor dusugun nedenlerini arastırdık ve kanda pırtılasma oldugu ıcın dusuk olmus dedı ve hamılelıgını ogrenır ogrenmez ıgne olucak sın dedı oyle biraz koruduk daha sonra biraz deneyelim bekleyelim olmasını derken sımdı de asılama yapmaya basladım bu doktorum klomenle deniyor bugun ilk ılacı ıctım haftaya gıdıcem ınsallahMerhaba canim asilamani nerde yaptiricaksin bana subatta gel dediler zeynep kamilde sen ozeldemi yaptırıyorsun
Bide özel olmazsa sizde problem neydi neden asilama yaptiriyorsunuz
Verdıgınız bilgiler ıcın cok tesekkur ederim. İster istemez ıcıme bir korku gırdıYaşınız, ve diğer muayaneleriniz neticesinde size ağızdan ya da fitil progestan kullanımı tavsiye edilebilir, doktorunuz vermediyse endişelenmeyin. Fitil denen şey doğal hormonun vajinal yolla alınmasıdır, vücudumuz normalde ostrojeni dengeleyecek kadar progesteron üretir ancak mesela kullanacağınız klomen, vucudunuzda progestanın eşitleyemeyeceği kadar ostrojen üretimini tetikleyebilir, o zaman bu hormon ara kanamalara engel olur. Şayet sağlıksız bir gebelik ya da kimyasal gebeliğin vucüt tarafından sonlandırılması soz konusu ise progestan bu sürece engel olamaz. Özetle progestan hamileliğinizi sağlayamaz ama bu süreçteki hormonal dengenizi korumanızı sağlar.
Bunun dışında belki çoktan folik asit başlamışsınızdır, buna devam etmeniz de hekiminiz tarafından tavsiye edilir.
Progestan aynı zamanda endişenizi azaltır ve sizi sakinleştirir. Ağızdan progestan aldığınızda başınız döner ya da mideniz bulanırsa doktorunuza söyleyin, vajinal yolla alındığında bu yan etkiler kaybolur, emilimi artar. Bu hormon doğaldır, bu nedenle kullanımında sakınca yoktur. Kimi zaman meme kanseri gibi bazı kanser hastaları ya da risk grubundaki anne adaylarına verilmez, ancak sanırım risk grubunda değilsiniz.
Aşılama sürecinde çatlatma iğnesi bhcg içereceğinden lütfen ilk 9 gün kan testi ya da idrar testi yapmayın. Bulantı, uyku hali, karında batmalar gibi bir çok etki gebelik belirtileriyle karıştırılır, bu belirtileri de fazlaca odaklanmayın. Ağrılarınız için tavsiyem ağrı kesici almamanız, parol dahi olsa ama dayanılmaz hale gelirse (ki bu aşılama değil sonrasında oluşabilecek ağrılardır) doktorunuza danışarak ağrı kesici kullanın.
Aşılama sürecindeki hormonlar bağırsak hareketlerinizi etkiler, o nedenle ilk bir kaç gün dinlendikten sonra bolca yürümeye ve lifli gıdalar tüketmeye gayret edin.
Cinsel ilişki konusunda doktorunuza danışın ve tavsiyesine uyun. Strese girmeyin.
Aşılamadan sonra spor hayatınız varsa lütfen alt karnı zorlayan hareketlerden kaçının. Yüksek yerlere uzanmayın, yardım isteyin.
Size sürecinizde başarı ve mutluluk diliyorum. Umarım bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz.
Bu yazdıklarımın tıbbı tavsiye niteliğinde olmadığını lütfen unutmayın.
Cok tesekkur ederim verdıgınız bilgiler ıcın. İster istemez korku sardı ıcımı ama soyledıklerınız ıcımı rahatlattı. Fıtılden korktum benim doktorum verır mı bilmiyorum bakalım nasıl bir surec bekliyor bugun ilk gunum klomendeYaşınız, ve diğer muayaneleriniz neticesinde size ağızdan ya da fitil progestan kullanımı tavsiye edilebilir, doktorunuz vermediyse endişelenmeyin. Fitil denen şey doğal hormonun vajinal yolla alınmasıdır, vücudumuz normalde ostrojeni dengeleyecek kadar progesteron üretir ancak mesela kullanacağınız klomen, vucudunuzda progestanın eşitleyemeyeceği kadar ostrojen üretimini tetikleyebilir, o zaman bu hormon ara kanamalara engel olur. Şayet sağlıksız bir gebelik ya da kimyasal gebeliğin vucüt tarafından sonlandırılması soz konusu ise progestan bu sürece engel olamaz. Özetle progestan hamileliğinizi sağlayamaz ama bu süreçteki hormonal dengenizi korumanızı sağlar.
Bunun dışında belki çoktan folik asit başlamışsınızdır, buna devam etmeniz de hekiminiz tarafından tavsiye edilir.
Progestan aynı zamanda endişenizi azaltır ve sizi sakinleştirir. Ağızdan progestan aldığınızda başınız döner ya da mideniz bulanırsa doktorunuza söyleyin, vajinal yolla alındığında bu yan etkiler kaybolur, emilimi artar. Bu hormon doğaldır, bu nedenle kullanımında sakınca yoktur. Kimi zaman meme kanseri gibi bazı kanser hastaları ya da risk grubundaki anne adaylarına verilmez, ancak sanırım risk grubunda değilsiniz.
Aşılama sürecinde çatlatma iğnesi bhcg içereceğinden lütfen ilk 9 gün kan testi ya da idrar testi yapmayın. Bulantı, uyku hali, karında batmalar gibi bir çok etki gebelik belirtileriyle karıştırılır, bu belirtileri de fazlaca odaklanmayın. Ağrılarınız için tavsiyem ağrı kesici almamanız, parol dahi olsa ama dayanılmaz hale gelirse (ki bu aşılama değil sonrasında oluşabilecek ağrılardır) doktorunuza danışarak ağrı kesici kullanın.
Aşılama sürecindeki hormonlar bağırsak hareketlerinizi etkiler, o nedenle ilk bir kaç gün dinlendikten sonra bolca yürümeye ve lifli gıdalar tüketmeye gayret edin.
Cinsel ilişki konusunda doktorunuza danışın ve tavsiyesine uyun. Strese girmeyin.
Aşılamadan sonra spor hayatınız varsa lütfen alt karnı zorlayan hareketlerden kaçının. Yüksek yerlere uzanmayın, yardım isteyin.
Size sürecinizde başarı ve mutluluk diliyorum. Umarım bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz.
Bu yazdıklarımın tıbbı tavsiye niteliğinde olmadığını lütfen unutmayın.
Fitilden korkmayın, dediğim gibi hekiminizle konuşup önce progestan verip vermeyeceğini sorabilirsiniz.Verdıgınız bilgiler ıcın cok tesekkur ederim. İster istemez ıcıme bir korku gırdı
Cok tesekkur ederim verdıgınız bilgiler ıcın. İster istemez korku sardı ıcımı ama soyledıklerınız ıcımı rahatlattı. Fıtılden korktum benim doktorum verır mı bilmiyorum bakalım nasıl bir surec bekliyor bugun ilk gunum klomende
Cok tesekkur ederimFitilden korkmayın, dediğim gibi hekiminizle konuşup önce progestan verip vermeyeceğini sorabilirsiniz.
Burada vajinal preperatlar için bir tanıtım videosu var,fikir verir.
Bu süreçte hepimizin en büyük düşmanı stres ve kaygı, güzel şeyler düşünün.
Bol su için, eğlenceli şeyler izleyin ve anneliğe bir adım daha yaklaştığınızı hayal edin.Cok tesekkur ederim
Anladim canim Allah nasip eder insallah isteyen herkeseBen Zonguldak tan yazıyorum ozel hastanede yaptırıyorum. Benim sureci soyle ozet geceyim ben 5 senelik evliyim ilk sene gectık ten sonra ben arastırma hastanesine ozel profosore gittim tum kontroller yapıldı hsg dahil hepsi cekıldık esımde ve bende hıc bir sorun cıkmadı. Ve bana asılama yapalım dedı. Orda yaptırdıgımda 15 gun gobekten ıgne oldum catlatma ıgnesı vurulacagı zaman doktora gittim bana yumurtalıklardan birinin gelısmedıgını dıgerının de istenilen boyutta olmadığını soyledı ve catlatma ıgnesını vurmadı. Bir sonraki ay doneyelım tekrardan yukseltırız dozu dedı ben o ara psikolojik olarak kendimi hazır hissetmediğim ıcın gitmedim. Daha sonrasında akısına bıraktım 1 sene ince kendiliğinden gebelık olmustu ve kimyasal gebelık tı kendiliğinden sonlandı. O zaman ozel hastaneye gitmeye basladım ve ordakı doktor dusugun nedenlerini arastırdık ve kanda pırtılasma oldugu ıcın dusuk olmus dedı ve hamılelıgını ogrenır ogrenmez ıgne olucak sın dedı oyle biraz koruduk daha sonra biraz deneyelim bekleyelim olmasını derken sımdı de asılama yapmaya basladım bu doktorum klomenle deniyor bugun ilk ılacı ıctım haftaya gıdıcem ınsallah
Insallah canımAnladim canim Allah nasip eder insallah isteyen herkese
Bende 2.5 senelik evliyim 5 ay bebek yapmak istemedik sonra başladıktan 2 ay sonra kimyasal gebelik gecirdim daha sonra bidaha olmadi bizde bir sene once doktora gitmeye basladik hormonlarim herseyim normaldi esiminde sonuclari iyiydi deneyin dediler ama yine uzun bir sure olmadi ben bu esnada hic bisey kullanmadim ama simdide asilama yapilacak hayirlisiyla
İnsallah hayirli sonuclar aliriz ikimizde
Ya bende onu sorucaktim benim arastirmadilar benim testim pozitif cikti bende hastaneye gittim muayene ettiler hicbisey goremeyince dis gebelik veya kimyasal gebelik suphesiyle bir gece yattim öylece gecti gitti yani sebebide araştırılmadiInsallah canımbakalım ben ılac kullanıyorum persembe kontrole gıdıcez senin kimyasal gebelikte olursan dusugu arastırdılar mı
Anladım devlet hastanesi veya arastırma hastaneleri genel olarak 2 tane dusuk olmadan bakmıyorlar. Ben ozele gıtmıstım ordakı doktorum oyle demıstı bir tahlil ıcın tıp fakultesıne yonlendırdı ve yapmazlar 2 dusuk yaptım dersin demıstı bana da oyle yapmıslardı ve arastırmıs oldu ıyıkı de bakmıs yoksa olursak dıger gebelikte dusukle sonlanacakmıs kanda pırtılasma oldugu ıcın siz yinede hamıle kalır kalmaz hemen doktora basvur yapın ve daha ince dusuk yaptığınızı belırtınYa bende onu sorucaktim benim arastirmadilar benim testim pozitif cikti bende hastaneye gittim muayene ettiler hicbisey goremeyince dis gebelik veya kimyasal gebelik suphesiyle bir gece yattim öylece gecti gitti yani sebebide araştırılmadibenim doktor ve hastane secimlerim yanlis bence
Anladım devlet hastanesi veya arastırma hastaneleri genel olarak 2 tane dusuk olmadan bakmıyorlar. Ben ozele gıtmıstım ordakı doktorum oyle demıstı bir tahlil ıcın tıp fakultesıne yonlendırdı ve yapmazlar 2 dusuk yaptım dersin demıstı bana da oyle yapmıslardı ve arastırmıs oldu ıyıkı de bakmıs yoksa olursak dıger gebelikte dusukle sonlanacakmıs kanda pırtılasma oldugu ıcın siz yinede hamıle kalır kalmaz hemen doktora basvur yapın ve daha ince dusuk yaptığınız
İnsallah pozitifi görürsem direk giderim zaten doktoraAnladım devlet hastanesi veya arastırma hastaneleri genel olarak 2 tane dusuk olmadan bakmıyorlar. Ben ozele gıtmıstım ordakı doktorum oyle demıstı bir tahlil ıcın tıp fakultesıne yonlendırdı ve yapmazlar 2 dusuk yaptım dersin demıstı bana da oyle yapmıslardı ve arastırmıs oldu ıyıkı de bakmıs yoksa olursak dıger gebelikte dusukle sonlanacakmıs kanda pırtılasma oldugu ıcın siz yinede hamıle kalır kalmaz hemen doktora basvur yapın ve daha ince dusuk yaptığınızı belırtın
Evet canım arastırdılar kanda pırtılasma varmıs o yuzden olmusInsallah canımbakalım ben ılac kullanıyorum persembe kontrole gıdıcez senin kimyasal gebelikte olursan dusugu arastırdılar mı
İnsallah sen 1 gun gecse bile bakıver canım nolur nolmaz ınsallah guzel haberler alırsınİnsallah pozitifi görürsem direk giderim zaten doktora
Yarin adet günüm insallah olmam ama karnim agriyor
Benimde 1 tane 18 mm olustu catlatma ignesiyle geçen cuma asilama yapıldı 18 olunca yeterli goruolaaşı
aşılama tuttu muBenimde 1 tane 18 mm olustu catlatma ignesiyle geçen cuma asilama yapıldı 18 olunca yeterli goruolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?