İster istemez ıcınde Bi korku olmustu yazdıklarınız ıcın tesekkur ederım
bide biyer de okumuştum asılama dan sonra fitil verdiler diye acaba asılama dan sonra ılac gıbı boyle bısey veriliyor mu
Yaşınız, ve diğer muayaneleriniz neticesinde size ağızdan ya da fitil progestan kullanımı tavsiye edilebilir, doktorunuz vermediyse endişelenmeyin. Fitil denen şey doğal hormonun vajinal yolla alınmasıdır, vücudumuz normalde ostrojeni dengeleyecek kadar progesteron üretir ancak mesela kullanacağınız klomen, vucudunuzda progestanın eşitleyemeyeceği kadar ostrojen üretimini tetikleyebilir, o zaman bu hormon ara kanamalara engel olur. Şayet sağlıksız bir gebelik ya da kimyasal gebeliğin vucüt tarafından sonlandırılması soz konusu ise progestan bu sürece engel olamaz. Özetle progestan hamileliğinizi sağlayamaz ama bu süreçteki hormonal dengenizi korumanızı sağlar.
Bunun dışında belki çoktan folik asit başlamışsınızdır, buna devam etmeniz de hekiminiz tarafından tavsiye edilir.
Progestan aynı zamanda endişenizi azaltır ve sizi sakinleştirir. Ağızdan progestan aldığınızda başınız döner ya da mideniz bulanırsa doktorunuza söyleyin, vajinal yolla alındığında bu yan etkiler kaybolur, emilimi artar. Bu hormon doğaldır, bu nedenle kullanımında sakınca yoktur. Kimi zaman meme kanseri gibi bazı kanser hastaları ya da risk grubundaki anne adaylarına verilmez, ancak sanırım risk grubunda değilsiniz.
Aşılama sürecinde çatlatma iğnesi bhcg içereceğinden lütfen ilk 9 gün kan testi ya da idrar testi yapmayın. Bulantı, uyku hali, karında batmalar gibi bir çok etki gebelik belirtileriyle karıştırılır, bu belirtileri de fazlaca odaklanmayın. Ağrılarınız için tavsiyem ağrı kesici almamanız, parol dahi olsa ama dayanılmaz hale gelirse (ki bu aşılama değil sonrasında oluşabilecek ağrılardır) doktorunuza danışarak ağrı kesici kullanın.
Aşılama sürecindeki hormonlar bağırsak hareketlerinizi etkiler, o nedenle ilk bir kaç gün dinlendikten sonra bolca yürümeye ve lifli gıdalar tüketmeye gayret edin.
Cinsel ilişki konusunda doktorunuza danışın ve tavsiyesine uyun. Strese girmeyin.
Aşılamadan sonra spor hayatınız varsa lütfen alt karnı zorlayan hareketlerden kaçının. Yüksek yerlere uzanmayın, yardım isteyin.
Size sürecinizde başarı ve mutluluk diliyorum. Umarım bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz.
Bu yazdıklarımın tıbbı tavsiye niteliğinde olmadığını lütfen unutmayın.