KK'deki yazım hatalari.

Evet,kısaltmalara getirilen ekler ,kısaltmanın açılımına göre değil de,kısaltmanın okunuşuna göre getirilir.Doğrusu kk'daki...Ki aitlik eki olunca bitişik yazılır falan filan. :)

Evet,kısaltmalara getirilen ekler ,kısaltmanın açılımına göre değil de,kısaltmanın okunuşuna göre getirilir.Doğrusu kk'daki...Ki aitlik eki olunca bitişik yazılır falan filan. :)

KK yi ben ke ke 'de ki diye okuyorum ka ka 'da ki diye degil. KK' de yazim hatalari deyince, yine ayni anlami tasiyor. Kisaltma olarak yazsamda anlam degismiyor. Bilmem bana oyle gelmedi ama editor istiyorsa degistirsin.

ya da yerine yada
herkes yerine herkez
şefkat yerine şevkat
serbest yerine serbes
kahvaltı yerine kahfaltı
patatez domatez yazanı da gördüm burda

daha neler neler
-da, -de, -ki eklerinden bahsetmiyorum bile
bazen bende aceleyle dikkat etmediğimi görüyorum eklere:19:

KK yi ben ke ke 'de ki diye okuyorum ka ka 'da ki diye degil. KK' de yazim hatalari deyince, yine ayni anlami tasiyor. Kisaltma olarak yazsamda anlam degismiyor. Bilmem bana oyle gelmedi ama editor istiyorsa degistirsin.

İstersen TDK'nın sözlüğüne bakabilirsin. ;)
Kadınlar Kulübü'ndeki açılımı.Dediğin gibi özel isim.

Son düzenleme:
KK ke ke diye düşündüm ben de deki dedim. Ka ka garip geldi:S Ben de ka ka diye okuyorum fakat sonuçta ke ke demiştim.

İstersen TDK'nın sözlüğüne bakabilirsin. ;)
Kadınlar Kulübü'ndeki açılımı.Dediğin gibi özel isim.

Haklisin sanirim ama ben kisalttigim icin, birde anlami degismedigi icin oyle yazmistim. Istesem de degistiremem basligi, editor degistirecek. Cezami verin:) Madamiks e mesaj aticam da 10 dk nin dolmasini bekliyorum.

Son düzenleme:
kk'yı nasıl okuduğunuzu da geçtim de başlıktaki -ki de bitişik yazılır

Arkadasim anlamiyor musunuz? Yukarida yazdim Madamiks'e mesaj attim diye. Degistirmedi yapabilecegim birsey yok. Polemik yaratmak icin yer aramayin. Ben mukemmel yaziyorum demedim zaten yurtdisinda yasiyorum, adamin tepesini attirmayin. Konunun kapanmasini istedim. Daha fazla yazmayin. Olayi kisisellestiriyorsunuz.

Son düzenleme:
Arkadasim anlamiyor musunuz? Yukarida yazdim Madamiks'e mesaj attim diye. Degistirmedi yapabilecegim birsey yok. Polemik yaratmak icin yer aramayin. Ben mukemmel yaziyorum demedim zaten yurtdisinda yasiyorum, adamin tepesini attirmayin. Konunun kapanmasini istedim. Daha fazla yazmayin. Olayi kisisellestiriyorsunuz.

Başlıktaki hata farkedilene kadar ne güzel yanlışlarımızı öğreniyorduk,ama başlığında yazım hatalı olduğunu birisi söyleyince topik amacından çıkmış.Tamam hata söylendi konu sahibide açıklamasını yapmış..ne diye uzatıyoruz anlamadım.kk'da adet oldu bu,bir hata bulundumu herkes yükleniyor kişiye.Ne var bunda yanlış yazmış olabilir,ne kadar dikkat ettiysede "de ki" yazımın nasıl olacağına karar verememiş olabilir,sonuçta dil uzmanı değil-değiliz.
Bana hatayı düzeltmem için mesaj attı arkadaş bende ona -ki zaten ayrı yazılır dedim düzeltmedim.Bende kendimi yazım kurallarına dikkat eden olarak görürüm üstelik,toz kondurmam kendime..ama bu kadar ufak hatalar olabilir,keşke bu kadarla kalsa değil mi?Malesef forum türkçe katliamı ile dolu.

Konu sahibi arkadaşım müsade edersen konuyu kapatmayacağım.Bence son derece anlamlı ve önemli bir konu.Fakat şimdi başlık düzenlendi,polemik bitti ya konu yalnızlığa terkedilecek :ssz:

asıl siz anlamıyor musunuz?
ben kk kısaltmasını nasıl açtığınızı deği,l -ki ekinden bahsettim onu kimse dememişti
sizi ilk defa görüyorum neden kişiselleştireyim.
çirkinleşmeyin isterseniz, adamın kafasını attırmayınmış üsluba bak!
bir iş yapıyorsanız önce kendiniz uyun madem!

Başlıktaki hata farkedilene kadar ne güzel yanlışlarımızı öğreniyorduk,ama başlığında yazım hatalı olduğunu birisi söyleyince topik amacından çıkmış.Tamam hata söylendi konu sahibide açıklamasını yapmış..ne diye uzatıyoruz anlamadım.kk'da adet oldu bu,bir hata bulundumu herkes yükleniyor kişiye.Ne var bunda yanlış yazmış olabilir,ne kadar dikkat ettiysede "de ki" yazımın nasıl olacağına karar verememiş olabilir,sonuçta dil uzmanı değil-değiliz.
Bana hatayı düzeltmem için mesaj attı arkadaş bende ona -ki zaten ayrı yazılır dedim düzeltmedim.Bende kendimi yazım kurallarına dikkat eden olarak görürüm üstelik,toz kondurmam kendime..ama bu kadar ufak hatalar olabilir,keşke bu kadarla kalsa değil mi?Malesef forum türkçe katliamı ile dolu.

Konu sahibi arkadaşım müsade edersen konuyu kapatmayacağım.Bence son derece anlamlı ve önemli bir konu.Fakat şimdi başlık düzenlendi,polemik bitti ya konu yalnızlığa terkedilecek :ssz:

sevgili madamiks konu sahibinin çirkin üslubunun da farkındasınızdır umarım.
kafasını attırmayacakmışız hanımefendinin

Aslinda bu konu kisisel degil. Kimsenin niki teshir edilmiyor burada. Hataliyim dedim zaten, kendimle dalga bile gecmisim, cezami verin diye. Hala uzerime gelinirse art niyet ararim. Eminim ki o son mesaji o sekil yazmasaydim, 5-10 kisi daha ustume gelecekti. Dedigin gibi adet olmus bu forumda kisilere saldirmak.

Kendi kendime basta dedim yok ayri yazilmaz, sonra yok yazilir anlam degismiyor, sonra yazdim oyle. Cok oldurucu bir hata degil. Arkadas uyardi anladim. Bosluk birakmamayi ogrenmis olduk, en azindan ben:)

Konu acik kalabilir ama lutfen toplu halde kisisel saldiri olmasin, sadece bana degil kimseye. Baska biri cam kirdiysa, o camı tekrar kirmaya calismanin alemi yok sanirim.

Bir de sanırım sms kültürü nedeniyle el alışkanlığı oluyor kelimeleri kısaltmak, bazı eklere bağlaçlara dikkat etmemek. Ama burada kısa mesaj atmıyoruz ki, çoğu kişi bilgisayarından giriş yapıyordur siteye sanırım. Dolayısıyla klavye sayesinde daha rahat yazı yazılabiliyor... İnsan okurken zorlanıyor noktalama işareti yoksa ve diğer hatalar nedeniyle. Hatta anlatım bozukluğu oluyor, kişinin anlatmak istediğini yanlış anlayabiliyoruz (ya da hiç anlayamıyoruz).

Bir de sanırım sms kültürü nedeniyle el alışkanlığı oluyor kelimeleri kısaltmak, bazı eklere bağlaçlara dikkat etmemek. Ama burada kısa mesaj atmıyoruz ki, çoğu kişi bilgisayarından giriş yapıyordur siteye sanırım. Dolayısıyla klavye sayesinde daha rahat yazı yazılabiliyor... İnsan okurken zorlanıyor noktalama işareti yoksa ve diğer hatalar nedeniyle. Hatta anlatım bozukluğu oluyor, kişinin anlatmak istediğini yanlış anlayabiliyoruz (ya da hiç anlayamıyoruz).

Ben sms atarken bile dikkat ederim ama su da var ki kimse %100 mukemmel degil. Bugun birini elestiririz yarin bariz bir hatayi kendimiz yapariz. Cok fazla takilmamak lazim. Minumuma indirirsek ne mutlu bize. herkez, yanliz, yalniz, kocis, hamis bunlar gicik ediyor beni. Noktalama isareti yoksa konu okunsa da anlasilmaz.

Back