- Konu Sahibi london2012
-
herkez -> HERKES
Bir de şu aşağıdakilerin doğru yazılışları:
Dahi anlamındaki de, da (Örneğin: Ben de bu rengi çok severim.)
Bağlaç olan ki (Örnek: Ben öyle bir şey duymadım ki.)
İyelik eki olan ki ( benimki, seninki...)
Bunların hepsi lise ve ortaokuldan kalma Türkçe dersinde gördüğüm dilbilgisi konularından edindiğim bilgiler. Öğretmenlerimin Türkçe'yi güzel öğrettiğini düşünüyorum. Ayrıca biraz da takıntılıyım, yanlışlar gözüme çok batıyor. Aslında bu yukarda yazdıklarım ve ilk mesajdaki yazım yanlışları yine de çok kötü sayılmaz günümüz gençlerinin-çocuklarının (küçümsemek için demiyorum ama gerçek bu) yaptıkları hatalarla karşılaştırırsak. W,q gibi harfleri kullananlar, ünlü harfleri yutanlar var ki bu artık Türkçe'yi neredeyse tamamen katletmek (içlerinde yaşça büyük olanlar da malesef ki var)...
Bana da batiyor da ben cok takamiyorum. Ben yurtdisinda yasadigim icin, unutmusum bazilarini. Bazilarini hatirliyorum:) Evet yeni nesil cok kotu , sesli harfleri unutuyorlar. Burada en azindan komedi seklinde yazariz, belki hatalarini anlarlar.
Evet haklısın. Çok üstüne gitmemek lazım insanların, sonra ters teper, küçümsendiğini düşünür, sonra hiç dikkat etmez... Ama en azından yaşça küçük olanlar hataları görsün, hatırlasın ki senelerce devam ettirmesin.
Benim için yaşlı genç aynı. Herkes diline sahip çıkmalı ve düzgün kullanmalı. Konu açınca nokta, virgül kullanmadan yazıyorlar ve hiçbir şey anlaşılmıyor.
Ayrıca yapabilirmiyim-yapabilir miyim.
Geleyimmi-geleyim mi.
Bazende harfleri yutuyorlar
Gidelim yerine gdlm mesela
Özellikle ünlü harfleri yazmaktan kaçınanlar var.
son zamanlarda en çok karşılaştığım yazım hatası
miğdeyahu fen bilgisi dersi de mi görmedin mide o mide
bebeyim ,yiyenim,kocişko.bebişko,göbüşko,hamiş de Türkçemize yeni kazandırıldı kk farkı diyelim :))
Şey,ama başlık da yanlış yazılmış .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?