herkez (yanlış) -> HERKES
Bir de şu aşağıdakiler (doğru yazılışları):
Dahi anlamındaki de, da (Örneğin: Ben de bu rengi çok severim.)
Bağlaç olan ki (Örnek: Ben öyle bir şey duymadım ki.)
İyelik eki olan ki ( benimki, seninki...)
Bunların hepsi lise ve ortaokuldan kalma Türkçe dersinde gördüğüm dilbilgisi konularından edindiğim bilgiler. Öğretmenlerimin Türkçe'yi güzel öğrettiğini düşünüyorum, bu konuda hassas olmamın nedeni hem bu hem de biraz takıntılı olmam, çünkü yanlışlar çok gözüme batıyor. Aslında bu yukarda yazdıklarım ve ilk mesajdaki yazım yanlışları yine de çok kötü sayılmaz günümüz gençlerinin-çocuklarının (küçümsemek için demiyorum ama gerçek bu) yaptıkları hatalarla karşılaştırırsak. W,q gibi harfleri kullananlar, ünlü harfleri yutanlar var ki bu artık Türkçe'yi neredeyse tamamen katletmek (içlerinde yaşça büyük olanlar da malesef ki var)...
Elbette herkes her zaman yazarken bunlara dikkat edemez, klavyede hızlı yazarken illa ki herkes yanlış yapabilir, acelesi vardır kontrol etmeden yazmıştır... Ama bu yukardaki bahsettiğim yanlışları tekrar tekrar yazan, yani bilinçli olarak yazanlar var. Bu yazım şekillerinin yanlış olduğunu bilmeyenler de var...(Şimdi sen de bizi iyice suçladın demeyin, sadece bu site için demiyorum, genel olarak internette bunlarla karşılaşıyorum. Hatta keşke internette olsa, bir kere apartman yöneticisinin yazdığı bir yazıyı okudum. Adam üstelik üniversite bitirmiş ama öyle hatalar yapmıştı ki... Bir de bütün apartman okuyor o yazıyı, genele hitap ediyorsun, insan biraz dikkat eder... İşyerinde raporları kim bilir nasıl yazıyordu.)