KK'daki Öğretmenlerin Paylaşım Alanı

çok haklısın yusum
insanlar beleş geçinmeye o kadar alıştılar ki artık
defter bile almıyorlar belki birileri verir diye
bizim zamanımızda durumu kötü olanlar bunu gizlemeye çalışır
kimse bilsin istemezlerdi
şimdi herkes dilenmeye geliyor
üstelik dediğin gibi ihtiyacı olmayanlar ya da ev alabilenler, araba alabilenler vs.

2 sene öne buraya ilk atandığımda kışın çocuklar ayaklarında çorapsız lastik ayakkabıyla geliyolardı okula.üzerlerinde montu bile yoktu,atkıyı boyunlarına dolayıp geliyolardı okula.yerde yarım metre kar vardı.o yıl ayakkabı,giyim yardımı herşeyi yaptım,kendi imkanlarımla.5 kuruş harcatmadım.ama zamanla çocuklardan öğrendimki hepsinin botu,çizmesi ve montu varmış.ile giderken giyiyolarmış batmasın kirlenmesin diye! öyle kızdımki,kendimi enayi gibi hissettim.hepsinin bisürü montu ayakkabısı varmış.hepsi köyde olmalarına rağmen 3-4 odalı evleri varmış.bende salak gibi önceleri çalışma odalarının olmadığını sanıp ödev yapmayanlara bişey demiyodum.insan ilk yıllarda biraz cahil oluyo,velilerin kimisi kandırıyo ama zamanla öğreniyoruz.bende duyduğum herşeye inanıp acımamayı öğrendim..

bizdede aynı şey var benim velilerimin %90 ı ev sahibi kira yok gelip kıyafet para yardımı istiyorlar nefret ediyorum toplantıda yardıma karşıyım dedim benim annem tek başına çalıştı bizi okuttu bir tek yardım almadım kimseden üstelik evimiz kiraydı, sigortası yoktu doktora parayla giderdik.şimdi çalıştırmıyoruz annemisağlığı benim üzerime kirasını ve masraflarını biz karşılıyoruz üç kardeşiz üçümüzüde okuttu.bunu söyledim çıkışta velilerim gene yardım diye tutturdu. :1shok: :1shok:

Aslında yazılı parası toplamak kadar kötü birşey yok ve bu tamamen idarenin kurnazlığından kaynaklanıyor. Bu tür para işlerini bilerek öğretmene yaptırıyorlar. İyi olan idare oluyor, kötü olan ise parayı toplayan öğretmen.

Artık cami ölerinde dilenenlere bile daha çok saygı gösteriyorum valla.
Bir de öğretmenin üç kuruşluk maaşına göz dikmişler

Yrdım istiyorlarsa gitsinler kaymakamlığa ya da milli eğitim müdürlüğüne.
Valla öğretmen bu tür işlere koştursa kendini heba etse bile kimsenin gözüne görünmüyor bunlar. Hangimizi ödüllendiriyorlar???

kızlar ne diye para topluyorsunuz ben anlamadım benim de çalıştığım bazı okullarda idarecilerim fotokopiden para istedi ben de fotokopi çektirmedim soruları tahtaya yazdım diğer derste de yazılıyı yaptım hiç de umrumda değil fotokopi parasız olmalı veya fotokopi parasını idare toplamalı öğretmen değil ben paraya asla el sürmem hele ki öğrenciden asla toplamam kimseye yaranamazsınız bunu da idareye söylerim ben toplamam sınıf başkanı toplasın toplanacak para varsa derim beni hiç ilgilendirmez siz niye yoruyorsunuz ki kendinizi para getirmeyen varsa da listeyi idareye verir çekilirim aradan benm görevim muhasebecilik değil ben ders anlatır çıkarım mali işler beni hiç de ilgilendirmez

ya kızlar bugün veli toplantısı oldu bir saat kadar sürdü inanın konu parayla ilgili müdür bey baya konuştu şuraya şuraya ödüyoruz şöle harcalamarımız oldu diye velilerin çoğu ikna oldu gecen sene para toplama konusunda cekilen sıkıntılardan kiminin getirmemesinden dolayı öğretmenin zor durumda kaldıgından bahsetti ve veliler bu konuda sıkıntı yapmaycaklarını sölediler

şkercik hangi aidatlar okulun deterjan masrafı fotokopi toner giderleri filan olur ya öğrencilerden para toplamak zorunda kalırız para toplarken çektiğimiz sıkıntılar cnm

şkercik hangi aidatlar okulun deterjan masrafı fotokopi toner giderleri filan olur ya öğrencilerden para toplamak zorunda kalırız para toplarken çektiğimiz sıkıntılar cnm
canım anladım ben meseleyi ama bizde şu anda idare topluyor sınıf başkanları idareye getiriyor imza atıyor karşılığında teslim ediyor
aidatları da eğer öğrenci getirmezse idare veliyi arayıp haberdar ediyor
biz uğraşmıyoruz onu anlatmaya çalışıyorum
bu zihniyete sinir oluyorum ben idare toplayın diyor öğrt topluyor ama o öğretmenin görevi değil ki idare madem lazım kendisi toplayacak imza alacak öğrenci gerekirse tek tek getirecek idareye teslim edecek biz hem bir dünya derse gireceğiz günlük plan yıllık plan projeler ödevler dönem ödevleri etkinlikler törenler duvar gazeteleri kulüpler sınıflar seminerler analizler hem de böyle ıvır zıvırla uğraşacağız ben buna kızıyorum canım bence her işi de üstlenmemek lazım

çok haklısın şekercik de ziyaretçi profilinde de yazdım sana bizim okul 3 parca halinde ve her okul 1 yada 2 km arası uzajklıkta 3 de hizmetli var bizim müdür köylülerden bugday toplayarak kimi borçları ödedi hatta kamyona bugdayları öğremnler yükledi yine köylerden odun kozalak getirtti cnm bir müdür ve bir müdür yardmcısı var cnm onların bu fedakarlığını görünce sen de bişeyler yapmaya calışıyorsun müdür yardımcısı en son sınıflarınızdaki sıraların örtüsü olsun muhakkak dedi sınıftan 2.5 lira istedim getirirler mi ayrı konu coğu hala getirmedi

idarecilerden açılmışken konu. okul için bir kırtasiyeyle anlaşırlar. Okulun bütün ihtiyaçları oradan alınır. Sonra Aynı kırtasiyeye gidip çocuklarının bütün yıl kullanacakları ürünleri alırlar ve buna beş kuruş para vermezler Dürüst idareciler de vardır eminim ama böyleleri de çook ne yazık ki ve ben büyük bir çoğunluğunu hiç sevmem

ya gercekten var mı böle yapan idareciler bnm çalıştıgım okullar da dedğin şekilde hep bir kırtasiye ile anlaşmalıdı ama görmedim böyle birşey

ya gercekten var mı böle yapan idareciler bnm çalıştıgım okullar da dedğin şekilde hep bir kırtasiye ile anlaşmalıdı ama görmedim böyle birşey
Ne yazık ki var. Bunu zaten göremeyiz canım.Ama benim bahsettiğim kırtasiyenin sahibi çok yakın bir tanıdığım böyle olunca da kim ne kadar masrafını bedavaya getiriyor kolaylıkla öğreniyorum.

Amaan bunları düşündükçe soğuyorum birçok şeyden. Düzeltmeyeceğime göre düşünmemek en iisi. -tatlicadiarzu-

Okullarınızda halk eğitimin açtığı kurslar başladı mı arkadaşlar?Bizim kurslar başlayacaktı,her sınıf için ayrı kurs açılacaktı.Yani 9. 10. 11. ve 12. sınıflar olmak üzere 4sınıf açacaktık. ama halk eğitim sistemi değiştirmiş galiba. geçen yıl bütün sınıflar için kurs açılırken bu yıl sadece son sınıf öğrencilerine ÖSS hazırlık kursu açılmasına izin vermiş, yani sadece bunun için ücret verecekmiş.Geri kalan 9. 10. ve 11. sınıf öğrencilerine kurs açılırsa bunun ücretini karşılamayacakmış. Sizlerin okuldaki kurslarda da değişiklikler var mı?

nöbet günleri zor oluyor demi?bacaklarım çok ağrıyordu nöbet günlerimde..uzatıp şöyleee bi çay iç hocam

Kızlar bır sıte buldum tÜm branŞlar ıÇın okul Öncesı ve sınıfÇı arkadaŞlar ıÇın de ıstedıĞınız tÜm plnlar zÜmreler etkınlıkler rahatlıkla bulabılırsınız hıÇ ugrasmadan ancak sıte adı vermek yasak oldugundan veremıyorum ıstersenız Özelden sıze gÖnderebılırım

günaydınlar....
benim bugün dersim yok,tatil başladı,sizin de son iş gününüz iyi geçer inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…