- 16 Ekim 2007
- 1.673
- 22
- 42
yarın dört saat dersim var ama nöbetçiyim bu yüzden boş dersimde eve gelemeyeceğim
artık bu ülkenin doğusu ile batısı arasında bir uçurum yok. doğuda ne eksikse batıda da aynı eksiklikler var ne yazık ki!
Ve 3 yıl içinde öğrendiğim birşey var arkadaşlar. Her gelen velinin yoksuluz,paramız yok,almak istiyoruz ama alamıyoruz sözlerine inanmıyorum artık. Mesela çalıştığım okula geçenlerde bir öğrenci velisi geldi. Müdürden oğlunun servis parası ücretini karşılamasını istedi,çook borcumuz var diyerek. Müdür de saflık yaptı ve kadına tamam dedi. yeter ki çocuğumuz okusun dedi. odadan müdür çıkınca kadına böyle bir yerde niçin borç yaptınız bu kadar dedim ve kadın demesin mi evin yaptırıyoruz ondan borçlandık birazlmaz: BUnun gibi yüzlerce,binlerce örnek var.
Benim babam üç kuruşluk emekli maaşıyla beni okuttu ve borç harç birşekilde kitabımı ve gerekli malzemelerimi aldı. O halde bu adamlar da bir kitap parasını,bir servis parasını verebilir. Bazı kurnaz insanlarımız öğretmenlerin içindeki merhamet duygusunu çok iyi biliyorlar ve bunu kullanmak istiyorlar ne yazık ki!
yusum cum kesinliklekatılıyorum malesef kırsal kesimlere kitaba para ayırmak boşa harcamaka gibi görülüyor sıralar için örtü parası istedim 2,5 lira 11 tane sıra var olur ki kalır sınıfa bir ikişey alırım diye düşünüyordum cocuklar başladı 2.5 cok değil mi diye 23 nisan için de 15 lira kıyafet parası istemiştim eteği tokası fuları ve corabı aldım bu sefer veliler pazarda 5 e satılan eteği siz bize 15 dediniz diye veryansın etmeye nasıl rahatsız olmuştum
kesinlikle katılıyorum cnm sana öğretmenler merhametli insanlar ve örencilerine kıyamıyorlar bunu bildikleri için bazıları okdr güsel kullanıyorki... ama yumuşak görünce öğretmeni ona işini öğretmeye bile kalkıyorlar çok sinir oluyorum ... artık bende ben izin evinizin içine karışmıyorum sizde benim sınıfıma karışmayın diyecem... düşünsenize iki çocuk sınıfta tartışıo veli gelio dier çocuğu dövmeye azarlamaya kalkıyor... sana mı düştü bu öğretmen varken... bırak problemi öğretmen çözsün di mi...
Hiç girme canım o işlere. Lİste ver ellerine ya da örnek göster onlar gidip alsınlar. Üçkağıtçı durumuna da sokuyorlar ya öğretmeni pes doğrusuyusum cum kesinliklekatılıyorum malesef kırsal kesimlere kitaba para ayırmak boşa harcamaka gibi görülüyor sıralar için örtü parası istedim 2,5 lira 11 tane sıra var olur ki kalır sınıfa bir ikişey alırım diye düşünüyordum cocuklar başladı 2.5 cok değil mi diye 23 nisan için de 15 lira kıyafet parası istemiştim eteği tokası fuları ve corabı aldım bu sefer veliler pazarda 5 e satılan eteği siz bize 15 dediniz diye veryansın etmeye nasıl rahatsız olmuştum
aman canım hiç öle işlere girmeyecen boşwerecen kendileri halletsin uraşsın dursun sen kendini yıprattınla kalıosun...
bende geçen sene çocukların kullandıkları malzemeler ( boyalar vs) bitmişti alıması gerek falan dedim... araştırma yaptım 20-25 tl toplasak yeterli olur çocuk başına toplu alacağımız için ve de öretmen indirimi uygulanacağı için uygun fiyata gelecek falan dedim çünkü tek benim sınıfım alamayacaktı toplu alacaktık... veliler sanki ben malzeme alamaycam parayı kendime harcayacakmışım gibi üzerime geldiler bende ne haliniz varsa görün dedim... verdim listeyi ellerine aldılar geldiler 50tl tutmuş bazılarınınki ( alınan yere görede değişio tabiki) keşke siz alsaydınız okdr hem gidip aldık uraştık hemde daha pahalıya geldi dediler... bende bu sınıfta bi daha parayla ilgili bişey yapmam gösterdiğiniz tutum hoş değildi, herkes kendi alacağını uraşıp kendisi alsın dedin... 23 nisan gösterisinde de kıyafetin özelliklerini söyledim gidin nerden alıosanız arayın bulıun alın dedimohh kafam çok rahattı