- 19 Mart 2009
- 9.766
- 37
artık bu ülkenin doğusu ile batısı arasında bir uçurum yok. doğuda ne eksikse batıda da aynı eksiklikler var ne yazık ki!
Ve 3 yıl içinde öğrendiğim birşey var arkadaşlar. Her gelen velinin yoksuluz,paramız yok,almak istiyoruz ama alamıyoruz sözlerine inanmıyorum artık. Mesela çalıştığım okula geçenlerde bir öğrenci velisi geldi. Müdürden oğlunun servis parası ücretini karşılamasını istedi,çook borcumuz var diyerek. Müdür de saflık yaptı ve kadına tamam dedi. yeter ki çocuğumuz okusun dedi. odadan müdür çıkınca kadına böyle bir yerde niçin borç yaptınız bu kadar dedim ve kadın demesin mi evin yaptırıyoruz ondan borçlandık biraz lmaz: BUnun gibi yüzlerce,binlerce örnek var.
Benim babam üç kuruşluk emekli maaşıyla beni okuttu ve borç harç birşekilde kitabımı ve gerekli malzemelerimi aldı. O halde bu adamlar da bir kitap parasını,bir servis parasını verebilir. Bazı kurnaz insanlarımız öğretmenlerin içindeki merhamet duygusunu çok iyi biliyorlar ve bunu kullanmak istiyorlar ne yazık ki!
çok haklısın yusum
insanlar beleş geçinmeye o kadar alıştılar ki artık
defter bile almıyorlar belki birileri verir diye
bizim zamanımızda durumu kötü olanlar bunu gizlemeye çalışır
kimse bilsin istemezlerdi
şimdi herkes dilenmeye geliyor
üstelik dediğin gibi ihtiyacı olmayanlar ya da ev alabilenler, araba alabilenler vs.