Tamamdır bunu oku bitir konuşalım elimde pek kimsenin bilmediği fakat giderek yayılan ve son yılların en büyük yazarının bir eserini önereceğim ve okuduktan sonra bir kaç gün kendine gelemeyeceksin bitirdiğinde oturduğun yerden kalkamayacak ve gözyaşı dökeceksin
İlk Kürk Mantolu Madonna'yla giriş yapalım o halde. Hatta okuma grubu oluşturalım buradan :)
olur. :)
demin oyunda o rüya ile ilgili yazdığın cümle ne kadar ilginç. buna benzer şeyler olduğundan haberin var mı, yoksa rast gele mi yazdın?
Cümle yazmak benim işim
Buna benzer şeyleri yazarım ama olduğundan pek haberim yok en azından bana hiç olmadı :) duymadım da değil ama
Rast'gele yazdım, cümle ne kadar uzun ve ne kadar anlamlı olabilirse benim için iyi demektir.
evet, en başında da söylediğim gibi güzel cümleler yazıyorsun
rastlantı sonucu öğrendiğim birşeyi anlatayım sana. bilmiyorum inanır mısın. yeni taşındığın bir evde ilk gece rüyanda gördüğün kişinin evleneceğin kişi olduğu yönünde bir anlatı var. hatta burada bu konuyla ilgili bir topik bile var:
http://www.kadinlarkulubu.com/ilisk...ce-evlenecegi-kisiyi-ruyasinda-goren-var.html
cümleni görünce aklıma bu geldi birden.
Bende kısaca kulak misafiri olmuştum ama yorum yok gibi cümleler geçirmiştim aklımdan. Bazen olabilir olacaklar rüyada gösterilebilir. Dedim ya yorum yok bana hiç olmadı : )
O ilaçları bilirim kimi zaman uyuyup ertesi günü kalktığımı bilirim. Öyle ki günleri bile bilmiyordun kimi zaman. Ama insan alışıyor bir süre. Yalnızlığa kimsesizliğe...
İyileşme sürecine girdiğine sevindim umarım eskiye dönmezsin hiçbir zaman.
benim en sevdiğim kitap Çalıkuşu, en sevdiğim yazar Reşat Nuri Güntekin'dir. Reşat Nuri Güntekin'in bütün kitaplarını alıp okumaya çalışırım.
Çalıkuşu beni o kadar etkilemişti ki... O kitapta başka birşeyler var sanki. Reşat Nuri'nin diğer kitapları da güzel ama hiçbiri Çalıkuşu'nun yerini tutamaz benim için. yazarın olayları anlatışındaki ustalık, orda yaşanan o gerçek aşk, olaylar örgüsü mükemmeldi. duygusallık en üst düzeydeydi zaten. Çalıkuşu aynı zamanda Atatürk'ün de başucu kitabıymış. Cephede bile hiç yanından ayırmamış. işte böyle bir kitap Çalıkuşu. küçükken okuduğun muhtemelen kısaltılmışıdır. öyle olmasa bile o duyguları yeniden yaşaman için İnkılap Kitapevi tarafından basılan halini okumanı tavsiye ederim.
kızlar ne kadar güzel yazışıyorsunuz ya.. gerçekten çok zevkli sizi okumak..yüreğinize sağlık.
Çalıkuşu'nu görünce yazmadan duramadım..ilk okuduğum roman. 3 defa baştan sona, en son bölümünüde 5defa okuduğum bi kitapo nasıl güzel anlatımdır öyle.. o nasıl aşktır öyle.. o kitaba olan duygularımı anlatamam bile.. trt 2de dizisini izlemek için sabah 5'e kadar beklerdim greenjade iykii hatırlattın ya.. saol...
Teşekkür ederim listem gerçekten çok kabarık. Şu sınav denilen illeti atlatayım listeyi sıfırlamaya çalışacağım. Ben de sana önereyim o halde bir kitap. Madem aşk dedin, sana duyup duyamayacağın enfes ve tadı damağında kalan bir kitap söyleyeyim fiyatı dokuz ile sekiz buçuk arasında olması gerek. Sayfa sayısı da 160 olması gerek. Kitabın özetini okuma, aldığında hemen en arka sayfayı açıp okuma. Bunları gerçekten yapmayacaksan kitabı söylüyorum :)
Kürk Mantolu Madonna. Bu da benim en üst seviyedeki aşk kitabımdır. Eşi ve benzeri yok. Yazarı Sabahattin Ali. İnternetten falan bakma, neredeyse bütün kitapçılarda vardır. Oku üzerine konuşalım. Sabırsızlıkla bekliyor olacağım.
rast canım merhaba...
Sabahattin Ali'yi gerçekten çok severim..ilk Kuyucaklı Yusuf'u okutmuştu öğretmenimiz.. ilk tanışmam ozamn oldu. sınıfta herkes laf etmişti. çok basit bi kitap diye.. lisedeki bi öğrenci daha farklı kitap okumalıymış.. bu arada ne kadar geç tanışmışım dimi Sabahattin Ali'yle.. neyse telafi ediyrz işte.. ben bir gecede bitirmiştim kitabı.. dili okadar hoşuam gitmişti ki.. ama bu kitabını bilmiyordum.. saol.. elimde Aziz Nesin'in bi kitabı var şuan. ondan sonra bunu alıcam emin ol...
sağolun kızlar
[SUP]Merhaba Rast. Sabahattin Ali'yi okuyup da geçemedim. Okumayı sevdiğim bir yazar, zor bir yazım dili olduğunu düşünsem de.
İçsel yazıyor gibi. Kendi ile yüzleştiriyor insanı. Bu sebepten zor geliyor sanırım.
Kendimize dahi itiraf etmekten hoşlanmayacaklarımızı okutuyor insana Sabahattin Ali.
Bunun yanında sağlıklı bir içgörü kazanabiliyor da insan. İçtekini görmeye gönüllü ise bu kazanç olabiliyor tabi.
İlk olarak İçimizdeki Şeytan'ı okuyarak tanışmıştım yazarın kalemi ile.
Sonrasında Madonna.
Kürk mantolu madonna'yı kenarları yazılı, cümle altları çizili, çağrıştırdığı notları ile karşılıklı hediyeleşmek isterdim.
Sonrasında ise konuşmak.
Cümlenin altını çizerken çağrışan neydi?yi konuşmak.
Raif'ten yola çıkarak raif'liğimiz hakkında söyleşmek? Hatta içimizdeki şeytan ile de yapmak isterdim bunu. ve vesairevesaire..
İzlemişsindir belki,, Raif bey, Nejat İşler in 11e 10 kala filminde ki Mithat Bey karekterini anımsatır bana yer yer. Kültürel bir benzeştirmeden öteye gitmeden.
İkinci öneri kitabını ise ayrı bir merak ettim rast,[/SUP]
ben bugün bizim buradaki bir kitapçıya baktım ama bahsettiğimiz kitap yokmuş. bakalım arayacağım.
Şöyle ki bundan bir on dakika önce uzun bir yorum yazmıştım yorumuna hitaben. Ancak yanlış iki hareketle bütün hepsi silindi
Sanırım ilk yazdığım gibi cümleler kuramayacağım kısaca, yorumuna çok çok çok sevindim.
Aynı şeyleri inan ben de isterdim ve hatta istiyorum. Kenarları yazılı, cümle altları çizili, çağrıştırdığı notlarıyla karşılıklı hediyeleşmek. Bu çok muazzam bir şey.
Elbetteki sonrasında koyu bir türk kahvesiyle baştan aşağı konuşmak.
Filmi izlemedim, pek film ve dizi izlemem.
İkinci öneri kitabıma gelince sanırım okuma grubu oluşturunca bu kitabı ilk okunacak kitap olarak söyleyeceğim, bunun için Kürk Mantolu Madonna'nın okunması gerekiyor, bakalım arkadaşlarımız önerdiğim kitabı beğenecekler mi bir okuma grubu oluşturabilecek miyiz?
Nasıl olmaz yaa
Olmalı
Araştırmaya devam olmadı ben göndereyim :)
aramaya devam edeceğim, bulamazsam gönderirsin :)
dün gece uyuya mı kaldın bilgisayarın başında, birden sesin kesildi :)
Pozitif yorumun tebessüm ettirdi beni rast :)
Yazdığım yazı silinince ikinciye kısırlaşırım, cümlelerim içimde kalır. Yazamam ben de.
Ve elbette merak ile okuma grubunu oluşumunu takip edeceğim.
Birden çok iş yapıyorum yaa, haliyle oda karışık oluyo uykum gelince de vurup kafayı yatıyorum : ) bir de ertesi günü dershane vardı, erken kalkmam gerekiyordu uyumak durumunda kaldım. :)
doğru senin şimdi dershanen de vardır. kolay gelsin.
esmercim, asıl ben teşekkür ederim güzel yorumların için. Çalıkuşu dizisini pek izleyemedim ama izlediğim kadarıyla o da gerçekten romanı gibi farklıydı yani diğerlerine hiç benzemiyordu, çok güzeldi. diziden aklımda kalan en önemli şey dizi müziğidir. en sevdiğim müzikler arasında. Esin Engin'in şahane eserlerinden biri. aklıma geldikçe hala, youtube'dan bulur dinlerim ve her seferinde aynı hazzı yaşarım.
Çok iyi çok sevindim. Sınıfta laf edenler acaba Sabahattin Ali hakkında ne biliyorlar. Sadece öğretmen zoruyla okunacak bir kitap gözüyle bakılmaması gerek Sabahattin Ali'ye. Şöyle düşündüm de lisedeki bir öğrenciye okutulması ve bunu bir zorunluluk değil de bir sınava tabii tutma olarak değilde bambaşka bir yolla ilk okutulması gereken yazardır bence Sabahattin Ali.
Kitaplarını ben de bir gecede bitirdim. Ve gerek dili olsun gerek içtenliği gerek vermek istediği mesajı her şeyiyle çok iyi. Aziz Nesinden sonra okumanı bekliyorum. Sanırım yakında okuma grubu oluşturacağım burada. Bunu canı gönülden isterim.
Okumaya başladığında yaz yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?