KK'da ve Hayatta Yalnızlık

Hayır olmasını temenni ediyorum.
Bunalmaktan çıkıyor ateşim. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama astım hastalarını bilirsin bir anda nefes alamaz hale gelirler arada sırada olur, ben de aynı durumdayım. Bir anda nefes alamıyorum güçlük çekiyorum ve bitmesini istiyorum o an gelip geçsin istiyorum. Boğuluyor gibi oluyorum.
Zaten yazıyorum ama atlatamıyorum, ayağa kalkıp dolaşıyorum hızlı adım atmama engel olamıyorum kısaca deliye dönüyorum ama atlatamıyorum.
Gözyaşı bende olması gereken bir şey. Nasıl ki ayak kol parmak var aynı... Nasıl ki sabah kahvaltı akşam, akşam yemeği var aynı...
Hallac-ı Mansur ilk defa duyduğum bir isim kısa bir araştırmayla aslında ilk defa duymadığım sadece unutmuş olduğum bir isim olarak hatırladım. Eserlerine gelince yok, okumadım maalesef. Sadece hayatı hakkında kısa bir bilgiye sahibim çok eskiden duyduğum bir kişi imiş. Bunun şimdi farkına vardım.
Öyle işte.

Ben de anlattığın gibiyim...
Bazen varım, hayattayım diyorum bazen yok bu ben değilim diyorum.
Gün geliyor kaset hep başa dönmüş hissi veriyor.
Teşekkür ederim sevgilerin daim olsun.

Geceleri yalnız kalmandanmı acaba yoksa başka bir sebebi mi var :44:

Bilemiyorum desem...
Arada oluyordu ama uzun yıllar öncesinden hiç bu kadar sıklaşmamıştı. En azından ben öyle hissediyorum. Büyüdükçe sanırım yaralar kapanmak yerine çok daha açılıyor, büyüdükçe boşluklar kat kat büyüyor.

Öncelikle başınız sağolsun çok üzüldüm durumunuza ve sizinle keşke gerçek hayatta tanışıp arkadaş olabilseydik düşüncesi kapladı içimi.İnsan böyle hikayeler okudukça haline şükrediyor ve oturup düşünüyor.Bu saatten sonra bence kendinize çeki düzen verin insan nasıl olmak isterse öyle olur beynimize hükmedebiliriz.Ailenizle yaşayamadığınız çok şey var bu da sizin sınanmanız için sunulmuş önünüze ama siz bunu dedeniz ve anneanneniz ile gidermeye çalışıcaksınız,evet anne baba gibi olmaz ama olmaya çalıştırmalısınız.Arkadaşlıklar kurmalısınız,önyargılı düşündüğünüz an kendi kendinize ''hayır önyargılı değilim ben'' demelisiniz.İnsanların karakterini arkadaşlarından anlayabilirsiniz sonuçta herkes kendine kimi yakın hissederse,kendi nasılsa öyle arkadaşlar edinir bunu düşünüp arkadaş seçmelisiniz.Ve hiçbir zaman yalnızlığı kabullenmemelisiniz.Çünkü yalnız değilsiniz en başta Allah sonra deden,anneannen var,ileride eşiniz ve çocuklarınız olucak.Kısacası bol bol namaz kılıp dua edin,arkadaş edinin,anne babanızı yaşayamadıklarınızla değilde yaşadıklarınızla hatırlayın,onların en güvenli yerde olduğunu düşünün.Hayatta başarılar umarım bundan sonra hayatınız hep kalabalık ve güzellikler,mutluluklar,sağlıklı halde geçer.

Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için, biraz da ben bir şeyler yazsam umarım ukalalık olmaz.
Doğrudur, insan düşünmeli düşünen bir varlık olmalı ve sanırım bunu pek çoğumuz yapamıyor. Şükür işi çoğu insan tarafından rafa kaldırılmış bir kitap gibi. Kendime çeki düzen verme konusunda ne desem yalan olur fakat yalan konuşmayı sevmem. Az çok verdim çeki düzen ama yeterli mi diye soracak olursanız değil. Uyku sorunundan tutun dağınıklığa kadar giden bir düzensizliğim var. Öte yandan psikolojim günü gününe uymuyor. Bir beş dakika sonrası gözyaşı bir beş dakika sonrası dışarıda yürümek oluyor.
Arkadaşlıklar kurmadım değil geçmişim bu olaylar sebebiyle geçici ve çıkarcı arkadaşlık kurmak isteyen ve bir süre de kuran insanlarla dolu. Ve gün geçtikçe zarar veren arkadaşlıkların benim kitabımda yeri yok. Gibi gibi.
Yalnızlığa gelince sizinle aynı fikirde değilim. Üzgünüm ama insan yalnızdır, yalnız geldi yalnız gidecektir. Örneğin benim şuan kimim var yanımda? Hiç kimsem... Babaannem anneannem yok, yazıştığım birileri var ama yattığım zaman yine yalnız kalacağım. Ve bu yalnızlığı hiçbir şekilde etkilemeyecek insan daima yalnızdır sadece etrafında olanlar yalnız değilim demek için vardır. Sadece bu cümle için. Fakat yürek fakat vicdan bu yalnızlığı çok iyi bilir sadece göstermek istemez. Asıl olan yalnızlıktır. Bu arada parantez açmalıyız ki Yaratıcının varlığı kabulümdür O'nu haşa bir kefeye bile koyamayız. Nitekim böyle olmasını öngören de O'dur.
Temennileriniz için çok çok teşekkür ederim. Aynı mutluluk sağlık güzellikler sizlerin de olsun.

yine yalnızlığın son safhasındasın rast,
her şeyi bir kenara bırakıp gitmek istiyorsun aslında
defolup gitmek geçiyor içinden
ama yapamıyorsun
artık kendini köprüden atma dönemlerini de geçtin
eskide kaldı her şey
alışman zor oldu yalnız olduğunu kabullenmene
ama alıştın
zor geliyor her şey
nefes almak bile
boşluktasın
bitmeyen boşlukta
nasıl nefes
alır ki insan
boşlukta
zor işte
her şey
zor
b
u

h
a
y
a
t
t
a

...

bir çiviyi çakar gibi vura vura günlere
dört nala gidiyoruz dört nala gidiyoruz bizi bekleyen yere

halimize şükran mı isyan mı etmeli
bütün ömür bir rüyaysa uyanıp kalkmamalı mı
işte geldik gidiyoruz bilinmez bir diyara
eskiden karpuz idik şimdi döndük biz hıyara

bir ayvayı dişler gibi ısır ısır ömrümüzü
bir girdapta dönüyoruz yaşamadan günümüzü
deli gibi kutluyoruz yılbaşı doğum günümüzü
doğuma da ölüme de çiçekler yolluyoruz
sevince de kedere de doğuma da ölüme de çiçekler yolluyoruz

işte geldik gidiyoruz bilinmez bir diyara
eskiden karpuz idik şimdi döndük biz hıyara

Cem Karaca

canım nasılsın kendi derdimden seni unuttum kaç gündür,seni çok özledim,yine kelimelerin tozunu attırmışsın,yüreğine sağlık,şimdi çıkmam lazım,rastlaşırsak,uzun uzun hasbihal ederiz canımm,Allah rahatlık versin...

önemi yok, dertlerine derman bulursun inşallah, iyi geceler

canım sana özel mesaj yolladım ama mesaj kutun doluymuş,boşaltırsan gönderebilirim..

canım, yaşadıkların kolay değil ama şunu asla unutma, insan hiçbir zaman yalnız değildir, Allah'a sığındığı sürece. yaşadığın olumsuz şeyleri de sorgulama, niye bunları yaşadım diye düşünme. çünkü hayatta o kadar çok bilmediğimiz şey var ki... inan bana, lisede olsun, üniversitede olsun çok yakın arkadaşlarım ve dostlarım oldu, oldu olmasına da sonradan anladım ki hiçbiri gerçek değilmiş, eğer gerçek olmayacaksa hiçbir zaman arkadaşın olmasın daha iyi. hele de şu zamanda, sana ''sadece sen olduğun için'' yaklaşacak insan o kadar az ki. insanların çoğu menfaatçi olmuş ne yazık ki. yalnızlık hissettiğinde, sıkıldığında kendini geliştirecek birşeylerle ilgilen. mesela
ingilizcen iyi değilse ingilizceni ilerletmeye çalış, maddi durumun müsaitse kursalara git, seviyene göre ingilizce roman okumaya çalış vb.
ileride çok işine yarayacaktır. sanırım lisedesin. dilerim üniversite için istediğin bölümü kazanırsın. zaten öss'ye hazırlanıyorsan sıkılmaya zamanın da kalmaz :)) ama şu yalnızlık konusuna takılma. şu anda yanında olan yakınlarına sıkıca sarıl. çünkü beterin beteri var. hayatta yapayalnız da kalabilirdin. yetiştirme yurtlarındaki çocukları düşün...

zaten evlenince ve çocukların olunca başını kaşıyacak zaman bulamayacaksın, inan bana. ama benden sana bir tavsiye, asla ekonomik özgürlüğünü eline almadan evlenme.

seni ''Son Kelimeyle Cümleye başla'' oyunundan tanıyorum, çok güzel cümleler yazıyorsun. devam :))

Çok teşekkür ederim.
Bazen öyle oluyor ki bazı şeyleri düşünmeden edemiyorum. Bu bütün bunlar neden benim başıma geldi gibisinden düşünceler değil, yoruluyorum artık. Ve işin kötüsü her şeyden çok çabuk sıkılıyorum. O bahsettiğin menfaatçiliği, sahteciliği ben de yaşadım hayatımda ve sanırım biraz da yalnızlığım bu sebepten.
Kendimi geliştirme konusunda belki de hayatta tek güvendiğim şeyi yapıyorum kitap okuyorum. İyi kitap okurum, oturdum mu ya yarısını bitirmiş olarak kalkarım ya da tamamını. Aksi halde az önce dediğim gibi diğer faaliyetlerden çok çabuk sıkılıyorum.
Öss dediğimiz illetten hiç bahsetmesem daha iyi olur şu aralar tamamen bıraktım üç gündür doğru düzgün bir şeyler çözmüyorum. işin garibi aradan zaman geçince bir fark olmuyor aynı sonucu alıyorum. Bu da bana zarar vermiyor değil, boşladıkça boşluyorum.
Evlenme işini düşünmüyorum bir müddet, uzun bir müddet.
Kitap fuarlarında imza atmaktan sıkıldığım zaman, oraya buraya davet edilmekten yorulduğum zaman düşünmeye başlarım ; )
"Son Kelimeyle Cümleye başla" evet, ben de az çok oradan tanıdım diyebilirim, devrik cümle aşamasında çalışıyorum katkısı büyüktür oyunun. Tekrar teşekkür ederim.

yanlış anlamadım değil mi? yazar olmayı istiyorsun. eğer öyleyse hissetmiştim.
aslında önceki mesajımda sana sözelciysen (benim gibi), yazar olman için üniversitelerin edebiyat fakültesinde okumanı, en azından orayı hedeflemeni önerecektim ama hangi mesleği istediğini kesin olarak bilemediğim için yönlendirmek istemedim.
edebiyat fakültesinde okumadan da yazar olunabilir ancak orayı bitiren bir yazar olursan çok daha güzel olur.
(sen de biliyorsundur ancak sıkıntıya düştüğün her an içten dua etmeyi hiç ihmal etme.)

Doğru anladın da dası var sanırım, aslında bakarsan doktor olmak istiyorum. Ameliyathanede cerrah gibi... hedefim tam anlamıyla budur diyebilirim ama yazarlık da var işin ucunda. Kenarda yazdığım romanlarım var, ufak tefek hikaye tarzı denemelerim de var. Öyle işte. Edebiyat fakültesi iş imkanıyla birlikte düşünürsek düşük kalıyor hem sanırım benim de pek ihtiyacım yok diyebilirim. Yazarlığa katkı sağlar ama ciddi derecede sağlamaz bu biraz da yetenek meselesi bence. Ve yine bence kitaplar daha çok katkı sağlar yazarlığa bir edebiyat bölümüne nazaran.
(Dua'ya gelince hayatta en etkili iki silahım var biri dua biri kalem. Umarım üçüncüsü de neşter olur )

Umarım. Hepimiz için herşey gönlümüzce olsun...

Bir ufak düzeltme yapalım mı; hepimiz için her şey hayırlısı ise olsun...

kesinlikle, zaten olması değil en hayırlısının olması önemli ancak ben yine de istediklerimizin en hayırlısıyla gerçekleşmesi dileğiyle diyorum. hayırsızsa olmasın zaten.
istemek, dilek dilemek veya hayal kurmak güzeldir...

Son düzenleme:

Güzeldir hele bir de gerçekleşirse kurulan hayaller o zaman ayrı bir güzeldir, hani ben seni sensiz de severim ama sen olunca başka bir severim misali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…