canım yine fenalardasın.. hayırdır ya.. derdine derman olmak istiyoruz gerçekten ama burdan ne kdar etkili olur ki bilinmez..
bunalmaktan mı ateşin çıktı yoksa hasta mısın?
bunaldığın daraldığın anda yazsana.. kendi kendine kalma.. yalnızlığa da gözyaşına da gerek yok.. hani bana demiştin ya o gözlere sahip olmak isteyen kaç kişi var?
bu arada Hallac-ı Mansur'u okudun mu? yıllar önce okumuştm bida okucam bu aralar.. güzeldir okuması..
Başlığına geliyorum....Okuyorum....Bazen dönüp tekrar okuyorum....Bazen tebessüm ediyorum....Bazen etmiyorum....Çarpıyı tıklayarak ayrılıyorum başlığından....
Ruhunda ki birikim çok hissettirir seni....Çok yazdırır sana....Yazdıkça bazen azalırsın bazen çoğalırsın....
İçtenliğin ve farkındalığın azalmasın....
Sevgimle Rast
Geceleri yalnız kalmandanmı acaba yoksa başka bir sebebi mi var :44:
:) bende teşekkür ederimm
Öncelikle başınız sağolsun çok üzüldüm durumunuza ve sizinle keşke gerçek hayatta tanışıp arkadaş olabilseydik düşüncesi kapladı içimi.İnsan böyle hikayeler okudukça haline şükrediyor ve oturup düşünüyor.Bu saatten sonra bence kendinize çeki düzen verin insan nasıl olmak isterse öyle olur beynimize hükmedebiliriz.Ailenizle yaşayamadığınız çok şey var bu da sizin sınanmanız için sunulmuş önünüze ama siz bunu dedeniz ve anneanneniz ile gidermeye çalışıcaksınız,evet anne baba gibi olmaz ama olmaya çalıştırmalısınız.Arkadaşlıklar kurmalısınız,önyargılı düşündüğünüz an kendi kendinize ''hayır önyargılı değilim ben'' demelisiniz.İnsanların karakterini arkadaşlarından anlayabilirsiniz sonuçta herkes kendine kimi yakın hissederse,kendi nasılsa öyle arkadaşlar edinir bunu düşünüp arkadaş seçmelisiniz.Ve hiçbir zaman yalnızlığı kabullenmemelisiniz.Çünkü yalnız değilsiniz en başta Allah sonra deden,anneannen var,ileride eşiniz ve çocuklarınız olucak.Kısacası bol bol namaz kılıp dua edin,arkadaş edinin,anne babanızı yaşayamadıklarınızla değilde yaşadıklarınızla hatırlayın,onların en güvenli yerde olduğunu düşünün.Hayatta başarılar umarım bundan sonra hayatınız hep kalabalık ve güzellikler,mutluluklar,sağlıklı halde geçer.
canım nasılsın kendi derdimden seni unuttum kaç gündür,seni çok özledim,yine kelimelerin tozunu attırmışsın,yüreğine sağlık,şimdi çıkmam lazım,rastlaşırsak,uzun uzun hasbihal ederiz canımm,Allah rahatlık versin...
canım sana özel mesaj yolladım ama mesaj kutun doluymuş,boşaltırsan gönderebilirim..
canım, yaşadıkların kolay değil ama şunu asla unutma, insan hiçbir zaman yalnız değildir, Allah'a sığındığı sürece. yaşadığın olumsuz şeyleri de sorgulama, niye bunları yaşadım diye düşünme. çünkü hayatta o kadar çok bilmediğimiz şey var ki... inan bana, lisede olsun, üniversitede olsun çok yakın arkadaşlarım ve dostlarım oldu, oldu olmasına da sonradan anladım ki hiçbiri gerçek değilmiş, eğer gerçek olmayacaksa hiçbir zaman arkadaşın olmasın daha iyi. hele de şu zamanda, sana ''sadece sen olduğun için'' yaklaşacak insan o kadar az ki. insanların çoğu menfaatçi olmuş ne yazık ki. yalnızlık hissettiğinde, sıkıldığında kendini geliştirecek birşeylerle ilgilen. mesela
ingilizcen iyi değilse ingilizceni ilerletmeye çalış, maddi durumun müsaitse kursalara git, seviyene göre ingilizce roman okumaya çalış vb.
ileride çok işine yarayacaktır. sanırım lisedesin. dilerim üniversite için istediğin bölümü kazanırsın. zaten öss'ye hazırlanıyorsan sıkılmaya zamanın da kalmaz :)) ama şu yalnızlık konusuna takılma. şu anda yanında olan yakınlarına sıkıca sarıl. çünkü beterin beteri var. hayatta yapayalnız da kalabilirdin. yetiştirme yurtlarındaki çocukları düşün...
zaten evlenince ve çocukların olunca başını kaşıyacak zaman bulamayacaksın, inan bana. ama benden sana bir tavsiye, asla ekonomik özgürlüğünü eline almadan evlenme.
seni ''Son Kelimeyle Cümleye başla'' oyunundan tanıyorum, çok güzel cümleler yazıyorsun. devam :))
yanlış anlamadım değil mi? yazar olmayı istiyorsun. eğer öyleyse hissetmiştim.
aslında önceki mesajımda sana sözelciysen (benim gibi), yazar olman için üniversitelerin edebiyat fakültesinde okumanı, en azından orayı hedeflemeni önerecektim ama hangi mesleği istediğini kesin olarak bilemediğim için yönlendirmek istemedim.
edebiyat fakültesinde okumadan da yazar olunabilir ancak orayı bitiren bir yazar olursan çok daha güzel olur.
(sen de biliyorsundur ancak sıkıntıya düştüğün her an içten dua etmeyi hiç ihmal etme.)
Doğru anladın da dası var sanırım, aslında bakarsan doktor olmak istiyorum. Ameliyathanede cerrah gibi... hedefim tam anlamıyla budur diyebilirim ama yazarlık da var işin ucunda. Kenarda yazdığım romanlarım var, ufak tefek hikaye tarzı denemelerim de var. Öyle işte. Edebiyat fakültesi iş imkanıyla birlikte düşünürsek düşük kalıyor hem sanırım benim de pek ihtiyacım yok diyebilirim. Yazarlığa katkı sağlar ama ciddi derecede sağlamaz bu biraz da yetenek meselesi bence. Ve yine bence kitaplar daha çok katkı sağlar yazarlığa bir edebiyat bölümüne nazaran.
(Dua'ya gelince hayatta en etkili iki silahım var biri dua biri kalem. Umarım üçüncüsü de neşter olur)
Umarım. Hepimiz için herşey gönlümüzce olsun...
Bir ufak düzeltme yapalım mı; hepimiz için her şey hayırlısı ise olsun...
kesinlikle, zaten olması değil en hayırlısının olması önemli ancak ben yine de istediklerimizin en hayırlısıyla gerçekleşmesi dileğiyle diyorum. hayırsızsa olmasın zaten.
istemek, dilek dilemek veya hayal kurmak güzeldir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?