Herkesin bir dünyası var küçük ya da büyük.
Bize göre küçük ona göre büyük.
Eltinin tabağının aynısını alması ona göre büyük.
Değer görmediğimiz ya da dert görmediğimiz konulara yorum yazmamak en doğrusu olsa gerek.
Nitekim her konuya yorum yapma zorunluluğumuz zaten yok.
Bu da dert mi ,diye yorum yapılabiliyor çoğu kez, evet dert, kimine göre dert.
Bazen hayatı kendi yaşadıklarımızdan, kendi duygularımızdan, kendi bakışımızdan ibaret sanıyoruz bence.
Ben kendi adıma ne kadar hissedebilirsem artık, konu açan arkadaşın gözlerinden bakmaya çalışıyorum.
Her açılan konuya destekleyici yorum yapmakta gerekmiyor tabi ki, yeri geldiğinde şurada hata yapmışsın diyeceğiz,
ama saygı ve uslup çok önemli, o kaçtı mı konu açanda yorum yapanda pişman oluyor.
Çok sert yorumlar, eleştirel yorum yapmanında adabı usulu olmalı, kimsenin kimseyi konu açtı diye yerin dibine sokma hakkı da yok.
Konu açmış olmak, konu açana herşeyi söyleme hakkını vermiyor sonuçta kimseye.
Kısaca saygı, saygı, saygı. Saygı olduktan sonra istediğin kadar eleştir, yanlışlarını söyle, doğrularını söyle, bir sıkıntı yok.
Ve bu konu o kadar çok yazıldı çizildi ki kk ' da , herkes yine kendisi olarak yorumlarına devam eder, etmelidir de.
denk gelırsen eğer, bu o dersın zaten...
hakaret etmene bıle gerek yok, sadece yorumuna yorum yap
geri dönecektır sana ve aşırı derece ağır sözlerle
ama harbıden şaşırdım, bir de kötü içeriklemiş beni
resmen güldüm..çünkü kötü içeriklesen n'olcak
sana bır hakaretım yok ki
aman buralardan çıkmasın...güldük diyede tiklenmeyelim kötü içerik diyerekten
Evet olay burada bitiyor işte.
Dert kimine göre küçüktür, kimine göre büyüktür.
Kimse de kafana bunu mu taktın dememeli...
Bende merak ettim..
Bu arada, yahu bazen öyle konular oluyor ki insan dayanamıyor.. Bazı arkadaşlar vardı(şuan yoklar üyelikleri silindi sanırsam), kocam üstüme kuma getirebilir sizin gibilerin kocalarıda gizli gizli yaparlar, benden gizleyeceğine üstüme getirsin tarzı bir şeyler söylemişti.. Şimdi biz bu kadına ne diyelim.. Nasıl hoşgörülü davranalım.. Bu daha kadının söylediği en basit şeylerdendi, sonra konu çok ağır yerlere gitti banlandı.. (Sormuştuk yan oda da kocan başka kadınla sevişirken ne hissedersin diye, gülerek cevap vermişti)..
Konudan konuya da fark var arkadaşım..
o üye erkek cikmisti
Aynı üyeden mi bahsediyoruz acaba?Özelden ismini yazsana
Bak konu dışı 4 oldu benim, korkuyorum :26:
aynen...ne üye ismi ezberlerim ne konusu..aklımda kalan 3-4 üye var,onların konuları da malum..tabii sevdiğim,benim için çok özel olan arkadaşlarımın nickleri kalbimde orası ayrı....bugün tartıştığım üyeyi yarın beğenebilirim ya da hem fikir olabiliriz..doğru olan bu bence..sanal alemde birine kin beslemek komik geliyor...
Allahın hakkı 3 tür. sen sınırı aştınDini içerikli yoruma giriyor mu acaba yaptığım yorum:44:
Konu sahibinin kendine dert ettiği şeyin büyük bir dert olmadığını göstermeye çalışmakta bir yardımdır bana göre.
Bugün tabağı kafaya takan,yarın bardağı ertesi gün koltukları kafaya takıp düşman kesilecek eltiye,sonuç olarak kendi ailesi huzursuz olacak.
Bana göre yazılan bütün yorumlar değerlidir ve insanın her farklı bakış açısından örnek alacağı çok şey vardır.
Eleştirinin dozu meselesine gelince,zaten abartanlar cezalarını alıyor.
Düşüncelerinin arkasında durabiliyorsa,esprili ve zeki ise aynı görüşte olmadığım üyeleri daha çok seviyorum ben.
Düşüncelerin çarpışması hoşuma gidiyor ama öyle 5 yaş seviyesine inmeden.
Seninde başına gelsin,yaşamadan anlamazsın,insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş,bekarsın anlamazsın,çocuğun yok anlamazsın bunları okuduğumda feci halde geriliyorum.
Konu sahibi uyanık çıktı.
Konuyu açtı,Mune yi görünce hemen kaçtı ,kim olduğu anlaşılmasın diye.
Bizde burda evsahibi olmadan kendimiz çalıp,kendimiz söylüyoruz.
Konu sahibi uyanık çıktı.
Konuyu açtı,Mune yi görünce hemen kaçtı ,kim olduğu anlaşılmasın diye.
Bizde burda evsahibi olmadan kendimiz çalıp,kendimiz söylüyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?