kk neler oluyor bize?

Seyyahalemi ben senin çok güçlü bir kadın olduğunu düşünüyorum.
Çok daha gerçek çok daha acı şeylerle uğraşmışsın o yüzden boş mevzulara tahammül edemiyorsun.
Bütün kadınların aynı derecede güçlü olmasını bekleyemeyiz ama kafayı azıcık çalıştıramaya çalışabilirler.
Yani diyorsun ki mesela yapma etme,eltin için değmez "böhüüüü yok başına gelmeyen bilmez sen nereden bileceksin elti derdini " falan :)
Arkadaş,hayatında hiç mi acı yaşamamış bunlar hastaneye gitmemişler mi hiç hastalık yüzünden,hiç mi aç kalmamışlar hiç mi ezilmemişler hiç mi yoksulluk çekmemişler.
İnsanın tek derdi kaynanasının komşusunun evine misafir davet etmesi ve keki onun yapmak zorunda kalması olabilir mi ya ?

Bireysel konular bunlar.
Kişinin kendinden yola çıkarak, kendi yaşantısından yola çıkarak halletmesi gereken mevzular.
Konu boş değil genele açıp acil yardım eltim benimle aynı buluzu almış başlıkları boş.

Bunu çok görüyorum,hakikaten konu sahibi nasıl bir yorum bekliyor diyorum.
Bir sürü yorum almış,herkes bir yönden yol göstermiş.
Konuşma diyen olmuş,tavır yap diyen,boşan diyen,alttan al diyen...
Hepsine bir karşılık,bir mazeret.
E peki ne olacak ? Sihirli değnek yok ki :)

Evet,genelde konu sahibi kesin kararını vermiş olarak açıyor konuyu.

İstediğitekşey Derins in dediği gibi '''pohpohlanmak ve onaylanmak''

Aksi görüş bildirdiğinde sen tartışma çıkartmaya çalışıyorsun oluyor.

Arkadaşlar ben aranızda çok çok yeniyim.
Objektif bakmaya çalışarak gözlemlerim şunlar:
Kendi fikri dışında karşıt görüşe asla saygı yok, müsamaha yok.
Eğer karşındaki kişiyle aynı görüşte değilsen hemen hastasın psikologa git etiketi yapıştırılıyor.
Konu cinsellik olunca hiç bir yere yazmayan üyeler bir anda o başlığa doluşuyor.( Kendi kararlarıdır kimse karışamaz zaten ben de dahil)
Bir de bütün olarak değil de detaylara takılı kalınıp şiddet oklarına hedef olunuyor.

Bunu çok görüyorum,hakikaten konu sahibi nasıl bir yorum bekliyor diyorum.
Bir sürü yorum almış,herkes bir yönden yol göstermiş.
Konuşma diyen olmuş,tavır yap diyen,boşan diyen,alttan al diyen...
Hepsine bir karşılık,bir mazeret.
E peki ne olacak ? Sihirli değnek yok ki :)

canım bak şimdi; toplanıp konu sahibinin kocası,görümcesi,eltisi,kayınvalidesi her ne sorunu varsa hep birlikte yok edicez onu. Böylece konu sahibi kılını bile kıpırdatmadan sorununu çözmüş olacak çünkü hayatları boyunca bazı insanların yaşantılarını kendileri değil çevresindekiler yönlendirmiştir. yani kısacası; ''armut piş ağzıma düş''

Yorumları okumadan fikrimi yazacagım.

Evet bazı üyeler tamamen yargılama amaçlı yazıyor,
Yok niye şunu yaptın yok niye bunu yaptın.
Ve bu üyelerin her konudaki üslubu aynı oluyor.

Ama beni en sinir eden şey,
yine bazı üyelerin konu sahiplerinin dertleriyle dalga geçmesi.

Herkes farklı karakterde.
Kimse kimseyle aynı düşünemez.
Bunun tek bir nedeni var toplum olarak sen dilinin bizlere benimsetilmesi.
Çünkü;
Sen dili suçlayıcı dildir.

Son düzenleme:
bende en çok bir üyenin konuya yaptığı yorumu bir başka üyenin eleştirmesine anlam veremiyorum
seni ilgilendirmez ki konuya yapılan yorum ne demeye dalaşıyorsun_?????
konu sahibi desen genellikle bir derdim var bölümü konu sahipleri kendi dediğini yaptığını onaylamazsan
vay haline eleştiriye açık değilsen sadece senin dediğinin yaptığının doğru olduğunu düşünüyorsan neden
konu açıyorsun

Bireysel konular bunlar.
Kişinin kendinden yola çıkarak, kendi yaşantısından yola çıkarak halletmesi gereken mevzular.
Konu boş değil genele açıp acil yardım eltim benimle aynı buluzu almış başlıkları boş.

Bütün konular bireysel ,zaten toplumsal konular açmak yasak :19:
Ama hayatı bu kadar basit bir seviyede yaşayıp yardımcı olmak isteyenlere de bu kadar sığ davranılınca
"ne oluyoruz yahu" diyor insan.
Açtığın konuya bak,verdiğin tepkiye bak ,yediğim azara bak..

herkes burada bir zamanlar ki kendini,şimdiki kendini,asla olmayacağı kendini yada ilerideki kendini buluyor.aslında herkes bir şekilde kendisini yorumluyor.kendimiz bile zaman zaman kendimizle tartışmaya girmiyor muyuz,kendimize kızmıyor muyuz? burada kk ya ne oldu diye değil toplum olarak neden tahammülsüzlüğe yelken açtık sorusu sorulmalıydı.tartışma yaratanların da aslında içlerinde hangi fırtınalar koptuğunu,neler yaşadığını bilmiyoruz.konuları alevlendirenlerden de yeni düşünce tarzlarını görüyoruz.bazen ağzım açık okuyorum nasıl ya bu nasıl düşünce diye..aslında benim düşüncem bana doğrudur ama karşımdakinin düşüncesi bana ters gelse de belki doğru olan odur.bilemeyiz Allah kimsenin ağzının tadının bozulmasına izin vermesin..

Arkadaşlar ben aranızda çok çok yeniyim.
Objektif bakmaya çalışarak gözlemlerim şunlar:
Kendi fikri dışında karşıt görüşe asla saygı yok, müsamaha yok.
Eğer karşındaki kişiyle aynı görüşte değilsen hemen hastasın psikologa git etiketi yapıştırılıyor.
Konu cinsellik olunca hiç bir yere yazmayan üyeler bir anda o başlığa doluşuyor.( Kendi kararlarıdır kimse karışamaz zaten ben de dahil)
Bir de bütün olarak değil de detaylara takılı kalınıp şiddet oklarına hedef olunuyor.

Evet doğru tespitler ama öyle konular açılıp, konun sahibeleri öyle yorumlar yapıyorlar ki gel de sessiz kal çıldırma... :ssz:

Yorumları okumadan fikrimi yazacagım.

Evet bazı üyeler tamamen yargılama amaçlı yazıyor,
Yok niye şunu yaptın yok niye bunu yaptın.
Ve bu üyelerin her konudaki üslubu aynı oluyor.

Ama beni en sinir eden şey,
yine bazı üyelerin konu sahiplerinin dertleriyle dalga geçmesi.

Herkes farklı karakterde.
Kimse kimseyle aynı düşünmez.
Bunun tek bir nedeni var toplum olarak sen dilinin bizlere benimsetilmesi.
Çünkü;
Sen dili suçlayıcı dildir.

haklısın ama bazen öyle konular oluyor ki..örneğin;görümcesi resmini faceye koymadı ya da onu dürtmedi diye konu açılıyor,yorum yapıp fikir veriyorsun hala aynı..ya da eltisi ile aynı ada hamile kaldığı için eltisinin kendisini kıskandığını lanetler yağdırarak anlatan üyeler var..ya hamillelik bu,inadına olur mu? işte böyle bazı konularda ufak gülümsemeler koymaktan alamıyorum kendimi..

Dün kitlenen bir konuda bir hanım yorum yazmış aynen şöyle ;

"tatlım sen bu yorum yazanları kale alma (kelime yanlışı üyeye aittir ) sen beni dinle şöyle böyle bıdı bıdı...."
Hepimiz gerizekalıyız" sen bu yorum yazanları kale alma " yazan dünyanın en muhteşem kadını.
İnsanlar kendi yorumlarıyla muhatap olamıyorlar konu sahibine yaranmak için müdahaleci oluyorlar
.

o eleştirdiğiniz şeylerin bir çoğunu ben kendimi tutamadan yapıyorum:17:

mesela ikili atışmaya girmişliğim var benim..ama ben karşımdakine kendimi anlatmak istiyorum bana acayip birşey yazdıysa bak ben bunu bunu anlatmak istiyorum diyorum bir sayfa yazıyorum karşıdan gelen cevap iki satır...

yani beni hiç anlamamış vallahi o zaman yıkılıyorum...kendimi tutamıyorum ne yapayım:18::18::18:

Tartismalar, polemikler, hakaretler vs. vs. yani bunları yapanlar zaten ya uyari aliyor ya banlaniyor.
Büyütülecek veya bu kadar kafaya takılacak şeylermi bunlar?

bir de ben bazı konuların işine geldiği gibi yazılıp bize aktarıldığını düşünüyorum.

hmmm burda kaynanam haklı burayı yazmayayım, hımm bak işte ben doğru söylemiştim bunu yazayım.

bazen okuyorum kaynana oluyor genellikle/ karşı taraf sanki şeytanın asistanı. nasıl bir anlatım. aman aman

ama ben biraz daha objektif yazılsa bazı konuların daha net olacağını düşünüyorum.

galiba tahamül edemiyoruz artık bi takım şeylere veya herkesin görüşü farklı olduğu için birine söylenen bişey başkasını kırar o cevap verir diğerini kırar saygılı olmak lazım herkesin kendi görüşü.Ama insanların eleştirme haklarıda var kadınlar destek olur evet ama eleştirerekte hatalarını görmelerini sağlıyarakta destek olabilir.

bundan yıllar yıllar önceydi :ssz: gençtim toydum :ssz: ve bu dediğiniz şeye bende çok takmıştım kafayı:ssz:
hatta en son dayanamayıp üyeliğimi sildirdim :27:

ve farkettim ki, 5 parmağın 5i bir değilken , bilmem kaç üyesi olan bir sitede nasıl herkes aynı düşünsün, illa ki yorumlarına hayran kaldıklarında olacak "yuhh yaa düşünceye bak" dediklerinde çıkacak:ssz:

ve birkaç sene sonra kürkçü dükkanına geri döndüm:ssz: şimdi işime gelen topiklerde yazışıp , tartışma çıkmak üzere olanlardan uzak duruyorum:27: yada ben öyle sanıyorum:27:

sizde öyle olun, canınızı sıkıyorsa görmeyin, duymayın, söylemeyin:51:

Dün kitlenen bir konuda bir hanım yorum yazmış aynen şöyle ;

"tatlım sen bu yorum yazanları kale alma (kelime yanlışı üyeye aittir ) sen beni dinle şöyle böyle bıdı bıdı...."
Hepimiz gerizekalıyız" sen bu yorum yazanları kale alma " yazan dünyanın en muhteşem kadını.
İnsanlar kendi yorumlarıyla muhatap olamıyorlar konu sahibine yaranmak için müdahaleci oluyorlar
.

eskiden rep yüzünden kan çıkmıştı ya, şimdide sorun beğen tuşu olmasın:1::1:

Tartismalar, polemikler, hakaretler vs. vs. yani bunları yapanlar zaten ya uyari aliyor ya banlaniyor.
Büyütülecek veya bu kadar kafaya takılacak şeylermi bunlar?

Tanıdık geldi bir yerlerden :27: Ben şahsen çoğunluk konu dışı mesajdan uyarı alıyorum ve ya banlanıyorum :27: Şuan da olduğu gibi :26:

Bütün konular bireysel ,zaten toplumsal konular açmak yasak :19:
Ama hayatı bu kadar basit bir seviyede yaşayıp yardımcı olmak isteyenlere de bu kadar sığ davranılınca
"ne oluyoruz yahu" diyor insan.
Açtığın konuya bak,verdiğin tepkiye bak ,yediğim azara bak..
eltim beni komşu gününe çağırmadı söyleyin n'apayım konusu
kimine göre yaşamının merkezidir ve onun için hallolması gereken ağır bir meseledir.
Söylediğin gibi daha sıkıntılı durumlar ile karşı karşıya kalmamaktan geliyor,
hatta şımarık mısın bile diyesi gelebiliyor insanın.
Sığ görüş,
basit yaşamak,
bunları kendi gözümüzden değil görenin gözünden dinleyip yorumlamak fikrini benimsemekteyim.

Back