kk neler oluyor bize?

Herkesin bir dünyası var küçük ya da büyük.
Bize göre küçük ona göre büyük.
Eltinin tabağının aynısını alması ona göre büyük.
Değer görmediğimiz ya da dert görmediğimiz konulara yorum yazmamak en doğrusu olsa gerek.
Nitekim her konuya yorum yapma zorunluluğumuz zaten yok.
Bu da dert mi ,diye yorum yapılabiliyor çoğu kez, evet dert, kimine göre dert.
Bazen hayatı kendi yaşadıklarımızdan, kendi duygularımızdan, kendi bakışımızdan ibaret sanıyoruz bence.
Ben kendi adıma ne kadar hissedebilirsem artık, konu açan arkadaşın gözlerinden bakmaya çalışıyorum.
Her açılan konuya destekleyici yorum yapmakta gerekmiyor tabi ki, yeri geldiğinde şurada hata yapmışsın diyeceğiz,
ama saygı ve uslup çok önemli, o kaçtı mı konu açanda yorum yapanda pişman oluyor.
Çok sert yorumlar, eleştirel yorum yapmanında adabı usulu olmalı, kimsenin kimseyi konu açtı diye yerin dibine sokma hakkı da yok.
Konu açmış olmak, konu açana herşeyi söyleme hakkını vermiyor sonuçta kimseye.
Kısaca saygı, saygı, saygı. Saygı olduktan sonra istediğin kadar eleştir, yanlışlarını söyle, doğrularını söyle, bir sıkıntı yok.
Ve bu konu o kadar çok yazıldı çizildi ki kk ' da , herkes yine kendisi olarak yorumlarına devam eder, etmelidir de.

Evet olay burada bitiyor işte.

Dert kimine göre küçüktür, kimine göre büyüktür.
Kimse de kafana bunu mu taktın dememeli...

denk gelırsen eğer, bu o dersın zaten...

hakaret etmene bıle gerek yok, sadece yorumuna yorum yap
geri dönecektır sana ve aşırı derece ağır sözlerle :52::52::52:

ama harbıden şaşırdım, bir de kötü içeriklemiş beni
resmen güldüm..çünkü kötü içeriklesen n'olcak
sana bır hakaretım yok ki:52::52::52:

aman buralardan çıkmasın...güldük diyede tiklenmeyelim kötü içerik diyerekten:52:

Ama şimdi eğri oturup doğru konuşalım. :27:
Biz kadınlar tuhaf konuları daha çok seviyoruz.
E birde azıcık tartışırsak daha güzel. :)

Sacimi ne renge boyasam, hangi elbiseyi giysem,
hangi bölümü secsem.....
bunlar çok sıkıcı oluyor :9:

Herkesi olduğu gibi ya kabulleneceğiz yada habire uyarı veya ceza alıcaz. :31:

Evet olay burada bitiyor işte.

Dert kimine göre küçüktür, kimine göre büyüktür.
Kimse de kafana bunu mu taktın dememeli...

Evet mesela bir derdim var bölümüne yazı yazıp yardım isteyen arkadaşlar var.. Yorum yapanlardan bazıları " aman bu da dert mi?", " sen dalga mı geçiyorsun" bilmem ne diye yorum yazıyorlar.. Küçümsemek niye? Belki de o konu ona sıkıntı yapıyordur.. Sen eltinden şikayetçisindir, başkası babasından annesinden, bazısı okulda ki hocadan..

Bende merak ettim.. :27:

Bu arada, yahu bazen öyle konular oluyor ki insan dayanamıyor.. Bazı arkadaşlar vardı(şuan yoklar üyelikleri silindi sanırsam), kocam üstüme kuma getirebilir sizin gibilerin kocalarıda gizli gizli yaparlar, benden gizleyeceğine üstüme getirsin tarzı bir şeyler söylemişti.. Şimdi biz bu kadına ne diyelim.. Nasıl hoşgörülü davranalım.. Bu daha kadının söylediği en basit şeylerdendi, sonra konu çok ağır yerlere gitti banlandı.. (Sormuştuk yan oda da kocan başka kadınla sevişirken ne hissedersin diye, gülerek cevap vermişti)..

Konudan konuya da fark var arkadaşım..

o üye erkek cikmisti :27:

Söylediklerini kabul etmeyebilirim ama konuşma hakkını ölünceye kadar desteklerim.

-havalı bir face iletisi

erkek olan ve çeşitli yerlerden gelip de dalga geçen üyeleri hiç anlamıyorum..bu kadar mı acizler,zavallılar ki insanların sorunlarıyla dalga geçmeye geliyorlar..onlara ise sadece üzülüyorum..çünkü espiri yapmak ve hiciv de bir zeka,yetenek meselesidir.

aynen...ne üye ismi ezberlerim ne konusu..aklımda kalan 3-4 üye var,onların konuları da malum..tabii sevdiğim,benim için çok özel olan arkadaşlarımın nickleri kalbimde orası ayrı :9:....bugün tartıştığım üyeyi yarın beğenebilirim ya da hem fikir olabiliriz..doğru olan bu bence..sanal alemde birine kin beslemek komik geliyor...

Kin besleyen üyeler malesef var...Bir üyeyle girdigim polemikten dolayi bana halen tavirli ... Benimle ayni fikirde olsa bile sirf inat icin bana karsi yorumlar yaziyor ama alinti yapmiyor,.. her yazdigi konuda bana göndermeler yapiyor, altan altan kendince göndermeler yapiyor...ama tinlamiyorum o baska :31:...Bir türlü uyusamadik...:45::45:

Son düzenleme:
Konu sahibi uyanık çıktı.

Konuyu açtı,Mune yi görünce hemen kaçtı ,kim olduğu anlaşılmasın diye.

Bizde burda evsahibi olmadan kendimiz çalıp,kendimiz söylüyoruz.:24::24::24:

Düşüncelerinin arkasında durabiliyorsa,esprili ve zeki ise aynı görüşte olmadığım üyeleri daha çok seviyorum ben.
Düşüncelerin çarpışması hoşuma gidiyor ama öyle 5 yaş seviyesine inmeden.
Seninde başına gelsin,yaşamadan anlamazsın,insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş,bekarsın anlamazsın,çocuğun yok anlamazsın bunları okuduğumda feci halde geriliyorum.

kk kurulalı beri bu sorun hep vardı hep de varolacak.
buna benzer konular çok açıldı ama konu açmakla düzelmiyor işte.
kaç bin tane kadın var sitede.bi o kadar kültür bi o kadar bakış açısı bi o kadar ruh,huy,karakter.
bi sorun karşısında aynı düşünebilmek mümkün değil.
ama biliyorum kastınız herkes bir düşünsün ya da aynı dili konuşsun değil.
elbette eleştiri olacak tabii ki hoşumuza gitmeyen durumlar yaşanacak ve elbette kendi hayatımızda örneğini görmediğimiz olaylara şahit olacağız.
işte böylesi durumlarda ne dediğin değil nasıl dediğinle alakalı tüm mesele.

derdini yazıp akıl,fikir,çözüm isteyene
eğer bizim hayat standartımızın dışında bi konuyla ilgiliyse bu sorun
vayy utanmaz ne hakla yaşarsın bunu bi de kalkmış napıyım diye soruyosun yapmadan düşünecektin bre gafil
bi de sana aferin mi diyecektik sırtını mı sıvazlayacaktık.

yooo nerden çıkardınız bunu kimse sizden size uymayan bi durumu iyi yapmışsın yine olsa yine yap demenizi beklemiyor.
yargılama diyor sadece.beni asıp kesmeden yap yorumunu ya da sunacak bi önerin yoksa sesiz kal.
mesele bu kadar basit...

Ben üye olmadan önce de uzun süre takip etmiştim kk yı ozamanlar sanki daha az tartışma var gibi gelmişti bilmiyorum belkide üye olmadığım için öyle gelmişti,şimdi de çok seviyorum ama gereksiz yere çıkan tartışmaları görünce çok üzülüyorum.
Gözlemlediğim kadarıyla;
bazı üyeler konu sahibiyle dalga geçiyo karşıda ki insanın ne durumda olduğunu düşünmeden..
çok kırıcı ve hakaret niteliğinde sözler söyleyebiliyolar çoğu kez gördüm bunu..
bazen konu sahibiyle değil kendi aralarında tartışma yaşıyolar bu da çoğu konuda oluyo..
konu sahibi istemediği şeyler duyunca sinirlenip tartışma çıkarabiliyo..
bazen insanlar aklına geleni yazıyo,tamam bulunduğumuz ortam sanal ama hepimiz gerçeğiz duygularımız, hayatımız gerçek,o yüzden bi yorum yazarken bi kaç kere düşünerek yazıyorum,tabiki eleştiririm ama üzmeden kırmadan..
üye yorum yapıyo başka bir üye onun yorumunu eleştiriyo konu içinde konu açılıyo bu defa..
bazen de konu dışına çıkılıyo aslında bazen değil çoğu kez oluyo bu..
sürekli onaylanmak ve pohpohlanmak için konu açanlarıda anlamak zor tabi,mesela insanların beni eleştirmesi,kızması,suclu bulması hiç canımı sıkmaz zaten insanların fikrlerini öğrenmek için açarım konuyu,işin içine hakaret girmediği sürece kesinlikle rahatsız olmam, bir de konuyla alakası olmayan şeylere takılmak rahatsız eder beni,mesela bi konu acmıştım bi arkadaş yazı şeklime takılmış:)haklı tabi Türkçeyi doğru kullanmak önemli fakat bunu söylemek var,söylemek var üslup önemli..
uyarmak var,sataşmak var..

Ramazan,sıcaklar,belkide bu tartışmaların bu gerginliğin sebebi olabilir..

ben bunlara rağmen iyiki üye olmuşum buraya diyorum,herşeye rağmen çok çok güzel sıcacık bi ortam.

bu olumsuzluklarda geçiçi ve düzelebilcek şeyler.

Konu sahibinin kendine dert ettiği şeyin büyük bir dert olmadığını göstermeye çalışmakta bir yardımdır bana göre.
Bugün tabağı kafaya takan,yarın bardağı ertesi gün koltukları kafaya takıp düşman kesilecek eltiye,sonuç olarak kendi ailesi huzursuz olacak.

Bana göre yazılan bütün yorumlar değerlidir ve insanın her farklı bakış açısından örnek alacağı çok şey vardır.
Eleştirinin dozu meselesine gelince,zaten abartanlar cezalarını alıyor.

Kesinlikle.
Dert ettiği şeyin büyük birşey olmadığını söylemekte, bir yorum ve yardımdır.
Ama çıkıpta, bu da dert mi diyip, konu sahibinin derdini küçümsemek yorum ve yardım olmasa gerek.
Dert olarak görmediğin bir konuya, girip bu da dert mi yazmaya bile üşenir insan açıkçası, ama yorum diye, bu da dert mi yazılıp çıkılıyor.
Ve yine uslup giriyor devreye, küçümseyici ve hiçbir yardım içermeyen, bu da dert mi diye yapılan bir yorum var,
bir de dediğiniz gibi bunlar ufak sorunlar bak bak böyle şeyler yaşayabilirsin sonra demek başka birşey olsa gerek.
Bazen gerçekten konu açanın gözünden de bakmak lazım, çünkü benim de yaşadığım zamanlar oldu daha önce açtığım birkaç konuda,
ben ısrarla bak öyle değil benim düşüncem bu, duygum bu dediğim halde, ısrarla kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışan yorumlar.
Israrla bakın ben öyle düşünmüyorum, yanlış okumuşsunuz ya da yanlış anlamışsınız dediğim halde ki (yazım diliyle anlaşıyoruz sonuçta)
hayır ısrarla sen öyle düşünmüyorsun diye üste çıkan çok kişi var, kendi düşüncelerimi bile benden daha iyi bilen kişiler var yani, o da güzel :)
Zaten kimseye yorum yapma kısıtlaması getirilmiyor, isteyen istediğini yazıyor, hepside değerlidir elbette, ama yine saygı çerçevesinde
yazılanlar, yoksa içeriğinin bir anlamı kalmıyor, çünkü karşıdaki eleştiriyi saygısızca yaptığınızda zaten kendi gardını alıyor doğal olaral,
yapılan yorumunda kişiye kattığı hiçbişey olmuyor.

Düşüncelerinin arkasında durabiliyorsa,esprili ve zeki ise aynı görüşte olmadığım üyeleri daha çok seviyorum ben.
Düşüncelerin çarpışması hoşuma gidiyor ama öyle 5 yaş seviyesine inmeden.
Seninde başına gelsin,yaşamadan anlamazsın,insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş,bekarsın anlamazsın,çocuğun yok anlamazsın bunları okuduğumda feci halde geriliyorum.

Hele şu 'İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş' i o kadar çok okudumki bu forumda.

İşte bazıları tartışmayı beceremiyor hemen kavgaya dönüyor iş. :24:

Konu sahibi uyanık çıktı.

Konuyu açtı,Mune yi görünce hemen kaçtı ,kim olduğu anlaşılmasın diye.

Bizde burda evsahibi olmadan kendimiz çalıp,kendimiz söylüyoruz.:24::24::24:

hiç bakmadım ama ben 2.üyelikten banlandı sanmıştm :)..

Back