kk neler oluyor bize?

Ayrıca üyelerin olayları kişiselleştirmesini anlamıyorum.

Bir konuda hemfikirizdir, diğer konuda degilizdir.

Sırf bir konuda ters düştük diye hedef alınmak neden?
Bu şekilde olan bir kaç üye var şahsımla ilgili :)

Bu arada mlktc ( dogru yazmışımdır umarım),
sana teşekkür ediyorum kişiselleştirme yapmadıgın için :)

Son düzenleme:
Konuya muhatap olmamı gerektirecek yorumlar olduğu için yorum yazma gereği duydum.

Aslında başlık kk neler oluyor bize değil, kadınlara neler oluyor olmalıydı?

Herkes siteye üye olurken kuralları okudum diye işaretliyor ama işaretledikleri o kuralları kaç kişi okuyor?
Forumda bir sürü bölüm var, bir sürü konu var, ilginizi çeken konulara yorum yazabilirsiniz hatta eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz.

Konulara konu dışı mesajda yazamazsınız, yazarsanız uyarı alırsınız, xxx üye ağzına geleni yazmışsa gereken uyarıyı alır, o ismini s.......m olarak zikrettiğiniz üyenin kaç uyarısı, kaç banlaması olduğunu biliyor musunuz? O üyeyi örnek vererek kendinizi savunmanız doğru mu? Böyle birşey yapmanız bir polemiğe zemin hazırlamak, kişinin kendini savunmasına sebep yaratmak değil midir?

Şu sitede uyarı alanlar bir taneside desinki haksız yere uyarı aldım, kurallara riayet ederken durduk yere banlandım, hangi hakaret uyarısız kaldı, ya da durduk yere kim uyarı aldı?
Yıllarca sitede yazıp çizen ama tek uyarısı olmayan üyeler olmasıda ilginç değil mi?

Heee evet bazıları uyarısız kalmıştır, kötü içeriğe basmak yerine o üyeye laf yetiştirmeyi tercih etmişseniz, uyarı verilmemiştir zira biz her an her üyenin peşine takılıpta acaba şu anda hangi bölümde ne yazıyor diye takip edemeyiz, buna ne zaman ne imkan yeter.

Forumu televizyon gibi düşünün kumandası sizin elinizde beğenmediğiniz kanalı geçersiniz, ama siz özelden ya da geyik topiklerinde koşun şurda kavga var, burda falanca konu açmış diyerek birbirinize link verip topikleri kabareye çevirirseniz görevlilerde yapması gerekeni yapar.

2. Üyelik yasaktır evet, öyle sırf aklınıza esti diye 2. üyelik alamazsınız, hakaretde edemezsiniz, geyik bölümü haricinde geyikte yapamazsınız, bir fikri eleştiriyorsanızda bunu düzgün bir üslupla yaparsınız, burada uygulanan kurallar herhangi bir sitedeki kurallardan veya reel yaşam kurallarından farklı değildir.

Bakın bu konuda bile kişilere yönelik yorum yapıyorsunuz, olayın özüne çözüm olacak yorumlar azınlıkta...

ama bazı üyeler var ki, anlatmak yetmez başına gelen bilir..

geçen bir üyenin yorumuna yorum yaptım
kötü bir şeyde yazmadım..sırf yorumuna yorum yaptım dıe özel msj atmıs vermiş veriştirmiş..

hasta dedım galıba..

şimdi bu yorumu görüp anlarsa bir msj daha atar heralde.:52::52::52::52:

kesin bu konuda ilk değilimdir..ufacık bir laf et anında özel msj atıyordur, yorumlarına yorum yapanı.

ve kötü içerik yapmış güya benım yorumumu , öyle söyledı kendısı..

eskiden rep yüzünden kan çıkmıştı ya, şimdide sorun beğen tuşu olmasın:1::1:

O da sorun oldu bir ara siz grup kurmuşsunuz birbirinizi beğeniyorsunuz dediler.
Yahu şu sitede içtenlikle yorum yapan kaç kişi varsa beğeniyorum yorumlarını ve aksi gibi hep aynı görüşte oluyoruz.
Benim için bu konunun mantıklı açıklaması "aklın yolu bir"
Ben repi çok seviyordum keşke geri gelse :52:

bir de ben bazı konuların işine geldiği gibi yazılıp bize aktarıldığını düşünüyorum.

hmmm burda kaynanam haklı burayı yazmayayım, hımm bak işte ben doğru söylemiştim bunu yazayım.

bazen okuyorum kaynana oluyor genellikle/ karşı taraf sanki şeytanın asistanı. nasıl bir anlatım. aman aman

ama ben biraz daha objektif yazılsa bazı konuların daha net olacağını düşünüyorum.

Hele kaynanayı mazur gösterirsen,daha eski defterler açılıyor.

Ama düğün günü de böyle yapmıştı,zaten daha önce de böyle etmişti...

Sonra da başına gelmeyen anlamaz veya kimseye dilemem ama başınıza gelirse görürsünüze bağlanıyor :)

o eleştirdiğiniz şeylerin bir çoğunu ben kendimi tutamadan yapıyorum:17:

mesela ikili atışmaya girmişliğim var benim..ama ben karşımdakine kendimi anlatmak istiyorum bana acayip birşey yazdıysa bak ben bunu bunu anlatmak istiyorum diyorum bir sayfa yazıyorum karşıdan gelen cevap iki satır...

yani beni hiç anlamamış vallahi o zaman yıkılıyorum...kendimi tutamıyorum ne yapayım:18::18::18:

Kuzum hepimizim yapmışlığı vardır mutlaka o yüzden bu tarz tartışmaların,anlaşmazlıkların olması doğal burası büyük bir platform diyoruz ya.
Kk'ya üye pek çok insan var bu da insan sayısı kadar farklı karakter ve düşünce demek.
Bunların yaşanması doğal hele ki bazı insanların dertleri bu kadar minik olduğu halde kendilerine önerilen çözümlere kayıtsızlık ve ukalalıkla karışık cevap verilirken.:36::36:

"burada beni yerden yere vuran herkese minnet borcluyum Allah sizlerden razı olsun aklımı başıma getirdiniz.
Su anda bebeğim bunları yazarken anne diye dizlerime sarılıyorsa inanın abartısız sizlere borçluyum.
Herkese teşekkürler... "

Sert eleştirilerden memnun olan üye de var. Yukarıda "Ciceqim" isimli üyeden alıntıladığım gibi konu sahibi çocuğunu yanına almadığı için eleştirilmişti ve yapılan yorumların da etkisiyle çocuğunu yanına aldı.

evet bence bu büyük bi sorun, farklı düşündüğü üyeye düşman olmak zorundamı insan, burda sevdiğim ama bazı konularda tam zıt yazdığım üyeler var, neden onlara düşman olayım, kafayı takayım

Derdim var bolumu hastahanelerin acil bolumlerine benziyor sanki biraz:)
İlkin acil durum ... acil yardım ... ünlemler ... alfabe dışı harfler .... görünce acilen kan aranıyor filan sanıyordum ... girip bakıyorum; çok çok acil saçımı ne renk yapayım sizi bekliyorum çabuk lütfen ..... konusu.

Heyecanlanmıyorum artık. Sakin sakin açıyorum konuyu. Okuyorum çıkıyorum.

haklısın ama bazen öyle konular oluyor ki..örneğin;görümcesi resmini faceye koymadı ya da onu dürtmedi diye konu açılıyor,yorum yapıp fikir veriyorsun hala aynı..ya da eltisi ile aynı ada hamile kaldığı için eltisinin kendisini kıskandığını lanetler yağdırarak anlatan üyeler var..ya hamillelik bu,inadına olur mu? işte böyle bazı konularda ufak gülümsemeler koymaktan alamıyorum kendimi..

Bu tarz konu acan kisilerin hayati bos, canin SIKIldigi icin ufak tefek davranislari görüp oradan birseyler cikarmaya calisiyorlar. Bak benim eltim ,görümcem beni kiskaniyor cünkü ben bulunmaz bir hint kumasiyim. Benim ailem egitimli görgülü, ailem süper ama esimin ailesi okumamis , cahil , görgüsüz...EEEE niye evlendin o zaman ??? diye soruyorum kendi kendime...

Diger bir konu ise maddiyat konulari...Esimin ailesi bize yardim etmedi dügünde su kadar altin taktilar... Bu konularda ise düsünüyorum bir gelinim olsa ona en iyi takilari altinlari alirim tabi elimden geldigi kadar... Bir diger taraftan o ailelere üzülüyorum.. Elinden geldigini yapmis ama yine hora gecmemisler ... Cok yazik...

eltim beni komşu gününe çağırmadı söyleyin n'apayım konusu
kimine göre yaşamının merkezidir ve onun için hallolması gereken ağır bir meseledir.
Söylediğin gibi daha sıkıntılı durumlar ile karşı karşıya kalmamaktan geliyor,
hatta şımarık mısın bile diyesi gelebiliyor insanın.
Sığ görüş,
basit yaşamak,
bunları kendi gözümüzden değil görenin gözünden dinleyip yorumlamak fikrini benimsemekteyim.

Biraz burnu sürtünmüşlüğümden dolayı empati yeteneğim zayıf.
Tersi olması gerekirdi biliyorum ama öyle olmadı.
Söylediğiniz gibi şımarıklık gibi geliyor.
"eltimgiller benim çocuğuma bebek arabası değilde zıbın almış halbuki biz ona cumhuriyet takmıştık " diye dertlendiğinde çocuğun sağlıklı doğmuş belanı mı arıyorsun demekten alamıyorum kendimi.. Bazen yazıyorum yorum olarak bazen yazamıyorum.Yazınca ceza alıyorum zaten :)
Yani son cümlenizdeki naifliği yapacak kadar olgun biri değilim diyelim,dilerim inşallah bir gün..

aynen...ne üye ismi ezberlerim ne konusu..aklımda kalan 3-4 üye var,onların konuları da malum..tabii sevdiğim,benim için çok özel olan arkadaşlarımın nickleri kalbimde orası ayrı :9:....bugün tartıştığım üyeyi yarın beğenebilirim ya da hem fikir olabiliriz..doğru olan bu bence..sanal alemde birine kin beslemek komik geliyor...

Herkesin bir dünyası var küçük ya da büyük.
Bize göre küçük ona göre büyük.
Eltinin tabağının aynısını alması ona göre büyük.
Değer görmediğimiz ya da dert görmediğimiz konulara yorum yazmamak en doğrusu olsa gerek.
Nitekim her konuya yorum yapma zorunluluğumuz zaten yok.
Bu da dert mi ,diye yorum yapılabiliyor çoğu kez, evet dert, kimine göre dert.
Bazen hayatı kendi yaşadıklarımızdan, kendi duygularımızdan, kendi bakışımızdan ibaret sanıyoruz bence.
Ben kendi adıma ne kadar hissedebilirsem artık, konu açan arkadaşın gözlerinden bakmaya çalışıyorum.
Her açılan konuya destekleyici yorum yapmakta gerekmiyor tabi ki, yeri geldiğinde şurada hata yapmışsın diyeceğiz,
ama saygı ve uslup çok önemli, o kaçtı mı konu açanda yorum yapanda pişman oluyor.
Çok sert yorumlar, eleştirel yorum yapmanında adabı usulu olmalı, kimsenin kimseyi konu açtı diye yerin dibine sokma hakkı da yok.
Konu açmış olmak, konu açana herşeyi söyleme hakkını vermiyor sonuçta kimseye.
Kısaca saygı, saygı, saygı. Saygı olduktan sonra istediğin kadar eleştir, yanlışlarını söyle, doğrularını söyle, bir sıkıntı yok.
Ve bu konu o kadar çok yazıldı çizildi ki kk ' da , herkes yine kendisi olarak yorumlarına devam eder, etmelidir de.

ama bazı üyeler var ki, anlatmak yetmez başına gelen bilir..

geçen bir üyenin yorumuna yorum yaptım
kötü bir şeyde yazmadım..sırf yorumuna yorum yaptım dıe özel msj atmıs vermiş veriştirmiş..

hasta dedım galıba..

şimdi bu yorumu görüp anlarsa bir msj daha atar heralde.:52::52::52::52:

kesin bu konuda ilk değilimdir..ufacık bir laf et anında özel msj atıyordur, yorumlarına yorum yapanı.

ve kötü içerik yapmış güya benım yorumumu , öyle söyledı kendısı..

gülerken meyve suyumu devirdim :52::52::52:İnş görmez bir özelden sıkıştırılmamız eksikti

evet bence bu büyük bi sorun, farklı düşündüğü üyeye düşman olmak zorundamı insan, burda sevdiğim ama bazı konularda tam zıt yazdığım üyeler var, neden onlara düşman olayım, kafayı takayım

Ne demişler,

Büyük insanlar fikirlerle, orta insanlar olaylarla, küçük insanlar da insanlarla uğraşır.

Son düzenleme:
Mune hanım bende banlanacaklar listesi hazırlıyorsunuz sandım ama uzunca bir mesaj yazmışsınız :ssz:

(Pardon konu dışı oldu) :26:

Ama mesela, konu açıp sonra konuma rağbet yok diye patlayan üyeler var.. Ya da ne bilim mesela bana bir konu garip geliyorsa ve ya farklı bir durumdan söz ediliyorsa bunu neden arkadaşlarımla paylaş mıyım? Örneğin bu konu; bizim topicte(biliyorsunuz siz) ben verdim linkini.. Bütün üyeleri ilgilendirdiğini düşünüyorum ve kabul edelim ki bazı üyelerin yaptığı yorumlar ciddi anlamda komik oluyor ve gülüyoruz bunu da neden paylaşmayalım.. :44: Amacım polemik yaratmak değil sadece fikrimi söylüyorum..

gülerken meyve suyumu devirdim :52::52::52:İnş görmez bir özelden sıkıştırılmamız eksikti

denk gelırsen eğer, bu o dersın zaten...

hakaret etmene bıle gerek yok, sadece yorumuna yorum yap
geri dönecektır sana ve aşırı derece ağır sözlerle :52::52::52:

ama harbıden şaşırdım, bir de kötü içeriklemiş beni
resmen güldüm..çünkü kötü içeriklesen n'olcak
sana bır hakaretım yok ki:52::52::52:

Biraz burnu sürtünmüşlüğümden dolayı empati yeteneğim zayıf.
Tersi olması gerekirdi biliyorum ama öyle olmadı.
Söylediğiniz gibi şımarıklık gibi geliyor.
"eltimgiller benim çocuğuma bebek arabası değilde zıbın almış halbuki biz ona cumhuriyet takmıştık " diye dertlendiğinde çocuğun sağlıklı doğmuş belanı mı arıyorsun demekten alamıyorum kendimi.. Bazen yazıyorum yorum olarak bazen yazamıyorum.Yazınca ceza alıyorum zaten :)
Yani son cümlenizdeki naifliği yapacak kadar olgun biri değilim diyelim,dilerim inşallah bir gün..

Kısmet derinss,cim

Ceza almaman dileğimle :)

rica ederim :16: :16:

Herkesin bir dünyası var küçük ya da büyük.
Bize göre küçük ona göre büyük.
Eltinin tabağının aynısını alması ona göre büyük.
Değer görmediğimiz ya da dert görmediğimiz konulara yorum yazmamak en doğrusu olsa gerek.
Nitekim her konuya yorum yapma zorunluluğumuz zaten yok.
Bu da dert mi ,diye yorum yapılabiliyor çoğu kez, evet dert, kimine göre dert.
Bazen hayatı kendi yaşadıklarımızdan, kendi duygularımızdan, kendi bakışımızdan ibaret sanıyoruz bence.
Ben kendi adıma ne kadar hissedebilirsem artık, konu açan arkadaşın gözlerinden bakmaya çalışıyorum.
Her açılan konuya destekleyici yorum yapmakta gerekmiyor tabi ki, yeri geldiğinde şurada hata yapmışsın diyeceğiz,
ama saygı ve uslup çok önemli, o kaçtı mı konu açanda yorum yapanda pişman oluyor.
Çok sert yorumlar, eleştirel yorum yapmanında adabı usulu olmalı, kimsenin kimseyi konu açtı diye yerin dibine sokma hakkı da yok.
Konu açmış olmak, konu açana herşeyi söyleme hakkını vermiyor sonuçta kimseye.
Kısaca saygı, saygı, saygı. Saygı olduktan sonra istediğin kadar eleştir, yanlışlarını söyle, doğrularını söyle, bir sıkıntı yok.
Ve bu konu o kadar çok yazıldı çizildi ki kk ' da , herkes yine kendisi olarak yorumlarına devam eder, etmelidir de.

Konu sahibinin kendine dert ettiği şeyin büyük bir dert olmadığını göstermeye çalışmakta bir yardımdır bana göre.
Bugün tabağı kafaya takan,yarın bardağı ertesi gün koltukları kafaya takıp düşman kesilecek eltiye,sonuç olarak kendi ailesi huzursuz olacak.

Bana göre yazılan bütün yorumlar değerlidir ve insanın her farklı bakış açısından örnek alacağı çok şey vardır.
Eleştirinin dozu meselesine gelince,zaten abartanlar cezalarını alıyor.

Son düzenleme:
Back