Seyyahalemi ben senin çok güçlü bir kadın olduğunu düşünüyorum.
Çok daha gerçek çok daha acı şeylerle uğraşmışsın o yüzden boş mevzulara tahammül edemiyorsun.
Bütün kadınların aynı derecede güçlü olmasını bekleyemeyiz ama kafayı azıcık çalıştıramaya çalışabilirler.
Yani diyorsun ki mesela yapma etme,eltin için değmez "böhüüüü yok başına gelmeyen bilmez sen nereden bileceksin elti derdini " falan :)
Arkadaş,hayatında hiç mi acı yaşamamış bunlar hastaneye gitmemişler mi hiç hastalık yüzünden,hiç mi aç kalmamışlar hiç mi ezilmemişler hiç mi yoksulluk çekmemişler.
İnsanın tek derdi kaynanasının komşusunun evine misafir davet etmesi ve keki onun yapmak zorunda kalması olabilir mi ya ?
Bunu çok görüyorum,hakikaten konu sahibi nasıl bir yorum bekliyor diyorum.
Bir sürü yorum almış,herkes bir yönden yol göstermiş.
Konuşma diyen olmuş,tavır yap diyen,boşan diyen,alttan al diyen...
Hepsine bir karşılık,bir mazeret.
E peki ne olacak ? Sihirli değnek yok ki :)
Bunu çok görüyorum,hakikaten konu sahibi nasıl bir yorum bekliyor diyorum.
Bir sürü yorum almış,herkes bir yönden yol göstermiş.
Konuşma diyen olmuş,tavır yap diyen,boşan diyen,alttan al diyen...
Hepsine bir karşılık,bir mazeret.
E peki ne olacak ? Sihirli değnek yok ki :)
Bireysel konular bunlar.
Kişinin kendinden yola çıkarak, kendi yaşantısından yola çıkarak halletmesi gereken mevzular.
Konu boş değil genele açıp acil yardım eltim benimle aynı buluzu almış başlıkları boş.
Arkadaşlar ben aranızda çok çok yeniyim.
Objektif bakmaya çalışarak gözlemlerim şunlar:
Kendi fikri dışında karşıt görüşe asla saygı yok, müsamaha yok.
Eğer karşındaki kişiyle aynı görüşte değilsen hemen hastasın psikologa git etiketi yapıştırılıyor.
Konu cinsellik olunca hiç bir yere yazmayan üyeler bir anda o başlığa doluşuyor.( Kendi kararlarıdır kimse karışamaz zaten ben de dahil)
Bir de bütün olarak değil de detaylara takılı kalınıp şiddet oklarına hedef olunuyor.
Yorumları okumadan fikrimi yazacagım.
Evet bazı üyeler tamamen yargılama amaçlı yazıyor,
Yok niye şunu yaptın yok niye bunu yaptın.
Ve bu üyelerin her konudaki üslubu aynı oluyor.
Ama beni en sinir eden şey,
yine bazı üyelerin konu sahiplerinin dertleriyle dalga geçmesi.
Herkes farklı karakterde.
Kimse kimseyle aynı düşünmez.
Bunun tek bir nedeni var toplum olarak sen dilinin bizlere benimsetilmesi.
Çünkü;
Sen dili suçlayıcı dildir.
Dün kitlenen bir konuda bir hanım yorum yazmış aynen şöyle ;
"tatlım sen bu yorum yazanları kale alma (kelime yanlışı üyeye aittir ) sen beni dinle şöyle böyle bıdı bıdı...."
Hepimiz gerizekalıyız" sen bu yorum yazanları kale alma " yazan dünyanın en muhteşem kadını.
İnsanlar kendi yorumlarıyla muhatap olamıyorlar konu sahibine yaranmak için müdahaleci oluyorlar.
Tartismalar, polemikler, hakaretler vs. vs. yani bunları yapanlar zaten ya uyari aliyor ya banlaniyor.
Büyütülecek veya bu kadar kafaya takılacak şeylermi bunlar?
eltim beni komşu gününe çağırmadı söyleyin n'apayım konusuBütün konular bireysel ,zaten toplumsal konular açmak yasak
Ama hayatı bu kadar basit bir seviyede yaşayıp yardımcı olmak isteyenlere de bu kadar sığ davranılınca
"ne oluyoruz yahu" diyor insan.
Açtığın konuya bak,verdiğin tepkiye bak ,yediğim azara bak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?