• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK Bayanları Neden Acımasız ?

bu konu boşuna açılmış bence herşey kaldığı yerden devam ediyor

ablacım neden buna zavallılık diyorsun... zavallı deme daha kibar daha anlayışlı kelimeler söyleyerek ikna etmeye çalış...

ayrıcada empati kur kimseyide kınama... Peygamber efendimizin bir lafı var... kimse kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş...

ha sen şimdi bu lafada sinirlenip banada kızarsın ama iyiliğine söylüyorum... yaşım genç ama ben zamanında çok kınadım, kınadığım herşeyide yaşadım...

Yaşamadığım şey hakkında yorum yapmıyorum ki ben. Ben de aşık oldum, terkedildim de sayılır ama çok sevdiğim halde ardından tek bir adım atıp kendimi küçük düşürmedim.

Hem yazarken zaten 'sen bir zavallısın' demiyorum. Bana göre zavallılık diyerek yumuşatmış oluyorum yeterince, yoksa daha neler yazarım da banlanmak istemiyorum kimse için. :D

Anne olamayanların çektiği acıyı çok iyi anlayabiliyorum onlar kadar olmasa da ama yaptıkları doğru değil, bu da benim fikrim. Allah birine vermez, diğerine verir ama verdiği kişi onu istemez, atar başından. Herkesin beklentisi, isteği, yaşamı başka.

benimde en çok sinirime dokunan sevgilisi olup derdini paylaşanlara hemen ayrıl ozman lafının yazılması zaten ayrılmak istese hemen ayrılır buraya yazıp niye uğraşsın evli olana hemen nasıl boşan denmiyceği gibi ayrıl denmeside normal bişey deil her zorlukta az kıskançlıkta kaç yıl birbirlerini seven insanlara hemen bitir demek yanlış diorum :47:

ben burada kimsenin acımasız olduğunu düşünmüyorum şahsen...

ama konu açan arkadaşlarımız bence hassas oluyorlar,yine de

eleştiriye _ tabi hakaret değil_ açık olmak lazım bence...insan ancak eleştirilerle gerçeği görebilir..

konu açan kişinin isteğine göre yorum yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi :24:

ben burada kimsenin acımasız olduğunu düşünmüyorum şahsen...

ama konu açan arkadaşlarımız bence hassas oluyorlar,yine de

eleştiriye _ tabi hakaret değil_ açık olmak lazım bence...insan ancak eleştirilerle gerçeği görebilir..

konu açan kişinin isteğine göre yorum yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi :24:

Ben de aynen böyle düşünüyorum.
Duymak istediği üslupta ve duymak istediği gibi yorum yapılmasını kimse bekleyemez.
Konu açıyorsan her yorumahazır olacaksın.
Hakaret edilmemeli tabi, o ayrı mevzu.

çünkü ;
1- eleştiri uslübundan haberi yok kimsenin...
2- empati yapamayan bir milletiz. (%90'ımız böyle)
3- her ne kadar tersi düşünülse de kadının en büyük düşmanı yine kadındır. (bu da %90 için geçerli)

Tabiki genelleme yapilmaz,yardimci olmak isteyen arkadaslarda var cok sükür.Tabiki sana katiliyorum birde dertlesmek isteyen insanin penceresinden baksinlar!
Kendileri ayni durumda olsa,dalga gecici yanitlar alsalar hoslarinami gider?
Biliyormussun insanlar kendi yasamadikca anlayamazlar,zaten olgun kendini bilen insan o tür yanitlar vermez diyorum.

haklısın. düşene bir tekmede benden olsun gibi bir anlayış var sanki. söylediğinde sende suçlu oluyorsun :)

ama aldatan kadında buraya gelip konu açtığında diyorki çok pişmanım ölüyom bitiyom napayım , kaçanda diyorr ne yapayım pişmanım . çocuğunu aldırmayı düşünende çok hevesliyim en mutlu günüm kürtaj olduğum gündür demiyor , oda üzüntü çaresilik içinde burada sakinleşmeye çalışıyor.

ama kimileri varki hiç konuyu açan kadın açısından düşünmüyor olayları. kendince haklı sebepleri olduğunu düşünemiyor empati yapmıyor. evet sen haklısın densin demiyorum bende çoğu konuda verdiğim cvplarda eğer kadını haksız görüyorsam haksız gördüğüm noktaları belirtirim ama olmuşla ölmüşe çare yok der bundan sonrası için kendimce tavsiyelerde bulunurum. hatasını daha da büyütmemesi için..

haa birde en ufak bir karı koca kavgasında bile hemen erkeğe yüklenip olmaz olsun öyle koca sen nasıl seversin bu adamı hemen bırak boşa bilmem ne diyenlerde var ki anlamıyorum. içimden diyorum acaba bunu söyleyenin evliliği çok mu güllük gülistanlık, eşi her akşam elinde çiçekler le mi eve geliyor bir dedğini iki etmiyor :1: insanları hemen yargılamak kötülemek asmak kesmek klavye başında çok kolay ama gün gelip benzer şeyler yaşamaya başlayıncada hemen yeni üyelik alıp öyle derdini paylaşır tanınmaz . bilemiyorum. reelde de kayınvalidem birilerinin dedikodusunu yapmaya başladığında o kişinin karakterine yaptığı şeylere ağır laflar kullanınca bile lafını kesiyorum kadının öyle deme diyorum sen hayatında onunla kaç kere bir araya geldin ne koştun ne ettinde bu kadar kesin konuşuyorsun ne kadar tanıyorsun ki. kimseye kadının verdiği kararları yargılamak düşmez biz kocası değil anası değiliz. ailesi durumdan memnunsa hiç birimize de laf etmek heleki böyle kötü konuşmak düşmez. çok ayıp geliyor böle konuşulması bana derim. kaynanamda bozulur üstüne de derim gerçi beni ilgilendirmez nasıl konuştuğunda ama kötü dedikodudan rahatsız oluyorum ondan dayanamadım özür diyorum üstüne daha da bir bozuluyor ama haklıyım :60:

Son düzenleme:
Empati denilen duygu,yetenek vs. her neyse öyle kolay kolay herkesin sahip olabileceği bişiy değil bence..
Bende empati hiç yok mesela..
Ben sadece kendi yaşadığıma göre yazarım...
Hiç dayak yemedim hayatım boyunca o yüzden kocasından tokat yiyen birine "boşan" demekten başka bir fikir gelmez aklıma..

Empati denilen duygu,yetenek vs. her neyse öyle kolay kolay herkesin sahip olabileceği bişiy değil bence..
Bende empati hiç yok mesela..
Ben sadece kendi yaşadığıma göre yazarım...
Hiç dayak yemedim hayatım boyunca o yüzden kocasından tokat yiyen birine "boşan" demekten başka bir fikir gelmez aklıma..

evet arkadaşlar bende laale arkadaşımı sizlere örnek göstermek istiyorum.öncelikle güzel bir konu açmışınız..kesşke herkes laale gibi yorum yapabilse..ilk başları bende çok konu acardım..ve beni sert bir usluplen sanki elinde sopası varmış gibi yererdi..ilk başta kızardım ..ama baktım ki dönüm dolaşıp onun dediklerine geliyorum..demek istediğim bazen gerçekleri söylemek sertte olsa gerekiyor..ama hava atmadan ama reklam yapmadan..

bazı bayan arkadaşlarımız mesela çok çok dikkat ettim diyor ki bir arkadaş tehdit ediliyorum eşime diyemiyorum falan biri demişkii ay sen nasıl kadınsın hoşuna gidiyor galiba bu durm..ben kocama aşığım çok mutluyum ve asla bunu ona yapmam..şunu demek istiyorum.resmen çoğu bayan kendi reklamını yapıyor..havasını basıyor..bence çok güzel yorum yapanlar var..sert dille dahil olsa..birkaç isim var..ama en çok laale arkadaşımınkine önem veriyorum..çünkü realist biri.duymak istediklerimizi duycağımız şekilde konuşmuyor.

O zaman empati yapamayanların fikrini ciddiye almaya gerek yok..
Kimse sinirlenmesin bundan sonra yapılan acımasız fikirsiz yorumlara empati yok çünkü

ben kk bayanlarının yaptığı yorumları çok önemsiyorum. sert üsluplu olanlar bile bi abla nasihatı gibi geliyor çünkü benim göremediğim şeyleri benim bakamadığım tarafından bakarak söylüyorlar. dost acı söyler diye bi laf var. bazı aşırı uçlardaki yorumları hariç tutuyorum tabi ki, kırıcı olmamak lazım.
çok şey öğrendiğimizi düşünüyorum çünkü günlük hayatımızda bi çok samimi olduğumuz arkadaşımız dostumuz hatta ailemiz yüzümüze gerçekleri vuramıyor üzülmeyelim alınmayalım diye. ben bile aileme anlatamadığım şeyleri anlatıp burada çözüm arayabiliyorum. olumlu bakmaya çalışmak lazım bence.

Empati deyince aklıma duygusallık,yaşanmışlık,şiirsellik insani duygular matematikden uzak şeyler aklıma geliyor

evet arkadaşlar bende laale arkadaşımı sizlere örnek göstermek istiyorum.öncelikle güzel bir konu açmışınız..kesşke herkes laale gibi yorum yapabilse..ilk başları bende çok konu acardım..ve beni sert bir usluplen sanki elinde sopası varmış gibi yererdi..ilk başta kızardım ..ama baktım ki dönüm dolaşıp onun dediklerine geliyorum..demek istediğim bazen gerçekleri söylemek sertte olsa gerekiyor..ama hava atmadan ama reklam yapmadan..

bazı bayan arkadaşlarımız mesela çok çok dikkat ettim diyor ki bir arkadaş tehdit ediliyorum eşime diyemiyorum falan biri demişkii ay sen nasıl kadınsın hoşuna gidiyor galiba bu durm..ben kocama aşığım çok mutluyum ve asla bunu ona yapmam..şunu demek istiyorum.resmen çoğu bayan kendi reklamını yapıyor..havasını basıyor..bence çok güzel yorum yapanlar var..sert dille dahil olsa..birkaç isim var..ama en çok laale arkadaşımınkine önem veriyorum..çünkü realist biri.duymak istediklerimizi duycağımız şekilde konuşmuyor.

Teşekkürler canım..:16:
Biz sonradan yakınlaştık de mi ya?
Nasıl didişirdik he!!:9::9:

O zaman empati yapamayanların fikrini ciddiye almaya gerek yok..
Kimse sinirlenmesin bundan sonra yapılan acımasız fikirsiz yorumlara empati yok çünkü

İlla ki fikrimi ciddiye alın diye bir derdim yok ki

Son düzenleme:
Bence konu açan insan her türlü yoruma açık olmalı.
Herkesin yapısı farklı, okuduğu konu karşısında tepkisi farklı.
Bu konuda herhangi bir ortak karara varmak mümkün değil bana göre.
Mesela ben gururunu ayaklar altına alıp kendisine ilgi göstermeyen erkeğe kul köle olan, terkedilmişse yalvar yakar geri dönmesini bekleyen bir kıza tahammül edemiyorum.
Bu bence zavallılık. Ve bunu aynen bu şekilde belirtip karşımdakinin bir nebze de olsa gözünün açılmasını istiyorum.
Ama açılıyor mu? Hayır. Herkes kendi bildiğini okumaya devam ediyor.
Burada kafa yorup yorum yazan pek çok insanın da yazdığı hiç oluryor.

Bu arada ben de farkettim çocuğu olmayan kadınların çocuk aldırmak isteyenlere aşırı tepkisini.
Kınıyorum öylelerini ama insanlar çeşit çeşit ne diyebiliriz ki?

İnsanlar kendi bildiği, yaşadığı şeylere dayanarak yorum yapmaya devam edecek, kimimiz o görüşe ortak olurken, kimimiz ayıplayacağız belki de.

Buna ben de hiç anlam veremedim :19:
Kendi evlatları olmayışını adeta ondan çıkarırcasına bir hava olur hep çocuk aldırma meselelerinde...
Aldırmaya ben de karşıyım ama anne adayı çok mutsuz ve ikilemdeyse, evlilik hayatı kötüyse aldır şeklinde yorum yapan bizlerin de üstüne çok geliniyor böyle konularda... :31:

Eleştiriye açık olmak bir erdemdir evet...Ama eleştirmeyi bilmekte ayrı bir yetidir.

Eleştiri "yapıcı" olmalı, "yıkıcı" değil...

Bu forumdaki çoğu kadının sorunu;hem eleştirmeyi bilmemek,hem eleştiriye açık olmamak.

Olay budur... :68:

O değilde, geçenlerde bir yorum görmüştüm.

Kimseyle öpüşmedim,çıkmadım,böyle bir hata yapmadım gibilerinden...

Bu da bir konuya cevaben yazılmıştı. Gülermisin,ağlarmısın(!)

Resmen koptum gülmekten.

O kadar saçma sapan yorumlar var ki bu sitede...

Bu laf bile daha nerelerde olduğumuzu gösteriyor.

Diyorum ya çoğu kendi reklamını yapıyor ya çok dürüsttür ya çok namusludur yada kocası en mükemelidir..amaçları yardım etmek değil ki

ema1 kizma ama yazdiklarindan bi sey anlamak imkansiz. cok ama cok alakasiz kelimeleri bi araya getiriyosun bazen.

Back