- 29 Haziran 2015
- 5
- 2
- 38
-
- Konu Sahibi birdahaaslaa
cnm keşke daha once okusaydım yazını daha yenı uye oldum. burda bır cok ınsan baskı altında kalmış beyınlerını yansıtmışlar. ınsanlar hata yapablır ıllakı karsındakıne demek zorunda deılsın acıklamk zorunda degılsın bu senın ozelın adama hı bırsy demk zorunlulugn yok bu sadece kendı ıcını rahatlatmk ve aılene laf gelmesın dıye . oyle kolay degıl sevdıgıne anlatmak helede kendıne daha anlatamamışken.dıkım ıslemıne gelince korkulacak bısy yok sadece araştır doktorunu sec.(korkut arslan hakkında olumlu sonclar var. )bnm ogretmn arkadsm esıne hersyı anltrk evlendi buyuk asktı adm onun ıcn dağları delerdi diyebilirim. sonuç kıza sıddet evden çıkarmama neredeyse ogretmnlıgınden olacaktı duşunun okulda herksn ıcnde vurdu sonuç boşanma ve kızı rezıl etme. ne oldu gızlmedıde kız rezıl oldu.o yüzden senın kararın oyle kendıne hakrette etme dünyanın sonu degıl...Merhaba arkadaşlar. Kızlık zarı dikimi Yaptırıp evlenenler sonucu yazabilir mi acaba. Hangi doktora dikrdiklerini de tabiki
cnm keşke daha once okusaydım yazını daha yenı uye oldum. burda bır cok ınsan baskı altında kalmış beyınlerını yansıtmışlar. ınsanlar hata yapablır ıllakı karsındakıne demek zorunda deılsın acıklamk zorunda degılsın bu senın ozelın adama hı bırsy demk zorunlulugn yok bu sadece kendı ıcını rahatlatmk ve aılene laf gelmesın dıye . oyle kolay degıl sevdıgıne anlatmak helede kendıne daha anlatamamışken.dıkım ıslemıne gelince korkulacak bısy yok sadece araştır doktorunu sec.(korkut arslan hakkında olumlu sonclar var. )bnm ogretmn arkadsm esıne hersyı anltrk evlendi buyuk asktı adm onun ıcn dağları delerdi diyebilirim. sonuç kıza sıddet evden çıkarmama neredeyse ogretmnlıgınden olacaktı duşunun okulda herksn ıcnde vurdu sonuç boşanma ve kızı rezıl etme. ne oldu gızlmedıde kız rezıl oldu.o yüzden senın kararın oyle kendıne hakrette etme dünyanın sonu degıl...Merhaba arkadaşlar. Kızlık zarı dikimi Yaptırıp evlenenler sonucu yazabilir mi acaba. Hangi doktora dikrdiklerini de tabiki
herkesin kendi hayatı kendi kararı. isteyen istediği yerini diktirir. kınayanların ayıplayanların kızı kız kardeşi var ölmeden yaşarsınız unutmayın.
Bak arkadas kinamiyoruz yalan solemeyim diyoruz burda banada bisuru beddua edildi kizinimda basina gelir fln diye simdi psikolojim bozuldu ya kizimin basina gelirse diye ne istiyosunuz kizimizdan kardesimizden fikrimizide mi solemeyelim yalan solemeyin dedik kandirmayin dedik erkek kardesimde var benim birjninde oglu var ona bakarsan yani..yani bizim fikrimizi niye cocuklarin basina gelsin istiyosunuz anlamadim yani bunu yapan insanlarin anneleri mi suclu biz sadece isteyerek yaptiysaniz yalan solemeyin yaptiginizin arkasinda durun dedik benimde abim var istemem ona yalan solensin yani burda dogmamis kizima bisuru laf edildi kizin olcak fln bence gerikafalilik sizin dediginiz kizimin basina gelirsa mutlu mu olcaksiniz ben onu hep koruyamam herseyi anlatirim ama insallah yapmaz yani bidahada b topige girmicem kafinlar kulubundeki uyelr bunlara niye ceza vermiyo anlamiyorum..ne istiyosunuz baskasinin kardesi kizindan beddua ediyosunuz yalan soleme diyo sana alkis tutacagina biraz elestiriye acik ol..sende bi gun anne olcan kendinize gelin yalan soleyin bizene kizlar solesinler eslerinin yuzunede bir omur baksinlar bizene vicdani olmayan insan banada beddua eder Allah kimseye yasatmasin diyecegine dedigine bak yalan soleme diyo bilerek isteyerk yapmisin arkafasim ailenin kabul etmeyecegini biliyodun meger yada ilerdeki esinin yada dini anlayisinin yani karsisindakinin masum yavrusuna bunu demeye ne hakkin var...herkesin kendi hayatı kendi kararı. isteyen istediği yerini diktirir. kınayanların ayıplayanların kızı kız kardeşi var ölmeden yaşarsınız unutmayın.
Valla toplumu kadin doğurur evet ama sen bu yalanı eşine söyledikten sonra vicdan azabı cekmeden onun yüzüne baka baka nasıl çocuk doguracaksin bilemiyorumnst: 41378133 .!.:gercekden cok efendı bı ınsansınız
böyle konusun canımı yiyin :)
oh be cok sukur kültürlü biri
emınım burda bıcok kız soyledıklerınızı cıddeye alacakdır
düşüncelerınız cok yapıcı ılımlı
keske berkes sizin gıbı olsa
burda sız ve sızın gıbı dusunen arkadaslar oldukca ve cogaldıkca bazı seyler duzelecektır boyle konulara gerek kalmayacaktır emınım
çünkü toplumu kadın dogurur
benım mesajımı alıntıladıgınız ıcın cevap verıyorum;Pardon mesajısşöyle yazacaktim yanlış olmus. Evet toplumu kadın doğurur ama bu yalanı eşlerine söyleyenler vicdan azabı çekmeden ve esinin yüzüne baka baka nasıl çocuk doğuracak bilmiyorum
Bence sen anlamadin ilk cumlemi oku biz kinamiyoruz yalan solemeyin diyoruz dedim sana sonrada burda bana bisuru beddua edildi dedim sonrada gerekceleri yazdim sen ettin demedim ki burda edildi dedim ama biz kinamiyoruz dedim ayrica basina gelsede masumun ne sucu var dedim yapanlarin annesi mi suclu dedim yani ben sana beddua ettin demedim Allah kimseye yasatmasin yani benim dedigim yalan solemeyin yani tabi eger isteyerek yapildiysa..neyse bende kimseyle konusmak istemiyorum bu topicte suan soleyecegim bu lafim sana degil belirteyim bakin hanimlar bizim masum yavrularimizin yada kardeslerimizin ne sucu var basina gelsin diyosunuz hadi bi hata yaptilar Allah korusun bizimle ne alakasi var yani isteyerek yapip yalan soyletenin annesi mi suclu yada kardesi..erkek acisindan degerlendirmiyosun e basina gelen senin oglunsa yada abinse kardesinse yalan solediyse kiz ozaman nolcak abin bi omur boyu kandirilsin mi..bide demislwr ya siz hic mi yalan solemediniz orda gulmekten oldum valla haklilar ya ama esinde yarin bigun bu buyuklukte yalan soylerse askimm amann ben hic mi yalan solemedim sama hic sikinti degil dersin soyle herseyi yap arkamdan yalanim buyugu kucugu olmaz dersin neyse ben daha fazla konusmak istemiyorum hoscakalnNe dıyosun bayan sen ben senınle muhatap olacak bıse yazmadım muhatabımda degılsın. Ayrıca Turkce okuyup okudugunu anlayabılıyorsan cumlemde bedduanın b sı yok. Ama sen okudugunu anlayamamıssın madem senın ıcın acık yazayım. Orada dıyorumkı (yukarıdakı mesajımda) vucut onların zar onların karar onların. Ister dıktırırler ıster actırırlar.ınsan olanın basına hersey gelır. Ama sakın kınamayın( ya da kınamayalım)yargılamayalım. Insan kınadıgını yasamadan olmezmıs ya onu hatırlattım. Yanı en ufak bır beddua yok ve her ıkı tarafıda suclayıcı bırsey yok. Offf hemen anlamayana anlatmak ne kadar zormus.