Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

valla helal olsun süper anlatmışın
daha yoruma gerek yok bence

gerçekten bu doğru ama siz gençsiniz bilmezsiniz saklamak gerekiyordu o zamanlar nede bilmiyorum ama ispatlamak içinmidir nedir veeeeee saklamıştım:26::26::26::26::26:

:) Olabilir tabiki her dönemin, her bölgenin şartları farklı. Sizin evlendiğiniz yerin adeti oymuş demek ki.
Bir de ben yıkanmadan saklanıyor diye düşündüm Bedri Baykam'ın peçetesi gibi bi çağrışım yaptı, duygusal bir anlam yüklemek saçma geldi o yüzden :)

Son düzenleme:

eskiler bunu bi gurur olarak görüyo desene ama Allahtan şimdiki nesilde fazla yok böyleleri.. bilinçli anne adayları çok

Aa parkon sen çarşafı sandığa kaldırmadın mı
Kayınvalideciğin evvela onu balkona asmalıydı "bakın kolu komşular gelinim kız oğlqn kız "
Çok kınadım seni parkon

Çarşaf saklamak eski bir gelenek, yıllarca saklanırmış, geline iftira eden olursa çıkarıp göstermek için. Nasıl bir zihniyetse artık

Bu durumu ziyadesiyle abartanlarda var, ertesi gün çarşafı balkona asanlar, çatıya testi koyup testiyi vuranlar gibi

kızlar birde işin bu boyutu var bir yerde okumuştum gerçek bir hikaye
adam her çiçekten bal alırım diyen zengin bir genç
üni. de sonrasında gününü gün edip her gece başka bir kızla birlikte olan birisi
bir gün karşısına bir kız çıkıyor ve adam deli gibi aşık oluyor
eski hayatını bırakıyor ve bu kızla evlenip bir aile kuruyor
ama zamanla hem kendisi hem eşi kötüleşmeye başlıyor
adam ne olduğunu anlaymaz halde hastane hastane dolaşıyorlar
ve en sonunda anlaşılıyor ki adam aıds kapmış ve eşine de bulaşmış
adam ailesine, yaşadıklarına lanet ediyordu yazısında
çünkü ailesi modern geçinen,yaşadıklarıyla gurur duyan bir aileymiş
şimdiki hallerini anlatıyordu çok kötü olmuştum okuyunca
yani bu konu sadece geri kafalılık veya dini yönüyle kalmıyor
her yönden sakat bir durum

Testi geleneği nedir? Onu ilk kez duydum ben?

Kızının mahremiyetini sana ve belki daha kaç kişiye anlattı ne kadar kötü yaa ...

Bir de şu bakış açısı var ki..
evlenmeden bir erkek ya da kadınlar cinsel ilişkiye girmek zina sayılmıyor mu?zina günah değil mi?
buyur bide bu çerçeveden bak olaya????

Yok artık gerçekten saklayanlar var mı?
Tamam önemli filan onu geçtim de görgüsüzlük yahu
Bakın ben bakire gelin aldım bilmem ne :26:
Şimdi ki devirde zarın inandırıcılığı yok ki arkadaş yenilen yapılandırılabiliyor
En yakınımda var örnekleri.
Kişinin kendinde biter, yaşayıp yaşamamak
Ama çatıya/balkona asmak filan aman Allahım

Son düzenleme:

bu mesaj
2009 da yazılmış cinsellik bölümüne açılan bir konu bu. hala saklayan var demekki..
[h=2]bayanlar buraya[/h]
selam arkadaşlar..
merak ettiğim birşey var herkeze soramıyor insan tabii bende sizinle tecrübe edinmek istedim

2009 yılında yaşasakda bağzı örf ve adetlerimiz geleneklerimiz bize hayatımızın çoğu dönemlerinde eşlik ediyor her ne kadar bağzı insanlara ters olsada ki bana gercekden ters bir durum hatda aşalayıcı bir durum ama mecbur bırakılıyoruz

bahsettiğim konu ilk gecedeki mahsumiyetin kanıtı olan beyaz çarşaf konusu..
ben 6 aylık evliyim ve hala sandığımda saklıyorum çünki düğün ertesi eltim geldiğinde ona göstermedim yaz ayı olduğu için düğünümüz hem sıcak havayı hemde yorgunluğu bahane ettim zaten eşimin ailesiyle sorunluyuz yani görüşmüzoruz her neyse ve ben hala saklıyorum O çarşafı olur ya yarın birgün bir iftiraya kurban olmak istemiyorum

merka ettiğim ve sizlere sormak istediğim şu : siz ne zamana kadar sakladınız??
ve O çarşaf için evi bereketi derler saklanması gerekdiğini duymuşdum acaba bunun aslı varmı

yorum ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim sevgiler

Aa parkon sen çarşafı sandığa kaldırmadın mı
Kayınvalideciğin evvela onu balkona asmalıydı "bakın kolu komşular gelinim kız oğlqn kız "
Çok kınadım seni parkon

Tamam çoğunuzdan büyüğüm ama o kadarda değilim canım.
Ben evlenirken bizim buralarda yoktu öyle bir adet şükür.
Hatta kırmızı kurdela merasimi yaptırmak istediler,kabul etmedim.
Aslında o zaman ne anlama geldiğinide bilmiyodum,sırf gelinliğim çirkin gözükür diye istememiştim iyikide taktırtmamışım

maalesef kızlar eskiden böyleydi

Bakın Haydar Dümen amcamız ne demiş

. Kızlık zarı yırtılmalarında genellikle fazla acı duyulmaz. Kimi zaman birleşmenin zevki o acıyla karışınca, ola ki, acılı bir kebap lezzetine de dönüşebilir. Yani bir artı değer de kazanabilir. Kızlar bu konuda ne denli abartılı, gerçek dışı kulaktan dolma bilgiler duyulmuşlarsa, korunma içgüdüleri ve refleks olarak, kasılması acıyı pekiştirir.

Acılı bir kebapa benzetmiş ilk geceyi

Bıçak sırtı bir konu bu bence..
genelleme yapmak yanlış olur..
herkesin yaşayıp yaşamayacağını,ne kadarını yaşayıp yaşamayacağını,sınırlarını kendinin belirleyeceği..
inanıyorsa günahını yada bedelini kendisinin ödeyeceği,inanmıyorsa zevkini sefasını süreceği bir konu..
kişiye özel...mahrem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…