Erkek anaları bakire kız alıp,gerdek gecesi kanlı çarşaf merasimi yapmaya meyilliyese erkek napsın????(hala bunu uygulatan yöreler var biliyoruz)
kız bakire olsun,erkek olmasın çunku tecrübeli olması lazım,nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmesi lazım diyen kızlar var,erkekler napsın???
sevgilimle yatayım kalkayım ama iş evlenmeye gelince anamgil bana köyden bakire kız bulsun diyen erkekler varken(ki çoğu evlendikten sonra eşlerini aldatıyo)kız napsın???
şimdi biriyle sevgili olmaya kalksan adam 2.gün öpmeden,ellemeden duramıyo,bişeyler yaşamassan mal oluyosun,sıkılıyo senden,yaşasan işin ciddiyeti yok bişi yok,garantisi yok,iki ucu b..lu değnek...seven kız napsın???
anlatılan tecrübelere göre bakire kızla evlenen erkek yıllar sonra bile zaten seni aldığımda bakire değildin diye başa kakınca,kız ne yapsın????
kız bakire olmadığını yeni sevgilisine,eşine dürüstçe itiraf edince kabullenen erkek,Güzin ablaya mektup yazıp,bana anlattı ama ben ona bakınca,hep başkalarıyla yattığını düşünüp,bunalıma giriyorum diyince kız ne yapsın????
sorular,sorular,sorular.......
gerçekten bu doğru ama siz gençsiniz bilmezsiniz saklamak gerekiyordu o zamanlar nede bilmiyorum ama ispatlamak içinmidir nedir veeeeee saklamıştım:26::26::26::26::26:
arkadaşımın annesiydi lisedeydim o zamanlar onlara gitmiştim kıza yaptıgı çeyizleri gösterirken çarşafı gösterdi yıkanmış ama belliydi çıkmamıştı böyle sarı bi şekilde duruyordu izler kızcaz utanmıştı fakat kadın gögsünü gere gere böbürlenerek göstermişti..
Benden çarşaf isteyen bir kaynanam olsa evlenmekten vazgeçerdim heralde abla ben.
Mahremimi,en özel anımı elalem niye görmeli ya
Onlar gerdeğe sırf zarı patlatmak için girmişler heralde,kan gelinceye kadar uğraşmışlar
Çarşaf saklamak eski bir gelenek, yıllarca saklanırmış, geline iftira eden olursa çıkarıp göstermek için. Nasıl bir zihniyetse artık
Bu durumu ziyadesiyle abartanlarda var, ertesi gün çarşafı balkona asanlar, çatıya testi koyup testiyi vuranlar gibi
Evlenince bağlatmazsın sende o ışığı görüyorum
Sorma ya
O kat kat çarşaf serme olayına sinir oluyorum.
Kardeşimin sevgili görümcekleri iki üç tane el havlusu büyüklüğünde bez koymuşlardı yastığının altına .
Çok kanayacak onunla kana basarsınız diye
Mübarek sanki ortalık kan gölüne dönecek
Kına gecem sonrası İstanbula gelmiştik.
Eşimin pek kıymetli yengesi bana şunu anlatmıştı
"ahh gızııım gendini çoğ gasma (çok kasma demek istiyor)
çoğ gasarsan gan durmaz gorgarsınız (çok kasınca kan durmazmış biz de korkarmışız)
benim böyük gızımın gerdeği zor geçti.
Öküz damat abandıkça abanmış.Sonra da çıkamamış.
Gilitlenmişler öylece"
İlk geceyi terör gibi anlatan biri daha işte
cinsellikten soğudum yemin ederim
Seni bu yengeyle tanıştrayım mı lake
Cinselliğin anlamını unutursun vallahi
:) Olabilir tabiki her dönemin, her bölgenin şartları farklı. O sizin evlendiğiniz yerin adeti oymuş demek ki.
Bir de ben yıkanmadan saklanıyor diye düşündüm Bedri Baykam'ın peçetesi gibi bi çağrışım yaptı, duygusal bir anlam yüklemek saçma geldi o yüzden :)
Testi geleneği nedir? Onu ilk kez duydum ben?
Aa parkon sen çarşafı sandığa kaldırmadın mı
Kayınvalideciğin evvela onu balkona asmalıydı "bakın kolu komşular gelinim kız oğlqn kız "
Çok kınadım seni parkon
o değil de eşim pek bir paniklemişti.bana öyle bir sarılışı vardı ki...yaşadığımız onca romantik anlar halt etmiş yanında
Yok artık gerçekten saklayanlar var mı?
Tamam önemli filan onu geçtim de görgüsüzlük yahu
Bakın ben bakire gelin aldım bilmem ne :26:
Şimdi ki devirde zarın inandırıcılığı yok ki arkadaş yenilen yapılandırılabiliyor
En yakınımda var örnekleri.
Kişinin kendinde biter, yaşayıp yaşamamak
Ama çatıya/balkona asmak filan aman Allahım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?