• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Bekaret konusuna önem veririm. Bu güne kadar yaptığım her harekete de dikkat ettim bu yüzden.
Ama benim bekaret anlayışım 'zar'la sınırlı değil çok şükür.:ssz:

Başkasının ne düşündüğü ne yaptığı beni ilgilendirmez. Herkes istediği gibi düşünmekte ve hareket etmekte özgür.
Ben özgürlük hakkımı evlenmeden hiç kimseyle 'cinsel' manada hiç bir ilişki yaşamamayı tercih ederek kullanıyorum.
Bunun doğruluğuna 'güzelliğine' inanıyorum.
Aynı şekilde evleneceğim adamın da kendini için aynı yolu şeçmesini isterim.

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Bir de şöyle birşey var namusu kızlık zarıyla ölçüyorlar ama namus insanın içindedir. Kızlık zarının olup olmaması hiçbir şeyi ifade etmez bir kadın öyle birşeyler yaşamayı düşüyorsa bunu her şekilde yaşar.

kadın erkek ilişkisinde dürüst ve ahlaklı olmak önemli bence

Zar dediğimiz epitel doku, kız çocuklarının üreme organlarını koruyan bir yapıdır. Fakat ilkel toplumlarda bu zar denen dokuya o kadar çok anlam yüklenmiştir ki bu durum kadınların işkence görmesine dahası hayatlarını kaybetmesine kadar gidebilmektedir. Zaten evlenip boşanmış kadınların toplumdan dışlanma sebebi de artık bir zarları olmadığının devlet tarafından tescillenmesidir. İşin kötüsü bir zara sahip, yada evlendiğinde kendi deyimiyle "bozulmuş" namus timsalleri kadınlar özellikle bu durumu önemsemekteler. İşin özü namus değil, bekarken bir zara sahip olmak, onu evlenince bir erkeğe vermektir. Eğer konu namus olsaydı zarı olmasına rağmen yaşanabilecek herşeyi yaşamış fakat düğün günü hediye paketi olarak kendilerini eşlerine vermeleri asıl sorun olurdu. Normalde evlilik öncesi ilişkiye karşıyım kendi adıma. Fakat bunu namusla ilişkilendirip benim gibi düşünmeyen insanlara da namussuz diyemem. Öyle bir hakkım yok. Bu bir tercih meselesidir, tekrar söylüyorum, asıl mesele namus değil, bir zarın varolmamasını namus sayan zihniyettir.

o kurdele sembolünün o oldugunu şimdi ögrendim oldum olası sevmedim zaten o kurdeleyi çok kötü duruyorr :))

Evlenince bağlatmazsın sende o ışığı görüyorum :27:

ben sırf bu korkular yüzünden 3 ay çektim vajinismusu:50: düşün artık.. demek ben de kızlık zarına o kadar çok anlam yüklemişim ki açamadık bi türlü kilidi:9::9:
çeyiz serme günümde yatağıma abanıp kat kat çarşaf seren çok bilmiş yengeciklerim vardı benim.. ben de korku dolu gözlerle olanı biteni izliyodum:53: bu kadar kanar mı yavv diye:27:

Sorma ya :27:
O kat kat çarşaf serme olayına sinir oluyorum.
Kardeşimin sevgili görümcekleri iki üç tane el havlusu büyüklüğünde bez koymuşlardı yastığının altına .
Çok kanayacak onunla kana basarsınız diye :27:
Mübarek sanki ortalık kan gölüne dönecek :1:

Kına gecem sonrası İstanbula gelmiştik.
Eşimin pek kıymetli yengesi bana şunu anlatmıştı :40:

"ahh gızııım gendini çoğ gasma (çok kasma demek istiyor)
çoğ gasarsan gan durmaz gorgarsınız (çok kasınca kan durmazmış biz de korkarmışız :27: )
benim böyük gızımın gerdeği zor geçti.
Öküz damat abandıkça abanmış.Sonra da çıkamamış.
Gilitlenmişler öylece :27:"

İlk geceyi terör gibi anlatan biri daha işte :27:

dejenere bir toplum olduk tv,internet derekn bir takım kavramlar kalmadı..

bende evlenmeden önce yaşanan her şeyin insana dertten başka bir şey getirmeyeceğine inanırım.

güzel ahlak neyi gerektiriyorsa öyle yaşanmalı.hem kimse için değil sadece kendin için dikkat edeceğin şeyler vardır.kimseye hesap vermek zorunda olmasan bile insanın ruhunu karartacagını bilmeliyiz.en azından yaptıgımız en küçük hata için bile tövbe kapısını açık tutmalıyız ki küçük günahlar daha büyüklere sebep olmasın.

sana Allah kolaylık versin.çok zor bir durum.hatta hastalık.

ben aslında kimin ne istediğiyle ilgilenmiyorum........kadınlar çok şanslı değilse illede bir yerden patlak veriyor.....ya vajinismus belası buluyor.....ya erkek arkadaşıyla seviştiği için kendini kirlenmiş hissediyor........cinsel bozukluklar bir yana......ben doktor olduğum halde bu işin normal süresini bilmiyorum mesela....nasıl yaşanır doğru dürüst bilmiyorum.......birileri bana ilgisini gösterdiğinde irkiliyorum.......çünkü eşim kendimden nefret ettirdi.........o istediği kadar sonuna kadar bağımlı gibi bunları fahişelerle yaşadı.........annemse zamanında benimle evlenme niyetiyle konuşmak isteyenler olduğunda aman kimse duymasın derdi......kimse bilmesin....bırak sevgili olmayı sadece konuşacaktık....öyle mutaassıp bir aile de değiliz.......

sonuç...ben hasta oldum....eşim ayrı bir hasta

Evlenince bağlatmazsın sende o ışığı görüyorum :27:

Sorma ya :27:
O kat kat çarşaf serme olayına sinir oluyorum.
Kardeşimin sevgili görümcekleri iki üç tane el havlusu büyüklüğünde bez koymuşlardı yastığının altına .
Çok kanayacak onunla kana basarsınız diye :27:
Mübarek sanki ortalık kan gölüne dönecek :1:

Kına gecem sonrası İstanbula gelmiştik.
Eşimin pek kıymetli yengesi bana şunu anlatmıştı :40:

"ahh gızııım gendini çoğ gasma (çok kasma demek istiyor)
çoğ gasarsan gan durmaz gorgarsınız (çok kasınca kan durmazmış biz de korkarmışız :27: )
benim böyük gızımın gerdeği zor geçti.
Öküz damat abandıkça abanmış.Sonra da çıkamamış.
Gilitlenmişler öylece :27:"

İlk geceyi terör gibi anlatan biri daha işte :27:

ahh teyzem pek bir tatlı anlatmış :))))))))

konunun akıbeti şimdiden belli yalnız biliyosun dimi Hayyal :) birazdan akıllarınca başkalarının namussuzlukları (!) üzerinden kendi namusluluklarını (!) ispatlamaya gelecekler :)

İştee geldim :37: Aaaaa ne demek kızın evlenmeden önce başkasına kızlık zarını BOZDURMASI ( bu bozdurmakta ne demekse artık)

Kızlığını elletmeyen ama başka yerleri tercih eden bir sürü insan biliyorum. Ama ney KIZ. Ötekiler sanki erkek.

Bu bizim ülkemizde hiç değişmeyecek. Hepimizin eşi gerdek gecesinde iş bittikten sonra şöylee bir göz ucuyla bakmıştır acaba kanadı mı diye..

Evet ülkemizde kızlık zarı; soğan zarı gibi birşey. Bizde soğan gibi birşeyiz zaten ya, o soğanı koruyor kızlık zarı da bizi.

ben aslında kimin ne istediğiyle ilgilenmiyorum........kadınlar çok şanslı değilse illede bir yerden patlak veriyor.....ya vajinismus belası buluyor.....ya erkek arkadaşıyla seviştiği için kendini kirlenmiş hissediyor........cinsel bozukluklar bir yana......ben doktor olduğum halde bu işin normal süresini bilmiyorum mesela....nasıl yaşanır doğru dürüst bilmiyorum.......birileri bana ilgisini gösterdiğinde irkiliyorum.......çünkü eşim kendimden nefret ettirdi.........o istediği kadar sonuna kadar bağımlı gibi bunları fahişelerle yaşadı.........annemse zamanında benimle evlenme niyetiyle konuşmak isteyenler olduğunda aman kimse duymasın derdi......kimse bilmesin....bırak sevgili olmayı sadece konuşacaktık....öyle mutaassıp bir aile de değiliz.......

sonuç...ben hasta oldum....eşim ayrı bir hasta

o kadar mı kötü? eş dediğin nedir ki ? ömür boyu onu çekmek zorunda değilsin.

inşaallah her şey bundan sonra senin için daha kolay olur.

Back