• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Kısa tutayım dedim ama roman yazdım ben, özür dilerim. :9:

Bana göre kızlık zarı diye nitelendirilen şey sadece kimi erkeklerin kadınlar üzerinde kurduğu baskı yöntemlerinden biri. Şayet o eski kafalı zihniyete göre aslında kadın doğduğu andan itibaren bir erkeğin (babasının) malı olarak doğar ve büyüdüğünde de bir başka erkeğe (kocasına) teslim edilecektir, bu yüzden kızının 'el değmeden' yaşadığının güvencesini almak ister baba. E tabi koca adayı da evin reisi, ekmek getiricisi, büyük işleri üstleneni olacağından, tek işi yemek yapıp çocuk doğurmak olan kadının en azından 'el değmemiş' olmasını ister, o kadını alır, kendi malı yapar, 'el değmemiş' bir başka kız üretimine başlar. Kadının seksüel yada duygusal isteklerinin bir önemi yoktur, kadın belirli bi yaştan sonra bir erkekle evlenip evine iyi bir karı, çocuklarına iyi bir ana olmak, erkek evlat doğurmak işleviyle yaratılmıştır çünkü. Seksüel yada duygusal isteklerine boyun eğen kadın pistir, kullanılmıştır, ikinci eldir, 'el değmemiş' kız üretiminde rol alamayacaktır. Kadının hayattaki yeri bir erkeğin partneri olmak değil midir canım? Ee, ne özelliği kalır ki o kadının?.. Hiç canım böyle düşünen kaldı mı ki bu devirde yapmayın, iki-üç şehir ötenizde 12 yaşındaki kız çocukları hala kendilerinden 40-50 yaş büyük erkeklere nikahlanıyor, bizim 'moderin' şehirlerimizde de erkeklerin 'namuslu kız' aramalarının sebebi bu zihniyetin nesilden nesile (tabi su katılarak) aktarılması bana göre. Bir erkeğin yada herhangi bir insanın birkaç milimetrelik bir doku parçasına 'namus' adını koyup 'sevişen kız namussuzdur, adi kızdır' bilincini ona buna kakalamalarına başka anlam veremiyorum şayet.

Öyle bir ülkede yaşıyoruzki seksüel isteklerini yerine getiren erkeğin sırtı sıvazlanırken aynı şeyi yapan kız ka*ar, or*spu gibi çirkin sıfatlarla anılıyor--- ister bir kişiyle birlikte olmuş olsun, ister yüz, hiç farketmez, o bilmemkaç milimetrelik 'zar' genişlemiş bir kere, gitmiş kızın namusu, kendine saygısı falan yokmuş hiç! Ve öyle bir ülkede yaşıyoruz ki internetin her köşesinde binbir türlü erkek organı görmek mümkün ve alışıldık iken, birtakım erkekler sokakta onun bunun kalçasına ellemeyi kendilerine yakıştırırken, kendilerinden 10-15 yaş küçük kızlara taciz tecavüz edip okunmayıp geçilecek bir başka 3. sayfa haberine imza atar iken, sadece çıplak resimlerini güvendiği sevgilisine atan kız yine or*spu, ka*ar oluyor. O erkekte zar mar diye birşey yok çünkü, erkek doğduğu andan öldüğü ana dek namuslu, şerefli, onurlu. Kızın namusu ise otururken dahi 'yırtılabilecek' birkaç milimetrelik bir 'zarla' ölçülen birşey.
Sadece bu 'zarı delik' kızları ayıplayan insanlar bile toplum bilincimiz hakkında o kadar çok şey söylüyor ki... Baksanıza, kimimiz kadınlar olarak bile hemcinsimiz seksüel anlamda kendini tatmin etmek istediğinde ona cık cık diyor, erkeğin oyuncağı olmuşsun diyor, kullanılmışsın diyor, binbir türlü laf yakıştırıyor; bir erkek aynı şeyi yaptığında ise 'doğal canım, erkektir yapar...' oluyoruz?
Bana göre bu mesele namusla, kızlık zarıyla falan alakalı değil. Bana göre bu kadınların seksüel haklarının kısıtlanması. Hem de o kadar uzun süre, o kadar etkili bir biçimde kısıtlanmışız ki biz kadınların içine bile işlemiş artık, erkeklere de gerek yok biz kendimiz birbirimizi ayıplar, kısıtlar olmuşuz. Kimse de demiyor ki 'be adam, başlatma zarından marından, bacaklar da benim arasındakiler de, yatağımda kimle ne yaptığım seni neden ilgilendiriyor?', bunu sadece söylesen bile yine ka*ar, yine or*spu oluyorsun çünkü; düşünmeyeceksin bile, o zar senin en değerli hazinen olacak, senin başka bi özelliğin yok! Yahu o kadar komik ki durum, biriyle sevişmiş kız (özellikle de o erkekle ilişkisi yoksa) hemen o erkeğin elinde oyuncak olmuş sayılıyor, vah vahlar mı dersin cık cıklar mı dersin bi kakafoni başlıyor hemen. Anlaşılan yine erkeğin, hep erkeğin kızlarımız. Ya kızları oluruz, ya oyuncakları, ya karıları. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Bana gelince... Ben 'el değmemiş' kızlardanım. Kendimi birileri için saklamıyorum, aseksüelim sadece, yani bi insanla birlikte olmak yada kendimi hoşnut etmek yerine bi dilim pizza yemek bana daha ilgi çekici ve eğlenceli geliyor. Ee, neden bu kadar seksüel hak hede hödö diye cırlıyorsun diyen olur belki, tek isteğim herkesin benim gibi seçme şansına sahip olması. Ben kimseden 'bakire' olmayı seçtiğim için laf işitmedim, lakin biriyle sevişen yahut sevişmek isteyen kızlar her gün ondan bundan laf yiyorlar. Çirkin bu, ne kendime ne başkasına yakıştırırım. Milletin yatağında kimle ne yaptığı beni ilgilendirmez, bacak arasındaki küçücük doku için de olay çıkarmam. Kimse de çıkarmasın isterim.

Fikirlerimizi paylaşmamıza olanak sağladığın için teşekkürler, cevapların birkaç sayfasını okudum, aydınlatıcı bir deneyim oldu benim için. Düşüncelerini paylaşan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim. :17:

nerdeeee..süpersinnn:52::52::52:

erkek için herşey mübah..kadın için ise günah.
Herkezin fikrine saygım var. Ama kutsal emanet sadece kadına has bir durum değildir. Sırf bu sebep ile terkedilen o kadar çok arkadaşım varki... ama namus orada saklı değildir...

Yine söylüyorum her zamanda söylerim.
"bakire isteyen bakir gelecek" arkadaşım..

erkek için herşey mübah..kadın için ise günah.
Herkezin fikrine saygım var. Ama kutsal emanet sadece kadına has bir durum değildir. Sırf bu sebep ile terkedilen o kadar çok arkadaşım varki... Ama namus orada saklı değildir...

Yine söylüyorum her zamanda söylerim.
"bakire isteyen bakir gelecek" arkadaşım..

çok haklısın .burası türkiye kadın için herşey haram kadına zaten erkek haram ediyor ama haram edenlere hersey serbest işe bak ya.sanki onların gidip günahını aldıkları kişiler bayan değil. Ben herzaman söylüyorum.yarı yolda bırakan yarı yolda kalsın ve sevdiğimi allah a emanet sevmediğimi allah a havale ediyorumm...

hanımlar bunu erkekler kadar biz kadınlarda büyütüyoruz sanırım. ne kadınlar var sorsan kimseyi ilgilendirmez benim kadın yada kız olmam der. ama evleneceği zamanda doktor doktor gezer diktirmek için.

Kısa tutayım dedim ama roman yazdım ben, özür dilerim. :9:

Bana göre kızlık zarı diye nitelendirilen şey sadece kimi erkeklerin kadınlar üzerinde kurduğu baskı yöntemlerinden biri. Şayet o eski kafalı zihniyete göre aslında kadın doğduğu andan itibaren bir erkeğin (babasının) malı olarak doğar ve büyüdüğünde de bir başka erkeğe (kocasına) teslim edilecektir, bu yüzden kızının 'el değmeden' yaşadığının güvencesini almak ister baba. E tabi koca adayı da evin reisi, ekmek getiricisi, büyük işleri üstleneni olacağından, tek işi yemek yapıp çocuk doğurmak olan kadının en azından 'el değmemiş' olmasını ister, o kadını alır, kendi malı yapar, 'el değmemiş' bir başka kız üretimine başlar. Kadının seksüel yada duygusal isteklerinin bir önemi yoktur, kadın belirli bi yaştan sonra bir erkekle evlenip evine iyi bir karı, çocuklarına iyi bir ana olmak, erkek evlat doğurmak işleviyle yaratılmıştır çünkü. Seksüel yada duygusal isteklerine boyun eğen kadın pistir, kullanılmıştır, ikinci eldir, 'el değmemiş' kız üretiminde rol alamayacaktır. Kadının hayattaki yeri bir erkeğin partneri olmak değil midir canım? Ee, ne özelliği kalır ki o kadının?.. Hiç canım böyle düşünen kaldı mı ki bu devirde yapmayın, iki-üç şehir ötenizde 12 yaşındaki kız çocukları hala kendilerinden 40-50 yaş büyük erkeklere nikahlanıyor, bizim 'moderin' şehirlerimizde de erkeklerin 'namuslu kız' aramalarının sebebi bu zihniyetin nesilden nesile (tabi su katılarak) aktarılması bana göre. Bir erkeğin yada herhangi bir insanın birkaç milimetrelik bir doku parçasına 'namus' adını koyup 'sevişen kız namussuzdur, adi kızdır' bilincini ona buna kakalamalarına başka anlam veremiyorum şayet.

Öyle bir ülkede yaşıyoruzki seksüel isteklerini yerine getiren erkeğin sırtı sıvazlanırken aynı şeyi yapan kız ka*ar, or*spu gibi çirkin sıfatlarla anılıyor--- ister bir kişiyle birlikte olmuş olsun, ister yüz, hiç farketmez, o bilmemkaç milimetrelik 'zar' genişlemiş bir kere, gitmiş kızın namusu, kendine saygısı falan yokmuş hiç! Ve öyle bir ülkede yaşıyoruz ki internetin her köşesinde binbir türlü erkek organı görmek mümkün ve alışıldık iken, birtakım erkekler sokakta onun bunun kalçasına ellemeyi kendilerine yakıştırırken, kendilerinden 10-15 yaş küçük kızlara taciz tecavüz edip okunmayıp geçilecek bir başka 3. sayfa haberine imza atar iken, sadece çıplak resimlerini güvendiği sevgilisine atan kız yine or*spu, ka*ar oluyor. O erkekte zar mar diye birşey yok çünkü, erkek doğduğu andan öldüğü ana dek namuslu, şerefli, onurlu. Kızın namusu ise otururken dahi 'yırtılabilecek' birkaç milimetrelik bir 'zarla' ölçülen birşey.
Sadece bu 'zarı delik' kızları ayıplayan insanlar bile toplum bilincimiz hakkında o kadar çok şey söylüyor ki... Baksanıza, kimimiz kadınlar olarak bile hemcinsimiz seksüel anlamda kendini tatmin etmek istediğinde ona cık cık diyor, erkeğin oyuncağı olmuşsun diyor, kullanılmışsın diyor, binbir türlü laf yakıştırıyor; bir erkek aynı şeyi yaptığında ise 'doğal canım, erkektir yapar...' oluyoruz?
Bana göre bu mesele namusla, kızlık zarıyla falan alakalı değil. Bana göre bu kadınların seksüel haklarının kısıtlanması. Hem de o kadar uzun süre, o kadar etkili bir biçimde kısıtlanmışız ki biz kadınların içine bile işlemiş artık, erkeklere de gerek yok biz kendimiz birbirimizi ayıplar, kısıtlar olmuşuz. Kimse de demiyor ki 'be adam, başlatma zarından marından, bacaklar da benim arasındakiler de, yatağımda kimle ne yaptığım seni neden ilgilendiriyor?', bunu sadece söylesen bile yine ka*ar, yine or*spu oluyorsun çünkü; düşünmeyeceksin bile, o zar senin en değerli hazinen olacak, senin başka bi özelliğin yok! Yahu o kadar komik ki durum, biriyle sevişmiş kız (özellikle de o erkekle ilişkisi yoksa) hemen o erkeğin elinde oyuncak olmuş sayılıyor, vah vahlar mı dersin cık cıklar mı dersin bi kakafoni başlıyor hemen. Anlaşılan yine erkeğin, hep erkeğin kızlarımız. Ya kızları oluruz, ya oyuncakları, ya karıları. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Bana gelince... Ben 'el değmemiş' kızlardanım. Kendimi birileri için saklamıyorum, aseksüelim sadece, yani bi insanla birlikte olmak yada kendimi hoşnut etmek yerine bi dilim pizza yemek bana daha ilgi çekici ve eğlenceli geliyor. Ee, neden bu kadar seksüel hak hede hödö diye cırlıyorsun diyen olur belki, tek isteğim herkesin benim gibi seçme şansına sahip olması. Ben kimseden 'bakire' olmayı seçtiğim için laf işitmedim, lakin biriyle sevişen yahut sevişmek isteyen kızlar her gün ondan bundan laf yiyorlar. Çirkin bu, ne kendime ne başkasına yakıştırırım. Milletin yatağında kimle ne yaptığı beni ilgilendirmez, bacak arasındaki küçücük doku için de olay çıkarmam. Kimse de çıkarmasın isterim.

Fikirlerimizi paylaşmamıza olanak sağladığın için teşekkürler, cevapların birkaç sayfasını okudum, aydınlatıcı bir deneyim oldu benim için. Düşüncelerini paylaşan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim. :17:

süper yazmışsınız.:46::46:

kızlık zarını önemseyen kadın ve erkeklere örümcek kafalı dıyen kadınlar neden iş evlılıge gelınce kızlık zarı dıkımıyle falan ugrasıyolar kı?
karsısındakı erkek kızlık zarına çok önem verıyo dıye mı?
neden örümcek kafalı bı adamla evlenıyo o zaman düşüncesı kendıne uymayan?
onunla evlenmek ıçın gızlı kapaklı böle şeylere basvuruyo o kızlık zarını önemsemeyen kadınlar..
yanlış anlasılmaktan topa tutulmaktan çok korkuyorum kızlık zarı degıl ama bnm için ilk ilişkim çok kıymetlıydı herhangı bırıyle olmamalıydı zarla ılgısı yok dedıgımın..
bız degerlıyız bedenımız degerlı bunu da anlamak lazım..

bakir/ bakire ne demek ben bunu anlamış değilim? bir insan hiç cinsel ilişki yaşamayıp beyninde ve dilinde tüm ahlaksızlıkları barındırıyorsa o bakir/bakire midir? çok üzücü bir konu gerçekten. erkeklerden çok kadınların bu tongaya düşmesi de ayrı bir felaket. ne kadınlar var ki "kadın" denilince "kadın değil kız o" diye çemkiriyorlar. önceki sayfalarda arkadaşlarım o kadar güzel anlatmışlar ki teşekkür ederim. bir de bu konuya genelde eğitim seviyesi düşük kesimlerde daha fazla değer verilmesi sizce bir tesadüf mü? gelişmiş ve eğitim seviyesi yüksek ülkelerin hiç birinde böyle bir konuya önem verildiğini duymadım :9:

serbest bırakılsa ne olur..neden erkek kadın eşitlıgı karşılaştırılmış.. bu kadar ozgur olmak..bu kadar eşitlik beklemek nıye..ben dıyorumkı vıcdan neyın doğru olup olmadığını bılır de kabul etmek ıstemez...

modern ülke diye adlandırılan ülkeler banyo yapmayı dahi son 200 senedir keşfetmiş durumdalar. ne kadar az yıkanırlarsa o kadar dindar sayılırlardı (araştırabilirsiniz).

modern dediğiniz ülkelerde bağırsak kanseri ve hemoroid islam ülkelerine göre misliyle fazladır

modern dediğiniz ülkelerden Japonya dahi, son 1 senedir otobüsleri tacize önlem olarak kadın erkek diye seçenekli hale getirmiş durumda

modern dediğiniz ülkelerden yapılan kadın ticaretinin hasılatı herkes tarafından bilinmekte ve küçük yaşta teşvikle sektör canlı tutulmakta

modern diye adlandırdığınız ülkelerde(hatta ülkemizde dahi) kraker reklamında,çikolata reklamında,bisküvi reklamında kadınlık o kadar ucuzlaştırılmış,basitleştirilmiş ki insan ürünü unutup kadının kışkırtıcı sesini ve konuşmalarını dinlerken buluyor kendini,

bu kadar sıradan bir şey değil ,olmamalı kadın olmak . elbette herkes kendini muhafaza etmek zorunda. ben her şeyi yaparım sonradan evlendiğim kişiyi ilgilendirmez geçmişim ne haltı yersem yiyeyim kiminle ne kadar beraber olursam olayım kime ne mantığıyla asıl kendinizi yerle yeksan etmeyin dünyanızda alacağınız bir kaç dakikalık haz için ahiretinizi karartmayın.

Son düzenleme:

Arkadaşlar Duvara Karşı filmini izlediniz mi ? İşte bizim tabularımız .. işte bizim erkeklerimiz...
:53: kız ne yapsın özgür olucam cinselliği yaşayacağım derken mahvoldu. Ben bu filmi izledim ya daha kızlık zarı üzerine yorum yapmıyorum. Bu zihniyetle yetiştik ve bu zihniyetle de maalesef yetiştirmeye devam edeceğiz.. Filmi çok beğendim ve müthiş asabım bozuldu. Erkeklere herşey serbest ama kızların ipini sıkı tutun...

İş aslında böyle sandığınız gibi değil.
Kadın ya da Erkek iki cinse de evlilik dışı münasebet yasak dinimize göre. :20:
Bekaret önemlidir onu o şekilde olmasını isteyenden haşa daha iyi bilecek değiliz.
Allah o zarı aksesuar olarak koymadı demek ki kadının iffeti çok önemli...
ve erkekte nikahsız ilişkiye giremez bu konuda toplumda ki erkeğin rahatlığı değil Allah'ın emri önemlidir.

hem önemli hem değil.. hadi masum bi kıza biri tecavüz ettiyse ne olcak? gene bakire değil. anlat insanlara anlatabilirsen. kısacası kadın olmak ta kız olmakta çok zor çok... ama maalesefki erkeklerimiz bunu hiç anlamıcak. Allah acı çekebilenleri kadın olarak yaratırmış.

kizlik zari denen sacma sapan of dicek kelime bulamiyorum. ya bu diktiriliyor zaten artik bi onemi yokki. kizlik zarindan daha cok acisi korkutur yok kanama durmaz yok uc gun oturamiyosun alakasi yok ya. bir kizin namusu kizlik zari olamaz asla. ben ne kocamdan ne ailemden ne de elalemden deyilde allahtan korktugum icin kendimi korurum.allahin emri kullardan once gelir kimseden korktugumdan deyil inancim geregi yapmam. erkek yapinca erkek oluyor kadin yapinca o......... oluyor sacmaliga bak erkege namus yok ama kadina olum niye erkege helalmi kilmis zinayi yok oyle sey kadini da erkegi.de bir namus kadina ozgu deyildir erkek de namus lu olmalidir.benim fikirlerim bunlar...

Uğruna canların verildiği, öldürüldüğü ve en önemlisi 'namus' adı altında tabir edilen 'hymen zarı' yani halk diliyle 'kızlık zarı' sorunu...

Bu bütün toplumumuzun yarası değil de nedir?

Soruyorum size... Bu kızlık zarı dedikleri; soğan zarı gibi, beyin zarı gibi bir şey mi? Nedir neyin temsilcisi neyin göstericisidir?

Evlenmeden önce ilişkiye girene 'eğlenilecek kız' profili veren toplumum... Kızlık zarına sahip olana 'bakire' diyen toplumum... Kızlık zarını eşine hediye gibi gösteren toplumum... Evlilik öncesi ilişki yaşamayana 'temiz' diyen toplumum...

Yaşı kaç olursa olsun, eğitimi ne olursa olsun, hangi çevrede yetişmiş olursa olsun bir takım bahaneler ile kadını 'koruyup-kollanan aciz bir varlık gibi gösteren toplumum...

Kızlık zarının hayatımızdaki önemini tartışmak istiyorum bu konuda...

Buyrun... Kimse kimsenin fikrine saygısızlık etmediği sürece her fikir kabulümdür...

Konuya bir konu sahibi gibi teker teker yorum alarak müdahale etmeyeceğim.

Bu tüm KK nın konusu çünkü, benim değil. :34:

herkes kendı secımınde ozgur ama namus bence akılda ve insan beyninde bakire olup hersey yapan yada evlenip aldatan o kadar çok ki ben çok sasırıyorum bu duruma ..

Arkadaşlar Duvara Karşı filmini izlediniz mi ? İşte bizim tabularımız .. işte bizim erkeklerimiz...
:53: kız ne yapsın özgür olucam cinselliği yaşayacağım derken mahvoldu. Ben bu filmi izledim ya daha kızlık zarı üzerine yorum yapmıyorum. Bu zihniyetle yetiştik ve bu zihniyetle de maalesef yetiştirmeye devam edeceğiz.. Filmi çok beğendim ve müthiş asabım bozuldu. Erkeklere herşey serbest ama kızların ipini sıkı tutun...

Bu zihniyet değişmeli ama.Kadınlara günah da erkeklere değilmiYada kanunlarda suç olan kadınlara suç olan erkeklere değilmi

İş aslında böyle sandığınız gibi değil.
Kadın ya da Erkek iki cinse de evlilik dışı münasebet yasak dinimize göre. :20:
Bekaret önemlidir onu o şekilde olmasını isteyenden haşa daha iyi bilecek değiliz.
Allah o zarı aksesuar olarak koymadı demek ki kadının iffeti çok önemli...
ve erkekte nikahsız ilişkiye giremez bu konuda toplumda ki erkeğin rahatlığı değil Allah'ın emri önemlidir.

Bir yanlışı düzeltmeden geçemeyeceğim, kızlık zarının olmasının sebebi namus falan değildir. Tamamen fiziksel olarak belli bir yaşa kadar hastalıklardan koruması içindir.
Ayrıca kadının iffeti önemli de erkeğin ki değil mi?

Görüldüğü üzere kadının kadına yaptığı kötülüğü kimse yapmıyor başka. Burada "kızlık zarı namus simgesi değildir", diye nara atanların pek çoğu "kızlık zarıyla ilgili bir konu açıldığında" konu sahibini yerden yere vuruyorlar. Hiççç boşuna ağlanmayalım hanımlar, biz erkek çocuk yetiştirirken nasıl bir zihniyet ile yetiştirirsek gelecek nesil öyle olacak. O yüzden kimse erkeklere laf söylemesin, kendini bu namus kavramına sıkıştıran da kadın bu sıkışmadan kurtaracak olan da yine kadın.

Arkadaşlar konu başlığı ve konuşulanlar cok önce yazılmış ama şimdi gordum ve sizin fikirlerinize katılmadan yapamayacağım ayrıca kişinin bakire olup olmadığını doktor bile zor anlıyor kaldı kı erkekler siz soylemeseniz anlıyamaz cok çeşit kızlık zarı olduğundan dolayı olayı iki damla akıcak kana bağlayanlar cehaletinden utansın ki kan gelmeye de bilir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back