• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Kırmızı kurdeleyi gelinliğin üzerine bağlıyorlar ya zaten :)

Erkeklerde bir zar olsa açılışı törenlerle sünnet düğünü havasında yaparlar muhtemelen diyicem zaten bazı kesimlerinde bir bayram havasında, mahallelinin maddi dayanışmasıyla gerçekleşiyor erkeklerin bekaretini kaybetme ritüeli genelevlerde. Düşününce o da trajik birşey aslında, açık açık bir baskı olmasa da bir erkeğin gücünü, erkekliğini kanıtlamak için saçma sapan uygulamalara zorlanması. En güzeli kimsenin bir diğerinin özel hayatını kurcalamadığı, kadın erkek rollerinin oturup birileri tarafından biçilmediği bir toplum. Erdemlerin ya da meziyetlerin yerine seçimlerin olduğu bir toplum. O da olucak bir gün elbet

Evet bele bağlanan o kırmızı kurdela kızlık semboluymüş :31:

buna bu kadar anlam yüklemek manasız:19: bazı yerlerde hala kapıda çarşaf bekleyenler oldukça bu konu hiç önemini kaybetmez.
kızlık zarı kanaması yüzünden , kulaktan dolma bilgilerle , yok patlıcak, yok kan durmayacak,oluk oluk akacak diye korkutanlar oldukça vajinismus hastası evli bakireler de bitmez.. kızlık zarı hiçbişey değildir. namus da değildir.

Son düzenleme:
buna bu kadar anlam yüklemek manasız:19: bazı yerlerde hala kapıda çarşaf bekleyenler oldukça bu konu hiç önemini kaybetmez.
kızlık zarı kanaması yüzünden , kulaktan dolma bilgilerle , yok patlıcak, yok kan durmayacak,oluk oluk akacak diye korkutanlar oldukça vajinismus hastası evli bakireler de bitmez.. kızlık zarı hiçbişey değildir. namus da değildir.

:60:
bana birisi tavana sıçradı kan demişti
gerdek değil testere serisi:60:

Son düzenleme:
Kızlık zarının yırtılmasıyla ar damarının yırtılması çok farklı şeylerdir... :34:

Bence bu konuda kendini bakire ve temiz kız konusuna aşırı şartlandırmış erkekler kadar onları yetiştiren, onlar bir çok gayri ahlaki davranışta bulunurken "yapma çocuğum dikkatli ol" demeyen, sürekli etrafındaki kadınların namusuyla ilgilenen kadınlar da suçlu. Hatta en başta onlar suçlu. Kadın kadına yapar mı bunu? Kızlık zarı giderse dünya başına yıkılır duygusu aşılanır mı bir insana?

Kızlık zarı kutsal değildir. Ama bana göre önemli. İnancım ve dünya görüşüm cinselliğin öyle her önüne gelenle ya da yüzlerce kişiyle yaşanmayacağını söylüyor bana ve ben de ona göre hareket ediyorum. Ama ah keşke o kızlık zarıyla ilgili korkunç hikayeleri dinlemeyip yıllarca "ya zarım esnekse ve kanamam olmazsa ne yaparım" kabuslarıyla yaşamasaydım.

''zarım sağlam dursun her yanım ovulsun ''diyen kızlarımız var artık
onlara karşılıkta'' her kız elimden geçsin ama evleneceğim kızı annem en namuslusundan seçsin'' diyen höbüdük erkekler ...

bana göre bekaret önemli ama vücudunun her yeri bakir olmalı parçalı bulutlu olmaz
insan önce kendine değer vermeli ,başkalarının ne dediği çok da önemli değil bence

Süpersiniz:)
tamda dedlğiniz gibi parçalı bulutlu olmamalı.

Konuya her zaman evlilik öncesi ilişki olarak baktım. Kızlık zarım varken de aynıydı düşüncelerim hala da aynı. Ben toplumsal düşünceyi değil inançlarımı baz alırım bu konuda. Çok şükür dinimiz kadına erkeğe eşit davranıyor bu konuda.

Bana göre kızlık zarı kadının rahmini hastalıklara karşı koruyuan basit bir kalkan görevini görüyor, o kadar. Daha önce ilişkileri olmuş adamın kalkıp evleneceği kadının kızlığını sorgulamaya hakkı yoktur.

Evlenirken babaevinden çıkarken bağlanan kırmızı kuşağı anında çıkarıp attım. Ben kimsenin malı değilim beni hediye paketi hazırlayıp kimseye sunamazlar. O zarı Allah en gizli yere saklamışken kalkıp insanlara ey ahali kız oğlan kız evleniyorum mesajı veremezdim kimseye. Düğün sonrası kanlı çarşaf olayı da iğrenç ötesi bulduğum bir durumdur.

Oğlumu da bu yönde yetiştireceğim inşallah. Kendine gelince skor, tecrübe sayıp sevdiği kız için namussuzluk sayan iki yüzlü bakış açısını empoze etmeyeceğim ona...

bana birisi tavana sıçradı kan demişti gerdek değil testere serisi:60:

ben sırf bu korkular yüzünden 3 ay çektim vajinismusu:50: düşün artık.. demek ben de kızlık zarına o kadar çok anlam yüklemişim ki açamadık bi türlü kilidi:9::9:
çeyiz serme günümde yatağıma abanıp kat kat çarşaf seren çok bilmiş yengeciklerim vardı benim.. ben de korku dolu gözlerle olanı biteni izliyodum:53: bu kadar kanar mı yavv diye:27:

ilk iliskisinde kan gelmeyen bir suru insan taniyorum

Kizlik zari hic bir seyin olcutu olmamali, olamaz da

Hayatlarimizi zindan etmekten baska hic bir vasfi yok

Konuya her zaman evlilik öncesi ilişki olarak baktım. Kızlık zarım varken de aynıydı düşüncelerim hala da aynı. Ben toplumsal düşünceyi değil inançlarımı baz alırım bu konuda. Çok şükür dinimiz kadına erkeğe eşit davranıyor bu konuda.

Bana göre kızlık zarı kadının rahmini hastalıklara karşı koruyuan basit bir kalkan görevini görüyor, o kadar. Daha önce ilişkileri olmuş adamın kalkıp evleneceği kadının kızlığını sorgulamaya hakkı yoktur.

Evlenirken babaevinden çıkarken bağlanan kırmızı kuşağı anında çıkarıp attım. Ben kimsenin malı değilim beni hediye paketi hazırlayıp kimseye sunamazlar. O zarı Allah en gizli yere saklamışken kalkıp insanlara ey ahali kız oğlan kız evleniyorum mesajı veremezdim kimseye. Düğün sonrası kanlı çarşaf olayı da iğrenç ötesi bulduğum bir durumdur.

Oğlumu da bu yönde yetiştireceğim inşallah. Kendine gelince skor, tecrübe sayıp sevdiği kız için namussuzluk sayan iki yüzlü bakış açısını empoze etmeyeceğim ona...

Allah senin gibi anneleri daha çok eylesin depresifim :17::16:
Bakış açını seveyim. :38:

burada örümcek beyinli diyen sadece bendim galiba....gerçekten ne yazdığımı okumadınız........herkes ne istediğinde özgür...........ama bakire kız isteyip onunla evlenen ama ahlaksız ve bu işi parayla yapan kadınlarla daha mutlu olduğunu farkettiğim bir eşim var......ben onlara örümcek kafalı diyorum ve hakkımı helal etmiyorum

sana Allah kolaylık versin.çok zor bir durum.hatta hastalık.

ben sırf bu korkular yüzünden 3 ay çektim vajinismusu:50: düşün artık.. demek ben de kızlık zarına o kadar çok anlam yüklemişim ki açamadık bi türlü kilidi:9::9:
çeyiz serme günümde yatağıma abanıp kat kat çarşaf seren çok bilmiş yengeciklerim vardı benim.. ben de korku dolu gözlerle olanı biteni izliyodum:53: bu kadar kanar mı yavv diye:27:

benim arkadaşın yatağına hasta bezi varya ondan sermişler
oldu olacak bide serum taksalardı dedim zaten kız kanamadan gidecek o bezi serdiklerine göre:9:

pin-up-girl nedense yazdığın çoğu yorumu daha ilk cümle bitmeden beğenmiş oluyorum,düşünce yapılarımız birbirine çok benziyo sanırsam :))
kızlık zarı deyince benim aklıma ilkokul yıllarından beri aramın iyi olduğu bir arkadaş geliyo.Erkek kardeşi bu arkadaştan 5 yaş küçüktü ama kendisi saat 6'da evde olmak zorundayken(üniversiteye gidiyodu,saat 6 izninde) kardeşi geceye kadar mahallede dolanırdı.Kendisi kızkıza havuza bile gidemezdi kardeşi havlusunu alıp her haftasonu tee istanbulun dışına yüzmeye giderdi.
çifte standart herzaman delirtmiştir beni,bi muhabbet esnasında hiddetlenip "senin kardeşinden neyin eksik" dediğimde,"eksiğim yok fazlam var" deyip bu zarı kastetmişti..
Onun için basit bi cümle,belki de böyle yetiştiği için normal geliyo ama ben çok düşündüm bu cümlenin üzerine.
Eğer çocukluğumdan beri her hareketim bi zar parçası yüzünden kısıtlansaydı,büyüyünce eminim ilk işim o zardan kurtulmak olurdu :)
Bu söylediğimde çok ciddiyim...

Aynen, bende çok benzetiyorum bakış açımızı, düşünce yapılarımızı vs. Bi de burçlarımızda aynı bizim ondan bence. :) Neyse konuyu dağıtıp topiği sevgi seli yapmadan duruyorum :) Her kadın o baskıyı yaşıyor ucundan kıyısından, aile baskı yapmasa bile, en azından her kadın ıssız biryerden geçerken bir erkeğe göre daha tereddütlü davranmak, sırf mağdur olmamak olursa üstüne suçlanmamak için bazı ortamlarda hareketlerine dikkat etmek vs. zorunda kalıyor. Ama bu konuyla ilgili en çok aman zarına birşey olmasın diye bisiklete binilmesine, koşup oynamasına bile izin verilmeyen kız çocuklarına üzülüyorum ben. Ufacık bir kromozom farklılığı tüm yaşamını değiştirebiliyor, yetiştiğin ortama bağlı olarak asli görevin bir köşede oturup yastık gibi davranmakmış muamelesi görebiliyorsun.

Evet bele bağlanan o kırmızı kurdela kızlık semboluymüş :31:
Aynen öyleymiş. Düşününce mantıklı aslında. Gelinliklerle estetik olarak o derece uyumsuz birşey sırf süs olarak o kadar yaygınlaşamazdı.

''Kadınlarda ve ergenlik sonrası kızlarda, kızlık zarını inceleyerek bekârete veya daha önce cinsel ilişkiye girildiğine dair bir sonuca varmak mümkün değildir.

Kızlık zarının yapısı ve şekli, embriyo döneminde belirlenir. Her 1000 kadından 1'i kızlık zarı olmadan doğmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, kadınların yarıya yakın bir kısmında ilk cinsel ilişki sırasında kanama olmamaktadır.'' (vikipedi)

ayy o yengeler yokmu, çok bilmişler çoook, kuzenimin yatağını öyle hazırlamışlardı,şaşkınlık içinde seyretmiştim,
ha birde karyolaya değil yere yatak sermişlerdi, sanki karyola kırılacak töbe töbe:)))

neyseki ben uzağa gelin gittim de yanımda yenge falan yoktu,olsada ben terslerdim zaten bilirler:))

bana birisi tavana sıçradı kan demişti
gerdek değil testere serisi:60:

yavv öyle deme bende de öyle bir kanama oldu ki sanırsın bir yerimi testereyle kestiler.neydi o anlamadım.oysa tam birleşme bile olmamıştı.sadece hafif bir dokunma hissetmiştim.

ayy o yengeler yokmu, çok bilmişler çoook, kuzenimin yatağını öyle hazırlamışlardı,şaşkınlık içinde seyretmiştim,
ha birde karyolaya değil yere yatak sermişlerdi, sanki karyola kırılacak töbe töbe:)))

neyseki ben uzağa gelin gittim de yanımda yenge falan yoktu,olsada ben terslerdim zaten bilirler:))

bi kız kardeşim daha var:1: onu kurtarmak için ne lazımsa yapıcam:1::1:
aslında çeyiz sermeye kimse gitmemeli ya, ora senin evin senin yatağın, çeyizlerini yerleştirmek senin hakkın.. ama meraklı çok işte:52:

parçalı bulutlu bayıldım buna......

gördüğüm şu ki....zarını diktirmese bile beş kişiyle çıktıysa...kocasına bir kişiyle çıktım diyor.....biz istediğimiz gibi tartışalım bu içgüdüsel birşey herhalde

evet arkasında duramayacağın işi neden yaparsın
çevren bu yaşam tarzına uygun değilse neden önüne gelenle yatarsın sonra dikiş nakış
haa çevren böyledir sonradan pişman olmayacaksa,n evliliği düşündüğün adam senin gibi düşünen biri olacaksa
istediğini yap ...

Back