• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Konu farklı yerlere gitmeden sevgidemir ablamın yazdığı şeyin üzerinden geçmek istiyorum.
Ben asla kızlarımız tamamen bakire evlensinler/ evlenmesinler gibi bir şey savunmuyorum.
Benim anlatmak istediğim namusu 'zar' ile bağdaştırmak...
Zarını hediye gibi görmekten bahsetmiştim.
Yoksa tabii ki insanlar evlendikten sonra cinselliği yaşamak isteyebilirler, bunu dini inançla ya da istekle bağdaştırabilirler.
Bunla alakalı sıkıntı yok.
Benim yoğunlaştığım nokta: 'Herşeyi yaşayıp zara sahip olmak' ile kendini hediye paketi gören kızlarımız... :19:

aslında bende bunu demeye çalıştım canım

Kızlık zarı ne mi? Beyin zarı patlak olanların hayati anlam yüklediği zar :27:

Ben erkekleri hiiiiiç suçlamıyorum bu konuda, "ben kocama ilk gece bekaretimi hediye ettim (kurdele de bağlıyorlar mı çok merak ediyorum), patlak değilim, bekaret namusumuzdur" v.s. diyen kadınlar varoldukça bekaret sorunu da devam edecek.

Bekaret erkeklerin değil kadınların önemsedikleri, büyüttükleri, mesele haline getirdikleri bir şey. Hayatta hiçbir erdemi olmayan bazı insanlar tarafından da KORUNMASI!!! en büyük erdem olarak görülmeye devam edecek...

Konu farklı yerlere gitmeden sevgidemir ablamın yazdığı şeyin üzerinden geçmek istiyorum.
Ben asla kızlarımız tamamen bakire evlensinler/ evlenmesinler gibi bir şey savunmuyorum.
Yoksa tabii ki insanlar evlendikten sonra cinselliği yaşamak isteyebilirler, bunu dini inançla ya da istekle bağdaştırabilirler.
Benim yoğunlaştığım nokta: 'Herşeyi yaşayıp zara sahip olmak' ile kendini hediye paketi gören kızlarımız... :19:

onlar aslında kendini kandırıyo sadece

haa bi kadının bakire olup olmadıgını yürüyüşünden anlayan arkadaşlarımızda varmış böyle şeylerde duydum mimik yürüyüş bunlar eskide degil şimdilerde bile söz konusu :)

ben eşimle arkadaş ortamında tanıştım ilk görüşte aşık oldum uzun bir süre sonra oda anlamaya başladı ondan hoşlandığımı onu sevdiğimi sonra oda birşeyler hissetmeye başlamış çünkü her kötü gününde o sağında solunda sırf yakışıklı diye gezen kızların hiçbiri olmadı hep ben oldum yanında ve arkadaşken çok yakın bir arkadaşınn ablasının vefatnda göz yaşı dökerken sdce ben vardm yanmda oda nasıl bri oldugumu anladıkca tanıkca bna karşı birşeyler hisstmye başlamş ve birlikteliğimiz başladığında bana ben seni seviyorum ve rtık evlenck bir kız arıyorum bugüne kadar hayatma gren her kız kadındı ve hep bana ben kızım bakireym diyip üstme atladılr bende salak değilm kızmı değilmi anlıyorum dedi.
sana sen bakiremsn diye sormucm çünkü kadının namsunu o ufacık zarda arayanlardn değilm sadce bna hayatmda öyle brşey yaşadm de açıkca delikanlıca de dedi. benm için her çıktıgnn her adamn afedersnz altna yatan o..... dur dedi öyle 1 kşyle yappta bnu adm gbi ben yaptm ama pşmanda değilm dyen benm gözmde kymtlidir dedi.
Bende öyle brşey yapmadgmı söyledm hiçbr erkeğde kendme yaklaştrmadgmı söyledm sadce gözlerme baktı ve sna inanıyrm seni tanıyorm dedi sonrada dogru syledğmi grdü zaten şimdi evliyz 22 günlük dünya güzeli bir kızmzvar :)

Tam da bu bahsetmeye çalıştığım şey ..
Kızlık zarı ve namus ilişkisi...
Kızlık zarı olan her kadın namuslu değildir.
Nice kadın var kızlık zarı olan ama öte yandan her haltı yiyen.
Namus =kızlık zarı değildir.
Kızlık zarı semboldür.İş beyindedir beynde.
Namus da beyindedir temizlik de saflık da...

Kuzum nacizane fikrimi söyliim madem konu açmışsın:52:

Öncelikle herkesin fikri, düşüncesi, dini, seviyesi kendinedir..Ne Bu konuya önem verenler örümcek kafalı nede vermeyenler namussuzdur...Malesef çekirdekten yetişiyoruz bu şekilde... Erkek çocuklarına hadi oğlum göster p.p.ni denilen,oysaki kız çocuklarınada etek altına tayt giydiren bi toplumuz...Öyle aşılanmışki erkeklerin ve bayanların tek organı orası:ssz:Erkek göstermekle mükellef bayan saklamakla gizlemekle:ssz:Cinsel ilişki tek kişilik yaşanmıyor ama malesef evlenmeden önce olaki bayan o zar denilen şeyi yırtarsa namussuz,erkek o zarı yırtarsa milli oluyor!!Önce biz kadınlar kendimizi küçültüyoruz aşağılıyoruz farkında değiliz malesef:31:Bizim en önemli organımız Kalbimiz ve Beynimiz...Bu kadar İNTİHARLARA,CİNAYETLERE,AKIL KAYBETMELERE gelecek kadar önem vermemeliyiz bu gereksiz zara BENCE!
:34:

bazıları vardır ki, her haltı yer ve kendi de dahil herkesi kandırır
bir de kendi gibi olanları eleştirir, guya kendı masumıyetın sembolu yaa.
bir de masumiyetin sembolu olarak görülür bu olay.
ne kadar çok masumıyet, o kadar çok iyi eş adayları:ssz:
hele bazıları da vardır ki, tek görevi zarı korumakmış gibi bir tek orayı korur
geri kalanların önemi yok, onlar için sadece zarın korunması önemli.

ne anladım ben böyle bir masumıyetten? savunuyorsan bir şeyi hakkını ver
ve bunu kendin için yap, kendımi şöyle sunarım böyle yaparım, diye değil.

önemli olan ruhlarımızda bir şeyler olmasın.

işin özü saygı kızlar..insanlar birbirinin hayatına ve değerlerine saygı duymadığı sürece bu tip şeyler tartışılır hep..

burada bile 1-2 garip yorum göndüm,benim önem verdiğim birşeyi sen önemsemeyebilirsin ama saygı duymak durumundasın.

Hayalim konun uzun soluklu ve tartışmasız sürer İnşallah :)

Kuzum nacizane fikrimi söyliim madem konu açmışsın:52:

Öncelikle herkesin fikri, düşüncesi, dini, seviyesi kendinedir..Ne Bu konuya önem verenler örümcek kafalı nede vermeyenler namussuzdur...Malesef çekirdekten yetişiyoruz bu şekilde... Erkek çocuklarına hadi oğlum göster p.p.ni denilen,oysaki kız çocuklarınada etek altına tayt giydiren bi toplumuz...Öyle aşılanmışki erkeklerin ve bayanların tek organı orası:ssz:Erkek göstermekle mükellef bayan saklamakla gizlemekle:ssz:Cinsel ilişki tek kişilik yaşanmıyor ama malesef evlenmeden önce olaki bayan o zar denilen şeyi yırtarsa namussuz,erkek o zarı yırtarsa milli oluyor!!Önce biz kadınlar kendimizi küçültüyoruz aşağılıyoruz farkında değiliz malesef:31:Bizim en önemli organımız Kalbimiz ve Beynimiz...Bu kadar İNTİHARLARA,CİNAYETLERE,AKIL KAYBETMELERE gelecek kadar önem vermemeliyiz bu gereksiz zara BENCE!
:34:

evet canım ayrıca kaç anne kızına etek altına tayt giydirirken aman dikkat et eteğin açılmasın diye öğütlerken acaba oğluna da aman oğlum kızlara bakma diye öğütlüyor.
Ya da kızına aman zarına sahip çık derken ,oğluna da aman oğlum namuslu ol diye öğütlüyor en fazla aman oğlum dikkatli ol biri üstüne kalmasın diyordur:ssz::ssz:
maalesef durum bu.

bu zara deger vermeyen bir cevrenizmi var o zamna sizin icin sorun yok, bu zara gereginden cok anlam yukleyen bir cevrenizmi var o zaman ne yaparsaniz yapin kimsenin bu konudaki fikrini degistiremezssiniz.

burada örümcek beyinli diyen sadece bendim galiba....gerçekten ne yazdığımı okumadınız........herkes ne istediğinde özgür...........ama bakire kız isteyip onunla evlenen ama ahlaksız ve bu işi parayla yapan kadınlarla daha mutlu olduğunu farkettiğim bir eşim var......ben onlara örümcek kafalı diyorum ve hakkımı helal etmiyorum

Şimdi anlaştık ben yanlış anladım sizi.
Bu konuda çok haklısınız iğreniyorum her haltı yiyipte benim karım el değmemiş(!) olacak diyen erkeklerden..
Yada öyle bir hanım alıp sonra geneleve gıdıp tatmın olanlardan.
Madem öyle bir hanım istiyorun git kardeşim oradan al kendine kimsenin de ahını alma.

Öncelikle cinselliği kirlilik olarak algılayan zihniyet beni şaşırtıyor, ergenliğe girmiş çocukların cinselliğe merak duymalarını anormal bulanlara, sevgilim bana dokunmaya kıyamazcılara bir anlam veremiyorum, doğanın düzeninde varolan bir olguyla ilgili herşeye Batıdan aldığımız ahlaksızlıklar muamelesi yapmayı da saçma buluyorum. Ama bütün bunları bir bakış açısı olarak kabullenebilir ve bu bakış açısı mutlak bir gerçekmiş, tüm topluma zorla benimsetilmeliymiş gibi davranılmadığı sürece saygı duyabilirim.

Beni çileden çıkartan bekaret zarının kendilerini diğer hemcinslerden daha değerli kıldığına inanan kadınlar. Hani şu kendine rafta alıcısını bekleyen eşya muamelesi yapmaktan çekinmeyen, 'Ay kim ambalajı açılmış çikolata varken diğerini alır ki' diyen tipler.

pin-up-girl nedense yazdığın çoğu yorumu daha ilk cümle bitmeden beğenmiş oluyorum,düşünce yapılarımız birbirine çok benziyo sanırsam :))
kızlık zarı deyince benim aklıma ilkokul yıllarından beri aramın iyi olduğu bir arkadaş geliyo.Erkek kardeşi bu arkadaştan 5 yaş küçüktü ama kendisi saat 6'da evde olmak zorundayken(üniversiteye gidiyodu,saat 6 izninde) kardeşi geceye kadar mahallede dolanırdı.Kendisi kızkıza havuza bile gidemezdi kardeşi havlusunu alıp her haftasonu tee istanbulun dışına yüzmeye giderdi.
çifte standart herzaman delirtmiştir beni,bi muhabbet esnasında hiddetlenip "senin kardeşinden neyin eksik" dediğimde,"eksiğim yok fazlam var" deyip bu zarı kastetmişti..
Onun için basit bi cümle,belki de böyle yetiştiği için normal geliyo ama ben çok düşündüm bu cümlenin üzerine.
Eğer çocukluğumdan beri her hareketim bi zar parçası yüzünden kısıtlansaydı,büyüyünce eminim ilk işim o zardan kurtulmak olurdu :)
Bu söylediğimde çok ciddiyim...

şahsi fikrim....evlenmeden önce herkesin dozunda birşeyler yaşamasının iyi olacağı yönünde.........bu nasıl olur bilmiyorum gerçekler dürüstçe açıklanmalı mı bunu da bilmiyorum.....tek bildiğim evlendikten sonra yolunda gitmeyen birşeyler olduğunda benim için çok travmatik olduğu...toparlanmam için doktorlara gitmem gerektiği...aileme de anlatamıyorum ......boşanmak için bir iki ayım kaldı

''zarım sağlam dursun her yanım ovulsun ''diyen kızlarımız var artık
onlara karşılıkta'' her kız elimden geçsin ama evleneceğim kızı annem en namuslusundan seçsin'' diyen höbüdük erkekler ...

bana göre bekaret önemli ama vücudunun her yeri bakir olmalı parçalı bulutlu olmaz
insan önce kendine değer vermeli ,başkalarının ne dediği çok da önemli değil bence

Kızlık zarı ne mi? Beyin zarı patlak olanların hayati anlam yüklediği zar :27:

Ben erkekleri hiiiiiç suçlamıyorum bu konuda, "ben kocama ilk gece bekaretimi hediye ettim (kurdele de bağlıyorlar mı çok merak ediyorum), patlak değilim, bekaret namusumuzdur" v.s. diyen kadınlar varoldukça bekaret sorunu da devam edecek.

Bekaret erkeklerin değil kadınların önemsedikleri, büyüttükleri, mesele haline getirdikleri bir şey. Hayatta hiçbir erdemi olmayan bazı insanlar tarafından da KORUNMASI!!! en büyük erdem olarak görülmeye devam edecek...

Kırmızı kurdeleyi gelinliğin üzerine bağlıyorlar ya zaten :)

Erkeklerde bir zar olsa açılışı törenlerle sünnet düğünü havasında yaparlar muhtemelen diyicem zaten bazı kesimlerinde bir bayram havasında, mahallelinin maddi dayanışmasıyla gerçekleşiyor erkeklerin bekaretini kaybetme ritüeli genelevlerde. Düşününce o da trajik birşey aslında, açık açık bir baskı olmasa da bir erkeğin gücünü, erkekliğini kanıtlamak için saçma sapan uygulamalara zorlanması. En güzeli kimsenin bir diğerinin özel hayatını kurcalamadığı, kadın erkek rollerinin oturup birileri tarafından biçilmediği bir toplum. Erdemlerin ya da meziyetlerin yerine seçimlerin olduğu bir toplum. O da olucak bir gün elbet

Konu gerçekten hassas ve farklı farklı yönleri var. Kızların "Zarını" kaybetmeden de her türlüsünden ilişkiyi yaşamalarının ikiyüzlülük olması. Bakire olmayanın düğününden 1 hafta önce diktirip "Kız Oğlan Kız" olarak hayatta en çok şeyi paylaşacağı insanı alenen kandırması. Erkeklerin bekar hayatları boyunca skor yapıp, bakire kız arayışına girmesi, kadınına "ambalajı açılmamış çubuk kraker" muamelesi yapması. Var da var, her türlüsü var. Fakat ben farklı bir yerden konuya dahil olmak istiyorum. Kızlık zarı yüzünden ölen, en sevdiklerinin silahından çıkan kurşun ile öldürülen kadınlar var bu ülkede. Hem de o kadar çoklar ki. Ve bir kısmının otopsi raporlarında bakire oldukları anlaşılıyor. Her 10 ilk ilişkiden birinde zarda bozulma olmaz, herhangi bir kanama görülmezmiş. Toplumca dejenere olmadan, ahlaki değerlerimizi kaybetmeden bu "şeye" verdiğimiz değer nasıl azalır, bunun sorgulanması lazım bence...

evet canım ayrıca kaç anne kızına etek altına tayt giydirirken aman dikkat et eteğin açılmasın diye öğütlerken acaba oğluna da aman oğlum kızlara bakma diye öğütlüyor.
Ya da kızına aman zarına sahip çık derken ,oğluna da aman oğlum namuslu ol diye öğütlüyor en fazla aman oğlum dikkatli ol biri üstüne kalmasın diyordur:ssz::ssz:
maalesef durum bu.

Aaa olur mu hiç .
Erkek yapar ona birşey olmaz.Hem elinin kiridir.
Onun milli olması deneyim kazanması gerek demi ama .

onlara karşılıkta'' her kız elimden geçsin ama evleneceğim kızı annem en namuslusundan seçsin'' diyen höbüdük erkekler ...

bana göre bekaret önemli ama vücudunun her yeri bakir olmalı parçalı bulutlu olmaz
insan önce kendine değer vermeli ,başkalarının ne dediği çok da önemli değil bence

parçalı bulutlu bayıldım buna......

gördüğüm şu ki....zarını diktirmese bile beş kişiyle çıktıysa...kocasına bir kişiyle çıktım diyor.....biz istediğimiz gibi tartışalım bu içgüdüsel birşey herhalde

katılıorum canım sana aynen ole

Back