• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Zarı dediğin nedir? Beyin zarı gibi, soğan zarı birşey midir?

Bekaret konusuna önem veririm. Bu güne kadar yaptığım her harekete de dikkat ettim bu yüzden.
Ama benim bekaret anlayışım 'zar'la sınırlı değil çok şükür.:ssz:

Başkasının ne düşündüğü ne yaptığı beni ilgilendirmez. Herkes istediği gibi düşünmekte ve hareket etmekte özgür.
Ben özgürlük hakkımı evlenmeden hiç kimseyle 'cinsel' manada hiç bir ilişki yaşamamayı tercih ederek kullanıyorum.
Bunun doğruluğuna 'güzelliğine' inanıyorum.
Aynı şekilde evleneceğim adamın da kendini için aynı yolu şeçmesini isterim.
Çok şükür Nişanlımı senelerdir tanıyorum. Arkadaş ortamını şunu bunu.
Benden gizlisi saklısı yok. Ve söylediğine göre kimseyle yakınlaşmamış.
Ben inandırıcı buldum bunu ve inandım. Umarım beni kandırmamıştır.
Kandırdıysa da yapacak bişey yok.
Asıl önemli olan benimle birlikteyken kimseyle yakınlaşmamış olması..

Herkesin kendi doğruları var, kendi görüşleri var
Kişiden kişiye değişen kavramları tartışmak ne kadar doğru bilemem
Ama bir insan kendini evleneceği insana saklamak isteyebilir öyle kalmak isteyebilir
Bunlara örümcek beyinli diyemeyiz
Önem veren verir, vermeyen vermez.
Herşeyi yaşayıpta ben öyleyim diyen bırak kadınlığı insan olamaz zaten

Bakir olmadan bakire kız isteyen erkeğin öncelikle canı cehenneme..

Bakireymiş taklidi yapan kadınların da canı cehenneme.

Ben bu konuya önem veriyorum arkadaş..Bana göre muhimdir başkasına göre değildir bilemem herşey yerine göre yaşanmalı..

burada örümcek beyinli diyen sadece bendim galiba....gerçekten ne yazdığımı okumadınız........herkes ne istediğinde özgür...........ama bakire kız isteyip onunla evlenen ama ahlaksız ve bu işi parayla yapan kadınlarla daha mutlu olduğunu farkettiğim bir eşim var......ben onlara örümcek kafalı diyorum ve hakkımı helal etmiyorum

ben de bekarete önem veririm ama bunu sadece bir zarla sınırlamam..evlenmeden önce biriyle birliktelik yaşamayı tercih etmedim çünkü bu benim dünya görüşüme uygun değildi..bana ilk dokunan insan eşim olsun istedim..ama farklı düşünen birisine de hep saygı duydum..asla da yargılamam.çünkü bu yargılanacak birşiy değil bir yaşam tarzı bence.

aynı şekilde eşimin de ilk dokunduğu kadın ben olmalıyım diye düşündüm..

benim karşı çıktığım şey şu;hem her haltı yiyip sonra da kızlık zarı önemli bakire kız istiyorum diyen zihniyet..işte bunu anlayamıyorum..sen bakir misin ki karşındaki de öyle olsun istiyorsun..bu çifte standart değil mi?

erkektir yapar ama kızlar zarını iyi korusun mantığı asıl korkunç olan.

Öncelikle cinselliği kirlilik olarak algılayan zihniyet beni şaşırtıyor, ergenliğe girmiş çocukların cinselliğe merak duymalarını anormal bulanlara, sevgilim bana dokunmaya kıyamazcılara bir anlam veremiyorum, doğanın düzeninde varolan bir olguyla ilgili herşeye Batıdan aldığımız ahlaksızlıklar muamelesi yapmayı da saçma buluyorum. Ama bütün bunları bir bakış açısı olarak kabullenebilir ve bu bakış açısı mutlak bir gerçekmiş, tüm topluma zorla benimsetilmeliymiş gibi davranılmadığı sürece saygı duyabilirim.

Beni çileden çıkartan bekaret zarının kendilerini diğer hemcinslerden daha değerli kıldığına inanan kadınlar. Hani şu kendine rafta alıcısını bekleyen eşya muamelesi yapmaktan çekinmeyen, 'Ay kim ambalajı açılmış çikolata varken diğerini alır ki' diyen tipler.

Son düzenleme:
gözlemim okuduğum şeylerden çıkardığım..
bazı kadınlarında,erkeklerden daha çok zara önem vermeleri.
.kullanılmış atılmış,namusu gitmiş,kirlenmiş,2ci el,paketi açılmış,kirli peçete gibi olmuş,atılacak,
bu yorumlar okuduğum yorumlardan aklımda kalan..
erkeklerden çok kadınlardaki bu zihniyeti değiştirmek gerekir. annelerin oğulllarına ve kızlarına bu tarz görüşlerle beyinlerini yıkamamaları gerekir. ama annesi bunu söyleyen çocukların görüşleride böyle oluyor maalesef.. ender olanları saymazsak tabii..

cinselliğinde normal bir şey olduğnuu, ve tabu olmaktan çıktığını bu ülkede asla göremeyeceğiz.
. ve bu cinselliği yaşayan 2 kişiden sadece ve sadece yine kız suçlanacak.
o erkek ben erkeğim yaparım ,ama kız yapamaz diyecek.
.. kızlarla beraber olup gidip bakire kızla evlenecek.
ama işin çifte standartı,bu erkek ,ülkesinde 15 yaşında cinselliğe başlamış bunu gayet doğal gören rus kızıyla evlenecek. ama bu kız türk kızı olsa,onu asla eş olarak görmeyecek ve evlenmeyecek....
bu ülkede hayat erkekler için güzel. kadınlar için ise sadece yasakllar üzerine kurulmuş..

ben de bekarete önem veririm ama bunu sadece bir zarla sınırlamam..evlenmeden önce biriyle birliktelik yaşamayı tercih etmedim çünkü bu benim dünya görüşüme uygun değildi..bana ilk dokunan insan eşim olsun istedim..ama farklı düşünen birisine de hep saygı duydum..asla da yargılamam.çünkü bu yargılanacak birşiy değil bir yaşam tarzı bence.

benim karşı çıktığım şey şu;hem her haltı yiyip sonra da kızlık zarı önemli bakire kız istiyorum diyen zihniyet..işte bunu anlayamıyorum..sen bakir misin ki karşındaki de öyle olsun istiyorsun..bu çifte standart değil mi?

hislerime tercüman oldun valla:46:

Ne kadar cinselliği bir tabu olmaktan çıkmış ve yaşanmasına normal gözlede baksada bazılarınız benim de bir kızım var ve ona ilk öğreteceğim şeylerden birisi kızsanız da kızmasanız da ZARINI korumasıdır bana göre lamı cimi yok..

Kızlık zarına bu kadar mana bindirilmemesi gerektigini ifade edenlerin rafta duran eşyaya kadar mana arayıp bindirmesi bana mantıklı gelmiyor üzgünüm...

Bir erkek benim kızımın bedene onunla bir nikah akdi olmadan dokunmasını istemem..

hayyalcım kutlarım seni çok güzel konu açmışsın ben bu konuda şimdiye kadar çok konuştum zar meselesi bana çok gereksiz geliyor herkes kendi namusunu korur erkeklerin bu konuya takılmaları çok saçma kızlarımızın bu zar yüzünden gördükleri muameleye kızıyorum namus sadece o zarla korunmaz

Şimdi burda namus bacak arasında değil beyinde diyecek olanların çoğunu sevgilimle ilişkiye girdim tarzı bir konu açıldığında namus bekçisi olarak görüyoruz ne acı....:51:

Tam her kafadan bir ses çkaracak bir konu ,öyle olmasına öylede -ay eşimin ilk dokunduğu-ay eşine ilk dokunan-hatun- yada beyler- ne değişiyor hayatlarında?aniden bozulan en basit bir maddi düzen bu özel ayrıntıyı mesela aklınıza getiriyormu ?yadaa o güne kadar hiç eşini aldatmayan erkeğin aniden aldatması bu konuyu gündeme getiriyormu?(AY BEN EŞİME İLK DOKUNAN İNSANDIM YAPMAYIM) mı diyor- eee nooldu hani nerde o mühim zar? bence siz önce kulak zarlarınıza dikkat edin patlamasın hatun dIrdırı kaynana vırvrından :)

Ne kadar cinselliği bir tabu olmaktan çıkmış ve yaşanmasına normal gözlede baksada bazılarınız benim de bir kızım var ve ona ilk öğreteceğim şeylerden birisi kızsanız da kızmasanız da ZARINI korumasıdır bana göre lamı cimi yok..

Kızlık zarına bu kadar mana bindirilmemesi gerektigini ifade edenlerin rafta duran eşyaya kadar mana arayıp bindirmesi bana mantıklı gelmiyor üzgünüm...

Bir erkek benim kızımın bedene onunla bir nikah akdi olmadan dokunmasını istemem..

tamam tabiki kızlarımız erkeklerin oyuncağı olmasın evlenmeden önce tabiki korusun kendini ama bu sadece zarla sınırlı kalmasın kendini namusunu korusun ciddi doğru ilişki içinde olsunlar

aynı şeyleri tekrar tekrar yazmama gerek yok aynen katılıyorum kadesaya
ayrıca bazı kadınlar da erkeklerle aynı görüşte
erkekler tecrübeli olsun onlar erkektir yapar
ama biz namusumuzu korumalıyız mantığındakileri de anlamıyorum
niye böyle bi çifte standardı benimsiyolar anlamıyorum

hayalcim biriyle birlikte olmuş kadına namussuz eşinden boşanmış kadına 2.el diyen kadınlar olduğu sürece zar çok da önemli bir mevzu değil aslında..

burada bile birisi çokıp ben oğluma 2.el kadın istemem diyorsa ki demişti, beyin zarına odaklansak daha iyi olur..

dediğim gibi bekaret benim için de önemli ama bunu namussuzluk olarak görmüyorum.ya da bakire bir kadını paketi açılmamış hediye olarak düşünmüyorum.söylerken bile komik geldi :)

tamam tabiki kızlarımız erkeklerin oyuncağı olmasın evlenmeden önce tabiki korusun kendini ama bu sadece zarla sınırlı kalmasın kendini namusunu korusun ciddi doğru ilişki içinde olsunlar

Ben de bunun böyle olmasını çok isterim sevgidemir elbette ki zarlada sınırlı kalmasın yoksa kastım seninkinden farklı bir beklenti değil..

hayal güzel bir konu açmışsın tebrikler.
henüz toparlayamadım ,toparladıktan sonra bişeyler yazarım ama benim için kısaca kızlık zarı 'insan turnusoludur'.Bu konu açılınca karşımdakinin sözleri ne olduğu hakkında açıkça fikir verir.

Konu farklı yerlere gitmeden sevgidemir ablamın yazdığı şeyin üzerinden geçmek istiyorum.
Ben asla kızlarımız tamamen bakire evlensinler/ evlenmesinler gibi bir şey savunmuyorum.
Benim anlatmak istediğim namusu 'zar' ile bağdaştırmak...
Zarını hediye gibi görmekten bahsetmiştim.
Yoksa tabii ki insanlar evlendikten sonra cinselliği yaşamak isteyebilirler, bunu dini inançla ya da istekle bağdaştırabilirler.
Bunla alakalı sıkıntı yok.
Benim yoğunlaştığım nokta: 'Herşeyi yaşayıp zara sahip olmak' ile kendini hediye paketi gören kızlarımız... :19:

Uğruna katliamlar kavgalar dövüşler küslükler ayrılıklar yaşanan bir doku parçasıdır kızlık zarı...
Sanılanın aksine sadece mukozayla kaplanmış bir dokudur.Zar felan değildir .
Eski yunan tanrısı mı her neyse onun çıkardığı bir icattır.
Evlilik nişanı sembolu olarak bilinirmiş.
O gün bugün öyle biliniyor.
Eskiler -gerçi bazı ailelerde hala mevcut- gerdek gecesi sabahı lekeli çarşaf isterlermiş.
Ne tuhaf değil mi?
O kan lekesine ne büyük manalar yükleniyor.
Aa evet kanadı bu kız saf temiz el değmemiş bla bla bla...
O zara zarar verdirmemiş olması o kızın el değmemiş olduğunun kanıtı değildir ki...
Ailesi tarafından kızlık zarı denen dokuya bir hayli kıymetler bindiren kız da bakireliğini kaybettği için çareyi diktirmekte
buluyor.Düşünün ne durumda olduğumuzu...
Diktiriyor ve işi yalancılığa kandırmacılığa kadar götürüyor.
Kızın bakire olmasını isteyen erkek çoğu zaman bakir olmuyor bile.
Erkekler için milli olma durumu ile paçayı yırtıyorlar.
E kız bakire olacaksa sen de bakir olacaksın o zaman.
Ama yok erkek milli olmazsa erkek yerine koyulmuyormuş.İlla deneyimi olması gerekyormuş.
Sanki gelin hanım anlayacak onun deneyimini.
Bir de eskilerde gelinin gerdek gecesi davranışları mimikleri incelenirmiş.
Ona göre damat tarafından evvelde birşey yaşayıp yaşamadığına dair fikir yürütülürmüş.
Oldu olacak odaya bir kamera yerleştirselermiş.Ailecek oturup izleyip ona göre diyet ödetilirmiş.

böyle i konu açmayı düşünüyordum ki sen açtın :) o küçücük zarla insanların namuslu namussuz diye adlandıran erkekler birçokta kadın var ama bence ne kadar zaman geçsede ülke olarak evrim bile geçirsek bu degişmicek..benim tanıdıgım bakire olup tüm sevgilileiyle bişey yaşayıp bakire olmayan kız gördüklerinde eleştiri bombardımına tutan o kadar çok kişiyle karşılaştım ki ben onlara afedersiniz ama ....... diye adlandıyorum

Back